Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

ja tez maluje powoli powoli i jakosc do przodu ale do sufitów taletu nie mam za grosz :( jak za dnia wszytko jest super i gdy slonce i jego brak to wieczorem ciagle jakies smugi widze, chyba ze ja po prostu detalista jestem , w pracy zawsze wydawlao mi sie ze sa super pomalowane sciany a dzis smugi widze :)

jak w słońcu nie widac smug to wieczorem masz chyba zwidy kine :wink:

my też wydziwialiśmy że tu widać, tam widać.. ale potem przyszli znajomi i sie nadziwić nie mogli że tak ładnie, tak równo, że dwa kolory daje się bez zacieków na rogu połączyć...

ja wiem że to idealne nie jest ale ekipa która u nich robiła, zrobiła to gorzej od nas, tak to z fachowcami czasem bywa..

Tak że nie załamuj się, jak dasz radę to działaj a jak nie to cóż będzie wydatek :wink:

smiejus wielkie dzieki :) troche podniesiona na duchu jestem teraz :)

ja tez maluje powoli powoli i jakosc do przodu ale do sufitów taletu nie mam za grosz :( jak za dnia wszytko jest super i gdy slonce i jego brak to wieczorem ciagle jakies smugi widze, chyba ze ja po prostu detalista jestem , w pracy zawsze wydawlao mi sie ze sa super pomalowane sciany a dzis smugi widze :)

jak w słońcu nie widac smug to wieczorem masz chyba zwidy kine :wink:

my też wydziwialiśmy że tu widać, tam widać.. ale potem przyszli znajomi i sie nadziwić nie mogli że tak ładnie, tak równo, że dwa kolory daje się bez zacieków na rogu połączyć...

ja wiem że to idealne nie jest ale ekipa która u nich robiła, zrobiła to gorzej od nas, tak to z fachowcami czasem bywa..

Tak że nie załamuj się, jak dasz radę to działaj a jak nie to cóż będzie wydatek :wink:

smiejus wielkie dzieki :) troche podniesiona na duchu jestem teraz :)

Witam serdecznie Grupe!

Gdzie mozna w naszym rejonie zamowic piasek?

Na pewno to juz bylo, ale wyszukiwarka mi nic nie znajduje, przepraszam...

Na pd Wrocka wszelkie kruszywa brałam od p. Markowskiego z Bielan 504270126.

Można też w stoczni, ale tam kosmiczne ceny za transport w zeszłym roku dawali. Sanbet też ma swoją kopalnię piachu.

Potrzebuję zamówić ziemię / humus na płd. Wrocka, gm. Kobierzyce.

Ktoś może coś poleci?

Pozdrawiam WSZYSTKICH.

W gminie Kobierzyce ponoć można zapisywać się w urzędzie na ziemie i przywożą za darmo. Mój znajomy zamawiał do Bielan . Płacił tylko za fadromę , która ją rozplantowała .

Ja potrzebuję baaaardzo dużo ziemii do wyrównania mojego stoku! W gminie pani recepcjonistka nic nie słyszała o takiej akcji. pepe, wyśledziłeś coś? Za ile?

Witam

ja również dołączam się do grupy poszukującej ziemie z tymże ja w okolicach Wiszni Małej

Potrzebuej również OGROOOOOOOOOMNEJ ilości ziemi do usypania wkoło domu,jeszcze dokładnie nie wiem ile ale bedzie gdzieś około kilkunastu wywrotek na początek,tak że jakby ktoś słyszał o ziemi w okolicy Wiszni małej to byłabym baaaaaaaaaaardzo wdzięczna :)

Pozdrowionka dla wszystkich zmagających się z problemami budowy :D

Witam serdecznie Grupe!

Gdzie mozna w naszym rejonie zamowic piasek?

Na pewno to juz bylo, ale wyszukiwarka mi nic nie znajduje, przepraszam...

Na pd Wrocka wszelkie kruszywa brałam od p. Markowskiego z Bielan 504270126.

Można też w stoczni, ale tam kosmiczne ceny za transport w zeszłym roku dawali. Sanbet też ma swoją kopalnię piachu.

Na początku też brałem p. Marka, a później już wyłącznie od p. Mariusza z Domasławia. tel: 601583216

witam

czy ktoś z was ma POMPĘ CIEPŁA?

możecie dać mi namiar na sprawdzoną firmę (porobiło się ich teraz co niemiara)

ja u was się to sprawdza? polecacie?

ano ja mam PC i bardzo sobie chwale :D

Podlogowke i pompe instalowala nam firma Termospec z Rybnika - JEDYNA firma co do ktorej nie ammy jakichkolwiek zastrzezen ;) - bylismy z nich tak zadwoleni, ze jak przyjechali na rozruch pompy to sie zapytalam, czy nie chcieliby u nas wykonczeniowki robic :lol: (niestey nie chcieli lecieli ankolejne instalacje ;) ).

jak masz jakies pytania - to pisz, moze byc na pw ;)

Marpa

kogo moje sliczne oczy widza? :D Ja tez tu zagladam od wielkiego dzwonu i wlasnie zajrzlam i na ciebie natrafilam :)

BK

a o nas (teraz juz 3 czesciach Wojty'ego) zapomnialas ? :D

no i ja sie dolaczam do poszukujacych ziemi - rejon kamienca. milam juz prawie wszystko nagrane, ale w ostaniej chwili klops :cry: (SCUR - twoje zrodelko zlikwidowali :cry: :cry: ). mam jakies namiary, ale nie wiem z jakoscia. No i te ceny - od 200 zl za 30ton do 700zl za 25 ton :o

ja musze nasypać około 1,00-1,50 metra na powierzchi ok. 9 arów(no może ciut mniej)tak że sporo u mnie tego pójdzie więc mimo że budowa jeszcze trwa to już powoli przydało by się niektóre rejony działki uzupełniać dobrą ziemią zwłaszcza że u mnie rodzimy grunt to czysta glina-w dodatku nie przepuszczalna i dlatego plissssssssssssssssssssssssssss jeśli ktoś ma namiary na ziemię to baaaaaaaaaaaaardzo prosze o podanie

z góry dziękuje i pozdrowionka

Wiem, ze byla taka debata juz, ale musze w ciagu kilku godzin dac odpowiedz projektantowi, a nie moge znalezc.

Chodzi mi o umiejscowienie centrali reku + wymiennika gwc. Mam mozliwosc w garazu lub na stryszku.

Mial ktos juz takie dylematy?

Ja będę miał reku w rogu garażu, bo:

- będzie łatwy dostęp - np. do wymiany filtrów,

- będzie bezpośrednio nad wlotem z GWC,

- odpowiednie warunki termiczne,

- na strychu będzie strop drewniany i mogłyby pojawić się wibracje i hałas od wentylatorów.

Czy ktoś z Was kupował kształtki na parapety zewnętrzne ?

Planuję parapety z takich elementów tylko wszędzie jest mały wybór - i na razie najtaniej rozsądnie wyglądające znalazłem w Castoramie.

W Allegro są taniej, lecz 2 gatunek i nie mają okapników tylko zaokrąglenie na końcu górnej części.

Dajcie znać gdzie jest większy wybór i można zobaczyć je na żywo.

Wiem, ze byla taka debata juz, ale musze w ciagu kilku godzin dac odpowiedz projektantowi, a nie moge znalezc.

Chodzi mi o umiejscowienie centrali reku + wymiennika gwc. Mam mozliwosc w garazu lub na stryszku.

Mial ktos juz takie dylematy?

Ja będę miał reku w rogu garażu, bo:

- będzie łatwy dostęp - np. do wymiany filtrów,

- będzie bezpośrednio nad wlotem z GWC,

- odpowiednie warunki termiczne,

- na strychu będzie strop drewniany i mogłyby pojawić się wibracje i hałas od wentylatorów.

Ja zaplanowałem pomieszczenie techniczne przy garażu i tam wpycham wsztystkie dziwne instrumenty; typu reku, zasobnik, odkurzacz, pralka itp...