Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Drodzy FORUMOWICZE :p

Czy znacie jakies przyzwoite, z bogata oferta, szkolki roslin ozdobnych,

w okolicach Wroclawia,

jestem w stanie pare kilometrow pojechac, aby cos ciekawego upolowac 8)

najbardziej interesuja mnie rododendrony, azalie ,

ale tez krzewy lisciaste i iglaste

znalazlam kilka szkolek baaaardzo ciekawych, ale daleko :-?

np. http://www.tomszak.pl/

pozdrawiam 8)

w okolicach Wroclawia,

pozdrawiam 8)

szkólki muszą podobno być też z polecenia - niektóre słyszałem maja choroby i rośliny nie konieczne są później w dobrej kondycji

Widzę Aniu, że jednak sama do tego podeszłaś. Ja od listopada albo wcześniej sie zbieram i nie mogę. Po prostu mam cofkę...

Nie wiem kiedy to rozliczę. A z drugiej strony, żebym ja to do księgowości jakiejś oddawała to wstyd :oops: :oops: :oops:

:oops: :oops: :oops:

nieeeeeeee.........

dalam kolezance z pracy (za 150zł) ktora troche sie zna bo juz kilka robila.

i sie upierala ze belek i pustakow sie nie odlicza.

ale KINE uratowala moj 1 tysiac PLN ze zwrotu :)

Aniu

ja daję fakturki jak leci :-), no z grubsza tylko wyrzucam to co wiem, że nie można na 100%. Niech oni się męczą nie ja 8) :p .

A jeżeli chodzi o te jasne płytki, to może być super efekt. U mnie byłyby jednak za jasne. Widzę co się dzieje teraz :-? . Szczególnie że dzieci jak tylko mogą to są na dworze, ale po tysiąc spraw wbiegają do domu. Generalnie ściągają buty, ale np. piasku w spodniach już nie upilnuję, a tu się trzeba z kotkiem pomiziać w przelocie... sypiąc przy okazji piachem z podwiniętych nogawek :-? :roll: .

Ja żałuję, że nie zrobiłam łazienki na dole w Antaresach, ale o tym to już chyba Ci mówiłam :-).

w okolicach Wroclawia,

pozdrawiam 8)

halszka podpytaj tego marcina co dałam Ci numer - to pasjonaci i mogą mieć dostęp do fajnych drzewek

Informuję, że po interwencji w POL-SKONE, BUDUS naliczył drzwi wg. obowiązującego cennika i zgodnie z grupową zniżką.

Jutro ostatni dzień na zakup drzwi POL-SKONE wg starych cen, później 7% podwyżka!!!

Aha, jak było z upustem u monterów? Mi na 11 drzwiach chce opuścić jedyne 10zł od sztuki, a cena za docięcie drzwi bez zmian tj . 60zł

Czy ktoś kupował drzw zewnętrzne ART-TOM???

ja kupowalam ich drzwi , ale jeszcze przed tynkami je wstawialismy jesienia,

ledwo je przezyly , myslalam ze to po prostu bedzie ich koniec, napecznialy i w ogole, tak samo jak okna drewniane, to bylo cos starsznego

ale teraz wrocily do swojej dawnej formy i wszystko ok, oprocz zawiasow to nie ma zadnych sladow ze przezyly taki hardcore,

Ło matko! Kine, dlaczego taką kocepcę wybrałaś?

Ja kupowałam z kilku szkółkach różne rośliny.

Bardzo fajna i niedroga jest szkółka w DObrzykowicach ale mają ograniczoną ofertę.

Szkółka na WOjnowie jest OK ale droga. Obok Domaru jest szkółka Kulasa ale jest bardzo droga, rośliny jednak pierwsza klasa. Siechnice też są OK ale drogo.

Na terenie ogrodu botanicznego - chyba też Kulas.

Ja mam ok 20 azalii z różnych szkółek, m.in. na 9 maja kupowaliśmy, są piękne.

Zaczynają kwitnąć :)

Byli u mnie dzisiaj na pomiarach panowie z Budusa. No i każde drzwi mam sobie zwęzić lub poszerzyć o 1 lub 2 cm albo obniżyć o 5 cm :roll: No i mam to sobie we własnym zakresie niby zrobić podklejając tu i ówdzie paskami regipsów :-? Qrna, a oni jakoś nie powinni się tym zająć? Mam im w końcu tyle kasy jedynie za opiankowanie zapłacić? Jak to u was było?

No i tak gdzie tynki krzywe chcą mi ościeżnicę wkuć "troszeczkę". Jak to będzie wyglądać? Jakoś sobie nie mogę wyobrazić. Kafelkarz mówi, że fatalnie. No i ościeżnica powinna iść po kaflach? A jeżeli płytki są tylko do wysokości 150cm, to co? Równać ościeżnicę z kaflami?

POWTÓRZĘ SIĘ, ALE MAM DOŚĆ!

Byli u mnie dzisiaj na pomiarach panowie z Budusa. No i każde drzwi mam sobie zwęzić lub poszerzyć o 1 lub 2 cm albo obniżyć o 5 cm :roll: No i mam to sobie we własnym zakresie niby zrobić podklejając tu i ówdzie paskami regipsów :-? Qrna, a oni jakoś nie powinni się tym zająć? Mam im w końcu tyle kasy jedynie za opiankowanie zapłacić? Jak to u was było?

No i tak gdzie tynki krzywe chcą mi ościeżnicę wkuć "troszeczkę". Jak to będzie wyglądać? Jakoś sobie nie mogę wyobrazić. Kafelkarz mówi, że fatalnie. No i ościeżnica powinna iść po kaflach? A jeżeli płytki są tylko do wysokości 150cm, to co? Równać ościeżnicę z kaflami?

POWTÓRZĘ SIĘ, ALE MAM DOŚĆ!

dokladnie tak o wygladlo, ja mam na szczescie sobie tylko jeden otwor pomniejszyc plytami gk , a oni tylko ... w zasadzie tylko sobie popiankuja

a jak sobie pomysle ze wszytko ma byc niby na super gotowo do montazu

a oni wpadna jak to ekipy zawsze obstukaja sciany , i znow bedzie trzeba wszytko poprawiac to tez mam dosc

Pani Koala ,

drzwi wejsciowe i okna mialam wstawiac w polowie czerwca , potem mialy byc tynki ktore mialy sobie wyschnac w gorace lato i nie zrobic zadnej szkody drewnu ale jak to zwykle w zyciu wyszlo

pewna ekipa cholernie baaaaaardzo mi opoznila budowe o dobre kilka miesiecy (az mnie trafia jak mysle o zmarnowanym czasie) i z lata zrobila sie pozna jesien, dobrze ze choc ogrzewanie od razu odpalilismy i cala zime grzejniki grzaly ale jednak co wilgoci bylo to lepeij nie mowic, drugi raz moglabym nie przezyc tego widoku.

w mojej gminie same zmiany dlatego chciałabym Was się zapytać - ile kosztuje niedrogie szambo ok.10m3???? (z montażem)

Xena

Planuję zakup takiego szamba:

http://www.probud.pl/szambo10.htm#wyrob

transport wychodzi około 600 zł. Ze względu na to, że wysyłają transporty łączone

dla kilku osób z okolicy trzeba czasem trochę czekać. Gdybyś była zainteresowana to daj znać, dla 2 klientów mogą już wysłać.

MD

JA też sie dowiadywałam , ale mi za transport krzykneli 800 zł, i niby łączony, ale jakby co to mogę sie tez dołączyć :D tylko kiedy zamawiamy?? 8)

Xena dzieki za podpowiedz

wlasnie w poniedzialek jada na slask na zakupy,

to moze i dla mnie cos kupia :lol: :lol: :lol:

Punkty sprzedazy roslinek we Wroclawiu to troszke znam,

chodzilo mi raczej o szkolkii z prawdiwego zdarzenia jak ta :

http://www.tomszak.pl/

warto poogladac :roll: :roll:

Koala moze nie bedzie tak zle,

u mnie nawet jak Janzar robil pomiary przed wylewkami,

to mowil ze trzeba bedzie podklejac otwory drzwiowe,

murarz sie machnal ok 10 cm -za wysokie :-? ,

pomiarowcy od drzwi tez podpowiadali ze trzeba bedzie podoklejac,

ale ja mimo to zamowilam na wymiar otworow, niby miala byc doplata do tego wariantu, ale nie bylo :p

w okolicach Wroclawia,

pozdrawiam 8)

ja znam szkółkę w Dobrzyniu, zjazd po drodze z Jelcza na Oławę ale nie wiem co mają. Kupowała tam koleżanka z okolic i chwaliła.

Mój brat w kwestii zakupów roślin "dziwnych" i nieci "dzikich" zachęcał do tego miejsca http://arboretum.lasypanstwowe.poznan.pl/