SUSPENSER 18.04.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 ja znam szkółkę w Dobrzyniu, zjazd po drodze z Jelcza na Oławę ale nie wiem co mają. Kupowała tam koleżanka z okolic i chwaliła. Hmm mieszkam od dawna w Jelczu i nie kojarzę tej miejscowości Daj znać gdzie konkretnie to jest, bo żona też ostatnio kupuje różne małe i duże roślinki Dzisiaj wziąłem się za układanie styropianu pod posadzki i mam kilka pytań: - czy taśma dylatacyjna ma być między ścianą a pierwszą warstwą folii ułożonej pod styro i wywiniętej spod niego ? - czy folię którą daje się pod styro wywija się na ścianę czy na styro ? - na krawędziach podłogi przy ścianach są przewody w peszlach, więc styropian nie może dolegać do ścian - zostawić te 1-3 cm puste czy wypełnić np. pianką, listkiem ze styro (jak jest puste to taśma dylatacyjna się nie trzyma) ? - gdy przewody ogrzewania idą sobie środkiem pomieszczenia na poddaszu a styro ma 4 cm to zostawić je w spokoju czy przykryć 1 cm warstwą styro (nie będzie nierówności) ? Dajcie znać jak to u was wyglądało, bo bardzo fajnie mi się to układa z żoną, ale nie chcę, żeby potem wylewkarze nas wyśmiali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 19.04.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 jadąc z Jelcza do Oławy skręcasz w lewo na Hannę. Przed mostem przy wjeździe do Oławy jest tablica z reklamą szkółki. Bliższych namiarów niestety nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 19.04.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Grupo drzwiowa: kupowaliście klamki w Budusie? w sieci sa taniej 40% (http://www.handles.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 19.04.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Byli u mnie dzisiaj na pomiarach panowie z Budusa. No i każde drzwi mam sobie zwęzić lub poszerzyć o 1 lub 2 cm albo obniżyć o 5 cm No i mam to sobie we własnym zakresie niby zrobić podklejając tu i ówdzie paskami regipsów Qrna, a oni jakoś nie powinni się tym zająć? Mam im w końcu tyle kasy jedynie za opiankowanie zapłacić? Jak to u was było? No i tak gdzie tynki krzywe chcą mi ościeżnicę wkuć "troszeczkę". Jak to będzie wyglądać? Jakoś sobie nie mogę wyobrazić. Kafelkarz mówi, że fatalnie. No i ościeżnica powinna iść po kaflach? A jeżeli płytki są tylko do wysokości 150cm, to co? Równać ościeżnicę z kaflami? POWTÓRZĘ SIĘ, ALE MAM DOŚĆ! dokladnie tak o wygladlo, ja mam na szczescie sobie tylko jeden otwor pomniejszyc plytami gk , a oni tylko ... w zasadzie tylko sobie popiankuja a jak sobie pomysle ze wszytko ma byc niby na super gotowo do montazu a oni wpadna jak to ekipy zawsze obstukaja sciany , i znow bedzie trzeba wszytko poprawiac to tez mam dosc Firmy montujące drzwi niestety bardzo często nie chcą takich rzeczy robić, no chyba, że za dodatkową opłata. Ale pytania do murarza i tynkarza, dlaczego otwory drzwiowe są nieprzygotowane (wymiarami) pod większość drzwi, które są na rynku. Panu murarzowi często nie chce się wykonać tzw. węgarków, tynkarzowi tez pasuje, bo nie ma żadnych utrudnień. A klient chce tanio i dobrze, a ponieważ nie ma już kontaktu z wyżej wspomnianymi, to wszystko spada na ekipę montująca drzwi. A źle wykonane łączenia dwóch różnych podłóg (deska/płytki) też ma firma drzwiowa poprawiać? Jeśli chodzi o krzywe ściany, co się niestety często zdarza, to jedynym wyjściem jest zamontowanie prosto drzwi i uzupełnienie szczeliny pomiędzy opaską, a ścianą akrylem. Ale tego tez Wam firma drzwiowa nie zrobi gratis. Czasem wystarczy naprawdę odrobina akrylu, ale zdarza się, że jedna tubka, to mało i kto ma za to zapłacić? Niestety nie da się wszystkiego zrobić w ramach montażu. wydajecie mnóstwo pieniędzy na domy, a już na etapie wykończeniówki, także finansowej , wszystkiego ma się dość. Jesli kafle są tylko do wysokości np. 150 cm, to kafelkarz powinien zakończyń układanie kafli 1 rząd przed krawędzią otworu drzwiowego i wkleić je dopiero po zamontowaniu drzwi. Niestety czasem dość długo czeka się na drzwi i potem nie ma kto tych kafli uzupełnić, bo ekipa już gdzie indziej pracuje. Czasem kafelkarz pyta o zewnętrzną szerokość ościeżnicy wraz z opaskami, ale takie rozwiązanie niesie za sobą ryzyko, że montażysta drzwi musi lekko przesunąć ościeżnicę w lewo lub prawo (np. z powodu kontaktu) i juz jest po imprezie. To by było na tyle, służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 19.04.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Hm, w końcowym etapie wykończeniówki doskonale wiem, że nikt niczego nie zrobi za darmo i wcale tego od nikogo nie oczekuję Wolałabym, żeby panowie od drzwi sami przygotowali sobie otwory, bo jak znam życie potem i tak będą niezadowoleni z cudzej roboty. Niestey nie byli zainteresowani taką fuchą. Nie bawią się w takie pierdółki, jak mi powiedzieli. Chyba poszukam innych monterów i oczywiście im godziwie zapłacę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 19.04.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Pani Koalo, czytajac Twoje posty stwierdzam, ze..... chyba wprowadze sie do stanu takiego jaki mam (deweloperski) po co sie denerwowac i szarpac sobie nerwy z patalachami od wykonczen, ktorzy zamiast wykanczac dom, wykanczaja inwestorow nerwowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robi26 19.04.2008 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Witam Czy ktoś z was Forumowiczów korzystał z usług Hurtowni budowlanej Czystopole w Miekinii?? Jeżeli tak to jakie macie opinię ?? czy dotrzymują terminów dostaw?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 19.04.2008 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Witam Czy ktoś z was Forumowiczów korzystał z usług Hurtowni budowlanej Czystopole w Miekinii?? Jeżeli tak to jakie macie opinię ?? czy dotrzymują terminów dostaw?? Co prawda to nasza lokalna hurtownia, bardzo miła, pomocna obsługa. Ceny jednak w innych hurtowniach były lepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 19.04.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Wczoraj zaczęłam patrzyć na mój dom z wyraźną niechęcią Niby coraz fajniejszy, a jednak nie cieszy. Może jak ci wszyscy obcy ludzie z chaty mi wyjdą, to jakoś bardziej domowo się w nim poczuję Najgorsze, że nie mogę przez tą cholerną pogodę moich 10m rury z gazem pociągnąć. Będziemy mieć z dzieciakami biwak: gotowanie na butli, kąpiele w zimnej wodzie, dywany z kartonów w salonie (parkiet będę kłaść dopiero w lipcu)... Dzieciaki już się aklimatyzują. Młoda z palet zbudowała sobie szałas w ogrodzie. Młodego od góry piachu pobudowlanego nie można odciągnąć... Staruszek pies tylko załamany, że tyle trzeba się nalatać, żeby całą rodzinkę mieć na oku Będzie dobrze... MUSI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 19.04.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Oj Koalo, Koalo, skad ja to znam ? A serio, to moge cie poratowec dwoma pieknymi dywanami, ktore juz na naszym betonie swoje przeszly, i mialam je utylizowac, wiec moze reflektujesz zimna wode tez przerabialismy, ale nie dalo sie i podlaczylismy podgrzewacz elektryczny, jakby co, to jest do wziecia trzymaj sie ramy... a pogoda zdaje sie, ma sie poprawic , wkrotce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 19.04.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 halszka.ka niestety ja też będę musiał radzić sobie bez ogrzewania c.o. i ciepłej wody aż do momentu kiedy elektrociepłownia nie położy rur, a to dopiero za rok. Ponieważ stosowałaś podgrzewacz elektryczny - napisz jak się sprawdził, jak kosztowo wyszedł i jak duży (ile litrów) używałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 19.04.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 He he skąd ja to znam, ale przebiję was - przez pół roku mieszkaliśmy bez klamek w domu, w końcu mój mały wtedy synek nabrał przekonania że łyżki służą do otwierania drzwi ... (otwieraliśmy łyżkami bo akurat pasowały). Po prostu brakło kasy i już Plastikowy stół i krzesła w salonie, karimata przed telewizorem etc. No i brak telewizora przez trzy miesiące - to były piękne dni. Słuchaliśmy radia a dzieci bajek z płyt. Było super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 19.04.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 jadąc z Jelcza do Oławy skręcasz w lewo na Hannę. Przed mostem przy wjeździe do Oławy jest tablica z reklamą szkółki. Bliższych namiarów niestety nie mam Dzięki Widziałem dzisiaj tą reklamę. Ten Dobrzyń jest spory kawałek od Oławy - około 20 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 20.04.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Witam Czy ktoś z was Forumowiczów korzystał z usług Hurtowni budowlanej Czystopole w Miekinii?? Jeżeli tak to jakie macie opinię ?? czy dotrzymują terminów dostaw?? Bywa różnie, ale ja z nimi współpracuję. Jak chcesz to pomogę Ci się ustawić u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 20.04.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 BK dobre z tymi łyżkami-klamkami Halszka, dzięki za ofertę z dywanami Zabieramy ze starego mieszkania nasze wykładziny na przeczekanie do parkietu. Mamy mały elektryczny przeplywowy ogrzewacz wody, który od bidy da sie podłączyć w kotłowni. Czy zmywarkę do zabudowy można wstępnie podłączyć bez zabudowy? Mycie naczyń byłoby załatwione Telewizora też nie mam zamiaru uruchamiać do jesieni. I tak nikt nie miałby czasu go oglądać, tyle jest roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.04.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Czy zmywarkę do zabudowy można wstępnie podłączyć bez zabudowy? Mycie naczyń byłoby załatwione Z tego co się orientuję to tak. Ewentualnie jeżeli wygląda nieestetycznie można ją tymczasowo jakąś płytą obłożyć, aby była mniej nieestetyczna. Podobnie ma sie z lodówkami do zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 20.04.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Witam wszystkich forumowiczow, nie bylo mnie tutaj wieki , a to ze wzgledu na wazne projekty w pracy i bram dostepu do neta, a przedweszystkim przez nerwy "budowlane" Jestesmy na etapie oczekiwania na zamowione kafle w CORTINIE na Bielanach, polecam ten salon plytek, na dzien dobry na same lazienki dostalam 15% rabatu, nawet prosic sie nie trzeba, mila i fachowa obsluga. Jak wezme za duzo moge wymienic itp. Wlasnie schna nam tynki i wylewki, czy to prawda ze nie piwinno sie uruchamic ogrzewania aby przysipieszyc wysychanie? Narazie jest laznia finska w domu, mokro az po szybach leci i jestem przerazona, co chwile wietrzymy bo mam juz zamontowane drzwi wejsciowe CAL-a i boje sie ze spuchna Panowie ktorzy montowali drzwi z Budusa- patrzcie im na rece ubrudzili mi pianka oscieznice, po czy probowali na moja interewencje zmyc to jakims preparatem i rozpuscili calkowicie kolor i wosk... Czekam az to naprawią. Kupilismy piec Heiztechnik na ekogroszek, ciekawa jestem jak bedzie sie sprawowal, czy ktos z was ma moze z tej firmy? Poszukuje teraz namiarow na: -alarm instalacje -ZIEMIE - ma ktos sprzedac/ostąpić?? Jeżeli ktos potrzebowalby jakiś namiarow, to: Mam swietnych dachowcow, ludzi od wykonczenia kompleksowego wlacznie z kafelkami i instalacjami, ogrodzenia klinkierowe.--? jakby co to na prw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 20.04.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Witam wszystkich forumowiczow, nie bylo mnie tutaj wieki , a to ze wzgledu na wazne projekty w pracy i bram dostepu do neta, a przedweszystkim przez nerwy "budowlane" Jestesmy na etapie oczekiwania na zamowione kafle w CORTINIE na Bielanach, polecam ten salon plytek, na dzien dobry na same lazienki dostalam 15% rabatu, nawet prosic sie nie trzeba, mila i fachowa obsluga. Jak wezme za duzo moge wymienic itp. Wlasnie schna nam tynki i wylewki, czy to prawda ze nie piwinno sie uruchamic ogrzewania aby przysipieszyc wysychanie? Narazie jest laznia finska w domu, mokro az po szybach leci i jestem przerazona, co chwile wietrzymy bo mam juz zamontowane drzwi wejsciowe CAL-a i boje sie ze spuchna Panowie ktorzy montowali drzwi z Budusa- patrzcie im na rece ubrudzili mi pianka oscieznice, po czy probowali na moja interewencje zmyc to jakims preparatem i rozpuscili calkowicie kolor i wosk... Czekam az to naprawią. Kupilismy piec Heiztechnik na ekogroszek, ciekawa jestem jak bedzie sie sprawowal, czy ktos z was ma moze z tej firmy? Poszukuje teraz namiarow na: -alarm instalacje -ZIEMIE - ma ktos sprzedac/ostąpić?? Jeżeli ktos potrzebowalby jakiś namiarow, to: Mam swietnych dachowcow, ludzi od wykonczenia kompleksowego wlacznie z kafelkami i instalacjami, ogrodzenia klinkierowe.--? jakby co to na prw PS. Zainstalowami mi bramę garazowa z BINGO Wisniowskiego - SUPER PS2. Brukarz tez by sie przydał w dobrej cenie, ile biora mniej wiecej za metr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.04.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Poszukuje teraz namiarow na: -alarm instalacje Nie za późno troszeczkę na tą instalację? Przecież już masz tynki to jak pójdą przewody? Mój był instalowany przez podwykonawcę współpracującego z agencją ochrony. Z tego co wiem, to też coś robi "na swoim". Ewentualnie mogę podesłać telefon do niego - pracuje w okolicach JelczaLaskowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 20.04.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 wiem ze na was mozna zawsze liczyc poszukuje pana piaskowego a dokladnieszukam piachu do zasypania fundamentujutro mi wyliczy ile ale bedzie tego troche fundamenty mamy ulozone z 8 warstw a wymiary budynku 14 na 14 moze jakis namiar na pana piaskowego?bedze wdzieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts