anjamen 29.04.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 a ja odradzam Vinsar jako dostawcę kafelków - czekam już 4 tygodnie i nie wiadomo kiedy dojda moje dekory pojechałam do sklepu z kafelkami w Lesnicy, pan zadzwonił gdzieś i mówi: "niestety, n apiątek nie da rady, ale na wtorek jak najbardziej będą" ten sklep polecam!!!!!!!!!!!!! mają swoje autka, sami jeżdzą, wsztskie polskie kafle ściągają do tygodnia Vinsaru tez nie polecam!!!! mojej mamie wyliczyli o kilka kartonów za duzo kafli (robila tam projekt) a potem nie mogla zwrocic tych nierozpakowanych kartonów, a sklep sie tlumaczy, ze to byly kafle na zamowienie. polskie paradyza mogano i travena, wiec nie byly sprowadzanie nie wiadomo skad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 29.04.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 hej, ma takie szybkie pytanie, w jakich cenach kształtuje się na dziś robocizna za wylewki,mówię o położeniu styropianu+wylewka-tak kompleksowomam juz instalatora z dobrymi cenami i on ma swojego wylewkarza, nie chcę zeby za bardzo chciał cenowo odrobic na wylewkach...dzięki za pomoc bzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 29.04.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Hej, udalo sie komus znalezc jakas fajna i niedroga ziemie w gmieni czernica lub okolicach? . Ja juz prawie, prawie mialam, ale koles jak przyszlo co do czego to podwyzszyl cene o 100zl na transporcie i jaks ie mniej przyjemnei zrobilo Wojty a ile to niedrogo (w PLN/t lub PLN/m3) ? Gość, który mi wozi piasek i gruz na drogę oferował, że ma bardzo dobrą ziemię ogrodową. Daj znać jaką miałaś cenę i ile tego potrzebujesz. Jeśli gość będzie zbliżony do tej ceny to przekażę Ci tel. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 29.04.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Hej, udalo sie komus znalezc jakas fajna i niedroga ziemie w gmieni czernica lub okolicach? . Ja juz prawie, prawie mialam, ale koles jak przyszlo co do czego to podwyzszyl cene o 100zl na transporcie i jaks ie mniej przyjemnei zrobilo Wojty a ile to niedrogo (w PLN/t lub PLN/m3) ? Gość, który mi wozi piasek i gruz na drogę oferował, że ma bardzo dobrą ziemię ogrodową. Daj znać jaką miałaś cenę i ile tego potrzebujesz. Jeśli gość będzie zbliżony do tej ceny to przekażę Ci tel. Pozdrav jeśli to nie sprawi kłopotu, moge prosić o namiary na ziemię? mam na działce taką glinę, ze czasem musze uwazac zeby nie zgubic butów, potrzebuje pewnie z 5 wanien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.04.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Hej, udalo sie komus znalezc jakas fajna i niedroga ziemie w gmieni czernica lub okolicach? . Ja juz prawie, prawie mialam, ale koles jak przyszlo co do czego to podwyzszyl cene o 100zl na transporcie i jaks ie mniej przyjemnei zrobilo Wojty a ile to niedrogo (w PLN/t lub PLN/m3) ? Gość, który mi wozi piasek i gruz na drogę oferował, że ma bardzo dobrą ziemię ogrodową. Daj znać jaką miałaś cenę i ile tego potrzebujesz. Jeśli gość będzie zbliżony do tej ceny to przekażę Ci tel. Pozdrav jeśli to nie sprawi kłopotu, moge prosić o namiary na ziemię? mam na działce taką glinę, ze czasem musze uwazac zeby nie zgubic butów, potrzebuje pewnie z 5 wanien... Ja też się podłączę. Co prawna nie na teraz, ale za jakiś czas jak już wszelkie wykopki na działce zostaną zasypane a ja odetchnę trochę od roboty w środku, przyda się kilka kupek ziemi, coby kobieta miała się czym zająć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.04.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 hej, ma takie szybkie pytanie, w jakich cenach kształtuje się na dziś robocizna za wylewki, mówię o położeniu styropianu+wylewka-tak kompleksowo mam juz instalatora z dobrymi cenami i on ma swojego wylewkarza, nie chcę zeby za bardzo chciał cenowo odrobic na wylewkach... dzięki za pomoc bzyk Też jestem na tym etapie i się zastanawiam na ile opłacalne jest kładzenie folii i styropianu samemu w porównaniu do zlecenia ludziom od wylewek. Co prawda nie jest to skomplikowana sprawa, ale trochę czasu zajmie rozłożenie tego wszystkiego na 120m2. Jakie na rynku są ceny za wylewkę i wylewkę z położeniem folii/styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 29.04.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 hej, ma takie szybkie pytanie, w jakich cenach kształtuje się na dziś robocizna za wylewki, mówię o położeniu styropianu+wylewka-tak kompleksowo mam juz instalatora z dobrymi cenami i on ma swojego wylewkarza, nie chcę zeby za bardzo chciał cenowo odrobic na wylewkach... dzięki za pomoc bzyk Też jestem na tym etapie i się zastanawiam na ile opłacalne jest kładzenie folii i styropianu samemu w porównaniu do zlecenia ludziom od wylewek. Co prawda nie jest to skomplikowana sprawa, ale trochę czasu zajmie rozłożenie tego wszystkiego na 120m2. Jakie na rynku są ceny za wylewkę i wylewkę z położeniem folii/styro u mnie 16 zł/m2 z polozeniem wszystkiego, a na gorze 18 zł (bo cos tam dokladali) a za polozenie papy dodatkowo 800zł robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 29.04.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Czy ktos zamontowal u siebie wewnetrzne drzwi przesuwne, ktore chowaja sie w scianie? Jak sie sprawdza takie rozwiazanie ? W jakich cenach mozna dostac takie drzwi, jakie firmy polecacie i gdzie mozna wiecej o tym poczytac? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 29.04.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Czy ktos zamontowal u siebie wewnetrzne drzwi przesuwne, ktore chowaja sie w scianie? Jak sie sprawdza takie rozwiazanie ? W jakich cenach mozna dostac takie drzwi, jakie firmy polecacie i gdzie mozna wiecej o tym poczytac? Pozdrawiam Dołączam się do zapytania Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 29.04.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 witam chciałbym powiesić w salonie palzmę ale żeby kable były pod tynkiem (jak na reklamach) czy jest jakaś tulejka czy coś w tym rodzaju żeby przed tynkami wkomponować w ścianę mój elektryk nie słyszał o czymś takim pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 29.04.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 a po co Ci rureczka ja mam gole kable podciagniete do odpowiedniej wysokosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.04.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 chciałbym powiesić w salonie palzmę ale żeby kable były pod tynkiem (jak na reklamach) czy jest jakaś tulejka czy coś w tym rodzaju żeby przed tynkami wkomponować w ścianę mój elektryk nie słyszał o czymś takim Nie wiem ile tych kabli chcesz tam ciągnąć, ale możesz schować je albo w peszlu, albo w rurkach instalacyjnych (takie białe okrągłe jak dla elektryki). Ewentualnie możesz użyć korytek takich jak czasami widać w biurach - w nich ciągnie się różne instalacje. Ale w zasadzie, jak już teraz chcesz mieć pociągniete kable, to można je spokojnie chyba zamurować w ścianie. Ale jak myślisz o schowaniu ich w jakiś tulejkach, aby potem mieć możliwość ewentualnej wymiany - to raczej zapomnij - łatwiej będzie skuć kawałek aniżeli przeciągnąć kable z wtyczkami przez coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 29.04.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Bzyk - ja do G-K polecam Filę, jest tak dokładny, że umówiłam się z nim na poprawki tynkarskie i malowanie. Jak wam sie podobają drzwi zewnętrzne: http://www.art-tom.pl/img/drzwi_2bg_tn.jpg Chce zamówić takie tylko wybarwienie będzie -teak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 29.04.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 My właśnie prowadziliśmy kable pod TV w ścianie w już wykończonym domu, mąż skuł ścianę, włożył takie rury o przekroju prostokątnym (peszle ale takie z kolankami), na to gazeta, gips a na to tapeta, i bez problemu przeszły kable i terminale, rurka miała wymiar chyba 12x6 cm. Można wyłączać i włączać, potem wymienialiśmy kabel, bez żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.04.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 My właśnie prowadziliśmy kable pod TV w ścianie w już wykończonym domu, mąż skuł ścianę, włożył takie rury o przekroju prostokątnym (peszle ale takie z kolankami), na to gazeta, gips a na to tapeta, i bez problemu przeszły kable i terminale, rurka miała wymiar chyba 12x6 cm. Można wyłączać i włączać, potem wymienialiśmy kabel, bez żadnego problemu. No tak - przy takiej wielkości to rzeczywiście da się przeciągnąć kable. Jednak dawidk chciał tulejkę a nie tuleję. Przez tulejkę nie przeciągniesz a przez tuleję już tak. Tak więc Dawidzie - trochę kucia będzie, ale efekt osiągniesz. Ewentualnie rada - ja jak planuję jakiś pomysł, to patrze jak chciałbym mieć to wykonane, a potem do tego wypatruję materiałów. Tak zrobiłem ostatnio z "gniazdem" do nagłośnienia. Znalazłem na necie jak to wygląda i szukałem w PL. No a że nie znalazłem, bo technologia znana jest głównie w USA, to kupiłem zwykłą puszkę elektryczną i do niej przykręciłem odpowiednią ilość wtyczek. Wygląda prawie tak samo jak na zdjęciu. Tak więc WYOBRAŹNIA i do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 29.04.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Też jestem na tym etapie i się zastanawiam na ile opłacalne jest kładzenie folii i styropianu samemu w porównaniu do zlecenia ludziom od wylewek. Co prawda nie jest to skomplikowana sprawa, ale trochę czasu zajmie rozłożenie tego wszystkiego na 120m2. Jakie na rynku są ceny za wylewkę i wylewkę z położeniem folii/styro Ceny standardowe w okolicach Jelcza to 14 zł / m2 z układaniem folii i styro, a 12 zł / m2 bez. Wbrew pozorom przy układaniu trzeba się sporo narobić - jak ma być dokładne to jest czasochłonne - wiem, bo z żoną już się trochę naukładaliśmy. Ziemia do ogrodu - kupiłem niedawno ładną, czarną w cenie 600 zł za 20 ton - przywieziona z Bielan aż do Miłoszyc dlatego tak drogo (namiar z autogiełdy - tam jest ogłoszenie 250 zł za 12 ton). Faktycznie ta ziemia jest bardzo dobra - tak uważa żona oraz jej roślinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 29.04.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Witam, pisałam już na nowej grupie wrocławskiej, napiszę u tu szukam sprawdzoną ekipę na mury (może być i na dach). Wykonawca, którego miałam zamiar wziąć (dzisiaj pojechałam mu to powiedzieć) wczoraj dostał propozycję od kogos innego i leżymy.... Planowaliśmy zaczynać pod koniec czerwca, ale teraz nie mamy z kim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.04.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Też jestem na tym etapie i się zastanawiam na ile opłacalne jest kładzenie folii i styropianu samemu w porównaniu do zlecenia ludziom od wylewek. Co prawda nie jest to skomplikowana sprawa, ale trochę czasu zajmie rozłożenie tego wszystkiego na 120m2. Jakie na rynku są ceny za wylewkę i wylewkę z położeniem folii/styro Ceny standardowe w okolicach Jelcza to 14 zł / m2 z układaniem folii i styro, a 12 zł / m2 bez. Wbrew pozorom przy układaniu trzeba się sporo narobić - jak ma być dokładne to jest czasochłonne - wiem, bo z żoną już się trochę naukładaliśmy. Podejrzewam. Większość prac, które wydają się być proste takimi nie są, albo są na małej powierzchni. Ale jeżeli różnica jest tak znikoma, to chyba finalnie wezmę z położeniem, a sam będę mógł zająć się poddaszem, gdzie za m2 biorą i po 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 29.04.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 witam chciałbym powiesić w salonie palzmę ale żeby kable były pod tynkiem (jak na reklamach) czy jest jakaś tulejka czy coś w tym rodzaju żeby przed tynkami wkomponować w ścianę mój elektryk nie słyszał o czymś takim pozd Wstaw peszel chłopie i po sprawie - ja wstawiam poza tym też w podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 29.04.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 A tu poczytajcie sobie, na co musicie swoje zszarpane nerwy przy wykończeniówce przygotować... Dzisiaj "pracowało" u mnie 2 hydraulików i pomocnik hydraulików. Jeden od rana do 17.00 zamontował 0,5 m rury do gazu, przykręcił umywalkę i zmontował 2 baterie sztorcowe. NIE PODŁĄCZYŁ JUŻ TEGO DO WODY Pozostała część ekipy cały dzień robiła porządki w swoim samochodzie Na koniec dnia próbowali mi jeszcze podrzucić swoje śmieci z tego samochodu BO CO MI TAM- PRZECIEŻ SOBIE SPALĘ! Jak sobie pomyślę, że mają jeszcze do zamontowania 4 baterie, zaworki do pralki, zmywarki i 9 kaloryferów, nie wspominając już o piecu to mi słabo. Jak nic nie zdążą z tym do 20.05 Tak swoją drogą- czy cena 1000 zł za podłączenie kotłowni jest OK? No poleciłbym swojego hydraulika Adama, bo robi jak należy i szanuje swój czas. Kontakt na niego jest w moim dzienniku. Co do kotłowni - to u mnie montaż kotła i zasobnika = 800pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts