Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Czy ktos zamontowal u siebie wewnetrzne drzwi przesuwne, ktore chowaja sie w scianie? Jak sie sprawdza takie rozwiazanie ? W jakich cenach mozna dostac takie drzwi, jakie firmy polecacie i gdzie mozna wiecej o tym poczytac?

Pozdrawiam

Drzwi przesuwne chowane w ścianę pierwszy raz wykonaliśmy w obecnym mieszkanku. Otwór ma ok. 150cm a drzwi są dzielone na dwie równe części. System zakupiony w hurtowni przy Robotniczej (Sotex?), drzwi z płyty (boki obrobione na gorąco przy Karmelkowej). Zdecydowaliśmy się na wykonanie "gospodarcze", gdyż ceny gotowców były dla nas kosmiczne :wink: Wszystko działa bez zarzutów. Wyszedł efektowny bajer :D szkoda tylko, że u nas zamykane są bardzo rzadko 8) chyba tylko przy smażeniu ryby... :wink:

Zdjęcia mogę wysłać na maila.

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

TS147

No pięknie zrobione!

Z rozrzewnieniem wspominam te czasy, kiedy domek rósł w oczach...

Dzisiaj moim hydro udało się zainstalować prawie wszystkie grzejniki oraz baterie. Spłuczka w WC (geberit) zdążyła się do wieczora zepsuć :evil:

Balkonik wykafelkowany. Z czystym sumieniem mogę polecić mojego kafelkarza. Działa sprawnie i fachowo, doradzi i odradzi. Pan Leszek: 606811744.

Garderoba tymi rencami zagruntowana pod malowanie. Tymi ręcami upchnęłam blachy na obróbki blacharskie, długie na 2m w moim Renault Clio. Nie było łatwo. Efekt: pocięte dłonie, odzież, tapicerka, plastikowe elementy deski rozdzielczej :cry: Ale przewiozłam! Ale nie dam się namówić na więcej!

Dzieci pięknie pomalowały palety mleczami i trawą w zielono-żółte pasy... Odzież dziecięca do wyrzucenia, dzieci odmoczą się może za miesiąc :roll: Dzieci intensywnie rozplantowują też górę żwiru pieszczotliwie zwaną Montewerestem. Z przyjemności mamy już rowery. Super jest sobie rowerkiem po poczki skoczyć :lol:

witam

chciałbym powiesić w salonie palzmę ale żeby kable były pod tynkiem (jak na reklamach)

czy jest jakaś tulejka czy coś w tym rodzaju żeby przed tynkami wkomponować w ścianę

mój elektryk nie słyszał o czymś takim :(

pozd

Tio chyba kiepski elektryk ;)

Ikea sprzedaje taki wynalazek - nie pamiętam jak to się u nich nazywa ale maja

Tymi ręcami upchnęłam blachy na obróbki blacharskie, długie na 2m w moim Renault Clio. Nie było łatwo. Efekt: pocięte dłonie, odzież, tapicerka, plastikowe elementy deski rozdzielczej :cry: Ale przewiozłam! Ale nie dam się namówić na więcej!

Dlatego w bagażniku zawsze wozi się bagażnik na dach. W ten sposób na budowę zawędrowały dwie drabiny, rynny 4m długie, profile kapeluszowe (20szt), etc. Szkoda wnętrz i łatwiej się pakuje.

Dzieci pięknie pomalowały palety mleczami i trawą w zielono-żółte pasy... Odzież dziecięca do wyrzucenia, dzieci odmoczą się może za miesiąc :roll: Dzieci intensywnie rozplantowują też górę żwiru pieszczotliwie zwaną Montewerestem. Z przyjemności mamy już rowery. Super jest sobie rowerkiem po poczki skoczyć :lol:

A po co wyrzucać brudne rzeczy. Niech się w nich bawią do zdarcia. Ewentualnie na czyścidło :D

mam do was prosbe

sprowadzcie mnie na ziemie

jezli sie myle.

jestesm na etapie stanu zerowego

a marzy nam sie spedzic swieta we wlasnym domku

czy to realne?

wybudowac sie do grudnia????

domek ma bys skonczony w stanie surowym zamknietym najpozniej do konca sierpnia

mam juz umowiona ekipe od ogrzewania kanalizacji elektryka

jak myslicie czy zdaze?

czy porywam sie z motyka na slonce????

pozdrawiam

(...)

jak myslicie czy zdaze?

Hej - jesteśmy na tym samym etapie, też chcielibyśmy wprowadzić się jak najszybciej, ale liczymy najwcześniej na wielkanoc 2009... no, ale my sporo chcemy w środku robić sami :) Jeżeli masz ekipy, które Ci to zrobią kompleksowo, to może, może...

Pamiętaj, że tynki i posadzki muszą schnąć i na to nie ma mocnych. Chyba że będziesz ostro grzać i wietrzyć...

mam do was prosbe

sprowadzcie mnie na ziemie

jezli sie myle.

a marzy nam sie spedzic swieta we wlasnym domku

czy to realne?

wybudowac sie do grudnia????

domek ma bys skonczony w stanie surowym zamknietym najpozniej do konca sierpnia

mam juz umowiona ekipe od ogrzewania kanalizacji elektryka

jak myslicie czy zdaze?

pozdrawiam

Życze powodzenia, ale bedzie ciezko, nawet z pelnym portfelem.

Wielkanoc bardziej realna

Czy ktoś z Was ma namiar na sensowną ekipę (znaczy dobrze robiąca i nie zdzierającą cenowo) od zakładania trawników?

Musimy przygotować teren pod trawę a nie wyobrażam sobie zrobić to sama :-? .Brak czasu i sprzętu :cry: .

Będę bardzo wdzięczna.

Dabell,

a jestes zorientowana, ile to teraz kosztuje? ;)

Ja tez chcialm zatrudnic takowa forme, nawet podzwonilam do kilku miskow, ktorzy co chwile u nas wizytowki zostawiaja.

Cena, bagatela, 5-20zl za m2 dzialki za sama robocizne, czyli wyrownanie terenu, wysianie trawy, walcowanie, czyli, jak dla mnei to min. 6- 25 000 tylko robocizna, a gdzie ziemia, trawa, nawoz do trawy itp. A to wszystko za 2 dni roboty :lol: .

Ja mam umowionego koparkowego, ktory zalatwi 2-3 miskow za 20zl/h i maja sie uwinac w 8-10 godzin (u siasiadow tyle to im zajelo).

jedyny problem z ziemia... :( Nadal szukam.

P.S. Firma, ktora miala cene 5-20zl (w zaleznosci od terenu) chwaila sie,ze maja najtaniej :lol: . Ziemi ta firma tez nie zalatwia, nawet nie posredniczy w zakupie.