godin 29.04.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Czy ktos zamontowal u siebie wewnetrzne drzwi przesuwne, ktore chowaja sie w scianie? Jak sie sprawdza takie rozwiazanie ? W jakich cenach mozna dostac takie drzwi, jakie firmy polecacie i gdzie mozna wiecej o tym poczytac? Pozdrawiam Drzwi przesuwne chowane w ścianę pierwszy raz wykonaliśmy w obecnym mieszkanku. Otwór ma ok. 150cm a drzwi są dzielone na dwie równe części. System zakupiony w hurtowni przy Robotniczej (Sotex?), drzwi z płyty (boki obrobione na gorąco przy Karmelkowej). Zdecydowaliśmy się na wykonanie "gospodarcze", gdyż ceny gotowców były dla nas kosmiczne Wszystko działa bez zarzutów. Wyszedł efektowny bajer szkoda tylko, że u nas zamykane są bardzo rzadko chyba tylko przy smażeniu ryby... Zdjęcia mogę wysłać na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 29.04.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 tez jestem zainteresowana w/w drzwiami Jak mozna prosic to tez chetnie bym obejrzala [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 29.04.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Jeszcze tyci tyci, jeszcze troszeczkę i będzie "0" . fundament juz ocieplony Hydromaxem i folią kubełkową . Jutro zasypywanie, zagęszczanie i rozłożenie kanalizy. http://img228.imageshack.us/img228/4144/2343440ov6.jpg Pzdr, Ts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ray23 29.04.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Oj zazdroszę Ci tych drzew . Widać, że wiosna idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 29.04.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 TS147 No pięknie zrobione! Z rozrzewnieniem wspominam te czasy, kiedy domek rósł w oczach... Dzisiaj moim hydro udało się zainstalować prawie wszystkie grzejniki oraz baterie. Spłuczka w WC (geberit) zdążyła się do wieczora zepsuć Balkonik wykafelkowany. Z czystym sumieniem mogę polecić mojego kafelkarza. Działa sprawnie i fachowo, doradzi i odradzi. Pan Leszek: 606811744. Garderoba tymi rencami zagruntowana pod malowanie. Tymi ręcami upchnęłam blachy na obróbki blacharskie, długie na 2m w moim Renault Clio. Nie było łatwo. Efekt: pocięte dłonie, odzież, tapicerka, plastikowe elementy deski rozdzielczej Ale przewiozłam! Ale nie dam się namówić na więcej! Dzieci pięknie pomalowały palety mleczami i trawą w zielono-żółte pasy... Odzież dziecięca do wyrzucenia, dzieci odmoczą się może za miesiąc Dzieci intensywnie rozplantowują też górę żwiru pieszczotliwie zwaną Montewerestem. Z przyjemności mamy już rowery. Super jest sobie rowerkiem po poczki skoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 29.04.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Co do hydrauliki... Strasznie mi dudni jakoś w tych rurach Jakoś to się wyciszy jak graty powstawiamy, czy coś mam z hydro nie tak? Ma ktoś jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 30.04.2008 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Co do hydrauliki... Strasznie mi dudni jakoś w tych rurach Jakoś to się wyciszy jak graty powstawiamy, czy coś mam z hydro nie tak? Ma ktoś jakieś doświadczenia? Poliplast robi rury niskoszumowe - są droższe znacznie od tych zwykłych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 30.04.2008 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 witam chciałbym powiesić w salonie palzmę ale żeby kable były pod tynkiem (jak na reklamach) czy jest jakaś tulejka czy coś w tym rodzaju żeby przed tynkami wkomponować w ścianę mój elektryk nie słyszał o czymś takim pozd Tio chyba kiepski elektryk Ikea sprzedaje taki wynalazek - nie pamiętam jak to się u nich nazywa ale maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 30.04.2008 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 albo kup kanał 5cmx10cm w castoramie i połóż go w ścianie - dowolne kabelki przez niego przejdą wraz z wtyczkami - kanał 2m coś koło 20zł kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksander Bogucki 30.04.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Poza tym za kilka zlotych mozna kupic w castoramie platikowe rury oslonowe (na dziale elektrycznym) o srednciach od 10 do 40 mm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekra 30.04.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Jal zabezpieczyć się przed wciskającym sie piaskiem między folią kubełkową a styropian przy zasypywaniu fundamentów piaskiem ?Gdzieś to wcześniej czytałam, ale nie moge znaleźć.Może coś doradzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 30.04.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Tymi ręcami upchnęłam blachy na obróbki blacharskie, długie na 2m w moim Renault Clio. Nie było łatwo. Efekt: pocięte dłonie, odzież, tapicerka, plastikowe elementy deski rozdzielczej Ale przewiozłam! Ale nie dam się namówić na więcej! Dlatego w bagażniku zawsze wozi się bagażnik na dach. W ten sposób na budowę zawędrowały dwie drabiny, rynny 4m długie, profile kapeluszowe (20szt), etc. Szkoda wnętrz i łatwiej się pakuje. Dzieci pięknie pomalowały palety mleczami i trawą w zielono-żółte pasy... Odzież dziecięca do wyrzucenia, dzieci odmoczą się może za miesiąc Dzieci intensywnie rozplantowują też górę żwiru pieszczotliwie zwaną Montewerestem. Z przyjemności mamy już rowery. Super jest sobie rowerkiem po poczki skoczyć A po co wyrzucać brudne rzeczy. Niech się w nich bawią do zdarcia. Ewentualnie na czyścidło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 30.04.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Czy ktoś z Was ma namiar na sensowną ekipę (znaczy dobrze robiąca i nie zdzierającą cenowo) od zakładania trawników? Musimy przygotować teren pod trawę a nie wyobrażam sobie zrobić to sama .Brak czasu i sprzętu . Będę bardzo wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 30.04.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 mam do was prosbe sprowadzcie mnie na ziemie jezli sie myle. jestesm na etapie stanu zerowego a marzy nam sie spedzic swieta we wlasnym domku czy to realne? wybudowac sie do grudnia???? domek ma bys skonczony w stanie surowym zamknietym najpozniej do konca sierpnia mam juz umowiona ekipe od ogrzewania kanalizacji elektryka jak myslicie czy zdaze? czy porywam sie z motyka na slonce????pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 30.04.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Jesli tylko masz pieniadze na wykonczenie/umeblowanie, to wg mnie jak najbardziej realne Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 30.04.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 jestesm na etapie stanu zerowego (...) jak myslicie czy zdaze? czy porywam sie z motyka na slonce???? Hej - jesteśmy na tym samym etapie, też chcielibyśmy wprowadzić się jak najszybciej, ale liczymy najwcześniej na wielkanoc 2009... no, ale my sporo chcemy w środku robić sami Jeżeli masz ekipy, które Ci to zrobią kompleksowo, to może, może... Pamiętaj, że tynki i posadzki muszą schnąć i na to nie ma mocnych. Chyba że będziesz ostro grzać i wietrzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 30.04.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 ale liczymy najwcześniej na wielkanoc 2009... . No to juz wiem, gdzie spedzamy przyszla Wielkanoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 30.04.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 mam do was prosbe sprowadzcie mnie na ziemie jezli sie myle. jestesm na etapie stanu zerowego a marzy nam sie spedzic swieta we wlasnym domku czy to realne? wybudowac sie do grudnia???? domek ma bys skonczony w stanie surowym zamknietym najpozniej do konca sierpnia mam juz umowiona ekipe od ogrzewania kanalizacji elektryka jak myslicie czy zdaze? czy porywam sie z motyka na slonce???? pozdrawiam Życze powodzenia, ale bedzie ciezko, nawet z pelnym portfelem. Wielkanoc bardziej realna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 30.04.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Czy ktoś z Was ma namiar na sensowną ekipę (znaczy dobrze robiąca i nie zdzierającą cenowo) od zakładania trawników? Musimy przygotować teren pod trawę a nie wyobrażam sobie zrobić to sama .Brak czasu i sprzętu . Będę bardzo wdzięczna. Dabell, a jestes zorientowana, ile to teraz kosztuje? Ja tez chcialm zatrudnic takowa forme, nawet podzwonilam do kilku miskow, ktorzy co chwile u nas wizytowki zostawiaja. Cena, bagatela, 5-20zl za m2 dzialki za sama robocizne, czyli wyrownanie terenu, wysianie trawy, walcowanie, czyli, jak dla mnei to min. 6- 25 000 tylko robocizna, a gdzie ziemia, trawa, nawoz do trawy itp. A to wszystko za 2 dni roboty . Ja mam umowionego koparkowego, ktory zalatwi 2-3 miskow za 20zl/h i maja sie uwinac w 8-10 godzin (u siasiadow tyle to im zajelo). jedyny problem z ziemia... Nadal szukam. P.S. Firma, ktora miala cene 5-20zl (w zaleznosci od terenu) chwaila sie,ze maja najtaniej . Ziemi ta firma tez nie zalatwia, nawet nie posredniczy w zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 30.04.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Jestem po zasypaniu fundamentów piaskiem. Weszło "jedyne" 21 samochodów 26 tonowych . Żeby piach mnie kosztował więcej niż beton do tej pory?! Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts