dobrzykowice 21.01.2004 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Cześć. Szukam kogoś, kto ma doświadczenia, najlepiej praktyczne, z pompą ciepła. Firma działająca na terenie Wrocławia chwali się, że w zeszłym roku zrobili 49 instalacji, więc może akurat ktoś z Forumowiczów... Ten temat był już wielokrotnie omawiany, zerknij tutaj http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=2328&highlight=pompa+ciepla Ja mam pompę gdzieś od września 2003. Moje doświadczenia są jak najbardziej pozytywne. Pompa ciepła ma jeden bardzo poważny minus, jest bardzo droga w inwestycji i jeżeli masz tylko dostęp do gazu ziemnego to sugerowałbym mimo wszystko ogrzewanie gazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 21.01.2004 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 I ja mam iść do hurtowni materiałów budowlanych i zapytać ile kosztuje wibrator?! I to w dodatku w wersji heavy , spalinowy Moja Droga, budowanie to nie bułka z masłem, trzeba cierpieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 21.01.2004 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Chciałabym zacząć budowę kwiecień, maj czy ktoś mógłby mi polecić dobrą ekipę budowlaną, kierownika budowy też nie mam. Pleeeeease Czytałam, że o tym trzeba pomyśleć o wiele wcześniej aby ekipa była w porządku. Ja trochę to przegapiłam. O kontakt proszę na priva. Z góry dziękuję. Porozmawiaj z Barttem, on jest właśnie w trakcie kompletowania ekipy budowlanej i jest na bieżąco. Patrz parę postów wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowiec 21.01.2004 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Hej i ja póki co również chętnie skorzystam z wszelakich namiarów na ekipy budowlane, ciesielskie i polecanych kierowników. Mam już coś od Aki, ivoneski, może i od ciebie dobrzyku?. Teraz jadę na targi... jakoś nikt nie chciał przyłączyć, szkoda... a wprzyszłym tygodniu planuję kilka wycieczek po już stojących zaczątkach budów (aka?!) i może tych zakończonych (ivonesca?, dobrzyk?). jakby co to moja komórka 601415247 - to jakby ktoś był jutro na targach w Poznaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 21.01.2004 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Mam pytanie w innym że tak powiem temacie.Czy jest komuś z Was coś wiadomo na temat wykupu mieszkań komunalnych od miasta? Wydawało mi się że można wykupić mieszkanie od miasta za 10% wartości. mój teść teraz kupuje - ale za 20%. Czy takie stawki obowiązują czy teścia "wkręcają"? Do tego wycenili mu mieszkanie bardzo wysoko, bo ceny mieszkań ostatnio bardzo skoczyły w górę ...Jak ktoś coś wie, będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 21.01.2004 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2004 Dachowiec - u mnie nie ma za bardzo co ogladac ale zapraszam, łatwo do mnie trafic a w przyszlym tygodniu mam czas i mozemy sie spotkac, no problem. Odgrzebiemy snieg i zobaczymy co zbudowalam BK - wysłałam priva. A co do budmy - z wielka przyjemnoscia bym pojechala ale do soboty nie moge sie ruszyc z wroclawia, dom na mojej głowie. Pozostanie mi tylko wrocławski tarbud na wiosnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgu 23.01.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Witam Klubowiczów. Jestem nowa więc mam nadzieję, że jakoś się tutaj znajdę. Buduję wraz z mężem i dwuletnim synkiem dom Turkus. Etap- ocieplanie dachu. Zimno i biało i nie można na razie ruszyć z czymś konkretnym, oby do ciepłej wiosny i tynków na ścianie. Pozdrawiam. Krzysz17- dziękuję za rady dla nowej klubowiczki Sylwii. Mam nadzieję, że się udało i jestem gdzie trzeba Jolana- buduję w Spalonej k.Legnicy, ok.50km od Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 23.01.2004 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2004 Hej gorgu, witaj we Wrocławskiej Pytałam o miejsce budowania, bo sama pochodzę ze Złotoryji (choć buduję daleko dalej na południowy zachód) i znam trochę okolice Legnicy. Niestety nie wiem gdzie jest Spalona... Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziasta 24.01.2004 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Czesc wszystkim! Melduje sie jeszcze jeden mlody wilczek. Juz od dluzszego czasu sledze forum "z doskoku", ale teraz bede pewnie stalym bywalcem. Na wiosne zamierzamy z mezem zaczac budowe na poludniu Wrocka - Brochow. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziasta 24.01.2004 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2004 Bartt, Betka, dachowiec - jakbyscie mogli przeslac swoje namiary na sprawdzone ekipy budowlane bede wdzieczna. Oczywiscie jak juz wybierzecie dla siebie Z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 26.01.2004 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Witajcie! Bylam dzisiaj na mojej wsi, alez tam jest mikroklimat - we Wrocławiu prawie nie ma sniegu a tam lesne drogi zasypane po pas, bałwana mozna lepic Zaczelam - wzorem bardziej doswiadczonych kolegow - orientowac sie w cenach okien i okiennic... Widze ze to bedzie dylemat bo okna ktore mi sie podobaja sa absolutnie poza moimi mozliwosciami finansowymi...lekko ponad 3.000 za drzwi z okiennica Zdaje sie ze bedziemy szukac jakiegos lokalnego stolarza, ktoremu powierzymy zadanie wykonania okiennic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 27.01.2004 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Kiedyś znałam kogoś kto znał dobrego stolarza producenta okien - Wołów, całkiem niedrogie ponoć. Spróbuj poszukać w jakiejś książce telefonicznej, niestety nie mam kontaktu z tą osobą, ale bardzo sobie chwaliła - dobre i niedrogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 27.01.2004 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Witajcie! Zaczelam - wzorem bardziej doswiadczonych kolegow - orientowac sie w cenach okien i okiennic... Widze ze to bedzie dylemat bo okna ktore mi sie podobaja sa absolutnie poza moimi mozliwosciami finansowymi...lekko ponad 3.000 za drzwi z okiennica Zdaje sie ze bedziemy szukac jakiegos lokalnego stolarza, ktoremu powierzymy zadanie wykonania okiennic... Rozłóż to sobie na raty, czyli najpierw skup sie na oknach, okiennice zawsze można później dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 27.01.2004 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Wiesz, co do tych rat - myslalam o oknach z okiennicami - to zdaje sie tworzy calosc? Tzn. w przypadku okiennic mocowanych do ramy okna? Ale faktycznie doszlismy juz do wiosku ze tak nie da rady, chyba kupimy okna pcv, z okleina od zewnatrz, a najwyzej za czas jakis dorobimy do tego okiennice, chocby mocowane do muru. Dla mnie i tak maja one do spelnienia role estetyczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 27.01.2004 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2004 Wiesz, co do tych rat - myslalam o oknach z okiennicami - to zdaje sie tworzy calosc? Tzn. w przypadku okiennic mocowanych do ramy okna? . Spokojnie, okiennice można domontować w późniejszym okresie, nigdy tak nie jest że od razu musisz kupić cały komplet. Ja będę miał rolety co niestety eliminuje okiennice ale nie do końca. Będę chciał zrobić nieruchome atrapy przymocowane do elewacji dające złudzenie że są otwarte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 28.01.2004 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 dzień dobry aka - okna z okiennicami są super Sama skusiłam się na okna od razu z okiennicami i jest to chyba największe moje "szaleństwo" podczas budowania. Ale jak na razie jest to chyba najładniejsza część domu dobrzykowice - przykryłam o 11, o 2 jeszcze poprawiałam Smok - gdzieś wyprowadził Owieczkę, że nie ma Cię tu tak długo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 28.01.2004 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Zaraz pogrzebie w Twoim dzienniku... sprawdze ile takie szalenstwo kosztuje. Chociaz ja mam chyba wiecej okienek u siebie... Ale cena jaka dostalam od Gebauera jest niedopuszczalna, nawet jakbym byla milionerem to bym nie zaplacila tyle, dla zasady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 28.01.2004 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 aka- jeśli nie znajdziesz daj znać - starą wycenę mam gdzieś tu w pobliżu no zaszaleliśmy z tym Gebauerem, przyznaję ....w którymś momencie to tylko czekałam jak mąż powie, że szybciej byśmy się wprowadzili, gdyby nie te okiennice (w zamian byłby piec), ale na moje szczęście przemilczał to a tak jak pisałam okienka są prześliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 28.01.2004 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 dzień dobry dobrzykowice - przykryłam o 11, o 2 jeszcze poprawiałam Dzięki, chociaż Ty jedna o mnie pamietasz, to miłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 28.01.2004 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2004 Witam wsztstkich stęsknionych i młode wilczki Cieszę się, że nasza grupa rośnie w siłę prace ostatnio strasznie się ślimaczą, a hurtownie zapadły w sen zimowy (na kocioł co muszę czekać 3 tygodnie ) widać nie dane mi skończyć tej instalacji. Na szczęście zostają podłogi, kafelki i mebelki No i ku wiosnie ma się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts