godin 04.05.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Co sądzicie o konglomeracie jako blat pod umowalki i parapety wew.? Osobiście 4 lata temu zamontowaliśmy w naszym mieszkanku wszystkie wewnętrzne parapety z konglomeratu i sprawdzają się bez żadnych zarzutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 04.05.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 NIE POLECAM: Wojciech Stec - stolarz wykonujacy schody z okolic Oławy. Po obmiarach umówiliśmy się na umowę i cenę. W dniu podpisania umowy nie pojawił się, nie odbierał telefonu, dopiero po skorzystaniu z innego aparatu odebrał telefon i powiedział, iż telefon miał zepsuty a tak w zasadzie to on nie jest zainteresowany, bo zadanie go przerasta... Zawalił nam termin i zepsuł nerwy. Normalnie aż mi głupio, bo sam go poleciłem Poleciłem go jednak nie bez powodu, bo namiar na niego jako na dobrego fachowca dał mi mój supertynkarz. Niestety widzę, że jak to z misiami polecanymi na forum bywa facet ma za dużo prac i te trudniejsze zaczyna olewać nie licząc się z klientami Ja ostatnio mam podobny problem. Miałem umówioną ekipę do wylewek - INTER-ES z Jelcza-Laskowic. Poleceni przez kolegę budowlańca oraz innego fachowca. W umówionym terminie 25.04 zadzwoniłem o 9.00 a facet zdziwiony, że miał u mnie być - podobno kompletnie zapomniał i będą jutro w sobotę choć zwykle w soboty nie pracują. Przyjeżdżam nazajutrz o 9.00 na budowę i widzę, że sprzęt rozłożony, ekipa siedzi, a szefa nie ma. Ledwo mówiąc z powodu grypy pytam o co chodzi - mówią, że nie ma wody - faktycznie u nich w beczce sucho. Zawołałem szwagra by sprawdzał węże puszczone od nich na budowę a sam zacząłem podłączać pompę do studni wierconej. Po kilku minutach zobaczyłem, że do ekipy podjechał ich szef (poznałem po aucie), pogadał chwilę i gdzieś pojechał. Następnie panowie z ekipy składają szybko sprzęt - podchodzę i pytam o co chodzi - zbierają się, bo szkoda czasu - mówią byśmy na spokojnie podłączyli wodę a oni przyjadą i na spokojnie zrobią te posadzki. Mówię no dobra te 2 dni do poniedziałku mnie nie zbawią. Zbierając sprzęt odłączyli swoje węże od naszych i zaczęła się lać woda - co prawda pod niewielkim ciśnieniem, ale panowie fachowcy mogli wcześniej to pokazać to nauczyłbym ich, że najpierw napełnia się wąż wodą a potem wrzuca do beczki. Ledwo mówiłem (grypa), więc już ich nie opier ... za tą dywersję. Tak się spieszyli jadąc do domu, że mało z drogi na dziurach nie wylecieli. Dzwonię do ich szefa i pytam kiedy będą - powiedział, że ma zajęte terminy i bym dzwonił 05.05 to zobaczy kiedy ma wolny termin !!! To już było przegięcie - stwierdziłem, że chrzanię taką ekipę i znajdę innych, którzy bez łaski podejmą się tej pracy. Następną ekipę mam umówioną na 06.05. Podsumowując - nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło - przez długi łykend ułożyłem z żoną resztę styropianu pod posadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 04.05.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Moze jakis forumowicz ma drzwi zewnetrzne tymczasowe do odsprzedania? Gdize najlepiej udac sie po takie drzwi we Wrocku? I gdzie najlepiej po bramy garazowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 04.05.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 aa i jeszcze jedno.,. zawiazywala sie grupa pstryczkowa.. czy sie zawiazala? jak cos to prosze pisac na priva ja jwestem zdecydowany. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doska1719500980 04.05.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Moze jakis forumowicz ma drzwi zewnetrzne tymczasowe do odsprzedania? Gdize najlepiej udac sie po takie drzwi we Wrocku? I gdzie najlepiej po bramy garazowe? Jeżeli interesuje Cię brama Krispol to proponuję BAU-MAN z ul. Jaracza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 04.05.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 mam do was prosbe sprowadzcie mnie na ziemie jezli sie myle. jestesm na etapie stanu zerowego a marzy nam sie spedzic swieta we wlasnym domku czy to realne? wybudowac sie do grudnia???? domek ma bys skonczony w stanie surowym zamknietym najpozniej do konca sierpnia mam juz umowiona ekipe od ogrzewania kanalizacji elektryka jak myslicie czy zdaze? czy porywam sie z motyka na slonce???? pozdrawiam Myślę, że jest to możliwe, chociaż wymaga naprawdę bardzo dobrej organizacji. Ja miałam zaczynać w lipcu i przeprowadzić się we wrześniu (następnego roku ) a najprawdopodobniej zacznę we wrzesniu a i tak planuję przeprowadzić się w 09/2009. W każdym razie trzymam kciuki dzieki anetko i ja za was trzymam kciuki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 04.05.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 U nas z budową było tak: październik 2006 rozpoczęcie budowy, luty 2008 przeprowadzka do kompletnie wyposazonego domu. Kulka nasza forumowa rozpoczynała razem ze mną i wprowadziła się w sierpniu 2007. Nas przystopował gaz - był w grudniu 2007, a potem już mieliśmy odrzut budowlany i drobnych prac nie mogliśmy skończyć- pomalować salon . Przy dobrej organizacji czasu można się szybko budować i przeprowadzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 04.05.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Wszelkie ostrzeżenia przed nieuczciwymi wykonawcami są na wagę złota, dlatego także przestrzegam grupę przed dekarzem Marcinem Szyszką z Jelcza. Omijajcie go szerokim łukiem. U nas np. cieknie komin przy obróbkach (sprawdzaliśmy i ewidentnie wina dekarzy). Kolo umówił się z nami na (uwaga) 3 maja 7 rano na budowie i oczywiście nie pojawił się. Wiedzielismy że ściemnia, bo to nie pierwszy raz, ale na wszelki wypadek zerwaliśmy się bladym świtem, żeby być na miejscu. Na szczęście mamy spisaną dokładną umowę i sprawa znajdzie finał w sądzie. Teraz szukam dekarza, który to poprawi, wystawi rachunek, tak żebym mogła nim obciążyć "mojego ulubieńca". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 04.05.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Moze jakis forumowicz ma drzwi zewnetrzne tymczasowe do odsprzedania? Gdize najlepiej udac sie po takie drzwi we Wrocku? I gdzie najlepiej po bramy garazowe? Jeżeli interesuje Cię brama Krispol to proponuję BAU-MAN z ul. Jaracza Bramę może tak okna nie-koszmarnie wykonane i kiepska ekipa montująca,sąsiad mój z nimi od dłuższego czasu walczy z nimi aby mu wymienili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuna 04.05.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 poszukuję kogoś od ogrodzenia siatką. macie jakiegoś rozsądnego Pana??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 04.05.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Jola pamiętaja, że najpierw musisz mu NA PIŚMIE (z zółta kartka zwrotną)dac wezwanie do naprawy uszkodzeń w terminie jakimśtam(Ty ustalasz datę) i poinformować, że jesli tego nie wykona to naprawy zlecasz innej ekipie a jego obciązysz kosztami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 04.05.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Jasne Kasieńko, oczywiście że tak zrobię Myślę, że już po tym pęknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 04.05.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 pojechałam do sklepu z kafelkami w Lesnicy, pan zadzwonił gdzieś i mówi: "niestety, n apiątek nie da rady, ale na wtorek jak najbardziej będą" ten sklep polecam!!!!!!!!!!!!! mają swoje autka, sami jeżdzą, wsztskie polskie kafle ściągają do tygodnia a jak cenowo wygladaja? i jaki wybor? i gdzie to jest dokladnie? nazwa sklepu? gdzie jeszcze polecacie udac sie po kafelki aby ni bylo drogo ale sprawnie, szybko i z dobrymi doradcami (doradfcami a nie sprzedawcami) cenowo OK, mają wszystkei polskie, jakies hiszpańskie ale dokłądnie nie wiem, bo ja po prostu przyjechałam i zamówiłam konkretne kafle, przy większych zamówieniach możesz negocjowac cenę, na pewno są tańsi niż Cermag np. a oto ich stronka http://www.salon-glazury.pl/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 04.05.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 NIE POLECAM: Wojciech Stec - stolarz wykonujacy schody z okolic Oławy. Po obmiarach umówiliśmy się na umowę i cenę. W dniu podpisania umowy nie pojawił się, nie odbierał telefonu, dopiero po skorzystaniu z innego aparatu odebrał telefon i powiedział, iż telefon miał zepsuty a tak w zasadzie to on nie jest zainteresowany, bo zadanie go przerasta... Zawalił nam termin i zepsuł nerwy. a ja polecam! zrobił u nas parapety, nawet w nadmiernej ilości bardzo sie postarał, na specjalną prośbe przyspieszył termin, jakość super, będize nam jeszcze obijał belki i robił oczywiście schody (obijał drewnem beton). Z góry uprzedził, że termin schodów na połowę lipca. Faktycznie czasami nie odbiera, zawsze oddzwania, dostęny również w najbardziej nam odpowiadających dziwnych terminach typu niedzial po południu. Z tego co wiem ma trochę roboty w innych miastach i często wyjeżdza, raz go dopadłam za Warszawą no i zakręcony trochę (patrz parapet ekstra) może po prostu mieliście pecha niestety wycofuję rekomendację, pan Stec jest super do momentu aż nie uzyska kasy... potem jak wyżej, nie odbiera, kłamie, kręci itd... opisze sprawe już wkrótce ale jeszcze coś od niego chcę, dałm mu czas do końca miesiąca, no zobaczymy boru jesze możesz do pstryczków dołączyć, miałą pojechac w piątek 2 maja, oczywiście, zgadnijcie co, zamknięte w tym tygodniu na pewno tam w końcu dotrę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 05.05.2008 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Ja też do pstryczków chętna - ale co gdzie i jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 05.05.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 pstryczki berker w Onninenie na NOwym Dworze, na wstęnie mam 12% rabatu, jak będize nas więcej, możemy dojść do 14%. Ale musze tam dotrzeć a mam z tym problem. Będe próbować wycyganić hasło, zeby kazdy mógł sobie podjechać samodzielnie i zamówic co i jak. Na dzisiaj ambitny plan, że pojade jutro. Na polu farb - litr farby lateksowej Dufa z mieszalnika wychodzi około 11 PLN, to taniej niż gotowy Dulux, że nie wspomnę o innych farbach z mieszalnika. Jakośc polecana przez kilku wykonawców i developerów. Chyba sie skuszę. Dostępna m.in. w MBS2 na Żernikach. Do pomalowania kuchni lub łazienki można dodać środka grzybobójczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 05.05.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witam! dzień zamawiania materiału na ściany, więc ostateczna prośba o opinie: - Silka E Xelli 24cm - 26 000zł - Thermopor (czyli coś ala porotherm) 24cm - 19 000zł. Tak jak pisałem wcześniej byłem zdecydowany na Silkę, ale przy tak dużej róznicy cenowej zaczynam się wahać . Domek parterowy więc tylko jeden poziom ścian. Co w przypadku ceramiki poryzowanej robi się z działówkami? Czy przez te o grubości 11,5cm nie będzie słychać wszystkiego? Pzdr! TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 05.05.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Moze jakis forumowicz ma drzwi zewnetrzne tymczasowe do odsprzedania? Gdize najlepiej udac sie po takie drzwi we Wrocku? I gdzie najlepiej po bramy garazowe? A ja z polecenia forumowego, polecam dlej firmę BINGO. http://www.bingo.wroc.pl/ Fachowo, rzeczowo solidnie. Mam brame wisniowskiego, póki co wsyztsko "gra" Ja mam do sprzedania drzwi Hormanna tymczasowe - napisałam na prw. Do sprzedania bede tez miala bude,barakowoz czy zwlal to jak zwal. Wygląda to mniej wiecej tak: http://www.peplinski-rolpap.com.pl/files/products/PB150043barakowozy_m.jpg Aczkolwiek moja jest pomaranczowa i w stanie IDEALNYM. Prąd,ogrzewanie, stół a nawet i Firanki hihih Jakby ktos byl zainteresowany to zapraszam na prw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 05.05.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 PS. Co do kafelek to mogę polecić CORTINE na bielanach na przeciwko TESCO. Na dzien dobry bez proszenia i negocjacji dostałam 15% rabatu, Pani Słowińska, bardzo sympatyczna kobieta, doradzi, pokaże. Rabat dostałam na łazienki na kafle z Tubądzina ale obowiązuje mnie na cały sklep czyli fugi, kleje,baterie,wanny,brodziki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 05.05.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 A tak jeszcze z poza tematów budowlanych. Znacie jakiś serwis foto ktiory naprawi i mojego NIKONA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts