trabi-wrc 05.05.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Poszukuję niedrogich stempli o dług 3,05 - 3,10. Jeśli ktoś ma na zbyciu to proszę o info. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 05.05.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 A tak jeszcze z poza tematów budowlanych. Znacie jakiś serwis foto ktiory naprawi i mojego NIKONA? Serwis aparatów fotograficznych jest na Psich Budach. Nie wiem tylko co to za aparat (kompakt, lustrzanka, cyfrak czy małoobrazkowy). Możesz też spytać na odrzańskiej (wejście przez No. 1 - studio fotografii barwnej i portretowej) Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 05.05.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 może po prostu mieliście pecha Pod koniec budowania, to juz się wie kto z premedytacją nie odbiera telefonów. Wystarczyło, zeby ten Pan po prostu powiedział, że nie chce, nie może, nie potrafi... A to co potrafi, to może rzeczywiście robi dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 05.05.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Gdzie kupić podbitkę w okolicach płd Wrocławia? Jakie teraz ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 05.05.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Pilne! Potrzebuję namiarów na rzeczoznawcę budowlanego lub inspektora budowlanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saper 05.05.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Droga Grupo, Wlasnie dostalem info, ze instalator (wod, kan, gaz, co) sie wycofuje.Poratujecie mnie instalatorem (wod, kan, gaz, co) ? pozdrawiamsaper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 05.05.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Hej! Pytanie do osób mających już za sobą dachy, a więc do sporej większości Porobiłem kilka zdjęć dachu robionego przez naszą ekipę. Czy moglibyście zerknąć okiem na co zwracać uwagę przy robocie u nas? Kliknięcie na miniaturkę otwiera album ze zdjęciami. http://lh3.ggpht.com/GosiaIAdam/SByPmh1wspI/AAAAAAAAA74/JkHVbVcHkKQ/s144/IMG_1526.JPG Z tego co widzę, to w paru miejscach niedokładnie wycięte są łączenia krokwi z murłatami. Aha - część zdjęć jest z garażu i różni się kolor lakieru. Dom ma bardziej brązową, garaż bardziej czerwoną. Cześć ja może nie na temat i na tym etapie jest to chyba nie do poprawy, ale widzę ten błąd na bardzo wielu budowach chodzi o to że ściany są wymurowane pod samą nadbitkę, lub dachówkę i szczyt ściany który co prawda będzie ocieplony ale górna, skośna powierzchnia szczytu pod dachówką będzie nie zaizolowana i tu powstanie straszny mostek, który będzie powodował przemarzanie ściany jeżeli się mylę to mnie poprawcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Geodeta_ 05.05.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Droga Grupo, Wlasnie dostalem info, ze instalator (wod, kan, gaz, co) sie wycofuje. Poratujecie mnie instalatorem (wod, kan, gaz, co) ? pozdrawiam saper Proszę przedzwonić do pod numer: 607-871-087 lub 609-513-623 Znam tą firmę i mogę ją polecić z czystym sumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 05.05.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 polecam instalatora wod.kan, c.o, oraz klimatyzacji , jest dokładny i chyba niedrogitel. 514 661 829 PozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 05.05.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Droga Grupo, Wlasnie dostalem info, ze instalator (wod, kan, gaz, co) sie wycofuje. Poratujecie mnie instalatorem (wod, kan, gaz, co) ? pozdrawiam saper Uważaj na szybkie posty nie wiedomo skąd - TO MOGĄ BYĆ UKRYtE MISIE Namiar na solidnego Hydraulika masz u mnie w dzienniku - u mnie kończą w środę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medoza01 05.05.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Do Zucha Ponieważ p. Stec ma nam w sobotę montować parapety, aty masz to już za sobą, to poproszę o wskazówki. Ile on bierze za 1 mb paropetu i jak to wygląda, czy schody są ok. Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 05.05.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 pstryczki berker w Onninenie na NOwym Dworze, na wstęnie mam 12% rabatu, jak będize nas więcej, możemy dojść do 14%. Ale musze tam dotrzeć a mam z tym problem. Będe próbować wycyganić hasło, zeby kazdy mógł sobie podjechać samodzielnie i zamówic co i jak. Na dzisiaj ambitny plan, że pojade jutro. Na polu farb - litr farby lateksowej Dufa z mieszalnika wychodzi około 11 PLN, to taniej niż gotowy Dulux, że nie wspomnę o innych farbach z mieszalnika. Jakośc polecana przez kilku wykonawców i developerów. Chyba sie skuszę. Dostępna m.in. w MBS2 na Żernikach. Do pomalowania kuchni lub łazienki można dodać środka grzybobójczego. Qrcze, mój elektryk coś mi mówił, że jak na niego będę brać, to na berkera dostanę 17% rabatu... Jutro postaram się wywiedzieć co i jak. zuch, podeślij mi proszę na priv ilości jakie tam powychodziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 05.05.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 O rany... Zapomniałam o moich parapetach wewnętrznych Mam zamówione u stolarza modrzewiowe. Ale bez montażu... Gdzie takiego montażystę szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.05.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Gdzie kupić podbitkę w okolicach płd Wrocławia? Jakie teraz ceny? Ja brałem w składzie producenta drewna Tartak Popielów - są na ul. Miłoszyckiej, lecz bez problemu przywieźli mi nawet 1 paczkę (tyle mi zabrakło) podbitki do Miłoszyc. Obsługa bardzo ok i dobre ceny - za podbitkę płaciłem 23 zł/m 2 Tel. 071 348 26 67, kom. 695 175 017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saper 06.05.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Uważaj na szybkie posty nie wiedomo skąd - TO MOGĄ BYĆ UKRYtE MISIE Namiar na solidnego Hydraulika masz u mnie w dzienniku - u mnie kończą w środę. Dziekie za ostrzezenie Daro_K Wiem, wiem ... jak ktos ma postow szt.3. to trudno cos wywnioskowac. Spieszy mi sie to fakt, ale desperatem nie jestem . pozdrowka saper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 06.05.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Hej, Cześć ja może nie na temat i na tym etapie jest to chyba nie do poprawy, ale widzę ten błąd na bardzo wielu budowach chodzi o to że ściany są wymurowane pod samą nadbitkę, lub dachówkę i szczyt ściany który co prawda będzie ocieplony ale górna, skośna powierzchnia szczytu pod dachówką będzie nie zaizolowana i tu powstanie straszny mostek, który będzie powodował przemarzanie ściany a jaka tam powinna być izolacja? Na jednym ze zdjęć widzę, że na murach, pod murłatą, jest położona izolacja pozioma. Rozumiem, że chodzi jeszcze o całą ścianę przednią i tylną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 06.05.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Hej, Cześć ja może nie na temat i na tym etapie jest to chyba nie do poprawy, ale widzę ten błąd na bardzo wielu budowach chodzi o to że ściany są wymurowane pod samą nadbitkę, lub dachówkę i szczyt ściany który co prawda będzie ocieplony ale górna, skośna powierzchnia szczytu pod dachówką będzie nie zaizolowana i tu powstanie straszny mostek, który będzie powodował przemarzanie ściany a jaka tam powinna być izolacja? Na jednym ze zdjęć widzę, że na murach, pod murłatą, jest położona izolacja pozioma. Rozumiem, że chodzi jeszcze o całą ścianę przednią i tylną? Chodzi o to, aby izolacja cieplna ze ścian zewnętrznych łączyła się z izolacją cieplną dachu. Wtedy cały mur jest "okryty" i osłonięty od mrozów. Przy takim wykonaniu nadbitki trudno też będzie wykończyć zewnętrzną warstwę ocieplenia. Będziesz miał problem, aby dopasować ocieplenie ścisle do nadbitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 06.05.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Do Zucha Ponieważ p. Stec ma nam w sobotę montować parapety, aty masz to już za sobą, to poproszę o wskazówki. Ile on bierze za 1 mb paropetu i jak to wygląda, czy schody są ok. Dziękuję i pozdrawiam. pan Stec przyjeżdża i montuje, cena 100 /mbieżący o ile dobrze pamiętam, schody będe miec w lipcu dopiero:( ale parapety wyglądają super, są śliczne i porządnie zrobione. dzisiaj pan Stec zreszta jest u mnie, montuje ostatni parapet (trochę się zakręcił ) i mierzy belki oraz zabiegi grupo pstryczkowa - byłam w Oninnenie, rabacik mamy 14% na hasło, które podam na prv. Każdy jedzie i zamawia samodzielnie. Przypominam, ze to jest Onninen na Nowym Dworze a nie na ślężnej, nalezy sie zgłoisć do p. Bogusława Witkowskiego. Pani Koala - tez w Onninenie? bo 17% fajnie brzmi, pytanie od jakiej ceny? jutro z rana odbiore fakturkę (dzisiaj już nie mogłam czekac) i pstryczki to powim ile mi wyszło za jakis przykłądowy element, będzie jak porównać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 06.05.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Mam 2 pytania: 1. Czy dla gazu ziemnego robi się przepust w fundamencie czy puszcza się rurę normalnie na chudziaku? 2. Czy na utwardzony piach w fundamentach dawaliście jakąś izolację przed chudziakiem, czy dopiero na chudziak przy wylewkach? Pzdr,TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 06.05.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Hej, Chodzi o to, aby izolacja cieplna ze ścian zewnętrznych łączyła się z izolacją cieplną dachu. Wtedy cały mur jest "okryty" i osłonięty od mrozów. No dobra, chyba rozumiem, ale jedno mi nie gra. Przecież dach ociepla się od wewnątrz, między krokwiami (i to na dodatek w projekcie mamy ocieplenie nie aż do szczytu, a do stropu nad poddaszem użytkowym), a budynek od zewnątrz. Więc jak to połączyć? A może jest jeszcze inna izolacja cieplna dachu, o której na etapie stanu zerowego nic jeszcze nie wiem? Przy takim wykonaniu nadbitki trudno też będzie wykończyć zewnętrzną warstwę ocieplenia. Będziesz miał problem, aby dopasować ocieplenie ścisle do nadbitki. A tu się zgodzę. Zatem, czy powinno się ocieplić budynek już na etapie kładzenia więźby (oczywiście tylko ten kawałek na samej górze) ? Na szczęście to nie są zdjęcia mojego domu, a pytam by się ustrzec przed błędami/kłopotami z naszym domkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts