secam 09.05.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Z tym dołem budowlanym to faktycznie chyba każdy go zalicza. I dziwne że to najczęściej faza instalacji, tynków i wylewek. Ale nie cieszcie się - potem jest już tylko gorzej - wszystko się tak ciągnie, a człowiek już chciałby mieć to za sobą. I to mówię ja - która wybudowała i wykończyła chałupkę i się do niej wprowadziła w 14 miesięcy, zaliczając doła ocierającego się o deprechę . Mam taką metodę na deprechę : ....... jak mam apogeum to mówię sobie p...... nie buduję już tego domu - potem 3 dni nic nie robię i mam dobry humor a potem zaczynam i wszystko wraca do normy .... Ja dzisiaj mam dobry humor i nikomu nie chciałam go zepsuć . To proszę mnie zarazić chętnie się dołączę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 09.05.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witam doświadczonych w budowie,czy mogłabym prosić na priv, o namiary poleconych osób, na dzień dzisiejszy mam geodetę, hydraulika, i ekipę budowlaną - solidną, ale nie wiem czy nie jest zbyt droga.a czym zajmuje się ten Pan Stasio?DziękiAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 09.05.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Koala, my kupiliśmy ten sam piec tylko 246. Wczoraj przywiaźli. Będzie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 09.05.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 ja mam sinusoidę jak schozofrenikraz budowlany dół a za dzień miliard ton sił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 09.05.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 A ja jadę sobie pospawać (bednarkę do rury uziomowej). Spawarka porzyczona - zobaczymy co zostanie po spawaniu pierwszy raz w życiu mam spawarkę w ręku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 09.05.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Witam doświadczonych w budowie, czy mogłabym prosić na priv, o namiary poleconych osób, na dzień dzisiejszy mam geodetę, hydraulika, i ekipę budowlaną - solidną, ale nie wiem czy nie jest zbyt droga. a czym zajmuje się ten Pan Stasio? Dzięki Ania Witaj Aniu. Musisz napisać dokładnie jakich fachowców teraz lub w najbliższym czasie potrzebujesz. Lista tzw misiów czyli fachowców polecanych na forum znajduje sie na str grupy wrocławskiej. Link do niej znajdziesz w mojej stopce. Pamiętaj jednak, że nawet jeśli jeden INWESTOR był zadowolony i poleca to u drugiego już nie koniecznie musi być tak dobrze. Niestety kilkoro z nas już sie o tym boleśnie przekonało. Misie nam sie po prostu rozbisurmaniły. Za bardzo ich chwalono tu i ówdzie. Za bardzo im się robota do rąk pchała i w piórka poobrastali. Ale jeśli będziesz kogoś potrzebowała to: 1. zaglądnij na listę misiów wrocławskich 2. pytaj, na pewno ktoś pomoże. Poniżej podaję Ci jeszcze linki do dwóch przydatnych wątków o dolnośląskich fachowcach. Zachowaj w ulubionych i zaglądaj tam od czasu do czasu. CZARNA LISTA NIESOLIDNYCH - DOLNOŚLĄSKIE: http://forum.muratordom.pl/czarna-lista-niesolidnych-dolnoslaskie,t62412-60.htm?highlight=czarna%20lista BIAŁA LISTA SOLIDNYCH - DOLNOŚLĄSKIE: http://forum.muratordom.pl/biala-lista-solidnych-dolnoslaskie,t61504-60.htm?highlight=pa%B3aszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 09.05.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Aga, doszedł namiar? Jeśli nie, daj znać, wyślę na komórkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 09.05.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 dzięki scur,kiedyś już tam czytałam , zwłaszcza tych niesolidnych. Zdaję sobie sprawę, że z zadowoleniem jest różnie, jeden chwali, drugi nie.W sumie kiedyś też poczułam się nie swojo, podajac namiary na hydraulika (szukał, ktoś na forum), w odzewie komentarz byl troche nie na miejscu.Pracuję w zupełnie innej branży i nie biorę "profitów" za polecenie "kogoś".Wiem tylko, że u znajomych się bardzo sprawdził, stąd wzięłam sobie namiar na przyszłość.PozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 09.05.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 dzięki scur, kiedyś już tam czytałam , zwłaszcza tych niesolidnych. Zdaję sobie sprawę, że z zadowoleniem jest różnie, jeden chwali, drugi nie. W sumie kiedyś też poczułam się nie swojo, podajac namiary na hydraulika (szukał, ktoś na forum), w odzewie komentarz byl troche nie na miejscu. Pracuję w zupełnie innej branży i nie biorę "profitów" za polecenie "kogoś". Wiem tylko, że u znajomych się bardzo sprawdził, stąd wzięłam sobie namiar na przyszłość. Pozdrawiam Ania Aniu tak to jest na forum ze jestesmy raczej czujni i jak ktos ma kilka komentarzy i kogos poleca to zapala nam sie zolte swiatelko. nie czuj sie obrazona i witaj w naszej grupie. napisz kogo konkretnie potrzebujesz a my postaramy sie pomoc jak tylko mozemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 09.05.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Hej! Budujacy sie w okolicach Olesnicy-czy mieliscie tez duze problemy z podlaczeniem pradu w rejonie olesnickim?Czy tylko my mamy takiego pecha, ze od lata nie mozemy sie pradu doczekac? Pozdrawiam! ja rowneiz z nimi walczylam ponad 2 lata udalo sie i nareszcie jestem szczesliwa posiadaczka skrzyneczki nie sadzialam ze kiedys rachunek moze czlowieka az tak ucieszyc jak przyszedl rachunek za prad radosc byla przeogromna nareszcie uwierzylam jest jest prad i kawke mozna zaparzyc na dzaileczcea tak powaznie mowiac to panowie budowlancy maja prad i to najwazniejsze walcz dasz rade my na poczatku odpuscilismy zlozylam papiery i czekalam cierpliwie po 2 latach ruszylam do boju zaczelam ich nachodzic i po 2 miesiacach poskutkowalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 09.05.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Dzieki za odpowiedz My wlasciwie zlozylismy papiery w 2005 r., skrzynka jest na dzialce, teraz problem, zeby do niej podlaczyli prad, ktory podciagneli nam do dzialki Strasznie to przeciagaja i niew wiem czy to tylko nas dotyczy czy ze wszystkimi tak postepuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 09.05.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 We wtorek nareszcie dołączyłem do TYCH CO MAJĄ POSADZKI Teraz wszystko schnie, jest piękne i równe aż cieszy oko. Ekipę też polecam - firma Łąt-bud z Nowego Dworu k. Jelcza-Laskowic. Tak jak obiecał ich szef byli we wtorek i od 8.00 do 19.30 zrobili wylewki na 185 m2 Hej Podziel się proszę namiarami na nich. Jak wyglądają cenowo? Robiłeś papę termozgrzewalną czy folię na spód. Układają również styro, czy tylko leją (na) podłogę W tej fiirmie są 2 ekipy, więc nie wiem jak ta druga działa, ale ta, która była u mnie jest ok - dzisiaj zrobiłem obchód i posadzki gładkie jak pupa niemowlaka i równe jak stół Podobno robią to już od 12 lat, więc doświadczenie mają. Na spód dawałem fiolię. Cenowo 14 zł/m2 bez układania styropianu, a z układaniem 15 zł/m2. Namiar - tel. 071 318 34 84, kom. 604 539 199 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 09.05.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 A ja jadę sobie pospawać (bednarkę do rury uziomowej). Spawarka porzyczona - zobaczymy co zostanie po spawaniu pierwszy raz w życiu mam spawarkę w ręku Hehe i to są właśnie te przyjemne chwile budowania Najbardziej poprawia mi od zawsze humor gdy sam coś zrobię na budowie - zwłaszcza gdy robię to pierwszy raz - jaki człowiek potem dumny, że dał radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 09.05.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 A ja jadę sobie pospawać (bednarkę do rury uziomowej). Spawarka porzyczona - zobaczymy co zostanie po spawaniu pierwszy raz w życiu mam spawarkę w ręku Hehe i to są właśnie te przyjemne chwile budowania Najbardziej poprawia mi od zawsze humor gdy sam coś zrobię na budowie - zwłaszcza gdy robię to pierwszy raz - jaki człowiek potem dumny, że dał radę he he i wcale mi nie jest do smiechu, bo jak sama np umyje okna na budowie to mnie to nie cieszy, zwłaszcza gdy robię to pierwszy raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 09.05.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 W środę byłem w Kaliszu w Castoramie i jest to najlepsza Castorama jaką widziałem, więc jeśli wybieracie się w tamte okolice warto wstąpić. Jest większy wybór niż na Bielanach Wrocławskich, mniej ludzi i są produkty, których nie ma w innych Castoramach. Ja np. kupiłem tam schody nożycowe Termo za 549 zł - link do strony producenta poniżej: http://www.oman.pl/cennik/cennik.html Cena dość dobra, bo w rozmowie tel. z firmą Oman ustaliłem, że taniej tzn. za 499 zł można je kupić tylko w ich sklepie firmowym w Raciborzu. Poza tym mają tam duży wybór kształtek parapetów zewnętrznych np. bardzo ładne parapety Przysucha (niestety kupiłem już wcześniej inne). Cement mają po 10.50 zł/25 kg choć tego raczej nie warto wieźć. Są też rynny Galeco w kolorze miedzianym a w innych Casto tylko brązowe. Generalnie polecam i żałuję, że nie są bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 09.05.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 he he i wcale mi nie jest do smiechu, bo jak sama np umyje okna na budowie to mnie to nie cieszy, zwłaszcza gdy robię to pierwszy raz Hej na wszystko są sposoby - podpatrz jak chłopaki myją setki m2 szyb w biurowcach. Sam to kiedyś robiłem i wiem, że prosty sprzęt, trochę wprawy i idzie to piorunem. Zaznaczam jednak wyraźnie, że już tego nie robię i nie oczekuję propozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 09.05.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Kochane forumowiczki i forumowicze skończcie z deprechą, bo szkoda czasu. Popatrzcie jaka piękna pogoda do leżenia na hamaku i spojrzenia na wszystko z dystansem Myślcie o rozwiązaniu problemów a nie o nich samych a napewno wykombinujecie co zrobić. PS czasem trzeba to wszystko zostawić w cholerę, zrobić sobie przerwę i robić nic lub "wejść na drzewo i patrzeć w niebo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 10.05.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Witam, Jakby ktos zamierzal pokrywac dach dachówka BRAASa podwojna eSówla w powloce cisar w kolorze czerwonym to zostalo mi ponad 120 dachowek, ktore chetnie odstapie po nizszej cenie. Odbior osobisty w Brzeziej Łące. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 10.05.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Suspenser poprawiles mi humor, jakos lzej bedzie mi sie zorowalo okna (po tynkach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 10.05.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 A ja jadę sobie pospawać (bednarkę do rury uziomowej). Spawarka porzyczona - zobaczymy co zostanie po spawaniu pierwszy raz w życiu mam spawarkę w ręku Hehe i to są właśnie te przyjemne chwile budowania Najbardziej poprawia mi od zawsze humor gdy sam coś zrobię na budowie - zwłaszcza gdy robię to pierwszy raz - jaki człowiek potem dumny, że dał radę Przyspawałaem, palca poparzyłem ale jest super :D Dzisiaj mazanie minią i dysperbitem, nakrycie wiaderkiem po kleju coby nie rdzewiało i zasypanie ziemią Świadomośc że robi się cos samemu - bezcenna W wykończeniówce jedyna chyba pozytywna rzecz to to że można coś porobić samemu Kaski trochę zaoszczędzone i satysfakcja ogromna i świadomość że się zrobiło tak jak się chciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts