Damro 11.05.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 ja wybrałam gaz z butli + kominek zwykły + solary ,pierwsza opcja to miał być ekogroszek-mocno zdrożał,jakość nienajlepsza,pompa -trochę się bałam bo jest to nowy sposób ogrzewania nie do końca sprawdzony w użytkowaniu za to cholernie drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 12.05.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 a u mnie gaz z gazowni, kominek z pw i solary (i chyba bedzie zbiornik 500l a nie 300 bo Dawid mowi ze mamy za duza wanne do 300 l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 12.05.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 malować bedziemy po połozeniu gresu na podlogę ale przed połozeniem parkietu (tzn deski 3 warstwowej) Hmm myślałem, że najlepiej wykańczać od góry do dołu tzn. najpierw malowanie sufitów i ścian a dopiero potem podłogi - wtedy nie trzeba ich chronić przed zachlapaniem farbą. Hmmm Dwa dni odkurzałam ściany po kładzeniu gresu... Przy cięciu powstaje taki czerwony pył, który wciska się wszędzie. Teraz podłogi obłożone tekturą z Casto- nic się nie brudzi przy malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 12.05.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Dla tych którzy się zastanawiają nad ogrzewaniem - kominek z płaszczem jest OK, warto zastanowić się nad solarami - w BGK (lub bgż, nie pamietam) dają fajny kredyt na kominki z płaszczem, solary, rekuperatory, przydomowe oczyszczalnie - oprócz hipotecznego. Oprocentowanie jest na poziomie 1-2% (tak, to jest kredyt dotowany ze skarbu państwa) więc warto.Do tego niektóre gminy zwracają na inwestycje ekologiczne. Jak nam Putin zamknie kurek z gazem to dopiero zobaczymy.Być może warto zacząć myśleć o składaniu się na wspólne inwestycje w wiatraki - w ostatnim Newsweeku jest ciekawy artykuł na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 12.05.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 A u nas się zieleni: http://galeria.wozik.com/albums/userpics/10001/g_2008_05_10_008869.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 12.05.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 najpierw kafle, potem malowanie, na końcu cokoliki, na samymkoću parkeity drewniane lub panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 12.05.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Najtaniej piasek do wylewek zanalazłam za 700 zł za 24 tony. Ma ktoś może namiar na tańszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 12.05.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Najtaniej piasek do wylewek zanalazłam za 700 zł za 24 tony. Ma ktoś może namiar na tańszy? Jola poszło na priv. 600/24t. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 12.05.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Tynkarze w tym tygodniu polozyli gladzie wiec mozna sie zaberac do roboty. no wlasnie pytanie do tych ktorzy maja juz kolorki na scianach: 1. kiedy malowac? na koncu? Co prawda jeszcze nie maluję u siebie, ale będę to chyba robił na samym końcu. I do po kilkukrotnym odkurzeniu/wymyciu domu. Podłogę się zabezpieczy przed zachlapaniem. Ściany się wcześniej tylko podkładem przeciągnie, żeby nie straszyły surowizną. A finalny kolor na końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 12.05.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Masz tam może jakiś nr. tel? (Trabi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 12.05.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Masz tam może jakiś nr. tel? (Trabi) Poszło na priv Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HRABSKA 12.05.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Witajcie, słuchajcie szukamy grupy na SZAMBO, póki co mamy już 4 osoby( Xena, maredobr, + ja z sąsiadem) interesuje nas szambo 10 m3 betonowe. razem mamy nadzieję,że bedzie taniej. i łatwiej negocjować!!! czekam na info!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 12.05.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Poszukuję elektryka w oczywiście dobrej cenie. Projekt już zrobiony teraz czas zaczynać. Pamiętam, że ktoś z forumowiczów kładzie kable ale nie znalazłem a szukałem ze 20 stron wstecz. Jak macie jakieś namiary to proszę o info - sprawdzę wszystkich co do jednego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 12.05.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Voco mistrzem kabli z naszego forum jest Smok, poszukaj w dzienniku u Secama, bo u niego robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 12.05.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 malować bedziemy po połozeniu gresu na podlogę ale przed połozeniem parkietu (tzn deski 3 warstwowej) Hmm myślałem, że najlepiej wykańczać od góry do dołu tzn. najpierw malowanie sufitów i ścian a dopiero potem podłogi - wtedy nie trzeba ich chronić przed zachlapaniem farbą. Hmmm Dwa dni odkurzałam ściany po kładzeniu gresu... Przy cięciu powstaje taki czerwony pył, który wciska się wszędzie. Teraz podłogi obłożone tekturą z Casto- nic się nie brudzi przy malowaniu Dziękuję za informacje Tobie oraz zuchowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 12.05.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 trabi-wrc napisał: Jola z Melisy napisał: Najtaniej piasek do wylewek zanalazłam za 700 zł za 24 tony. Ma ktoś może namiar na tańszy? Jola poszło na priv. 600/24t. Pozdrav A ja mam namiar za 520 zł/24t w 3 dostawach po 8t Starem - namiar poszedł na priv. Kto da mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 12.05.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 O tak dzięki, faktycznie.Poszukiwania rozpoczęte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 12.05.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Chciałam zapytać doświadczonych inwestorów, co sądzicie a takim położeniu styropianu frezowanego i folii kubełkowej na fundamencie (nie moim na szczęście) http://images27.fotosik.pl/211/b990461ea9f59db7med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 12.05.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Witajcie, słuchajcie szukamy grupy na SZAMBO, póki co mamy już 4 osoby( Xena, maredobr, + ja z sąsiadem) interesuje nas szambo 10 m3 betonowe. razem mamy nadzieję,że bedzie taniej. i łatwiej negocjować!!! czekam na info!!! - skad to szambo sciagacie? - dlaczego wybraliscie betonowe a nie plastik? - w jakiej cenie bedzie mozna je wyszarpac? >>wstepnie zainteresowany ale myslalem o plastikach<< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 12.05.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Chciałam zapytać doświadczonych inwestorów, co sądzicie a takim położeniu styropianu frezowanego i folii kubełkowej na fundamencie (nie moim na szczęście) http://images27.fotosik.pl/211/b990461ea9f59db7med.jpg Folia jest położona odwrotnie tzn. powinna być wypukłościami do muru. Po co był kupiony styro frezowany skoro są takie szpary - lepiej zwykły - tańszy, a te szpary to normalnie porażka. Jestem na etapie ocieplania i mam ułożoną taką folię i styropian - jak gdzieś w styro była szczelina 1-3 mm to wypełniali ją równo pianką. Większych niż 3 mm nie ma prawa być ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts