Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Chciałam zapytać doświadczonych inwestorów, co sądzicie a takim położeniu styropianu frezowanego i folii kubełkowej na fundamencie (nie moim na szczęście)

Wygląda to conajmniej dziwnie. Warstawa styropianu powinna być równa w całym obwodzie bez takich dużych szpar:

http://img218.imageshack.us/img218/6687/34464546ut8.jpg

Pzdr,

TS

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

słuchajcie szukamy grupy na SZAMBO, póki co mamy już 4 osoby( Xena, maredobr, + ja z sąsiadem)

interesuje nas szambo 10 m3 betonowe. razem mamy nadzieję,że bedzie taniej. i łatwiej negocjować!!!

czekam na info!!!

- skad to szambo sciagacie?

- dlaczego wybraliscie betonowe a nie plastik?

- w jakiej cenie bedzie mozna je wyszarpac?

>>wstepnie zainteresowany ale myslalem o plastikach<<

Boru,

za plastik zapłacisz około 8-10 tyś, więc chyba nie warto, jak zaczniesz sie rozglądac to zobaczysz jakie sa ceny :o

cena zależy ile ludzi sie zgłosi, ale byłaby to kompleksowa robota, czyli o nic sie nie martwisz przyjezdzaja i robią 8)

czekamy na zainteresowanych... :D

Poszukuję elektryka w oczywiście dobrej cenie. Projekt już zrobiony teraz czas zaczynać. Pamiętam, że ktoś z forumowiczów kładzie kable ale nie znalazłem a szukałem ze 20 stron wstecz.

Jak macie jakieś namiary to proszę o info - sprawdzę wszystkich co do jednego :)

U mnie na budowie kable kładzie forumowy Smok - dzisiaj chyba skończy - dzwoń i pytaj namiary jak chcesz wyślę Ci na priwa

- muszę go najpierw zapytać cy mogę podać oficjalnie na forum

poszukuje sprawdzonych:

- tynkarzy (gips maszyna)

- stolarza do zrobienia schodow.

pozdrawiam

Boru - polecam mojego stolarza do schodów - zakład na Brochowie http://www.stolmar.com p. Jarosław Czarnota - mam piękne schody , dopieszczone - obkładałam betonowe, ale on robi schody zgodnie z życzeniem :-)

Poszukuję elektryka w oczywiście dobrej cenie. Projekt już zrobiony teraz czas zaczynać. Pamiętam, że ktoś z forumowiczów kładzie kable ale nie znalazłem a szukałem ze 20 stron wstecz.

Jak macie jakieś namiary to proszę o info - sprawdzę wszystkich co do jednego :)

U mnie na budowie kable kładzie forumowy Smok - dzisiaj chyba skończy - dzwoń i pytaj namiary jak chcesz wyślę Ci na priwa

- muszę go najpierw zapytać cy mogę podać oficjalnie na forum

secam - proszę pozdrów bardzo serdecznie Smoka ode mnie :-)

My elektrykę zrobiliśmy sami. Pozsło szybki i sprawnie (sama jestem w szoku), ale jako, że potrzebna jest osoba z uprawnieniami do wpiecia tego w skrzynkę i odbioru w energetyce znaleźliśmy elektryka, sensownego i niedrogiego, który sprawnie to załatwił. Jak ktoś potrzebuje mogę dać namiar. Oczywiście robi kompleksowo, ale nas interesowały prace finalne.

my zapłaciliśmy za okna z góry w Oknoplaście (koło 10 tys. właśnie) w zamian za 10% rabatu, potem miałam stracha co zrobię jak mi schrzania montaż.... no ale jakoś to poszło, a niedoróbki okien wyszły przy zakładaniu parapetów więc i tak bym ich przy odbiorze i płatności nie wykryła.

a jak boisz się zamówić i zapłacić to może spiszcie zamówienie w którym określisz odsetki karne za zwłokę. Tak żeby np. po 2 tygodniach zwłoki naliczyć drugie tyle co za towar. Gorzej jak sie firma w tym czasie "zwinie", bo szukaj wiatru w polu...

Jak się firma nie wystraszy to znaczy że dostarczą w terminie. A jak się wystraszy... to już twoja decyzja na ile opóźnienie może ci harmonogram zawalić. Bo to że z towarem coś będzie nie tak. I tak stwierdzisz to po płatności bo pewnie ci materiału na plac bez całkowitej zapłaty nie przywiozą ;/

Witajcie,

słuchajcie szukamy grupy na SZAMBO, póki co mamy już 4 osoby( Xena, maredobr, + ja z sąsiadem)

interesuje nas szambo 10 m3 betonowe. razem mamy nadzieję,że bedzie taniej. i łatwiej negocjować!!!

czekam na info!!!

- skad to szambo sciagacie?

- dlaczego wybraliscie betonowe a nie plastik?

- w jakiej cenie bedzie mozna je wyszarpac?

>>wstepnie zainteresowany ale myslalem o plastikach<<

Boru,

za plastik zapłacisz około 8-10 tyś, więc chyba nie warto, jak zaczniesz sie rozglądac to zobaczysz jakie sa ceny :o

cena zależy ile ludzi sie zgłosi, ale byłaby to kompleksowa robota, czyli o nic sie nie martwisz przyjezdzaja i robią 8)

czekamy na zainteresowanych... :D

zainetersowany

witam

ja mam ten sam problem z wyborem systemu grzewczego...

gaz z butli wkopanej w ziemię + kominek z płaszczem

ekogroszek + kominek z płaszczem

pompa ciepła

ta trzecia opcja na razie u mnie dominuje, fakt, cholernie droga, ale jak przekalkulowałem to gdyby wziąć na raty to roczne raty są niższe niż różnica w ogrzewaniu...

wciąż myślę...

Nie myśl sobie, że tylko Ty.

Ja odrzuciłem opcję gazu płynnego (szalone ceny). Rozpatruję kwestię między olejem a ekogroszkiem.

Mam znajomych grzejących ekogroszkiem i znam stosunek kosztów do komfortu, bo o to właśnie chodzi. NIe bardzo wiem jakie są realne koszty użytkowania oleju oraz problemów jakie się z nim wiążą (np. zapach).

Andrzej

Mam znajomych grzejących ekogroszkiem i znam stosunek kosztów do komfortu, bo o to właśnie chodzi.

No wlasnie! Tak sie luzno zastanawiam, czy ludzie, ktorzy sie decyduja na grzanie tego typu paliwem stalym sa swiadomi, jakie to jest niewygodne? My teraz grzejemy weglem i to naprawde jest gehenna :(

Jesli chodzi o olej - niestety, smierdzi :( I piec do cichych nie nalezy (wszystko zalezy od umiejscowienia kotlowni).

Wybor ogrzewania to naprawde ciezka sprawa... U nas na 99% bedzie pompa ciepla.