TS147 12.05.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Chciałam zapytać doświadczonych inwestorów, co sądzicie a takim położeniu styropianu frezowanego i folii kubełkowej na fundamencie (nie moim na szczęście) Wygląda to conajmniej dziwnie. Warstawa styropianu powinna być równa w całym obwodzie bez takich dużych szpar: http://img218.imageshack.us/img218/6687/34464546ut8.jpg Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 12.05.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Dzięki za namiary na piaskarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 12.05.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Dzięki za odpowiedź,też tak sądzę, ale budowa nie jest moja tylko znajomych, a ich kierownik budowy uważa, że jest wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HRABSKA 13.05.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Witajcie, słuchajcie szukamy grupy na SZAMBO, póki co mamy już 4 osoby( Xena, maredobr, + ja z sąsiadem) interesuje nas szambo 10 m3 betonowe. razem mamy nadzieję,że bedzie taniej. i łatwiej negocjować!!! czekam na info!!! - skad to szambo sciagacie? - dlaczego wybraliscie betonowe a nie plastik? - w jakiej cenie bedzie mozna je wyszarpac? >>wstepnie zainteresowany ale myslalem o plastikach<< Boru, za plastik zapłacisz około 8-10 tyś, więc chyba nie warto, jak zaczniesz sie rozglądac to zobaczysz jakie sa ceny cena zależy ile ludzi sie zgłosi, ale byłaby to kompleksowa robota, czyli o nic sie nie martwisz przyjezdzaja i robią czekamy na zainteresowanych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.05.2008 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Poszukuję elektryka w oczywiście dobrej cenie. Projekt już zrobiony teraz czas zaczynać. Pamiętam, że ktoś z forumowiczów kładzie kable ale nie znalazłem a szukałem ze 20 stron wstecz. Jak macie jakieś namiary to proszę o info - sprawdzę wszystkich co do jednego U mnie na budowie kable kładzie forumowy Smok - dzisiaj chyba skończy - dzwoń i pytaj namiary jak chcesz wyślę Ci na priwa - muszę go najpierw zapytać cy mogę podać oficjalnie na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 13.05.2008 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 poszukuje sprawdzonych: - tynkarzy (gips maszyna) - stolarza do zrobienia schodow. pozdrawiam Boru - polecam mojego stolarza do schodów - zakład na Brochowie http://www.stolmar.com p. Jarosław Czarnota - mam piękne schody , dopieszczone - obkładałam betonowe, ale on robi schody zgodnie z życzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.05.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Dzięki za odpowiedź, też tak sądzę, ale budowa nie jest moja tylko znajomych, a ich kierownik budowy uważa, że jest wszystko OK. proponuję niech znajomi szybko zmienią i kierownika i ekipę ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.05.2008 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Dzień Dobry koleżanko ale się postami mijamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 13.05.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Poszukuję elektryka w oczywiście dobrej cenie. Projekt już zrobiony teraz czas zaczynać. Pamiętam, że ktoś z forumowiczów kładzie kable ale nie znalazłem a szukałem ze 20 stron wstecz. Jak macie jakieś namiary to proszę o info - sprawdzę wszystkich co do jednego U mnie na budowie kable kładzie forumowy Smok - dzisiaj chyba skończy - dzwoń i pytaj namiary jak chcesz wyślę Ci na priwa - muszę go najpierw zapytać cy mogę podać oficjalnie na forum secam - proszę pozdrów bardzo serdecznie Smoka ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.05.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 secam - proszę pozdrów bardzo serdecznie Smoka ode mnie Tak tez uczynię Choć już nie raz wspominaliśmy Cię ze Smokiem, oparci o ceglana ścianę wsród zwisających kabli wspominaliśmy jak to kiedyś pisywała Ivanesca - a Smok opowiadał o wspólnych imprezach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 13.05.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 My elektrykę zrobiliśmy sami. Pozsło szybki i sprawnie (sama jestem w szoku), ale jako, że potrzebna jest osoba z uprawnieniami do wpiecia tego w skrzynkę i odbioru w energetyce znaleźliśmy elektryka, sensownego i niedrogiego, który sprawnie to załatwił. Jak ktoś potrzebuje mogę dać namiar. Oczywiście robi kompleksowo, ale nas interesowały prace finalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 13.05.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Hej, czy ktoś kupował coś z firmą Elewacja Plus z Sobótki? Mają dobre ceny na dachówki, najtańsze jakie znalazłem, ale jest jeden minus - płatność z góry (oczywiście FV proforma). Przy małej kwocie bym się nie bał, ale zamówienie ok. 10 tysięcy to już nie przelewki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 13.05.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 my zapłaciliśmy za okna z góry w Oknoplaście (koło 10 tys. właśnie) w zamian za 10% rabatu, potem miałam stracha co zrobię jak mi schrzania montaż.... no ale jakoś to poszło, a niedoróbki okien wyszły przy zakładaniu parapetów więc i tak bym ich przy odbiorze i płatności nie wykryła. a jak boisz się zamówić i zapłacić to może spiszcie zamówienie w którym określisz odsetki karne za zwłokę. Tak żeby np. po 2 tygodniach zwłoki naliczyć drugie tyle co za towar. Gorzej jak sie firma w tym czasie "zwinie", bo szukaj wiatru w polu... Jak się firma nie wystraszy to znaczy że dostarczą w terminie. A jak się wystraszy... to już twoja decyzja na ile opóźnienie może ci harmonogram zawalić. Bo to że z towarem coś będzie nie tak. I tak stwierdzisz to po płatności bo pewnie ci materiału na plac bez całkowitej zapłaty nie przywiozą ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 13.05.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Ja płaciłam z góry za dachówkę i cały ytong. Z przechowaniem przez pół roku. Nie było problemu. Sprawdź jak długo firma działa na rynku. Z drugiej strony moja ciotka zapłaciła z góry za okna w dużej firmie, która okazała sie bankrutem. Okien nie ma, a raty spłaca do dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 13.05.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Witajcie, słuchajcie szukamy grupy na SZAMBO, póki co mamy już 4 osoby( Xena, maredobr, + ja z sąsiadem) interesuje nas szambo 10 m3 betonowe. razem mamy nadzieję,że bedzie taniej. i łatwiej negocjować!!! czekam na info!!! - skad to szambo sciagacie? - dlaczego wybraliscie betonowe a nie plastik? - w jakiej cenie bedzie mozna je wyszarpac? >>wstepnie zainteresowany ale myslalem o plastikach<< Boru, za plastik zapłacisz około 8-10 tyś, więc chyba nie warto, jak zaczniesz sie rozglądac to zobaczysz jakie sa ceny cena zależy ile ludzi sie zgłosi, ale byłaby to kompleksowa robota, czyli o nic sie nie martwisz przyjezdzaja i robią czekamy na zainteresowanych... zainetersowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 13.05.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Witajcie, słuchajcie szukamy grupy na SZAMBO Nie macie tam kanalizacji??? Kurcze, ale niefart... A tuz obok macie oczyszczalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viamedia 13.05.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 witam ja mam ten sam problem z wyborem systemu grzewczego... gaz z butli wkopanej w ziemię + kominek z płaszczem ekogroszek + kominek z płaszczem pompa ciepła ta trzecia opcja na razie u mnie dominuje, fakt, cholernie droga, ale jak przekalkulowałem to gdyby wziąć na raty to roczne raty są niższe niż różnica w ogrzewaniu... wciąż myślę... Nie myśl sobie, że tylko Ty. Ja odrzuciłem opcję gazu płynnego (szalone ceny). Rozpatruję kwestię między olejem a ekogroszkiem. Mam znajomych grzejących ekogroszkiem i znam stosunek kosztów do komfortu, bo o to właśnie chodzi. NIe bardzo wiem jakie są realne koszty użytkowania oleju oraz problemów jakie się z nim wiążą (np. zapach). Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 13.05.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Mam znajomych grzejących ekogroszkiem i znam stosunek kosztów do komfortu, bo o to właśnie chodzi. No wlasnie! Tak sie luzno zastanawiam, czy ludzie, ktorzy sie decyduja na grzanie tego typu paliwem stalym sa swiadomi, jakie to jest niewygodne? My teraz grzejemy weglem i to naprawde jest gehenna Jesli chodzi o olej - niestety, smierdzi I piec do cichych nie nalezy (wszystko zalezy od umiejscowienia kotlowni). Wybor ogrzewania to naprawde ciezka sprawa... U nas na 99% bedzie pompa ciepla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 13.05.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Witam serdecznie:) Kochani, próbuję oszacować koszt robocizny ścianek działowych z cegły pełnej... Materiał wyliczony, gorzej z robocizną mi idzie Ktoś z Was orientuje się może, jak cenowo wygląda postawienie mkw scianki?? Z góry dzieki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HRABSKA 13.05.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Witajcie, słuchajcie szukamy grupy na SZAMBO Nie macie tam kanalizacji??? Kurcze, ale niefart... A tuz obok macie oczyszczalnie to fakt, ale niestety koło mnie przechodzi rura tłoczna, może za 10 lat zbudują przepompownię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts