GosiaIAdam 13.05.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Havena napisał: No wlasnie! Tak sie luzno zastanawiam, czy ludzie, ktorzy sie decyduja na grzanie tego typu paliwem stalym sa swiadomi, jakie to jest niewygodne? My teraz grzejemy weglem i to naprawde jest gehenna A ile razy dziennie dorzucasz węgiel? Pewnie kilka. U nas też tak jest. A mimo to decydujemy się na ekogroszek - wg. opinii na forum w okresie grzewczym dorzuca się raz na 3-4 dni, w lato dla podgrzewania wody - raz na jakieś 2 tygodnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 13.05.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 GosiaIAdam napisał: A ile razy dziennie dorzucasz węgiel? Adam, wiesz dobrze, ze nie dorzucam, bo mam od tego specjaliste Ty pewnie tez nie No i Ty wiesz mniej wiecej jak to moze wygladac. Chodzi mi o ludzi z blokow, ktorzy chyba sobie jednak sprawy nie zdaja, ze lekko nie bedzie A jak trzeba bedzie kiedys wyjechac na te nieszczesne ferie zimowe, to co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 13.05.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Havena napisał: Chodzi mi o ludzi z blokow, ktorzy chyba sobie jednak sprawy nie zdaja, ze lekko nie bedzie Albo po prostu się godzą na taki kompromis i/lub nie mają innej możliwości. Chciałem tylko pokazać, że dzisiejsze piece nie są taką udręką jak piece w domach budowanych pokolenie temu. Ale oczywiście masz rację - jeśli całe życie ogrzewanie było bezobsługowe, to będzie to ból. Cytat A jak trzeba bedzie kiedys wyjechac na te nieszczesne ferie zimowe, to co??? Chcesz by było grzane przez 2 tygodnie, jak nikogo nie ma? Po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 13.05.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 GosiaIAdam napisał: Chcesz by było grzane przez 2 tygodnie, jak nikogo nie ma? Po co? może nie lubi wymieniać pieca CO i całej instalacji wodnej porozrywanej przez zamarzniętą w rurach wodę... w tym podłogówki... bo akurat była zima stulecia i mróz ścisnął w nocy na -25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.05.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 pierwek napisał: GosiaIAdam napisał: Chcesz by było grzane przez 2 tygodnie, jak nikogo nie ma? Po co? może nie lubi wymieniać pieca CO i całej instalacji wodnej porozrywanej przez zamarzniętą w rurach wodę... w tym podłogówki... bo akurat była zima stulecia i mróz ścisnął w nocy na -25 albo wejsc wieczorem po 2 tygodniach do domu, biec do kotlowni, wlaczyc piec i isc spac w kurtce z nadzieja ze nad ranem bedzie cieplej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 13.05.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Wozik - fajnie się zieleni a możecie zdradzić , ile was to kosztowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.05.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 anjamen napisał: albo wejsc wieczorem po 2 tygodniach do domu, biec do kotlowni, wlaczyc piec i isc spac w kurtce z nadzieja ze nad ranem bedzie cieplej. Własnie Albo wejśc i zobaczyć zamarzniętego kanarka, rybki i zwiędłe przemarznięte kwiatki - sory żyję zgodnie z naturą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 13.05.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 dabell - ty szukałaś kogoś do trawy, znalazłaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 13.05.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Havena napisał: viamedia napisał: Mam znajomych grzejących ekogroszkiem i znam stosunek kosztów do komfortu, bo o to właśnie chodzi. No wlasnie! Tak sie luzno zastanawiam, czy ludzie, ktorzy sie decyduja na grzanie tego typu paliwem stalym sa swiadomi, jakie to jest niewygodne? My teraz grzejemy weglem i to naprawde jest gehenna Jesli chodzi o olej - niestety, smierdzi I piec do cichych nie nalezy (wszystko zalezy od umiejscowienia kotlowni). Wybor ogrzewania to naprawde ciezka sprawa... U nas na 99% bedzie pompa ciepla. My ogrzewamy kominkiem i nie jest to gehenna - przeciwnie, bardzo to lubimy, dokładamy dość często ale nam to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 13.05.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 GosiaIAdam napisał: Hej, czy ktoś kupował coś z firmą Elewacja Plus z Sobótki? Mają dobre ceny na dachówki, najtańsze jakie znalazłem, ale jest jeden minus - płatność z góry (oczywiście FV proforma). Przy małej kwocie bym się nie bał, ale zamówienie ok. 10 tysięcy to już nie przelewki... spokojnie ja tam kupuje materialy czesc juz zaplacilam w styczniu teraz przywoza mi na budowe wszytko na telefon bez problemow oby tak wszedzie postepowali z klientami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 13.05.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 agagaj napisał: Witam serdecznie:) Kochani, próbuję oszacować koszt robocizny ścianek działowych z cegły pełnej... Materiał wyliczony, gorzej z robocizną mi idzie Ktoś z Was orientuje się może, jak cenowo wygląda postawienie mkw scianki?? Z góry dzieki Pozdrawiam U mnie murarze za 1 mkw ścianki prostej liczyli 25 zł. Jak są jakieś wygibasy, łuki, kąty to lepiej pokaż najpierw projekt, niech wycenią i później się tego trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.05.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Jak już podpowiadałem na nowej wrocławskiej - szukających szamb betonowych zapraszam w okolice Radomia, bo we Wrocławiu to drożyzna panuje w tym temacie. Jak ja się orientowałem, to można było jakieś 2,5tyś zaoszczędzić. Jest was już kilkoro to i transport wyjdzie taniej. Sam tak bralem z innym naszym forumowiczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 13.05.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 bemark napisał: spokojnie ja tam kupuje materialy czesc juz zaplacilam w styczniu teraz przywoza mi na budowe wszytko na telefon bez problemow oby tak wszedzie postepowali z klientami pozdrawiam Hej! Rozumiem, że płaciłaś za towar z góry, który dotarł szczęśliwie? Dziwi mnie tylko, że o firmie nigdzie w internecie nic nie ma, poza tym że są wpisani w każdy chyba możliwy katalog firm. Wyglądają na w miarę nową firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 13.05.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 GosiaIAdam napisał: bemark napisał: spokojnie ja tam kupuje materialy czesc juz zaplacilam w styczniu teraz przywoza mi na budowe wszytko na telefon bez problemow oby tak wszedzie postepowali z klientami pozdrawiam Hej! Rozumiem, że płaciłaś za towar z góry, który dotarł szczęśliwie? Dziwi mnie tylko, że o firmie nigdzie w internecie nic nie ma, poza tym że są wpisani w każdy chyba możliwy katalog firm. Wyglądają na w miarę nową firmę. nam ta firme polecili i naprawde wszytko w jak najepszym porzadku najwanziejsze sprawnie wszytko zorganizowane jezli chodzi o wieksze zakupy placilam wczesniej a teraz na w-z majster zamawia towar a ja pozniej za pare dni sie rozliczam nie mam zadnych problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 14.05.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 halszka.ka napisał: dabell - ty szukałaś kogoś do trawy, znalazłaś ? Halszko - tak znalazłam, ale przez znajomych męża . Nie mam szans na zrobienie trawnika sama, a dopóki nie będzie trawnika, dzieci się będą bawić u sąsiadów , więc zrobimy to kosztem wyrzeczeń za pośrednictwem czyichś rąk . Będziemy siać na przełomie sierpnia i września. Kulka miała fajnego pana od trawnika, ale tylko w jej okolicach pracuje niestety - rozmawiałam z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 14.05.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 halszka.ka napisał: Wozik - fajnie się zieleni a możecie zdradzić , ile was to kosztowało Jeszcze nie wiemy Pewnie Iwona wkrótce podzieli się pełnym kosztorysem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 14.05.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Wozik napisał: halszka.ka napisał: Wozik - fajnie się zieleni a możecie zdradzić , ile was to kosztowało Jeszcze nie wiemy Pewnie Iwona wkrótce podzieli się pełnym kosztorysem. Trawka trawką , ale fotka fajna taka z głębią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 14.05.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 voco napisał: agagaj napisał: Witam serdecznie:) Kochani, próbuję oszacować koszt robocizny ścianek działowych z cegły pełnej... Materiał wyliczony, gorzej z robocizną mi idzie Ktoś z Was orientuje się może, jak cenowo wygląda postawienie mkw scianki?? U mnie murarze za 1 mkw ścianki prostej liczyli 25 zł. Jak są jakieś wygibasy, łuki, kąty to lepiej pokaż najpierw projekt, niech wycenią i później się tego trzymaj. Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 14.05.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 GosiaIAdam napisał: Hej, czy ktoś kupował coś z firmą Elewacja Plus z Sobótki? Mają dobre ceny na dachówki, najtańsze jakie znalazłem, ale jest jeden minus - płatność z góry (oczywiście FV proforma). Przy małej kwocie bym się nie bał, ale zamówienie ok. 10 tysięcy to już nie przelewki... Poszło na priv halszka.ka napisał: dabell - ty szukałaś kogoś do trawy, znalazłaś ? Kiedyś ludzie od trawy kręcili się koło Pałacyku i dworca. Jak jest teraz to nie wiem, ale zdaje się trawa jest w odwrocie na rzecz farmacji Zresztą możnaby napisać zapytanie do pana premiera Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 14.05.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts