GosiaIAdam 13.05.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 No wlasnie! Tak sie luzno zastanawiam, czy ludzie, ktorzy sie decyduja na grzanie tego typu paliwem stalym sa swiadomi, jakie to jest niewygodne? My teraz grzejemy weglem i to naprawde jest gehenna A ile razy dziennie dorzucasz węgiel? Pewnie kilka. U nas też tak jest. A mimo to decydujemy się na ekogroszek - wg. opinii na forum w okresie grzewczym dorzuca się raz na 3-4 dni, w lato dla podgrzewania wody - raz na jakieś 2 tygodnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 13.05.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 A ile razy dziennie dorzucasz węgiel? Adam, wiesz dobrze, ze nie dorzucam, bo mam od tego specjaliste Ty pewnie tez nie No i Ty wiesz mniej wiecej jak to moze wygladac. Chodzi mi o ludzi z blokow, ktorzy chyba sobie jednak sprawy nie zdaja, ze lekko nie bedzie A jak trzeba bedzie kiedys wyjechac na te nieszczesne ferie zimowe, to co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 13.05.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Chodzi mi o ludzi z blokow, ktorzy chyba sobie jednak sprawy nie zdaja, ze lekko nie bedzie Albo po prostu się godzą na taki kompromis i/lub nie mają innej możliwości. Chciałem tylko pokazać, że dzisiejsze piece nie są taką udręką jak piece w domach budowanych pokolenie temu. Ale oczywiście masz rację - jeśli całe życie ogrzewanie było bezobsługowe, to będzie to ból. A jak trzeba bedzie kiedys wyjechac na te nieszczesne ferie zimowe, to co??? Chcesz by było grzane przez 2 tygodnie, jak nikogo nie ma? Po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 13.05.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Chcesz by było grzane przez 2 tygodnie, jak nikogo nie ma? Po co? może nie lubi wymieniać pieca CO i całej instalacji wodnej porozrywanej przez zamarzniętą w rurach wodę... w tym podłogówki... bo akurat była zima stulecia i mróz ścisnął w nocy na -25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.05.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Chcesz by było grzane przez 2 tygodnie, jak nikogo nie ma? Po co? może nie lubi wymieniać pieca CO i całej instalacji wodnej porozrywanej przez zamarzniętą w rurach wodę... w tym podłogówki... bo akurat była zima stulecia i mróz ścisnął w nocy na -25 albo wejsc wieczorem po 2 tygodniach do domu, biec do kotlowni, wlaczyc piec i isc spac w kurtce z nadzieja ze nad ranem bedzie cieplej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 13.05.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Wozik - fajnie się zieleni a możecie zdradzić , ile was to kosztowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 13.05.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 albo wejsc wieczorem po 2 tygodniach do domu, biec do kotlowni, wlaczyc piec i isc spac w kurtce z nadzieja ze nad ranem bedzie cieplej. Własnie Albo wejśc i zobaczyć zamarzniętego kanarka, rybki i zwiędłe przemarznięte kwiatki - sory żyję zgodnie z naturą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 13.05.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 dabell - ty szukałaś kogoś do trawy, znalazłaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 13.05.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Mam znajomych grzejących ekogroszkiem i znam stosunek kosztów do komfortu, bo o to właśnie chodzi. No wlasnie! Tak sie luzno zastanawiam, czy ludzie, ktorzy sie decyduja na grzanie tego typu paliwem stalym sa swiadomi, jakie to jest niewygodne? My teraz grzejemy weglem i to naprawde jest gehenna Jesli chodzi o olej - niestety, smierdzi I piec do cichych nie nalezy (wszystko zalezy od umiejscowienia kotlowni). Wybor ogrzewania to naprawde ciezka sprawa... U nas na 99% bedzie pompa ciepla. My ogrzewamy kominkiem i nie jest to gehenna - przeciwnie, bardzo to lubimy, dokładamy dość często ale nam to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 13.05.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Hej, czy ktoś kupował coś z firmą Elewacja Plus z Sobótki? Mają dobre ceny na dachówki, najtańsze jakie znalazłem, ale jest jeden minus - płatność z góry (oczywiście FV proforma). Przy małej kwocie bym się nie bał, ale zamówienie ok. 10 tysięcy to już nie przelewki... spokojnie ja tam kupuje materialy czesc juz zaplacilam w styczniu teraz przywoza mi na budowe wszytko na telefon bez problemow oby tak wszedzie postepowali z klientami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 13.05.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Witam serdecznie:) Kochani, próbuję oszacować koszt robocizny ścianek działowych z cegły pełnej... Materiał wyliczony, gorzej z robocizną mi idzie Ktoś z Was orientuje się może, jak cenowo wygląda postawienie mkw scianki?? Z góry dzieki Pozdrawiam U mnie murarze za 1 mkw ścianki prostej liczyli 25 zł. Jak są jakieś wygibasy, łuki, kąty to lepiej pokaż najpierw projekt, niech wycenią i później się tego trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.05.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Jak już podpowiadałem na nowej wrocławskiej - szukających szamb betonowych zapraszam w okolice Radomia, bo we Wrocławiu to drożyzna panuje w tym temacie. Jak ja się orientowałem, to można było jakieś 2,5tyś zaoszczędzić. Jest was już kilkoro to i transport wyjdzie taniej. Sam tak bralem z innym naszym forumowiczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 13.05.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 spokojnie ja tam kupuje materialy czesc juz zaplacilam w styczniu teraz przywoza mi na budowe wszytko na telefon bez problemow oby tak wszedzie postepowali z klientami pozdrawiam Hej! Rozumiem, że płaciłaś za towar z góry, który dotarł szczęśliwie? Dziwi mnie tylko, że o firmie nigdzie w internecie nic nie ma, poza tym że są wpisani w każdy chyba możliwy katalog firm. Wyglądają na w miarę nową firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 13.05.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 spokojnie ja tam kupuje materialy czesc juz zaplacilam w styczniu teraz przywoza mi na budowe wszytko na telefon bez problemow oby tak wszedzie postepowali z klientami pozdrawiam Hej! Rozumiem, że płaciłaś za towar z góry, który dotarł szczęśliwie? Dziwi mnie tylko, że o firmie nigdzie w internecie nic nie ma, poza tym że są wpisani w każdy chyba możliwy katalog firm. Wyglądają na w miarę nową firmę. nam ta firme polecili i naprawde wszytko w jak najepszym porzadku najwanziejsze sprawnie wszytko zorganizowane jezli chodzi o wieksze zakupy placilam wczesniej a teraz na w-z majster zamawia towar a ja pozniej za pare dni sie rozliczam nie mam zadnych problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 14.05.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 dabell - ty szukałaś kogoś do trawy, znalazłaś ? Halszko - tak znalazłam, ale przez znajomych męża . Nie mam szans na zrobienie trawnika sama, a dopóki nie będzie trawnika, dzieci się będą bawić u sąsiadów , więc zrobimy to kosztem wyrzeczeń za pośrednictwem czyichś rąk . Będziemy siać na przełomie sierpnia i września. Kulka miała fajnego pana od trawnika, ale tylko w jej okolicach pracuje niestety - rozmawiałam z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 14.05.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Wozik - fajnie się zieleni a możecie zdradzić , ile was to kosztowało Jeszcze nie wiemy Pewnie Iwona wkrótce podzieli się pełnym kosztorysem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 14.05.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Wozik - fajnie się zieleni a możecie zdradzić , ile was to kosztowało Jeszcze nie wiemy Pewnie Iwona wkrótce podzieli się pełnym kosztorysem. Trawka trawką , ale fotka fajna taka z głębią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 14.05.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Witam serdecznie:) Kochani, próbuję oszacować koszt robocizny ścianek działowych z cegły pełnej... Materiał wyliczony, gorzej z robocizną mi idzie Ktoś z Was orientuje się może, jak cenowo wygląda postawienie mkw scianki?? U mnie murarze za 1 mkw ścianki prostej liczyli 25 zł. Jak są jakieś wygibasy, łuki, kąty to lepiej pokaż najpierw projekt, niech wycenią i później się tego trzymaj. Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 14.05.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Hej, czy ktoś kupował coś z firmą Elewacja Plus z Sobótki? Mają dobre ceny na dachówki, najtańsze jakie znalazłem, ale jest jeden minus - płatność z góry (oczywiście FV proforma). Przy małej kwocie bym się nie bał, ale zamówienie ok. 10 tysięcy to już nie przelewki... Poszło na priv dabell - ty szukałaś kogoś do trawy, znalazłaś ? Kiedyś ludzie od trawy kręcili się koło Pałacyku i dworca. Jak jest teraz to nie wiem, ale zdaje się trawa jest w odwrocie na rzecz farmacji Zresztą możnaby napisać zapytanie do pana premiera Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 14.05.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts