Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

No wlasnie! Tak sie luzno zastanawiam, czy ludzie, ktorzy sie decyduja na grzanie tego typu paliwem stalym sa swiadomi, jakie to jest niewygodne? My teraz grzejemy weglem i to naprawde jest gehenna :(

A ile razy dziennie dorzucasz węgiel? Pewnie kilka. U nas też tak jest. A mimo to decydujemy się na ekogroszek - wg. opinii na forum w okresie grzewczym dorzuca się raz na 3-4 dni, w lato dla podgrzewania wody - raz na jakieś 2 tygodnie...

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

A ile razy dziennie dorzucasz węgiel?

Adam, wiesz dobrze, ze nie dorzucam, bo mam od tego specjaliste ;) Ty pewnie tez nie :D No i Ty wiesz mniej wiecej jak to moze wygladac. Chodzi mi o ludzi z blokow, ktorzy chyba sobie jednak sprawy nie zdaja, ze lekko nie bedzie ;)

A jak trzeba bedzie kiedys wyjechac na te nieszczesne ferie zimowe, to co??? :)

Chodzi mi o ludzi z blokow, ktorzy chyba sobie jednak sprawy nie zdaja, ze lekko nie bedzie ;)

Albo po prostu się godzą na taki kompromis i/lub nie mają innej możliwości. Chciałem tylko pokazać, że dzisiejsze piece nie są taką udręką jak piece w domach budowanych pokolenie temu. Ale oczywiście masz rację - jeśli całe życie ogrzewanie było bezobsługowe, to będzie to ból.

A jak trzeba bedzie kiedys wyjechac na te nieszczesne ferie zimowe, to co??? :)

Chcesz by było grzane przez 2 tygodnie, jak nikogo nie ma? Po co?

Chcesz by było grzane przez 2 tygodnie, jak nikogo nie ma? Po co?

może nie lubi wymieniać pieca CO i całej instalacji wodnej porozrywanej przez zamarzniętą w rurach wodę... w tym podłogówki... bo akurat była zima stulecia i mróz ścisnął w nocy na -25 :p

albo wejsc wieczorem po 2 tygodniach do domu, biec do kotlowni, wlaczyc piec i isc spac w kurtce z nadzieja ze nad ranem bedzie cieplej. 8)

Mam znajomych grzejących ekogroszkiem i znam stosunek kosztów do komfortu, bo o to właśnie chodzi.

No wlasnie! Tak sie luzno zastanawiam, czy ludzie, ktorzy sie decyduja na grzanie tego typu paliwem stalym sa swiadomi, jakie to jest niewygodne? My teraz grzejemy weglem i to naprawde jest gehenna :(

Jesli chodzi o olej - niestety, smierdzi :( I piec do cichych nie nalezy (wszystko zalezy od umiejscowienia kotlowni).

Wybor ogrzewania to naprawde ciezka sprawa... U nas na 99% bedzie pompa ciepla.

My ogrzewamy kominkiem i nie jest to gehenna - przeciwnie, bardzo to lubimy, dokładamy dość często ale nam to nie przeszkadza.

Hej,

czy ktoś kupował coś z firmą Elewacja Plus z Sobótki? Mają dobre ceny na dachówki, najtańsze jakie znalazłem, ale jest jeden minus - płatność z góry (oczywiście FV proforma). Przy małej kwocie bym się nie bał, ale zamówienie ok. 10 tysięcy to już nie przelewki...

spokojnie ja tam kupuje materialy

czesc juz zaplacilam w styczniu teraz przywoza mi na budowe wszytko na telefon bez problemow

oby tak wszedzie postepowali z klientami

pozdrawiam

Witam serdecznie:)

Kochani, próbuję oszacować koszt robocizny ścianek działowych z cegły pełnej...

Materiał wyliczony, gorzej z robocizną mi idzie :-?

Ktoś z Was orientuje się może, jak cenowo wygląda postawienie mkw scianki??

Z góry dzieki :)

Pozdrawiam

U mnie murarze za 1 mkw ścianki prostej liczyli 25 zł.

Jak są jakieś wygibasy, łuki, kąty to lepiej pokaż najpierw projekt, niech wycenią i później się tego trzymaj.

Jak już podpowiadałem na nowej wrocławskiej - szukających szamb betonowych zapraszam w okolice Radomia, bo we Wrocławiu to drożyzna panuje w tym temacie. Jak ja się orientowałem, to można było jakieś 2,5tyś zaoszczędzić. Jest was już kilkoro to i transport wyjdzie taniej. Sam tak bralem z innym naszym forumowiczem

czesc juz zaplacilam w styczniu teraz przywoza mi na budowe wszytko na telefon bez problemow

pozdrawiam

Hej! Rozumiem, że płaciłaś za towar z góry, który dotarł szczęśliwie? Dziwi mnie tylko, że o firmie nigdzie w internecie nic nie ma, poza tym że są wpisani w każdy chyba możliwy katalog firm. Wyglądają na w miarę nową firmę.

pozdrawiam

Hej! Rozumiem, że płaciłaś za towar z góry, który dotarł szczęśliwie? Dziwi mnie tylko, że o firmie nigdzie w internecie nic nie ma, poza tym że są wpisani w każdy chyba możliwy katalog firm. Wyglądają na w miarę nową firmę.

nam ta firme polecili

i naprawde wszytko w jak najepszym porzadku

najwanziejsze sprawnie wszytko zorganizowane

jezli chodzi o wieksze zakupy placilam wczesniej

a teraz na w-z majster zamawia towar a ja pozniej za pare dni sie rozliczam

nie mam zadnych problemow

dabell - ty szukałaś kogoś do trawy, znalazłaś ?

Halszko - tak znalazłam, ale przez znajomych męża :-). Nie mam szans na zrobienie trawnika sama, a dopóki nie będzie trawnika, dzieci się będą bawić u sąsiadów :-), więc zrobimy to kosztem wyrzeczeń za pośrednictwem czyichś rąk :-? . Będziemy siać na przełomie sierpnia i września.

Kulka miała fajnego pana od trawnika, ale tylko w jej okolicach pracuje niestety - rozmawiałam z nim.

Witam serdecznie:)

Kochani, próbuję oszacować koszt robocizny ścianek działowych z cegły pełnej...

Materiał wyliczony, gorzej z robocizną mi idzie :-?

Ktoś z Was orientuje się może, jak cenowo wygląda postawienie mkw scianki??

U mnie murarze za 1 mkw ścianki prostej liczyli 25 zł.

Jak są jakieś wygibasy, łuki, kąty to lepiej pokaż najpierw projekt, niech wycenią i później się tego trzymaj.

Dzięki wielkie :wink:

Hej,

czy ktoś kupował coś z firmą Elewacja Plus z Sobótki? Mają dobre ceny na dachówki, najtańsze jakie znalazłem, ale jest jeden minus - płatność z góry (oczywiście FV proforma). Przy małej kwocie bym się nie bał, ale zamówienie ok. 10 tysięcy to już nie przelewki...

Poszło na priv

dabell - ty szukałaś kogoś do trawy, znalazłaś ?

Kiedyś ludzie od trawy kręcili się koło Pałacyku i dworca. Jak jest teraz to nie wiem, ale zdaje się trawa jest w odwrocie na rzecz farmacji ;-) Zresztą możnaby napisać zapytanie do pana premiera :lol:

Pozdrav