scur 15.05.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Z wieśxci budowlanych to skończyłem wczoraj wieczorem prąd - w sumie to nie ja tylko SMOK Komu pogratulować Smokowi czy Sekamowi? Wybrałam: Dośka kolejny krok za Wami. Oby tak dalej. GRATULUJĘ !!! PS. Secam, tak sie zastanawiam Byłeś tu dziś pierwszy. Już o 7 rano i co? Żadnej kawy dla koleżanek?? Że o kolegach nie wspomnę. Prąd juz chyba masz, prawda? Jest w czym wodę zagotować. Nie ładnie, nie ładnie. Popraw się kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.05.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 kto Ci zamontował to szambo, bo sam przywóz to nie problem.no i jak sie to odbywało? do zainteresowanych SZAMBEM, przywóz na dzień dzisiejszy z radomia-firma probud do wrocka krzycza 1160 zł brutto ,(transport łączony) szambo-3050-brutto. A co rozumiesz poprzez montaż szamba. Sam montaż w dole to z 2 godziny pracy koparki, która przyjeżdża tuż przed szambem i z jakaś godzinka panów, którzy przywożą szambo. Oni wstawiają je do wykopu i łączą dolną część z górną. Drugi etap to wpięcie kanalizacji do tego szamba. To akurat wykonałem tymi ręcami. Najdłużej trwało chyba przebicie się przez ścianę szamba a potem to już z górki. Te 1160 to za cały transport czy od osoby? Przy jednym transporcie z 3 lub 4 szamba się zmieszczą z tego co widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.05.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Ja Sam tak bralem z innym naszym forumowiczem ... z fajnym forumowiczem i się nam MEGA opłacało Mnie pod wrocławiem wyceniali z montarzem od 5000 - 5300 a tak z Trociem zapąłciliśy faktycznie cos koło 2,5k zł. A witam Jak tam - szambo już działa? Moje dopiero podłączyłem ostatnio - trochę od listopada się nastało w kąpieli wodnej i mogę potwierdzić, że jest póki co szczelne. Mimo 4 miesięcy z wodą dookoła nic nie przemaka. Dla tych, co zdecydują się na szambo betonowe dodam, żeby potem poprawić po panach miejsca łączenia. Standardowo łączą pokrywę ze zbiornikiem właściwym na piankę montażową. Ja to obtynkowałem jakąś mieszaniną zaprawy i betonu a na koniec 2-3 razy czarnym mazidłem coby nie chciała woda się wlewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HRABSKA 15.05.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Te 1160 to za cały transport czy od osoby? Przy jednym transporcie z 3 lub 4 szamba się zmieszczą z tego co widziałem od osoby niestety, Firma twierdziła ,że na jeden samochód wchodzą tylko 2 szamba, cos kręcą, zarabiają jak nic na transporcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.05.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Te 1160 to za cały transport czy od osoby? Przy jednym transporcie z 3 lub 4 szamba się zmieszczą z tego co widziałem od osoby niestety, Firma twierdziła ,że na jeden samochód wchodzą tylko 2 szamba, cos kręcą, zarabiają jak nic na transporcie W takim razie poszukaj innej firmy. Jest ich kilka w tamtym rejonie. Może konkurencja daje mniejszy narzut na transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ray23 15.05.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Znacie może dobrą ekipę od elewacji klinkierowych ? Moja zeszła mi 2 dni temu i nie odbierają telefonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 15.05.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Secam zaczyna dzień od dobrych wiadomości budowlanych a mój mąż od wizyty na budowie (uwaga!) o 5.30 I dzwoni do mnie, że jednak podnosimy parter o jeszcze jedną wartwę, stąd drodzy forumowicze poszukuję stempli min. 3,00m. Czy ktoś z Was może mi pomóc w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HRABSKA 15.05.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Secam zaczyna dzień od dobrych wiadomości budowlanych a mój mąż od wizyty na budowie (uwaga!) o 5.30 I dzwoni do mnie, że jednak podnosimy parter o jeszcze jedną wartwę, stąd drodzy forumowicze poszukuję stempli min. 3,00m. Czy ktoś z Was może mi pomóc w tym temacie? poszukaj na pchlim targu tam ich od zatrzęsienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 15.05.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witam! Czy 800zl za badanie geotechniczne to cena w porzadku? Gdzie w adaptujecie swoje projekty? Macie kogos godnego polecenia? Wolalabym nie czekac na wizyte dluzej niz trzy miesiace... Ja badałem grunt zanim kupiłem działkę i uważam że jest to bardzo ważne szczególnie w okolicahc wrocławia, gdzie grunty są bardzo różne i często poziom wód gruntowych jest często zaskakująco wysoki. namiar poszedł na priva Tak - to dobra cena przy założeniu, ze odwierty będą co najmniej dwa i na głębokość co najmniej 4m. A do tego powinna być dokumentacja z przekrojem i opisem spoistośći gleby - ewentualnie zalecenia dla ław fundamentowych. U mnie była delikatna sugestia poszerzenia ław o 20cm - bez wahania to zrobiłem, a w miejscu gdzie grunt znacznie odbiegał od pozostałego w spoistości wyciągnłąłem na 60cm stopę fundamentową (tak to się chyba nazywa) poza obrys domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 15.05.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Tak - to dobra cena przy założeniu, ze odwierty będą co najmniej dwa i na głębokość co najmniej 4m. Beda trzy odwierty (3-5m) plus pelna dokumentacja. Dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 15.05.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 PS. Secam, tak sie zastanawiam Byłeś tu dziś pierwszy. Już o 7 rano i co? Żadnej kawy dla koleżanek?? Że o kolegach nie wspomnę. Prąd juz chyba masz, prawda? Jest w czym wodę zagotować. Nie ładnie, nie ładnie. Popraw się kolego. Się poprawię - jako że ciepło się zrobiło to może być mrożona ?? http://media.absolutdrinks.com/images/drink/cacao-coffe-nachis.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 15.05.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Secam zaczyna dzień od dobrych wiadomości budowlanych a mój mąż od wizyty na budowie (uwaga!) o 5.30 całkowicie go popieram ja już nie raz bywałem na budowie o 5.30 a zdarzyło i się parę razy i w środku nocy - leży sobie człowiek w łóżeczku i nagle sobie przypomina czy aby jakiś wymiar się zgadza ......... no więc druga w nocy latarka , miarka i jazda na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 15.05.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 PS. Secam, tak sie zastanawiam Byłeś tu dziś pierwszy. Już o 7 rano i co? Żadnej kawy dla koleżanek?? Że o kolegach nie wspomnę. Prąd juz chyba masz, prawda? Jest w czym wodę zagotować. Nie ładnie, nie ładnie. Popraw się kolego. Się poprawię - jako że ciepło się zrobiło to może być mrożona ?? Pierwszy to byłem ja - siedziałęm cicho, bo wszyscy spali. Ale wiesz scur, że co jak co, ale po mnie tu kawy nikt nie może się spodziewać Chociaż, niektórzy pewnie uznają ten trunek jako typowo budowlany specyfik Ja stawiam ... u siebie w kometrzach i jak ktoś chce to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 15.05.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Secam zaczyna dzień od dobrych wiadomości budowlanych a mój mąż od wizyty na budowie (uwaga!) o 5.30 całkowicie go popieram ja już nie raz bywałem na budowie o 5.30 a zdarzyło i się parę razy i w środku nocy - leży sobie człowiek w łóżeczku i nagle sobie przypomina czy aby jakiś wymiar się zgadza ......... no więc druga w nocy latarka , miarka i jazda na budowę Byłem w nocy na swojej budowie parę razy, ale nie robię tego często bo usypiam czujność sąsaidów, którym jestem wdzieczny za doglądanie "domku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 15.05.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Pierwszy to byłem ja - siedziałęm cicho, bo wszyscy spali. Ale wiesz scur, że co jak co, ale po mnie tu kawy nikt nie może się spodziewać Chociaż, niektórzy pewnie uznają ten trunek jako typowo budowlany specyfik I własnie dlatego postulat postawienia kawy padł do mnie http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a075.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 15.05.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Pierwszy to byłem ja - siedziałęm cicho, bo wszyscy spali. Ale wiesz scur, że co jak co, ale po mnie tu kawy nikt nie może się spodziewać Chociaż, niektórzy pewnie uznają ten trunek jako typowo budowlany specyfik I własnie dlatego postulat postawienia kawy padł do mnie http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a075.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 15.05.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Pierwszy to byłem ja - siedziałęm cicho, bo wszyscy spali. Ale wiesz scur, że co jak co, ale po mnie tu kawy nikt nie może się spodziewać Chociaż, niektórzy pewnie uznają ten trunek jako typowo budowlany specyfik Ja stawiam ... u siebie w kometrzach i jak ktoś chce to zapraszam. Wiesz Daro, doceniam Twoje zaproszenie i dziękuję. Ale nie spierajcie się chłopaki o przywilej podania kawy. A tak swoją drogą to większość z nas ma swoje ulubione kawiarenki. Moja ulubiona (i jeszcze kilku osób) jest właśnie tu. :D Lubię tu wpaść w wolnej chwili i napić się dobrej kawki, pogadać ze znajomymi, poczytać. I jeszcze jedno - zawsze miły gospodarz się znajdzie. Wiem, że na Grzesia (na przykład) zawszę mogę liczyć to go i dziś poprosiłam. I proszę - jak zawsze niezawodny. A kawka - miodzio. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 15.05.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Te 1160 to za cały transport czy od osoby? Przy jednym transporcie z 3 lub 4 szamba się zmieszczą z tego co widziałem od osoby niestety, Firma twierdziła ,że na jeden samochód wchodzą tylko 2 szamba, cos kręcą, zarabiają jak nic na transporcie W takim razie poszukaj innej firmy. Jest ich kilka w tamtym rejonie. Może konkurencja daje mniejszy narzut na transport. Spróbuj tu zapytać o transport http://www.salexpol.pilickanet.pl/kontakt.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 15.05.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Scur - nawet nie wiesz jak mocno doceniam Twą wstrzemięźliwość w ocenie i opisie sytuacji .... - bywało goręcej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 15.05.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Te 1160 to za cały transport czy od osoby? Przy jednym transporcie z 3 lub 4 szamba się zmieszczą z tego co widziałem od osoby niestety, Firma twierdziła ,że na jeden samochód wchodzą tylko 2 szamba, cos kręcą, zarabiają jak nic na transporcie W takim razie poszukaj innej firmy. Jest ich kilka w tamtym rejonie. Może konkurencja daje mniejszy narzut na transport. Spróbuj tu zapytać o transport http://www.salexpol.pilickanet.pl/kontakt.html Jeśli są rzeczywiście tak szczelne jak wyżej opisnao, to może i ja sie skuszę? Za 2-3 lata mam mieć kanalizę i niewsmak mi wydać 5600 na byle super szczelny zbiorniczek na wodę (w przyszłości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts