scur 15.05.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Scur - nawet nie wiesz jak mocno doceniam Twą wstrzemięźliwość w ocenie i opisie sytuacji .... - bywało goręcej Na następnym spotkaniu mi opowiesz jak bardzo doceniasz. Teraz nie będziemy wątku zaśmiecać. Ja tez doceniam .... że kawkę ze smakiem mogliśmy wypić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.05.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Te 1160 to za cały transport czy od osoby? Przy jednym transporcie z 3 lub 4 szamba się zmieszczą z tego co widziałem od osoby niestety, Firma twierdziła ,że na jeden samochód wchodzą tylko 2 szamba, cos kręcą, zarabiają jak nic na transporcie W takim razie poszukaj innej firmy. Jest ich kilka w tamtym rejonie. Może konkurencja daje mniejszy narzut na transport. Spróbuj tu zapytać o transport http://www.salexpol.pilickanet.pl/kontakt.html O właśnie - ja tam też brałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 15.05.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Te 1160 to za cały transport czy od osoby? Przy jednym transporcie z 3 lub 4 szamba się zmieszczą z tego co widziałem od osoby niestety, Firma twierdziła ,że na jeden samochód wchodzą tylko 2 szamba, cos kręcą, zarabiają jak nic na transporcie W takim razie poszukaj innej firmy. Jest ich kilka w tamtym rejonie. Może konkurencja daje mniejszy narzut na transport. Spróbuj tu zapytać o transport http://www.salexpol.pilickanet.pl/kontakt.html O właśnie - ja tam też brałem I co szczelne u Ciebie też było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 15.05.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Secam zaczyna dzień od dobrych wiadomości budowlanych a mój mąż od wizyty na budowie (uwaga!) o 5.30 całkowicie go popieram ja już nie raz bywałem na budowie o 5.30 a zdarzyło i się parę razy i w środku nocy - leży sobie człowiek w łóżeczku i nagle sobie przypomina czy aby jakiś wymiar się zgadza ......... no więc druga w nocy latarka , miarka i jazda na budowę no wy chyba albo blisko budowy mieszkacie, albo jesteście szaleni mi się tylko raz zdarzyło jechać w niedziele wieczorem robić zbrojenie bo zapomniałem o jednym elemencie a rano było betonowanie. Źle się wyraziłam, inwestor nie jest kierownikiem, chodziło mi o to, że kierownik to kierownik i wie lepiej niż np. my, czyli niefachowcy Często wie gorzej albo mu się nie chce. Mój kierownik naraził nas na dużo strat niestety, okazało się że na wielu rzecza się nie zna bo jest starej daty. W tym kraju jak sam się na czymś nie poznasz to niestety nie mozesz mieć zaufania do "fchowców". Ja to przerobiłam "w temacie" medycyny, pedagogiki, budowy, i w jeszcze paru innych sprawach. niestety popieram i mam takie same doświadczenia a jeszcze są ludzie ( i to niestety bliscy) którzy potrafią Ci to wypomnieć że się wymądrzasz i jesteś przemądrzały. fachowców można mieć do machania łopatą, choć to akurat w "wolnej chwili" dla relaksu też lepiej i taniej zrobić samemu. ... i nawet jak będziesz stał nad kimś i patrzył mu na ręce to i tak potrafi "fachowiec" spaprać. Tak - to dobra cena przy założeniu, ze odwierty będą co najmniej dwa i na głębokość co najmniej 4m. Beda trzy odwierty (3-5m) plus pelna dokumentacja. Dziekuje! no z tymi głębokościami to się nie licytujcie bo to zależy jak głęboko chcesz kopać fundamenty, co zastanie się np na 2 czy 3m. Równie dobrze możesz wiercić i na 10m tylko po co? Skoro np: od -1m do -2m mas świetne grunty nośne, a i tak chcesz podnieść dom o 1m na poziom terenu. Pozdrowienia dla sąsiadów z pn, szczególnie dla Ani - dziękujemy za miłe spotkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 15.05.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Pozdrowienia dla sąsiadów z pn, szczególnie dla Ani - dziękujemy za miłe spotkanie Ja równiez dziękuję za mile spotkanie i zapraszam czesciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 15.05.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Pozdrowienia dla sąsiadów z pn, szczególnie dla Ani - dziękujemy za miłe spotkanie Ja równiez dziękuję za mile spotkanie i zapraszam czesciej teraz my zapraszamy na rewizytę, do naszego małego domku, choć narazie jest tam pobojowisko, bo zakopałem się w kablach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 15.05.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Teraz nie będziemy wątku zaśmiecać. Osoby zaśmiecające wątek, w celu nie zaśmiecania, proszone są o pisanie małymi literami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 15.05.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Pozdrowienia dla sąsiadów z pn, szczególnie dla Ani - dziękujemy za miłe spotkanie Ja równiez dziękuję za mile spotkanie i zapraszam czesciej teraz my zapraszamy na rewizytę, do naszego małego domku, choć narazie jest tam pobojowisko, bo zakopałem się w kablach byłam niedziele i poogladalam z zewnatrz Secam zrozumialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 15.05.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Secam zaczyna dzień od dobrych wiadomości budowlanych a mój mąż od wizyty na budowie (uwaga!) o 5.30 I dzwoni do mnie, że jednak podnosimy parter o jeszcze jedną wartwę, stąd drodzy forumowicze poszukuję stempli min. 3,00m. Czy ktoś z Was może mi pomóc w tym temacie? poszukaj na pchlim targu tam ich od zatrzęsienia Pierwszą rzecz jaką zrobiłam w poszukiwaniu stempli był pchli targ, żeby np. Szanowny Pan DaroK mnie nie zripostował . Niestety wszystkie oferowane są za krótkie . A murarz już na mnie naciska od samego rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 15.05.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 mam pomalowane ściany!!!!!! jak wróce do Wrocka (obecnie na gościnnych wystepach w Stolycy jestem) porobię zdjęcia i wrzucę no i szlag mnie trafił i cholera wzięła - moje kafelki Majolika z Tubądzina będą produkowane dopiero w czerwcu nigdzie ich niema cholera jasna, szczególnie listw a ekipa chce się wynieśc w przyszym tygodniu noi co teraz - mogłabym zmienić kolekcję kafli ale niestety pół łazienki już jest zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 15.05.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Secam zrozumialam wiesz musimy pisać małymi bo się Darek zorientuje i nas wygoni z grupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.05.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Te 1160 to za cały transport czy od osoby? Przy jednym transporcie z 3 lub 4 szamba się zmieszczą z tego co widziałem od osoby niestety, Firma twierdziła ,że na jeden samochód wchodzą tylko 2 szamba, cos kręcą, zarabiają jak nic na transporcie W takim razie poszukaj innej firmy. Jest ich kilka w tamtym rejonie. Może konkurencja daje mniejszy narzut na transport. Spróbuj tu zapytać o transport http://www.salexpol.pilickanet.pl/kontakt.html O właśnie - ja tam też brałem I co szczelne u Ciebie też było? Jest szczelne. Pisałem chyba na nowej grupie wrocławskiej, ze przez kilka miesiecy stało w wykopie, w którym była cały czas woda i nic w środku nie poprzeciekało. Ale to może dlatego że jest to monolit z klapą wierzchnią, wiec łączenie wychodzi wysoko. Docelowo łączenie to będzie jakies 30cm pod powierzchnią gruntu więc nie powinno przeciekać, bo aż tak mokro to nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 15.05.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 secam - proszę pozdrów bardzo serdecznie Smoka ode mnie Tak tez uczynię Choć już nie raz wspominaliśmy Cię ze Smokiem, oparci o ceglana ścianę wsród zwisających kabli wspominaliśmy jak to kiedyś pisywała Ivanesca - a Smok opowiadał o wspólnych imprezach to były czasy kurcze - może nadszedł czas reaktywacji ?? nie udało mi się niestety 1 maja ale może trzeba coś nowego sklecić? planowaliście jakieś następne spotkanko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 15.05.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 secam - proszę pozdrów bardzo serdecznie Smoka ode mnie Tak tez uczynię Choć już nie raz wspominaliśmy Cię ze Smokiem, oparci o ceglana ścianę wsród zwisających kabli wspominaliśmy jak to kiedyś pisywała Ivanesca - a Smok opowiadał o wspólnych imprezach to były czasy kurcze - może nadszedł czas reaktywacji ?? nie udało mi się niestety 1 maja ale może trzeba coś nowego sklecić? planowaliście jakieś następne spotkanko? poruszylam temat ze Scur jakas godzine temu w moich komentarzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 15.05.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 No i w końcu jakiś porządek tu zapanował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 15.05.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 No i w końcu jakiś porządek tu zapanował ale oslepnac mozna od tego drobnego maczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 15.05.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 No i w końcu jakiś porządek tu zapanował ale oslepnac mozna od tego drobnego maczku to znak że nie trzeba sobie tym głowy zawracać jak nie masz czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 15.05.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Dobra - kolejny fajny temat. Kto z Pań/Panów inwestorów słyszał o sposobie odzyskania części poniesionych nakładów na cele dotyczące energooszczędności czy odnawialnych źródeł energii? Już mówie o czym słyszałem: - zwrot za dużej grubości ocieplenie domu - nie wiem jak grube - solary - rekuperacja z GWC - i inne... Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 15.05.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 a kto niby miałby zwracać? chyba nie nasze państwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek Renia 15.05.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witam, ja bym jeszcze ostatni raz podpytał o te piece gazowe (kondensacyjny+zasobnik). W jaką firmę teraz warto wejsć ? Jakie posiadacie lub jakie zamierzacie kupić? Czy ktoś może coś słyszał na temat firmy Brötje (Brytja czy Bretja) Zienkujem i miłego dnia/wieczorku OVER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts