godin 18.05.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 W poniedziałek ruszają u mnie ściany. Silka już czeka . I tu pytanie do Was - na co warto zwrócić uwagę wykonawcy przy buduwie z Silki (i ogolnie silikatów)? Murowanie bedzie na klej. Przeczytałem już na forum, że warto w warstwie pod oknem dac dodatkowo 2-3 pręty zbrojenia. Coś jeszcze? Pzdr, TS Powodzenia Pamiętaj o małej ilośći kleju, to jeden z podstawowych błędów popełnianych przez murarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 18.05.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Witamy po przerwie, Szukam instalatora, ktory zrobilby mi takie kuku: CO, podlogowka, studnia + hydrofor w kotlowni + wyprowadzenie na zewnatrz, kanaliza, rozprowadzenie wody w podlodze, przylacze wodne od drogi wg projektu i PnB, podlaczenie GWC + reku wg gotowego projektu, byc moze solary. BTW mamy juz - jak mowi najmlodszy z inwestorow - stropa. Tutaj pare fotek. pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 18.05.2008 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 A'propos kolega dostał wycenę wykonania dwuspadowego dachu z rynnami do spustów - 70 zł/m2 - czy to dzisiaj dobra cena ? Cena w granicach normy, chociaż można troszkę ponegocjować . Dzięki Lakusz - heh pomysłowy z Ciebie facet - ten patent ze sznurkiem i gwoździem bardzo ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 19.05.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 W moich komentrzach:ZASADY KREDYTOWANIA PRZEZ BANK OCHRONY ŚRODOWISKA S.A. WE WSPÓŁPRACY Z WFOŚiGW WE WROCŁAWIU INWESTYCJI ENERGOOSZCZĘDNYCH DOTYCZĄCYCH BUDOWY I MODERNIZACJI KOTŁOWNI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.05.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 a propos pilota do peszli, odkryłem ostatnio sposób na to, jak się urwie pilot, albo po prostu ich nie było: metoda polega na: sznurku na którego jednym końcu ... Już oczami wyobraźni zobaczyłem, że piszesz o jakimś małym zwierzątku, do którego ogonka przywiązujesz sznurek i wpuszczasz w peszel, aby wyszedł z drugiej strony :D:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_zm 19.05.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Mam do Was grupo pytanie: czy obowiązek chodzenia z psami na smyczy i w kagańcu obowiązuje tylko na terenie miejskim czy wszędzie? niestety nie ma dokładnie sprecyzowanych przepisów na ten temat, dużo zależy od przepisów lokalnych http://psy24.pl/art.php?art=1098 Życzę powodzenia w rozmowie z właścicielem psów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 19.05.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Mam do Was grupo pytanie: czy obowiązek chodzenia z psami na smyczy i w kagańcu obowiązuje tylko na terenie miejskim czy wszędzie? niestety nie ma dokładnie sprecyzowanych przepisów na ten temat, dużo zależy od przepisów lokalnych http://psy24.pl/art.php?art=1098 Życzę powodzenia w rozmowie z właścicielem psów Może lokalne uchwały rad powiatu czy gminy to reguluja precyzyjniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 19.05.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 W poniedziałek ruszają u mnie ściany. Silka już czeka . I tu pytanie do Was - na co warto zwrócić uwagę wykonawcy przy buduwie z Silki (i ogolnie silikatów)? Murowanie bedzie na klej. Przeczytałem już na forum, że warto w warstwie pod oknem dac dodatkowo 2-3 pręty zbrojenia. Coś jeszcze? Pzdr, TS Powodzenia Pamiętaj o małej ilośći kleju, to jeden z podstawowych błędów popełnianych przez murarzy i o tym żeby pierwsza warstwa bloczków była bardzo dobrze wypoziomowana. Jak tego nie zrobia to na 4-5 warstwie kleju będa już dawac bardzo dużo zeby poziom ratować. Jak się wykonawca machnie przy BK to można łapać poziomy szlifując bloczki (bo miekkie) ale silki już się nie poszlifuje więc musieli by zacząć bardzo dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 19.05.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 a propos pilota do peszli, odkryłem ostatnio sposób na to, jak się urwie pilot, albo po prostu ich nie było: metoda polega na: sznurku na którego jednym końcu ... Już oczami wyobraźni zobaczyłem, że piszesz o jakimś małym zwierzątku, do którego ogonka przywiązujesz sznurek i wpuszczasz w peszel, aby wyszedł z drugiej strony :D:D:D:D:D hehehe może nie uwierzysz, ale od tego pomysłu wyszedłem, ale nie potrafiłem znaleźć niezawodnej metody na zmuszenie zwierzęcia do przejścia na drugi koniec rurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 19.05.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Podbitka Ile za metr?Mi policzyli 80m i zawolali 6400zł zwykla drewniana + drewno 25zł Co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 19.05.2008 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 witamIle kosztuje m2 podłogówki? macie jakiegoś hydraulika którego możecie z czystym sumieniem polecić? (konkretnie do podłogówki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 20.05.2008 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 podłogówka od 25zł do 30zł za metr kwadr. kosztuje podłogówka u wczesniej podanego hydraulika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_zm 20.05.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 WitamIle teraz płaci się za malowanie i położenie kafli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myrf 20.05.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 czesc wam, Mam pytanie do was : hydraulicy kładą mi własnie rury do co i cwu na chudziaku, planuje dac pod wylewke 10cm(5+5) styropianu i zastanawiam sie czy nie podniesc rur na jedną warstwę styropianu? tak by te rury ogrzewały mi posadzke a nie chudziak. Czy dobrze rozumuje czy nie ? wg. moich hydraulików rury powinny byc pod styropianem, ale w takim wypadku nawet to minimalne cieplo grzeje ziemie bo styropian izoluje od góry. wdzięczny byłbym za jakieś podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 20.05.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 czesc wam, Mam pytanie do was : hydraulicy kładą mi własnie rury do co i cwu na chudziaku, planuje dac pod wylewke 10cm(5+5) styropianu i zastanawiam sie czy nie podniesc rur na jedną warstwę styropianu? tak by te rury ogrzewały mi posadzke a nie chudziak. Czy dobrze rozumuje czy nie ? wg. moich hydraulików rury powinny byc pod styropianem, ale w takim wypadku nawet to minimalne cieplo grzeje ziemie bo styropian izoluje od góry. wdzięczny byłbym za jakieś podpowiedzi u nas własnie tak jest 5 cm styropianu na to rury do co i cwu i pomiedzy rury kolejne 5 cm styropianu rury od góry przykryte są ok 2 cm styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myrf 20.05.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 dzięki za odpowiedz, bo wczoraj miałem ostrą dyskusje z hydraulikami a później jeszcze burę od żony, że kombinuje ... FASOLA a co twoi hydraulicy mówili na ten temat ? i czy nie było problemów z tym później? Moze ktos inny tez tak robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 20.05.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 koniecznie na styropian, inaczej ziemia będzie Ci ochładzać rury co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 20.05.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 rury prowadzi się w otulinie i to ona jest "odpowiedzialna" za izolację cieplną (czerwona - do zalania betonem) ważna jest izolacja (papą, folią) chudziaka - z tego powodu wydaje mi się, że łatwiej jest prowadzić rury pomiędzy warstwami styropianu.U mnie część (cuw) idzie na chudziaku(na papie)a część (c.o.) pomiędzy styropianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 20.05.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Mój małż (inż. bud) twierdzi że bezwzglądnie na rury na styro i wtedy wystarczy w zwykłych rurach (w peszlach bez ocieplenia). Hudraulikom jest po prostu łatwiej tak kłaść, jak Ci proponują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
breslau 20.05.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 Witam serdecznie, jestem tutaj nowa, chociaż Wasze wpisy śledzę od dłuższego czasu Niektóre z nich są bardzo budujące, szczególnie te, gdzie piszecie, że macie chwilowe załamania budowlane. Myślałam, że tylko ja z mężem je mam Zaczęliśmy budować się w listopadzie 2007 roku. Mieliśmy 2 miesięczną przerwę ale teraz ruszyliśmy na nowo W piątek będą lali nam już posadzki, ale do tej pory nie uporaliśmy sie z przyłączami zewnętrznymi. Sprawy papierkowe wykańczają nas na maksa, ale jakoś ciągniemy do przodu. Po posadzce robimy tynki wewnętrzne 20 zł m˛ później ocieplenie dachu itp. Podbitkę będziemy mieli za 35 zł za m˛ (sama robocizna) oraz kafelki po znajomości też 35 zł za m˛ W skrócie to tyle Pozdrawiam wszystkich serdecznie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts