Spad 21.05.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Polecam Black Red White p. Agnieszka Bober Sympatycznie projektuje jesli moge sie wtracic, pracuje w branzy meblarskiej BRW to dizajnerski Bodzio, meble bardzo miernej jakosci. szczegolnie kuchennych nie polecam! Wiesz co, kolezanka ma i jest zadowolona, zreszta sama je oglądałam i dlatego tez się zdecydowałam. A co mogłabyś polecic w podobnej cenie?Bo nietstety kazdy kupuje to na co go stać A co sądzisz o MEBLACH WRZOSOWA? a ja nie mam BRW i tylko slyszalam ze po kilku latach sie rozklejaja, meble wrzosowa tylko widzialam nie znam ich jakosci, wygladaja cudnie. mi moi ph polecali meble kuchenne strzelin, tez sa w Domarze za wrzosowymi. ja bede robila u stolarza (chyba) jakos najpewniej. a wszystkie carga, hamulce do szuflad i inne bajery kupie sama w sklepie, coby jeszcze na tym stolarz nie zarabial. jeśli Pani Agdnieszka z Krakowskiej, to rzeczywiście zmyślna babka jednak BRW nie polecam - mam i stwierdzam,że badziewie: karuzela (szafka narożna) strzeliła po 2 latach uchwyty wszystkie wytarte, blaty w dwóch miejscach spęczniały, zawiasy pionowe w 3 szafkach do wymiany, mable delikatne - "patrz i podziwiaj" "nie używaj" nie były tanie - 2004, kuchnia w mieszkaniu 7,8 tyś. "bajerki" do kuchni można spróbowac kupić w hurtowni przy monopolowej kiedyś znalazłem u nich narożny ociekacz - coś czego nigdzie nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 21.05.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 agdzie sie te bajery kupuje? a no np w hurtowni na ślężnej maja sprzet hettich i peka ale stolarze maja tam rabaty i nie zawsze oplaca sie samemu skladac kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 21.05.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Budujemy się we Wrocławiu na Strachocinie. Jeżeli chodzi o podbitkę, to jesteśmy wstępnie umówieni z brygada która robiła nam dach na sierpień. koszty to: robocizna: 35 zł m² + 25 zł m² za drewno Jak wcześniej robiłam wywiad w terenie, to za podbitkę przeciętnie biorą 45-50 zł. Mi podbitkę robi brygada, która stawiała nasz dom od podstaw - stąd te 35 zł m² Oczywiście podana kwota jest kwotą bez faktury witam sąsiada, też strachocin, ale inne stadium zaawansowania czy mógłbym prosić namiar na dachowców , właśnie poszukuję ekipy pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 21.05.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 wczoraj bylismy na bielanach w tym nowym centrum pytalismy sie pana ile mniej wiecej kosztuje kuchnia ktora nam sie spodobala okolo 50.000 ze sprzetem pan nas poinformowal ze zawieramy wstepna umowe wplacamy zaliczke i pan architekt jedzie na wymiar i etc etc o mamo! ja myslałam, o 20 tys. maks bez sprzętu, czy to nieosiągalna cena? blat nie będzie marmurowy dodam, wprawdzie mamy dużą kuchnie ale..... kto ma już doświadczenie w tym kierunku? nie wiem jaką masz kuchnię, ale 20 tys to sporo i na pewno zmieścisz się w tej cenie ja mam kuchnie o pow 24 mkw i meble fornirowane z szufladami hettich i drzwiczkami na klick bedą kosztowały 19 tys (bez blatu) - wycena w scavolini - 68 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 21.05.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 o rany!!!! tyle, że moja kuchnia ma ze 35 m, oczywiście w połowie jest jadalnią, miała byc drewniana ale nie bedzie chyba jednak........ jak robilismy do mieszkania obecnego (3 lata temu) to zapąłciliśmy 5800 z meblami do łazienki....... teraz robi nam projektantka nasza od łazienek i współpracujący stolarz... moze cholera wziąć jeszcze kogoś..... rany rany rany, a jeszcze drzwi trza zapłacic do końca, panele kupić, jakies haczyki i inne .... a duperele do kuchni można smiało kupić w sklepie na ul. Sikorskiego - ostatnio wybierałam tam uchwyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 21.05.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Ludzie nie załamujcie mnie. Ja muszę się zmieścić w 7 góra 8 tyś za kuchnię (bez sprzętu oczywiście). Myslałam o BRW, ale po opinii Ani, na której to polegam absolutnie, odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 21.05.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Jestem tuż po robieniu szafy w kuchni i wymianie frontów więc poznałem kilka ważnych adresów meblarskich we Wro. Hurtownie w centrum i okolicy: Optimat - ul. Żegiestowska (k. Armii krajowej wjazd od Borowskiej) (tylko akcesoria)Spec-Haus - SikorskiegoNie znam nazwy - CybulskiegoSotex - RobotniczaŚlężna Poza centrum:ul.Gospodarska na Swojczycach - deski, fronty, akcesoria - duży wybór Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 21.05.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Ludzie nie załamujcie mnie. Ja muszę się zmieścić w 7 góra 8 tyś za kuchnię (bez sprzętu oczywiście). Myslałam o BRW, ale po opinii Ani, na której to polegam absolutnie, odpada. To ja Cię pocieszę 8 lat temu kupiłem kuchnię do obecnego mieszkania ..... 4 szafki stojące 4 szafki wiszące ..... kosztowały 700 zł jak to możliwe - możliwe kupione na placu na dworcu świebockim ......... blaty i daszek zrobiłem (pociąłem) na zamówienie w Sotexie (pisał Trabi wcześniej), halogeny i bajery kupiłem w Obi - całość mebli wyszła nie więcej niż 1400 zł - co do jakości nie mogę ich zajechać do dziś - przeżyły już 3 przeprowadzkę i poza zmianą gałek nic się nie rozpadło . To samo tyczy się do narożnika i stołu kupionego na placu za kolejne 700 zł A piękne "firmowe " Meble Polonia, kupione do salonu rozpadły mi się po 2 latach Sory ja tak tylko - wiem dziwny jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 21.05.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Ludzie nie załamujcie mnie. Ja muszę się zmieścić w 7 góra 8 tyś za kuchnię (bez sprzętu oczywiście). Myslałam o BRW, ale po opinii Ani, na której to polegam absolutnie, odpada. To ja Cię pocieszę 8 lat temu kupiłem kuchnię do obecnego mieszkania ..... 4 szafki stojące 4 szafki wiszące ..... kosztowały 700 zł jak to możliwe - możliwe kupione na placu na dworcu świebockim ......... blaty i daszek zrobiłem (pociąłem) na zamówienie w Sotexie (pisał Trabi wcześniej), halogeny i bajery kupiłem w Obi - całość mebli wyszła nie więcej niż 1400 zł - co do jakości nie mogę ich zajechać do dziś - przeżyły już 3 przeprowadzkę i poza zmianą gałek nic się nie rozpadło . To samo tyczy się do narożnika i stołu kupionego na placu za kolejne 700 zł A piękne "firmowe " Meble Polonia, kupione do salonu rozpadły mi się po 2 latach Sory ja tak tylko - wiem dziwny jestem KKochani a myslicie ze nie da sie kupic teraz mebli do kuchni za 700zł. otoz nasza konkurencja wprowadzila na rynek meble kuchenne i spokojnie za te cene sie kupi. nie jest to szczyt dizajnu i jakosci ale daja rade (przynajmniej na fotkach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 21.05.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Fasola z tymi uchwytami masz racje, ale mysle tez o swojej szafie w sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 21.05.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 ... wszystko to taniej niż w Castoramie Byliśmy przedwczoraj w Castoramie i jest duża reklama, że jeśli cos kupiłeś i w ciagu 15 dni znajdziesz gdzieś ten artykuł taniej to Casto oddaje różnicę .... Ciekawei co ? Nie dowiadywałem się szczegółów, ale tak napisali. Reklama jest, lecz nie słyszałem, żeby ktoś z tego korzystał, a że sporo rzeczy można kupić taniej niż tam to fakt - sam porównywałem nie raz ceny, bo mam tam po drodze z pracy i czasem stamtąd dzwonię do hurtowni w Jelczu i porównuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 21.05.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Co do mebli kuchennych to dzisiaj był u mnie projektant z niewielkiej firmy z okolic Milicza - wybraliśmy szczegóły do wyceny i czekam na ofertę mebli z HDF-u. Czy rozglądaliście się już za grzejnikami - ja planuję aluminiowe z tzw. 3 kierownicami i na razie znalazłem: - 248 zł w Castoramie biały, płaski, 10 elementowy, 1400 W 600/800 - 298 zł w Castoramie biały, płaski "Catalonia" 1860 W 500/800 - 428 zł w Castoramie srebrny lub złoty, płaski "Catalonia" 1860 W 500/800 - taki nietypowy planuję w salonie - w Mrówce w Jelczu podobne grzejniki Catalonia w identycznej cenie, lecz wypukłe co bardziej mi się podoba (czyżby nowszy model ?). Heh namierzyłem producenta - zobaczcie sami:http://www.idmar.pl/index.php?mod=ShowMenu&a=select&id=89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 22.05.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Kochani, pytanie naiwne... Mam do przykręcenia do ściany z 1000 półek. Istnieje jakiś sprytny sposób na ustalenie poziomu ? Mózg mam tak wyprany przez tą wykończeniówkę, że najprostsza rzecz jest poza moją percepcją We wtorek przeprowadzka A w domku sajgon. Na dodatek w czasie przeprowadzki ekipa będzie tynkować z zewnątrz. Dzieciarów nie udało się nigdzie upchnąć, więc będą "pomagać". Pies też bedzie robił co może. Jak nie zwariuję, to będzie cud! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 22.05.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Kochani, pytanie naiwne... Mam do przykręcenia do ściany z 1000 półek. Istnieje jakiś sprytny sposób na ustalenie poziomu ? Mózg mam tak wyprany przez tą wykończeniówkę, że najprostsza rzecz jest poza moją percepcją We wtorek przeprowadzka A w domku sajgon. Na dodatek w czasie przeprowadzki ekipa będzie tynkować z zewnątrz. Dzieciarów nie udało się nigdzie upchnąć, więc będą "pomagać". Pies też bedzie robił co może. Jak nie zwariuję, to będzie cud! Koala....poziomicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 22.05.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Moja kuchnia (zabudowa narożnikowa 4m/4m) będzie mnie kosztowała 12500zł i około 7500zł sprzęt, fronty najtaniej drewniane na ul. Zakrzowskiej 26 w sklepie Meblarsystem, ale kupować musi stolarz-za mkw frontów z litego drewna on zapłaci 450zł , a klient indywidualny ponad 600zł... Stolarz z Twardogóry.A gdzie na Sikorskiego te uchwyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 22.05.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 A gdzie na Sikorskiego te uchwyty? Natalia - jadąc od pl. JP II w stronę Mieszczańskiej skręcasz w lewo na światłach przed mostem. Po 70 m po lewej stronie w bramie jest Spec-Haus. Ogólnie jako sposób na (moim zdaniem znaczne) obniżenie kosztów jest wyrzucenie uchwytów, listw przyściennych, oświetlenia w ofercie jako osobną pozycję i na końcu nie zamówienie ich. Uchwyt relingowy z nierdzewki satynowej w salonach liczony jest 20 PLN wzwyż a kosztuje ok 8-9 PLN. To samo dotyczy lampek, transformatora itd. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 22.05.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Kochani, pytanie naiwne... Mam do przykręcenia do ściany z 1000 półek. Istnieje jakiś sprytny sposób na ustalenie poziomu ? Mózg mam tak wyprany przez tą wykończeniówkę, że najprostsza rzecz jest poza moją percepcją We wtorek przeprowadzka A w domku sajgon. Na dodatek w czasie przeprowadzki ekipa będzie tynkować z zewnątrz. Dzieciarów nie udało się nigdzie upchnąć, więc będą "pomagać". Pies też bedzie robił co może. Jak nie zwariuję, to będzie cud! Koala....poziomicą? Ale wtedy jakoś mi trzeciej ręki brakuje... Będę od poziomicy chyba krechy rysować na moich pięknych słoniowych ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 23.05.2008 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Uchwyt relingowy z nierdzewki satynowej w salonach liczony jest 20 PLN wzwyż a kosztuje ok 8-9 PLN. To samo dotyczy lampek, transformatora itd. Pozdrav a ja sie bede trzymala tej Twardogory, takie uchwyty tutaj 7 zł (dłuzsze) i 4 zł krotsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 23.05.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Mimo dośc młodego wieku to już moja trzecia kuchnia, pierwsza była ze Świebodzkiego - nie do zdarcia ale wykonanie nie najlepsze, tera mamy kuchnię z Pawłowic (no ni epamiętam jak się nazywa firma) - wykonanie super ale wygląd.... no teraz mi sie już nie podoba, z tego co pmiętam panowie nie robili żadnych cudów, takie bardzo typowe kuchnie, nie mieli wtedy (ze 3 lata temu) za bardzo pomysłów i koncepcji na rozwiązania szuflad np. a my naprawde nie mamy czasu żeby wszystko tak super dokłądnie dogłębnie przemyśleć...... także zrobi nam to nasza projektantka i współpracujący stolarz, jak zaśpiewają przyzoita cenę nie będe się nawet stresować i latac gdzies indziej, za dużo nerwów mnie to już kosztowało, depresja murowana a, kończymy łazienkę, po 6 tygodniowym oczekiwaniu na informację z Tubądzina, ze produkcja Majoliki ruszy ale w czerwcu, wpadłam do Cermagu i wzięłam z Majoliki co było, i pasuje za tojaką mam cudną zieleń w sypialni.... a, moja kuchnia ma 29 mkw, ściana do zabudowy 5,6 m........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 23.05.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Witajcie, wracam po dlugiej nieobecnosci urodzilam coreczke wczesniaczke ale jest juz wszystko dobrze jestesmy w domciu i rosniemy !!Powoli wykanczamy dom, mam pytanie czy jest teraz aktualnie jakas grupa drzwiowa? Szykujemy sie do zamowienia drzwi, teraz bedziemy robic lazienki i urzadzac domek.pozdrawiam wszystkich flowercia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts