woprz 03.02.2004 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 witam właśnie zaczynam z Archipelagiem w Chrząstawie i witam krajan z Dobrzykowic, Nadolic, Kamieńca, Wojnowic i okolic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej - Chrząstawa 03.02.2004 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Witam woprz, buduje sie ok 500 m od ciebie, gratuluje pieknego miejsca na dom...Ktory dom wybrales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 03.02.2004 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 basia lekko zmodyfikowanaa budujesz się na zielonym archipelagu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej - Chrząstawa 03.02.2004 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Nie, buduje sie 500 m dalej na pln-wschod wkierunku lesniczowki, w zakolu lasu, na razie stoi tam srebrny garaz i fundamenty.Ale lepiej przejdzmy na priv, bo to nikogo nie intersuje.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 04.02.2004 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Ale wam zazdroszczę miejsca na domek - trudno sobie wyobrazić piękniejsze. W Chrząstawie bywam w sezonie grillowo- rowerowym (kwiecień - listopad) raz w tygodniu.Jak zobaczycie kiedyś 4-osobową rodzinkę w lesie na miejscach do grilowania lub rodzinkę na rowerach na drodze przez las na Oleśnicę - tam gdzie się zbiera jeżyny i konwalie (z głównej drogi trzeba zjechać na lewo, nie w prawo jak na archipelag) - to będziemy MY.Od osiedlenia się w Chrząstawie odstraszyła nas droga dojazdowa - wąska, z nietrzeźwymi tubylcami po zmroku, nieoświetlona. Raz nawet mieliśmy stłuczkę w centrum Chrząstawy - w biały dzień, i to przesądziło.Ale miejsce jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 04.02.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 sam dojazd jes rzeczywicie wąski ale bedzie droga! w zasadzie już jest utwardzona i to mnie przekonało oglądałem inne lokalizacje w okolicy i poza kamieńcem z cenami z kosmosu i domkami które są tak do siebie podobne że "po grilu" trudno do siebie trafić wybór był prosty o tyle prostrzy że żona miała tylko dwa wymogi 1. las 2. działka minimum 10A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.02.2004 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 dzień dobry wszystkim ale mam dziś dobry humor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka 04.02.2004 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Dzien dobry! A skad ten humor Ivonesco? Bo mnie tez by sie taki przydał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.02.2004 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 a tak jakoś dzień wcześniej trzeba połazić po sklepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 04.02.2004 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 hej Wrocławianie ci którzy nie mają gazu sieciowego. Czym ogrzewacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.02.2004 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 woprz - ja na razie kominkiem z płaszczem wodnym, ale gaz już ciągną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 04.02.2004 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Ja mam sporo obaw do tego ogrzewania - chodzi mi o kominek z płaszczem wodnym. Byłam kiedyś w domu ogrzewanym w ten sposób - w pokoju w którym był kominek było gorąco (na pewno nie mniej niż 24 stopnieC) a w dalej położonych pokojach było chłodniej (na szczęście).Mam do tego sporo obaw o bezpieczeństwo takiego rozwiązania (nasłuchałam się o gotującej się wodzie w instalacji). Ale pewnie będziemy musieli przebrnąć przez wątki na ten temat.Co do dogrzewania powietrzem z kominka - słyszałam że powietrze w takim domu jest bardzo suche. Ale jak ktoś ma jakieś namiary na dobrego kominkowca (tzn od zrobienia takiej instalacji) to chętnie przyjmę.Generalnie co do instalacji też mam kogoś namierzonego, ale jest dużo droższy od przeciętnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 04.02.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Ivonesca wam to ciągną ten gaz od dobrych 2 lat ale słyszłem że przynajmnie zaczęli kopać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.02.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 woprz - pod koniec 2003 i w tym roku kopali, kopali i dociągnęli.....do budynku jest już wszystko zrobione i skrzynka też już wisi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 04.02.2004 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 moi znajomi tam budują więc wiem coś o tym (z ich przekazu) generalnie gratuluję, super sprawa i przynajmniej nie masz problemu z wyborem ogrzewania a jak robisz CWU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.02.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 z kominka mam i ciepłą wodę i ciepłe kaloryfery byc może że wcześniej ślimaczyły się prace gazowe...tego nie wiem.....my zaczęliśmy tam bywac w 2002....no a teraz już mieszkamy, od stycznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 04.02.2004 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 . Ale lepiej przejdzmy na priv, bo to nikogo nie intersuje. [email protected] Dlaczego tak uważasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 04.02.2004 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 dzień dobry wszystkim ale mam dziś dobry humor No właśnie Ivo skąd ten szampański nastrój ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 04.02.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 hej Wrocławianie ci którzy nie mają gazu sieciowego. Czym ogrzewacie ? pompą ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 04.02.2004 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 dobrzykowice - pisałam parę postów wyżej....zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts