GosiaIAdam 27.05.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 To jeszcze dodam, ze trzeba miec szczescie do okazji W rzeczy samej U nas wyglądało to tak, że wpierw szukaliśmy na necie, potem pojechaliśmy do MM zobaczyć jak to wygląda na żywo (nie było jeszcze tej promocji bez vatu), a potem zamówiliśmy to w sklepie internetowym. Jakieś 2-3 dni później po coś poszedłem do MM, i przy okazji chciałem jeszcze raz obejrzeć na żywo naszą pralkę Jak tylko zobaczyłem cenę, od razu telefon w łapę i anulowaliśmy tamto zamówienie A co do ofert o których głośno, to masz rację. Kiedyś tak chciałem kupić gps'a w biedronce - 10 minut po otwarciu sklepu, o 7:10, już nie było. Rozeszło się po pracownikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 27.05.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Kiedyś tak chciałem kupić gps'a w biedronce - 10 minut po otwarciu sklepu, o 7:10, już nie było. Rozeszło się po pracownikach Hihi, pamietam tego gps'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 27.05.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Zuch - ja muszę kupić sprzęt AGD. Tu masz linka do sklepu z Wrocławia Megamedia, możemy tam uderzyć razem http://www.megamedia.pl/kontakt.ph To jest wbrew pozorom drogi sklep. Ja polecam http://www.mixmedia.pl. Taniej nie znalazłem nigdzie. Kilka stron wcześniej pisałem o megamediach. Potwierdzam, że można znaleźć w necie taniej, ale magazyn jest we Wrocku i jak masz możliwość odebrać sprzęt swoim transportem to po uwzględnieniu kosztów przesyłek wychodzi różnie. Mnie wyszło taniej tu, choć męczyłem temat ze 2 tygodnie. Ale fakt, że zależy to od sprzętu i który slkep z kim jakie ma marże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 27.05.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Potyrzebuję wytyczyć geodezyjnie granicę działki i zrobić mapkę do celów projektowych. Geodeta z którym się kontaktowałem chce za to 1300-1500zł. Czy to są realne ceny? A może możecie kogoś polecić kto zrobi to taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 27.05.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Witam Mi5aka,kiedyś byłam Twoją fanką, w zakresie tematyki działek, często podzielając opinie, no i też wybrzydzając z dzialkami w końcu zapłaciłam te 60 tys. więcej. Nam geodeta za wytyczenie budynku zaspiewał 800 zł - 1200 zł. ale znajomy ma wytyczenie za 500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 27.05.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Potyrzebuję wytyczyć geodezyjnie granicę działki i zrobić mapkę do celów projektowych. Geodeta z którym się kontaktowałem chce za to 1300-1500zł. Czy to są realne ceny? A może możecie kogoś polecić kto zrobi to taniej? W październiku 2007 płaciłam geodecie 600 zł za tą przyjemność (2 mapki do celów projektowych + płytka CD) - geodeta ze Św. Katarzyny. Co do wytyczenia granicy - pojęcia nie mam... W razie czego chętnie podam namiary - dopytasz o cenę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek Renia 27.05.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Zrobił dobrze. hmm.. jakos tak bez przekonania ? Spokojnie - jest dobrze i nam sie podoba. U nas miał o tyle dobrze że mamy równiutnie ściany wiec tynku poszło max po 1cm (podobno książkowo). Albo robia ok albo nie ok )) U nas jest Ok. Gereralnie w okolicy juz pare domkó obskoczył i niekt nie narzekał. Wybór zawsze nalezy do Ciebie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi5iak 27.05.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Witam Mi5aka, kiedyś byłam Twoją fanką, w zakresie tematyki działek, często podzielając opinie, no i też wybrzydzając z dzialkami w końcu zapłaciłam te 60 tys. więcej. Nam geodeta za wytyczenie budynku zaspiewał 800 zł - 1200 zł. ale znajomy ma wytyczenie za 500zł Dzięki ... na tym forum najpierw muszę poznac dobrze tamat, abys się udzielać. Aktualnie jestem czytelnikiem, ale powoli moja budowa nabiera rozpędu. Ja może i dałem więcej przez wybrzydzanie, ale jestem zadowolony z wyboru, a na tym zależało mi najwięcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 27.05.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Kilka stron wcześniej pisałem o megamediach. Potwierdzam, że można znaleźć w necie taniej, ale magazyn jest we Wrocku i jak masz możliwość odebrać sprzęt swoim transportem to po uwzględnieniu kosztów przesyłek wychodzi różnie. Mnie wyszło taniej tu, choć męczyłem temat ze 2 tygodnie. Ale fakt, że zależy to od sprzętu i który slkep z kim jakie ma marże. no ja nie posiadam niestety transportu własnego takich gabarytów a przy takim zakupie rozłoży sie ładnie, róznice sa nawet do 500 PLN a w ogóle na wykończenie to trezba mieć czasu a czasu i nerwów a nerwów - ja mam coraz mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ray23 27.05.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Kto może polecić dobrego hydraulika - instalatora ? Tylko takiego, który nie będzie stękał albo drapał się po głowie. Bo ostatnio Pan "specjalista" bardzo mnie przekonywał, żebym zrobił też grzejniki oprócz podłogówki, bo mi podłogówka na drugi dzień dopiero zacznie grzać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 27.05.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 a samsung? wygląda super ale martwią mnie te części z Chin, chyba stanie na electroluxie tak, w MM propmocja bez VAT ostatnio była słynna jak sie okazało, zę cena tydzieńprzed promocja była znacznie niższa niż promocyjna bez VATu mieliście szczęście Zuch, nie polecam samsunga. Wprawdzie mamy tylko odkurzacz, ale jest beznadziejny. Kosztował niemało bo coś ponad 7 stów. Niby wypasiony, ale a to kabel przestał się zwjać, a to cyklon pękł, a to rura się rozwaliła. Totalny bubel. Co do sprzętyu AGD śmiało mogę polecić Boscha. Może nie najpiekniejsze wzornictwo, ale praktycznie bezawaryjny. mamy pralke i zmywarkę od 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 27.05.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Potwierdzam za Jola ze BOSCH jest super, mamy piekarnik i plyte gazowa ceramiczna. w poprzednim domu mielismy tez zmywarke boscha, teraz polecono nam siemensa i zmywarka jest siemensa.Jolu a co do designu musze zaprzeczyc. mi sie bosch podoba, taki masywny, bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 27.05.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Bosch jest prosty. Mnie też to nie przeszkadza, zwłaszcza, że większość sprzętów się zabudowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 27.05.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Havena, bardzo podoba mi się Twój projekt. Super domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 27.05.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Jolu, ja nawet wiem dlaczgo Ci sie podoba projekt Haveny do uslyszenia, do napisania wszystkim po targach meblowych w Poznaniu, zdam Wam relacje jak wroce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 27.05.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Havena, bardzo podoba mi się Twój projekt. Super domek. Jolu, dziekuje! A czy Ty budujesz wg projektu indywidualnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 27.05.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Jolu, ja nawet wiem dlaczgo Ci sie podoba projekt Haveny Chodzi o pustke? Chyba gdzies widzialam maila Joli na ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 27.05.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 a samsung? wygląda super ale martwią mnie te części z Chin, chyba stanie na electroluxie tak, w MM propmocja bez VAT ostatnio była słynna jak sie okazało, zę cena tydzieńprzed promocja była znacznie niższa niż promocyjna bez VATu mieliście szczęście Zuch, nie polecam samsunga. Wprawdzie mamy tylko odkurzacz, ale jest beznadziejny. Kosztował niemało bo coś ponad 7 stów. Niby wypasiony, ale a to kabel przestał się zwjać, a to cyklon pękł, a to rura się rozwaliła. Totalny bubel. Co do sprzętyu AGD śmiało mogę polecić Boscha. Może nie najpiekniejsze wzornictwo, ale praktycznie bezawaryjny. mamy pralke i zmywarkę od 10 lat. Z tym samsungiem to chyba strasznego pecha miałaś. Też mam odkurzacz tego typu prawie 3 lata i zasysa bardzo dobrze, cyklon kręci i nie pęka a kabel się zwija. Może w ferworze walki na budowie wbijaliście nim gwoździe w ściany Ogólnie trudno mówić że jakaś firma jest super i nic się nie dzieje a druga już nie. Dużo zależy od półki cenowej i na tym polu należałoby porównywać sprzęt. Samsunga lodówki wyglądają świetnie, mają bardzo dobrą technologię No frost - oni ją wymyślili, jak przekonywał sprzedawca, wieć doświadczenie mają raczej duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 27.05.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Havena, sam dom jest bardzo ładny i wydaje się być bardziej funkcjonalny niż nasz (na etapie projektowania, wydawało mi sie ze obejrzałam wszystkie gotowce, okazuje się jednak, że nie). A pustka nad salonem, tylko doda mu uroku. Nie jest tak wielka jak u nas i nie bedzie takich strat powierzchni na piętrze. Nasz projekt to Dom w melisie z Archonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 27.05.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Potrzebuję ludzi od tynków wewnętrznych oraz posadzek. Pan Szpak już sprawdzony - chcę porównać z innymi (coś bez faktury nie Nam miał robić Pan Szpak, ale wkońcu się nie dogadaliśy, robił nam Mariusz Tracz (501-283-928) - młody chłopaczek. Zdecydowaniej taniej - ustaliliśy cenę z poprzedniego roaku na 26/m2 Z racji że z jego powodu była obsuwa z 1,5 tyg - wynegocjowaliśmy na 25/m2. Zrobił dobrze. Dziękuję za namiar, jutro zamierzam umówić się z chłopaczkiem i zobaczymy co powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts