trabi-wrc 28.05.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Kupiłem tam materiał na ściany - reklamacja dot. uszkodzonych pustaków została załatwiona wzorowo. Mają też niezłe ceny na inne materiały - trzeba pytać i się targować Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 28.05.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 pytanie do Raya|a co to jest klinkier, byłam w Euroklinkierze i Pan zadał mi takie pytanie?to co oni tam maja to rzeczywiście płytki, tylko wg niego są to płytki klinkierowe.Ja się na tym nie znam, więc z nim w dyskusję nie weszłamPozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 28.05.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 hmm... jak jak kupowałam płytki klinkierowe to w Euroklinkierze tak troszke dziwnie mnie potraktowali.. fakt płytki nietypowe bo żółte... nie było ich na stanie, zapłacić musiałabym za całe minimum logistyczne jakie muszą zamówić... ;/, trochę drogo to wychodziło. za to bez problemu zamówili mi oczekiwaną ilość żółtych płytek klinkierowych w MSM Stępińska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 28.05.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Jakie polecacie tynki do siatki i styro? Koalo - ty kupowałaś w Pwarisie? Mam tylko 2 dni na zakup wszystkich pier...Strukturę wezmę Duffe na Żernickiej. My będziemy się ocieplać w połowie czerwca, ale już teraz zbieramy wyceny na materiały. Daj znać co i za ile kipowałaś. Wczoraj byliśmy w Mrówce w Jelczu i poprosiłem aby zrobili wycenę. Dostałęm cos takiego na okło 300m: Styropian 12cm - 120złm3 x 36m2 = 4320zł Klej do styrop - Mapej - 15,90 x 45szt = 715,5zł Klej do szpachlsiatki 21,5 x 36szt = 744zł Siatka z włukna szklanego 1,3 x 330m2 x 429zł Narożniki z siatką 3,68 x 100szt = 368zł Kołki 160mm 0,20 x 1000szt = 200zł NICE :/ Wogóle nie bardzo jeszcze wiem jaki dawać ten styropian, są takie zakałdkowe, są zwykłe? Jaki wogółe EFS powien mieć taki styropian ??? Ja brałem cały system ocieplenia na styropianie 15 cm wraz z tynkiem silikonowym w Mega1000 w cenie 29 zł/m2 i to była najlepsza oferta (wtedy jeszcze u producenta styro kosztował 127 zł/m3). Mają własną mieszalnię tynków, bo ocieplają masę domów, bloków itp., więc sami sobie robią tynk i grunt. Z dostawy jestem zadowolony (kleje, siatki itp. dobrali bardzo dobrze), aktualnie trwa ocieplanie mojego domu - kawałek mam już nawet otynkowany i jak na razie wszystko jest super Co do klinkieru to w Mrówce w Jelczu widziałem w bardzo dobrej cenie cegły pełne, kratówkę oraz kształtki parapetowe (wybór nie jest wielki, lecz ceny są super - ja niestety kupowałem wcześniej i płaciłem więcej :-/). Styropian elewacyjny jest oznaczany jako FS 15 lub EPS 70. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek Renia 29.05.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Dzięki SUSPENSER My dostaliśmy wycene teraz z MB03 na ok 21,64/m2 ALE bez tynku Mamy dość mało konwencjonalny pomysł na elewacje (tynk +drewno - zobaczymy co z tego wyjdzie) i jeszcze nie wiemy jak to skonfigurować. Dlatego robimy na razie "na szaro" A tak z ciekawości jeszcze pzaytam ile płącisz za robociznę za m2 za ten tynk ? Pozdrawiam JArek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek Renia 29.05.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 a gdzie jest MB03 i elewacja plus? MB03 masz np na ul. Szczecińskiej we Wro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 29.05.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 My dostaliśmy wycene teraz z MB03 na ok 21,64/m2 ALE bez tynku A za jaki system ? Mamy dość mało konwencjonalny pomysł na elewacje (tynk +drewno - zobaczymy co z tego wyjdzie) i jeszcze nie wiemy jak to skonfigurować. Dlatego robimy na razie "na szaro" To podobnie jak my - na ostatnim fragmencie ściany szczytowej chcemy zrobić oblicówkę z drewna. A tak z ciekawości jeszcze pzaytam ile płącisz za robociznę za m2 za ten tynk ? SUSPENSER podłączam się do pytania. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek Renia 29.05.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 A za jaki system ? ... w sumie za defaultowy - to jest bez tynku - tylko styropian (zwykły biały bez zakałdek), siatka kleje Nie bardzo się jeszcze orjętuje w systemach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 29.05.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Ocieplenie - ja kupiłam czarny styropian od BASFa - lambda 0.32, niestety zwolnił im się przedstawiciel handlowy na Dolny Śląsk a ja musiałam szybko kupić resztę i tak:1. kleje i szpachle do siatki Kreizela po 15.80 i 22.50zł 2. siatkę 165g - po 1.65 ( to bardzo tanio) 3. listwy startowe po 17.50 za szt.Tynk i grunt dam Duffe po 120zł za wiadro - wystarczy na 10mkw LUDZISKA - znalazłam ociepleniowca (ponoć jest bardzo dobry - odpukać w niemalowane) i bierze 45zł z mkw na gotowo z tynkiem strukturalnym i dzisiaj już zaczął!!!!!! Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 29.05.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Potwierdzam za Jola ze BOSCH jest super, mamy piekarnik i plyte gazowa ceramiczna. w poprzednim domu mielismy tez zmywarke boscha, teraz polecono nam siemensa i zmywarka jest siemensa. Jolu a co do designu musze zaprzeczyc. mi sie bosch podoba, taki masywny, bardzo fajny. bosch i siemens to to samo tylko inny design ;'] robione w tej samej fabryce ;'] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 29.05.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Dzięki SUSPENSER My dostaliśmy wycene teraz z MB03 na ok 21,64/m2 ALE bez tynku Mamy dość mało konwencjonalny pomysł na elewacje (tynk +drewno - zobaczymy co z tego wyjdzie) i jeszcze nie wiemy jak to skonfigurować. Dlatego robimy na razie "na szaro" A tak z ciekawości jeszcze pzaytam ile płącisz za robociznę za m2 za ten tynk ? Pozdrawiam JArek tez mamy jakas taka mglista wizje zeby zrobic tynk&drewno.. ale jak to jeszcze sie nie zdecydowalismy... jakbyscie cos mieli juz gotowego to chwalic sie tu prosze!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 29.05.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 a gdzie braliscie styropian pod podlogi?? i jaki? nie wiem czy brac 2x5 na przemian czy 1x10?? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_zm 30.05.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 A ja wybrałam pralkę samsunga,jestem bardzo zadowolona,designe w porównaniu z boschem o niebo lepsze, pralki boscha mają złą opinię na ceneo dlatego nie wybrałam mam pralkę bosch od chyba 6-7 lat, jestem bardzo zadowolona, nic się z nią nie dzieje, poprzednią innej marki rdza zaczęła wyżerać po 2-3 latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 30.05.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 moze ktos ma odsprzedac kabel do tymczasowej instalacji 4x4 albo 5x4 w ilolsci 80m?albo pozyczyc odplatnie na kilka miesiecy?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 30.05.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 a gdzie braliscie styropian pod podlogi?? i jaki? nie wiem czy brac 2x5 na przemian czy 1x10?? U mnie styro na podłogi zajmuje się facet odpowiedzialny za ich zrobienie. Ten etap sobie odpuściłem, bo nigdy bym poddasza nie zabudował. I lepiej wziąć 2x5. Po pierwsze masz go wtedy kładzionego na mijankę. Po drugie w jednej warstwie kładziesz kable/rury/przewody i zakrywasz to drugą - nie musisz robić rowków w styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_i_seba 30.05.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 LUDZISKA - znalazłam ociepleniowca (ponoć jest bardzo dobry - odpukać w niemalowane) i bierze 45zł z mkw na gotowo z tynkiem strukturalnym i dzisiaj już zaczął!!!!!! Natalia poproszę o namiary;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kfiat-ek 30.05.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Witam wszystkich,zaczynamy właśnie budowę w Gajkowie i bardzo przydałyby nam się kontakty do Waszych sprawdzonych fachowców, jakbyście mogli nam udostępnić będziemy bardzo wdzięczni. Mój mail to [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 30.05.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Witam wszystkich, zaczynamy właśnie budowę w Gajkowie i bardzo przydałyby nam się kontakty do Waszych sprawdzonych fachowców, jakbyście mogli nam udostępnić będziemy bardzo wdzięczni. Mój mail to [email protected] Witam sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 30.05.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 A tak z ciekawości jeszcze pzaytam ile płącisz za robociznę za m2 za ten tynk ? SUSPENSER podłączam się do pytania. Robocizna za komplet (styropian, siatki, kleje, listwy, obróbki okien wraz z montażem parapetów zewnętrznych z kształtek ceramicznych) to 50 zł/m2 Taka cena za ocieplenie to standard - jeśli chcą od Was więcej pytajcie w Mega1000 (http://www.mega1000.pl/ocieplenia-z-wykonastwem/docieplenia-domkow-2.html) tam podobno mają duże moce przerobowe i tyle biorą (nawet w Allegro się reklamują). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 30.05.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 a gdzie braliscie styropian pod podlogi?? i jaki? nie wiem czy brac 2x5 na przemian czy 1x10?? U mnie styro na podłogi zajmuje się facet odpowiedzialny za ich zrobienie. Ten etap sobie odpuściłem, bo nigdy bym poddasza nie zabudował. I lepiej wziąć 2x5. Po pierwsze masz go wtedy kładzionego na mijankę. Po drugie w jednej warstwie kładziesz kable/rury/przewody i zakrywasz to drugą - nie musisz robić rowków w styro. Styro brałem u producenta razem z innym na elewacje. U mnie też 2x5 na parterze z tych samych powodów co u Trocia, a na poddaszu 5cm Termoakustic (ten dokupiłem osobno - był dość drogi, lecz niewiele go poszło). Nie warto układać styro samemu, bo to masa roboty, a fachowcy od wylewek odliczają za to grosze (wiem, bo zrobiłem ten błąd i sam ułożyłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts