Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

... jakbyscie cos mieli juz gotowego to chwalic sie tu prosze!!

Cześć,

wiesz co generalnie chcemy wejść w pomysł domu (bloku) jaki został wybudowany jakiś czas temu na ul. Zwycieskiej

http://juchal.id.pl/jarek/dom/1.jpg

http://juchal.id.pl/jarek/dom/2.jpg

http://juchal.id.pl/jarek/dom/3.jpg

http://juchal.id.pl/jarek/dom/4.jpg

Generalnie taki design nam się podoba - jak to wykonać? - rozwiazań jest wiele :)))

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Szukam godnego polecenia hydraulika, najlepiej żeby znał sie tez na gwc.

Jakie w tej chwili maja terminy owi fachowcy? ;-)

btw zapraszamy na nasz nowy, nieskończony niestety serwisik - przepisy kulinarne :) Na upalny dzień polecamy dzisiaj chłodne napoje :)

pozdrowka!

witam mam pytanie jakiej formy macie zalozone okna?

pozdrawiam

a gdzie braliscie styropian pod podlogi?? i jaki?

nie wiem czy brac 2x5 na przemian czy 1x10??

pozdro

Cześć,

No to dorzucę coś od siebie.

My np mamy 3+3+5 hym... i generalnie tez jest dobrze

Dlaczego?

Ponieważ szczeliny między warstwami są MEGA uszczelnione.

Kolo który nam to zalewam stwierdził

cyt:" ... po co tak? ... wystarczyło dać 1x10..."

Hey,

jakiś czas temu czytałem że zbierały się jakieś osoby do zakupu grzejników.

Czy kupowaliście już coś ???

Gdzie można dostyać jakieś dobre i w rozsądnej cenie ?

Pzdr.

JArek

Ja kupowałem stelrada w hurtowni AKA na karmelkowej - bardzo fajne ceny dali ale trzeba się trochę postarać.

Hey,

Pzdr.

JArek

Ja kupowałem stelrada w hurtowni AKA na karmelkowej - bardzo fajne ceny dali ale trzeba się trochę postarać.

Ja również u nich miałam już kupować stelrada chodź dostałam u nich rabat 35% od ceny atalogowej ale w końcu znalazłam jeszcze taniej i dostałam wycenę o 500 zł taniej na Krzemienieckiej 60 i zakupiłam właśnie tam.Te z Allegro z Jeleniej Góry wiele osób mi odradziło :-?

Hey,

Pzdr.

JArek

Hmm może by jakąś grupę grzejnikową zmontować ?

Ja na razie najtaniej i najlepsze znalazłem w Castoramie (29.80 żeberko białe, 42.80 kolor) - link do strony producenta:

http://www.idmar.pl/index.php?mod=ShowMenu&a=select&id=73

Muszę podjechać do Mrówki porozmawiać z właścicielem ;-)

Jeśli widzieliście gdzieś taniej takie (model Catalonia) to będę bardzo dźwięczny za informacje :wink:

Witam Serdecznie!

Jestem tu nowy, więc jeżeli wyskoczę jak Filip z konopii z czymś wbrew etykiecie i zasadom panującym na forum - wybaczcie i poprawcie mnie...

Planuję w tym roku rozpoczęcie budowy w okolicach Kobierzyc. Lada chwila powinienem mieć działkę budowlaną z prądem oraz z wodą w odległości ok. 100 metrów. Projekt domu będzie projektem gotowym wymagającym dostosowania do warunków lokalnych.

Dodatkową trudnością dla mnie jest to, że jestem mieszkańcem Dolnego Śląska od niedawna, więc kwestie organizacyjne zajmują mi więcej czasu niż powinny.

Zwracam się więc do Was z prośbą o pomoc w następujących tematach:

- geodeta - dobry, tani, który mógłby zrobić mi dokładny plan działki

- architekt - dobry, tani ;-), który mógłby mi zrobić plan zagospodarowania działki i wrysować na nią dom

- architekt - dobry, tani, który mógłby zaprojektować przyłącze wodne

- ewentualnie kierownik budowy (solidny), oraz wykonawca, ale to pewnie temat rzeka...

Oczywiście, jeżeli macie jakieś dobre namiary na firmy, które mogłyby przygotować działkę do budowy, a zwłaszcza zrealizować podciągnięcie wody - również z góry dziekuję.

Pozdrawiam

Witam Serdecznie!

Jestem tu nowy, więc jeżeli wyskoczę jak Filip z konopii z czymś wbrew etykiecie i zasadom panującym na forum - wybaczcie i poprawcie mnie...

Witam również

Polecam również wątek o nowobudujących - http://forum.muratordom.pl/nowa-grupa-wroclaw-i-okolice-zaczynamy-2008,t122809-960.htm

witam

mam pytanko

planuję ogrzewanie gazem płynnym i do tego myślałem o kominku z płaszczem wodnym

czy ma ktoś takie rozwiązanie

czy można to bezproblemowo spiąć i zsynchronizować?

a jak to wyglada jesli chodzi o koszty ogrzewania?Tez myslimy o kominku z plaszczem , ale nie wiemy jakie dodatkowe ogrzewanie :roll:

witam

mam pytanko

planuję ogrzewanie gazem płynnym i do tego myślałem o kominku z płaszczem wodnym

czy ma ktoś takie rozwiązanie

czy można to bezproblemowo spiąć i zsynchronizować?

a jak to wyglada jesli chodzi o koszty ogrzewania?Tez myslimy o kominku z plaszczem , ale nie wiemy jakie dodatkowe ogrzewanie :roll:

Gaz płynny to rozumiem z butli? Podobno drogo wychodzi i całe szczęście, że jest wspomagający kominek, który odciąża nas finansowo ale nie czasowo. Mając PW trzeba trochę popalić, żeby ogrzać domek. Jeżeli poszperasz na forum to znajdziesz masę postów związanych z PW, podobnie jak z różnymi typami ogrzewania.

no wlasnie y tego co czytalam to chyba taniej wyjdzie z olejem :-?

Moj maz chcialby polaczyc kominek z plaszczem i ogrzewanie na ekogroszek, ale jedno i drugie wymaga duzo pracy do obslugi :(

Łączenie pieca na paliwo stałe z drugim piecem na paliwo stało to trochę mija się z celem.

Ja byłem sceptyczny do kominka z płaszczem przez prawie dwa lata....... uległem wszelkim argumentom teraz nie widzę innego sensownego połączenia jak kominek z płaszczem + piec na gaz płynny + solary ....... wiem drogo ale .....

poczytaj tu ..... Klub kominkowców - płaszczowców bo warto