magos1719503354 04.06.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 04.06.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Hej, Czy ktos ma kominy plewa ? jakie sa opinie ? polecacie czy odradzacie ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek Renia 04.06.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Hmm może by jakąś grupę grzejnikową zmontować ? Hey - jeśli w najblizszym czasie byscie coś kupowali to prawdopodobnie bym się dołaczył - szukam na rózne sposoby aby kupić taniej, ale też bez przesadny aby nie zakupić najgorszego szitu Byłbym za grupą - zawsze to taniej. Może by uderzyć tam gdzie Damro kopowała ... w końcu znalazłam jeszcze taniej i dostałam wycenę o 500 zł taniej na Krzemienieckiej 60... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek Renia 04.06.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 My kupowalismy purmo ze sklepu w Wołowie. Kontakt byl z allegro user: sklepja Ceny byly nizsze niz oferowali nam nasi hydraulicy na stelrada bez watu i jak sami przyznali - purmo jest lepszej jakosci niz stelrad. ... a odpalaliście - je - jak sie Wam sprawują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.06.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Łączenie pieca na paliwo stałe z drugim piecem na paliwo stało to trochę mija się z celem. Ja może nie będę łączył pieca na paliwo stale z innym piecem na paliwo stałe ale używał je zamiennie. Czyli piec na ekogroszek + kominek z DGP. Pierwsze zaczyna się powoli instalować. Drugie się zacznie jak podłoga stężeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 04.06.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Uwaga - bardzo ważna informacja dla początkujących. Po raz pierwszy mogę polecić z czystym sumieniem mojego ociepleniowca tudzież murarza, bo buduje domy od podstaw. W tej chwili kończy ocieplenie mojego domu - nie mam żadnych zastrzeżeń, jako jeden z nielicznych zgodził się na strukturę o granulacji 1.5mm-gdyż trzeba mieć bardzo równe ściany - i powiem szczerze moje ściany zewnętrzne w tej chwili wyglądają jak gładzie.... Fachowość oceniam na szóstkę -w dodatku jest bardzo miłym człowiekiem. Jan Zdyb - 604-255-421. Szkoda że takich fachowców jest jak na lekarstwo.... Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 04.06.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Ja kupowałem stelrada w hurtowni AKA na karmelkowej - bardzo fajne ceny dali ale trzeba się trochę postarać. Ja również u nich miałam już kupować stelrada chodź dostałam u nich rabat 35% od ceny atalogowej ale w końcu znalazłam jeszcze taniej i dostałam wycenę o 500 zł taniej na Krzemienieckiej 60 i zakupiłam właśnie tam.Te z Allegro z Jeleniej Góry wiele osób mi odradziło Dostałem lepsze upusty Ach ci fachowcy zawsze polecają to co sami montują więc na takie ich gadanie, że grzejnik taki jest lepszy od siakiego (ta sama blacha, grubość) ma sie nijak do rzeczywistości. Moi mówili, że purmo gorsze odkąd robione w Polsce, stelrad jest tylko sprowadzany. Jednym chórem odradzają za to markety budowlane. Rury z miedzi mają cieńsze ścianki, kaloryfery też z cieńszej blachy robione. Ciekawe czy to wszystko prawda, bo sprawdzić kaloryfer to raczej się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 04.06.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Wracając do wełny mineralnej. Gdzie mają najlepsze ceny na rockwoola?Kupował ktoś już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 04.06.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Wracając do wełny mineralnej. Gdzie mają najlepsze ceny na rockwoola? Kupował ktoś już? Sprawdź Arka - 604458627 Możemy zamawiać razem, bo się zbieram powoli, ale nie wiem, czy będzie to Arek - rozglądam się jeszcze. Anjamen - nie kupowała u niego 0,5 roku temu - więc ostrożnie podchodzę do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 04.06.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Ceny płyt GK i profili: Płyta GK biała 12,5 1,2x2,6 - 20,90 brutto/szt (nor gips) 3,12m2 Płyta GK woda 12,5 1,2x2,6 - 33,15 brutto/szt (nor gips) 3,12m2 Płyta GK ogień 12,5 1,2x2,6 - 29,92 brutto/szt (norgips) 3,12m2 Profil CD 60 4mb - 8,82 brutto/szt Profil UD30 4mb - 6,64 brutto/szt Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 04.06.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Ceny płyt GK i profili: Płyta GK biała 12,5 1,2x2,6 - 20,90 brutto/szt (nor gips) 3,12m2 Płyta GK woda 12,5 1,2x2,6 - 33,15 brutto/szt (nor gips) 3,12m2 Płyta GK ogień 12,5 1,2x2,6 - 29,92 brutto/szt (norgips) 3,12m2 Profil CD 60 4mb - 8,82 brutto/szt Profil UD30 4mb - 6,64 brutto/szt Co Wy na to? Ceny niezłe ale lepsze dostałem we wspominanej wcześniej Mrówce z Jelcza Laskowic. Nr do przedstawiciela 665950835 może też wynegocjujesz coś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 04.06.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Ja właśnie dzwoniłam dziś do Mrówki polecanej przez naszego forumowego kolegę Suspensera i rzeczywiście ceny maja super. Np. płyta gips karton po 19, 50 za sztukę. Profile też tańsze niż na allegro Może jakieś wspólne zakupy? Ja jestem zdecydowana. W rozmowie telefonicznej sprzedawca powiedział że możemy jeszcze negocjować. Gdyby udało się zebrać większą grupkę, na pewno ceny byłyby nie do przebicia. Acha, jeszcze maja tani transport. Nam do Radwanic przywiozą towar za 60 zł, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 04.06.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Wracając do wełny mineralnej. Gdzie mają najlepsze ceny na rockwoola? Kupował ktoś już? Sprawdź Arka - 604458627 Możemy zamawiać razem, bo się zbieram powoli, ale nie wiem, czy będzie to Arek - rozglądam się jeszcze. Anjamen - nie kupowała u niego 0,5 roku temu - więc ostrożnie podchodzę do tematu. Daro to ten z MSM? u niego kupowalismy dla calej grupy ociepleniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 04.06.2008 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 My kupowalismy purmo ze sklepu w Wołowie. Kontakt byl z allegro user: sklepja Ceny byly nizsze niz oferowali nam nasi hydraulicy na stelrada bez watu i jak sami przyznali - purmo jest lepszej jakosci niz stelrad. Dzięki za namiar - faktycznie rabat mają imponujący Szkoda, że nie mają takich jak te w IDMAR (bardzo mi się podobają a znalazłem je tylko w Castoramie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 04.06.2008 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Jednym chórem odradzają za to markety budowlane. Rury z miedzi mają cieńsze ścianki, kaloryfery też z cieńszej blachy robione. Ciekawe czy to wszystko prawda, bo sprawdzić kaloryfer to raczej się nie da. Wydaje mi się, że najczęściej ci fachowcy mijają się z prawdą, bo wątpię by producent celowo uruchamiał produkcję gorszej jakości wyrobów dla marketów (nie opłacałoby się i psuł by sobie markę). Inna sprawa jest gdy np. coś nie spełnia norm jakościowych i trafia do marketów jako 2 gatunek. Dobre ceny w marketach to najczęściej "efekt skali" tzn. markety kupują grupowo duże ilości w lepszych cenach (podobnie jak grupy z naszego forum) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 05.06.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Wracając do wełny mineralnej. Gdzie mają najlepsze ceny na rockwoola? Kupował ktoś już? Sprawdź Arka - 604458627 Możemy zamawiać razem, bo się zbieram powoli, ale nie wiem, czy będzie to Arek - rozglądam się jeszcze. Anjamen - nie kupowała u niego 0,5 roku temu - więc ostrożnie podchodzę do tematu. Daro to ten z MSM? u niego kupowalismy dla calej grupy ociepleniowej. Tak z MSM: aktualnie: TOPROCK 150 mm ( 5pal x 50 m2) = 200 m2 x 26,50 zł/m2 =5 300,00 zł Brutto TOPROCK 150 mm ( 3pal x 70 m2) = 210 m2 x 19,41 zł/m2 = 4 076,10 zł Brutto SUPERROC 100 mm ( 2pal x 108 m2) = 216 m2 x 12,95 zł/m2 = 2 797,20 zł Brutto SUPERROCK 50 mm ( 1 pal x 180 m2) = 180 m2 x 6,53 zł/m2 = 1 175,40 zł Brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek Renia 05.06.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Wracając do wełny mineralnej. Gdzie mają najlepsze ceny na rockwoola? Kupował ktoś już? My kupowaliśmy w MB03 - mieli dobrą cene. MEGAROCK (rolka=4m2) 150 - 64,48 za rolke SUPERROCK (plastry) 50 - 43,99 za paczke SUPERROCK (plastry) 100 - 47,95 za paczke Kupowałem 28-01-2008 Przynajmiej nie ma problemów z oddaniem. Zostało mi tego w cholere i gadałem o zwrocie - bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.06.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Wracając do wełny mineralnej. Gdzie mają najlepsze ceny na rockwoola? Kupował ktoś już? Ja swoją wełnę dwa razy zamawiałem poprzez allegro. Mieli wtedy najlepsze ceny z okolicy. Finalnie i tak faktura była wystawiona przez MSM, ale cena była niższa niż jak z nimi rozmawiałem bezpośrednio. Towar dowożony prosto na budowę wtedy kiedy chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.06.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Ja właśnie dzwoniłam dziś do Mrówki polecanej przez naszego forumowego kolegę Suspensera i rzeczywiście ceny maja super. Np. płyta gips karton po 19, 50 za sztukę. Profile też tańsze niż na allegro Może jakieś wspólne zakupy? Ja jestem zdecydowana. Kurcze - chyba będę musiał się tam wreszcie przejechać. Jeżeli obsługa będzie tak samo miła (jeżeli nie ta sama) co Termena miała w Minkowicach, to chyba będzie to "mój" skład budowlany. A tak przy okazji - czy macie jakiś pomysł jak przetransportować płyty g-k na poddasze w momencie, gdy: - brak schodów - jest tylko drabina - ewentualnie są drzwi balkonowe na poddaszu (bez balkonu) Za jakiś tydzień mógłbym zamawiać płyty tylko nie wiem jak je wrzucić na poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 05.06.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 a kto z Was ma krokwie 18stki i jaką pakowaliście tam wełnę - 18stkę czy 15stkę? i po ile 18stka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts