Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Ja osobiście odradzam MSM -miałam kłopoty ze zwrotem wełny, od Koali nie przyjęli wcale.

XX - ja mam krokwie 18 i dałam 18+7.5 w płytach. Wełna 18 jest w Oleśnicy- hurtownia Tani Dom ul. Ludwikowska(21.50 za rolkę Isover Unimata miesiąc temu)

Takie rzeczy trzeba omówić przed dostawą, ale ja też parę razy musiałem sie bujać z czymś kilka tygodni.

Dajcie znać na Targu co jeszcze Wam zostało - może coś kupię, bo jesteście z przodu w tym naszym budowlanym wyścigu.

No cześć!

Mieszkamy od tygodnia. JEST SUUUUPER!

Nie przeszkadza nam fakt, że de facto mieszkamy na budowie, bez drzwi, podłóg, normalnego oświetlenia, z kuchnią jak z obozu harcerskiego i z księżycowym krajobrazem za oknami...

Warto się było pomęczyć. Neta tylko brakuje, żeby tu sobie z wami pobyć.

Trzymajcie się- będzie dobrze

No cześć!

Nie przeszkadza nam fakt, że de facto mieszkamy na budowie, bez drzwi, podłóg, normalnego oświetlenia, z kuchnią jak z obozu harcerskiego i z księżycowym krajobrazem za oknami...

Uwielbam takie dziewczyny - dają sobie radę na przekór wiatrom.

Co tam drzwi i posadzki, byle w kominku ogień trzaskał i na głowe nie kapało.

Trzymam kciuki za resztę i gratulacje.

Trociu najelpiej klatka schodowa, odlozyc drabine na bok, dwojka podnosi , dwojka wciaga, moze tez jeden podnosic i jeden wciagac ale to jest niezly wycisk dla podnoszacego, generalnie godzinka i masz po sprawie

Hmmm. No to już czwórka ludzi. I do tego - jak podnieść na 2,8m ;)

Myślałem nad jakimś wciąganiem po linie. Tak już wełnę wciągałem na poddasze. Tylko musiałbym jakiś pożądny bloczek i linę skombinować. Wtedy może po kilka płyt za jednym razem dało by się wciągnąć.

Nie ryDZykowałbym kilka sztuk na raz i na linkach - chyba ze masz duż miejsca.

My jesteśmy już po rygipsach na górze.

1 os podnosi i 2os na górze wciaga.

Po 8 płytach zaczynasz odczówać ich cięzar.

Nie wyobrażam sobie wciagania ich kilka szt na raz - są zbyt delikatne i bardzo łatwo mozna je uszkodzić - co doceniasz dopiero jak je przykręcasz.

trociu, to naprawde szybko idzie, tylko niezly wycisk, plyta ma 2,6 wiec osoba na dole musi ja uniesc do gory troche,a ktos z gory po prostu wciagnac, brzeg klatki schodowej zabezpieczyc, i plyta po plycie delikatnie

sama wciagalam to wiem co mowie :)

No cześć!

Pani Koala gratuluje i trzymam kciuki, tak sobie myslalam co tam u was po przeprowadzce, jak znow dorwiesz sie do netu to pisz, pisz...

Jestem z Wrocławia dostałam dziś wycenę robót i się przeraziłam

za położenie kafli z jego materiałem 97 zł plus 16 zł w łazience ( bez obudów i mozaiki

gładzie 18,5 a mam do zrobienia 550 m

malowanie 8 zł

zabudowa gk 120 zł za metr

Proszę o info może to normalne ceny czy trochę za wysokie

Jestem z Wrocławia dostałam dziś wycenę robót i się przeraziłam

za położenie kafli z jego materiałem 97 zł plus 16 zł w łazience ( bez obudów i mozaiki

gładzie 18,5 a mam do zrobienia 550 m

malowanie 8 zł

zabudowa gk 120 zł za metr

Proszę o info może to normalne ceny czy trochę za wysokie[/quote

Jestem w ciężkim szoku. Ceny absolutnie z kosmosu. :o Kolo chyba na glowe upadł, albo szuka (nie obraź się) totalnego frajera.

Kochani, czy ktos sie zetknal z systemem Altherma firmy Dankin? Link jest tutaj.

Dzisiaj mialem spotkanie z hydraulikiem i postawil moj swiat Kocioł-Gazowy-GWC-Reku na glowie. Opowiedzial o pompie ciepla bioracej z powietrza i potrafiacej napedzic niskotemperaturowe grzejniki/podlogowke oraz cwu nawet przy temperaturze zewn. -20stC. Dodatkowo jak to z pompa ciepla - potrafi rowniez chlodzic.

I to wszystko podobno za 22 tys, przy galopujacych cenach gazu brzmi rewelacyjnie (cena jak gwc+kociol gazowy, ale przy duzo wiekszej sprawnosci i bez porownania nizsze koszty eksploatacji), ale podchodze ostroznie, tym bardzie, ze pierwsze slysze.

Co Wy na to?

BTW wiezba juz prawie jest :)

pozdrowka!

Kochani, czy ktos sie zetknal z systemem Altherma firmy Dankin? Link jest tutaj.

Dzisiaj mialem spotkanie z hydraulikiem i postawil moj swiat Kocioł-Gazowy-GWC-Reku na glowie. Opowiedzial o pompie ciepla bioracej z powietrza i potrafiacej napedzic niskotemperaturowe grzejniki/podlogowke oraz cwu nawet przy temperaturze zewn. -20stC. Dodatkowo jak to z pompa ciepla - potrafi rowniez chlodzic.

I to wszystko podobno za 22 tys, przy galopujacych cenach gazu brzmi rewelacyjnie (cena jak gwc+kociol gazowy, ale przy duzo wiekszej sprawnosci i bez porownania nizsze koszty eksploatacji), ale podchodze ostroznie, tym bardzie, ze pierwsze slysze.

Co Wy na to?

BTW wiezba juz prawie jest :)

pozdrowka!

Nie znam się , ale na mój nos powinieneś zapalić czerwona lampke alarmową - coś za tanio!! U mnie było tak; piec, zasobnik, solary około 18tys; Centralka Reku i GWC 24tys. Fakt że to Viessmann i Nikol uważane za wysoką półkę, ale nie zmiena to faktu, że ta Twoja opcja nie mieści się nijak w tym co ja słyszałem.