Daro_K 05.06.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 myślę że dobrym zwyczajem jest podanie miejscowości w profilu lub podpisie, wtedy nie trzeba się przedstawiać z jakich okolic się pochodzi/będzie pochodzić nie polecam, nie potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 05.06.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Ja osobiście odradzam MSM -miałam kłopoty ze zwrotem wełny, od Koali nie przyjęli wcale. XX - ja mam krokwie 18 i dałam 18+7.5 w płytach. Wełna 18 jest w Oleśnicy- hurtownia Tani Dom ul. Ludwikowska(21.50 za rolkę Isover Unimata miesiąc temu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 05.06.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Ja osobiście odradzam MSM -miałam kłopoty ze zwrotem wełny, od Koali nie przyjęli wcale. XX - ja mam krokwie 18 i dałam 18+7.5 w płytach. Wełna 18 jest w Oleśnicy- hurtownia Tani Dom ul. Ludwikowska(21.50 za rolkę Isover Unimata miesiąc temu) Takie rzeczy trzeba omówić przed dostawą, ale ja też parę razy musiałem sie bujać z czymś kilka tygodni. Dajcie znać na Targu co jeszcze Wam zostało - może coś kupię, bo jesteście z przodu w tym naszym budowlanym wyścigu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 05.06.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 No cześć! Mieszkamy od tygodnia. JEST SUUUUPER! Nie przeszkadza nam fakt, że de facto mieszkamy na budowie, bez drzwi, podłóg, normalnego oświetlenia, z kuchnią jak z obozu harcerskiego i z księżycowym krajobrazem za oknami... Warto się było pomęczyć. Neta tylko brakuje, żeby tu sobie z wami pobyć. Trzymajcie się- będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 05.06.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Dagmara, gratulacje! A pomysleć, ze zaczynałam tuż przed Tobą. Ale jeśli wprowadzę się za rok o tej porze, będę bardzo szczęśliwa. Pokazałabyś jakieś fotki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 05.06.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 No cześć! Mieszkamy od tygodnia. JEST SUUUUPER! Nie przeszkadza nam fakt, że de facto mieszkamy na budowie, bez drzwi, podłóg, normalnego oświetlenia, z kuchnią jak z obozu harcerskiego i z księżycowym krajobrazem za oknami... Warto się było pomęczyć. Neta tylko brakuje, żeby tu sobie z wami pobyć. Trzymajcie się- będzie dobrze Uwielbam takie dziewczyny - dają sobie radę na przekór wiatrom. Co tam drzwi i posadzki, byle w kominku ogień trzaskał i na głowe nie kapało. Trzymam kciuki za resztę i gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.06.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Gratuluję i zazdroszczę Ja też chcę już do nowego, pięknego domu - gdyby nie brak kuchni i łazienki już bym tam mieszkał Co do krokwi ja też mam 18 i ocieplenie 10+5 i kolejne 5 przy stelażach. moi fachowcy zgodnie twierdzą, że należy zostawiać szczelinę wentylacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 06.06.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Trociu najelpiej klatka schodowa, odlozyc drabine na bok, dwojka podnosi , dwojka wciaga, moze tez jeden podnosic i jeden wciagac ale to jest niezly wycisk dla podnoszacego, generalnie godzinka i masz po sprawie Hmmm. No to już czwórka ludzi. I do tego - jak podnieść na 2,8m Myślałem nad jakimś wciąganiem po linie. Tak już wełnę wciągałem na poddasze. Tylko musiałbym jakiś pożądny bloczek i linę skombinować. Wtedy może po kilka płyt za jednym razem dało by się wciągnąć. Nie ryDZykowałbym kilka sztuk na raz i na linkach - chyba ze masz duż miejsca. My jesteśmy już po rygipsach na górze. 1 os podnosi i 2os na górze wciaga. Po 8 płytach zaczynasz odczówać ich cięzar. Nie wyobrażam sobie wciagania ich kilka szt na raz - są zbyt delikatne i bardzo łatwo mozna je uszkodzić - co doceniasz dopiero jak je przykręcasz. trociu, to naprawde szybko idzie, tylko niezly wycisk, plyta ma 2,6 wiec osoba na dole musi ja uniesc do gory troche,a ktos z gory po prostu wciagnac, brzeg klatki schodowej zabezpieczyc, i plyta po plycie delikatnie sama wciagalam to wiem co mowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 06.06.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 No cześć! Mieszkamy od tygodnia. JEST SUUUUPER! Nie przeszkadza nam fakt, że de facto mieszkamy na budowie, bez drzwi, podłóg, normalnego oświetlenia, z kuchnią jak z obozu harcerskiego i z księżycowym krajobrazem za oknami... Warto się było pomęczyć. Neta tylko brakuje, żeby tu sobie z wami pobyć. Trzymajcie się- będzie dobrze Pani Koala gratuluje i trzymam kciuki, tak sobie myslalam co tam u was po przeprowadzce, jak znow dorwiesz sie do netu to pisz, pisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 06.06.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 DagmaraGRATULUJE i zycze samych szczesliwych chwil w nowym domu. i jeszcze słonik na szczescie dla Was do nowego domuhttp://img.nokaut.pl/p/0a/d7/0ad7278ced7fffa80ae01f8396346836500x500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 06.06.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Kochani podzielcie się proszę namiarami na swoje ekipy, z których jesteście zadowoleni. Zaczynamy sie rozglądać za kimś, kto wykona stan 0 pod nasz chatkę z drewna... Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 06.06.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Mam kumpele która ma MEGA pecha - 3 ekipy tynkarskei zostawiły ją na lodzie. Macie kogoś z tygodniowym okienkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 06.06.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Czy ktos wie gdzie kupic tanio deski podlogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 07.06.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Bardzo pilnie szukam kogoś kto szybko zrobi projekt i przyłącze wody w Szymanowie - mój instalator i wykonawca mnie wystawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 07.06.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Jestem z Wrocławia dostałam dziś wycenę robót i się przeraziłam za położenie kafli z jego materiałem 97 zł plus 16 zł w łazience ( bez obudów i mozaiki gładzie 18,5 a mam do zrobienia 550 m malowanie 8 zł zabudowa gk 120 zł za metrProszę o info może to normalne ceny czy trochę za wysokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 07.06.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 mam do was pytanie na jakiej wysokosci sa u was okna/ mierzac od chudziaka obawiam sie ze u nas za nisko chcialam skonsultowac z wamipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 07.06.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 mam do was pytanie na jakiej wysokosci sa u was okna/ mierzac od chudziaka obawiam sie ze u nas za nisko chcialam skonsultowac z wami pozdrawiam u mnie: zostawiłem 19cm na sprawy posadzkowe (2x5cm styro + 7-9cm wylewki) oraz około 88cm do krawędzi otworu okiennego. Razem ~105cm + -2cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 07.06.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Jestem z Wrocławia dostałam dziś wycenę robót i się przeraziłam za położenie kafli z jego materiałem 97 zł plus 16 zł w łazience ( bez obudów i mozaiki gładzie 18,5 a mam do zrobienia 550 m malowanie 8 zł zabudowa gk 120 zł za metr Proszę o info może to normalne ceny czy trochę za wysokie[/quote Jestem w ciężkim szoku. Ceny absolutnie z kosmosu. Kolo chyba na glowe upadł, albo szuka (nie obraź się) totalnego frajera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 07.06.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Kochani, czy ktos sie zetknal z systemem Altherma firmy Dankin? Link jest tutaj. Dzisiaj mialem spotkanie z hydraulikiem i postawil moj swiat Kocioł-Gazowy-GWC-Reku na glowie. Opowiedzial o pompie ciepla bioracej z powietrza i potrafiacej napedzic niskotemperaturowe grzejniki/podlogowke oraz cwu nawet przy temperaturze zewn. -20stC. Dodatkowo jak to z pompa ciepla - potrafi rowniez chlodzic. I to wszystko podobno za 22 tys, przy galopujacych cenach gazu brzmi rewelacyjnie (cena jak gwc+kociol gazowy, ale przy duzo wiekszej sprawnosci i bez porownania nizsze koszty eksploatacji), ale podchodze ostroznie, tym bardzie, ze pierwsze slysze. Co Wy na to? BTW wiezba juz prawie jest pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 07.06.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Kochani, czy ktos sie zetknal z systemem Altherma firmy Dankin? Link jest tutaj. Dzisiaj mialem spotkanie z hydraulikiem i postawil moj swiat Kocioł-Gazowy-GWC-Reku na glowie. Opowiedzial o pompie ciepla bioracej z powietrza i potrafiacej napedzic niskotemperaturowe grzejniki/podlogowke oraz cwu nawet przy temperaturze zewn. -20stC. Dodatkowo jak to z pompa ciepla - potrafi rowniez chlodzic. I to wszystko podobno za 22 tys, przy galopujacych cenach gazu brzmi rewelacyjnie (cena jak gwc+kociol gazowy, ale przy duzo wiekszej sprawnosci i bez porownania nizsze koszty eksploatacji), ale podchodze ostroznie, tym bardzie, ze pierwsze slysze. Co Wy na to? BTW wiezba juz prawie jest pozdrowka! Nie znam się , ale na mój nos powinieneś zapalić czerwona lampke alarmową - coś za tanio!! U mnie było tak; piec, zasobnik, solary około 18tys; Centralka Reku i GWC 24tys. Fakt że to Viessmann i Nikol uważane za wysoką półkę, ale nie zmiena to faktu, że ta Twoja opcja nie mieści się nijak w tym co ja słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts