Jola z Melisy 10.06.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Jasne, że można, ale nie do razu. Musi to wszystko wyschnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 10.06.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 a ile to nie od razu. Muszą wyschnąć na zicher czy przeschnąć? Jak długo cekać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 10.06.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Może macie kogoś do ocieplenia dachu na już - zastanówcie się dobrze bo jak nie to sam zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 10.06.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 a ile to nie od razu. Muszą wyschnąć na zicher czy przeschnąć? Jak długo cekać ? strasza ze wyschnac, ale te bajki to miedzy ksiazki wlozyc... u moich rodzicow po wylewkach jakis dobry tydzien zaczeli ocieplac i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r222 10.06.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witam Czy ktoś z szanownych forumowiczow moze mi podpowiedziec gdzie mozna kupic pakowany eko-groszek dobrej jakosci w okolicy Wrocławia i nie zedrą za dużo za transport Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 11.06.2008 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Ekipa niestety nie trzyma terminów, a deszcz w zanadrzu Przez 11 dni zdążyli wykopać 3 ławy i praktycznie brak kontaktu... A przy okazji, co sądzicie o ceramice robena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 11.06.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 voco - my ocieplaliśmy poddasze przed wylewkami, wiedziałam że to nie jest właściwa kolejność, ale tak nam się poskładało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.06.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 voco - my ocieplaliśmy poddasze przed wylewkami, wiedziałam że to nie jest właściwa kolejność, ale tak nam się poskładało Ja ocieplałem przed tynkami na dole. Tylko otwór na schody zakryłem folią na czas robienia tynków i pierwszych dni ich schnięcia. Teraz przy wylewkach już nie będę zakrywał, bo mam wełnę zasłoniętą folią paroizolacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 11.06.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 a ile to nie od razu. Muszą wyschnąć na zicher czy przeschnąć? Jak długo cekać ? vaco od tynków odczekaj tyle żeby zaczęły bielec powoli, bo na początku to normalnie się na nich woda skrapla i jest koszmarna parówa w domu. Trzeba wietrzyć i suszyć bo się leje po ścianach. Od wylewek odczekaj tydzień żeby sobie beton spokojnie związał i robotnicy nie wyszurali go za mocno (jak za szybko wyschnie i za szybko będziecie po nim chodzić to się będzie kruszył) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.06.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 od tynków odczekaj tyle żeby zaczęły bielec powoli, bo na początku to normalnie się na nich woda skrapla i jest koszmarna parówa w domu. Trzeba wietrzyć i suszyć bo się leje po ścianach. To chyba coś mnie majstry oszukały, bo żadna woda po ścianach się nie lała ani łaźnia parowa nie powstała w środku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myrf 11.06.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 jestem aktualnie tydzien po wylewkach. Po 3 dniach mozna juz spokojnie chodzic po nich. Z tego co sam teraz robie lub zamierzam to :-przeszlifowac delikatnie sciany tam gdzie tynakarzom sie chlapnelo cos,i uzupelnic ubytki/zarysowania na scianach -zamocowac gniazda i wlaczniki, kostki pod oswietlenie (odbior el. mam miec na dniach)-zamocowac panele scienne-zagruntowac sciany nastepnie malowac,-zamocowac parapety i obrobic je-wypelnic i obrobic dziury w scianach pod grzejnikami, tam gdzie ida rury-zrobic taras/podjazd-sprzatac na placu boju (budowy) i to co juz bylo w poprzednich postach - wybrac/zamowic plytki,panele,dzwi,meble itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_i_seba 11.06.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 bemark - dzięki jakoś leci Mam obecnie na dachu dekarzy, reklamacja sprzed zimy - rozbierają krawędż i dwie połącie - przykre, ale trzeba być twardym nie miętkim my też walczymy z dekarzami i więźbą...niby górale, a tak spartaczyli, że szkoda gadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Adam12 11.06.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 jestem aktualnie tydzien po wylewkach. Po 3 dniach mozna juz spokojnie chodzic po nich. Z tego co sam teraz robie lub zamierzam to : -przeszlifowac delikatnie sciany tam gdzie tynakarzom sie chlapnelo cos,i uzupelnic ubytki/zarysowania na scianach -zamocowac gniazda i wlaczniki, kostki pod oswietlenie (odbior el. mam miec na dniach) -zamocowac panele scienne -zagruntowac sciany nastepnie malowac, -zamocowac parapety i obrobic je -wypelnic i obrobic dziury w scianach pod grzejnikami, tam gdzie ida rury -zrobic taras/podjazd -sprzatac na placu boju (budowy) i to co juz bylo w poprzednich postach - wybrac/zamowic plytki,panele,dzwi,meble itp Posadzka nawet po trzech dniach lubi osiadać pod cieżarem np. stojacego człowieka. Wychodzi to potem przy kładzeniu kafli. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 11.06.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 bemark - dzięki jakoś leci Mam obecnie na dachu dekarzy, reklamacja sprzed zimy - rozbierają krawędż i dwie połącie - przykre, ale trzeba być twardym nie miętkim my też walczymy z dekarzami i więźbą...niby górale, a tak spartaczyli, że szkoda gadać Ja siedzę juz 3 dzień na dachu z nimi i pokazuję im usterki - poprawiają czasem rzetelnie a czasem poprawiają jeszcze dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 11.06.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 od tynków odczekaj tyle żeby zaczęły bielec powoli, bo na początku to normalnie się na nich woda skrapla i jest koszmarna parówa w domu. Trzeba wietrzyć i suszyć bo się leje po ścianach. To chyba coś mnie majstry oszukały, bo żadna woda po ścianach się nie lała ani łaźnia parowa nie powstała w środku... ups... albo to moje majstry się ratowały intensywnym gąbkowaniem ścian że w nich tyle wody zostało... u nas przez jakiś tydzień do dwóch ściany mocno się pociły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinka Z MALIN 11.06.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Sprzedam działkę budowlaną 1500mkw w MALINIE gm. Wisznia Mała. Media przy granicy działki, prąd na działce. Działka bez obciążeń prawnych. Ogrodzona z dwóch stron, pozostał front i tył do ogrodzenia. Cena za całosć: 450.000zł. ( 1mkw = 300zł) telefon na prw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 11.06.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Sprzedam działkę budowlaną 1500mkw w MALINIE gm. Wisznia Mała. Media przy granicy działki, prąd na działce. Działka bez obciążeń prawnych. Ogrodzona z dwóch stron, pozostał front i tył do ogrodzenia. Cena za całosć: 450.000zł. ( 1mkw = 300zł) telefon na prw Ło matko to u mnie w Szymanowie po 200zł za metr, a do Malina jeszcze kawalek drogi, cos drogo, a dzialki stanialy, po tyle to mozna bylo rok temu sprzedawac. ale przyznaje Malin ładny jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 11.06.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 sprzedam działkę budowlaną 1500mkw w malinie gm. Wisznia mała. Media przy granicy działki, prąd na działce. Działka bez obciążeń prawnych. Ogrodzona z dwóch stron, pozostał front i tył do ogrodzenia. Cena za całosć: 450.000zł. ( 1mkw = 300zł) telefon na prw kazdemu wolno pomarzyc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 11.06.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Poczekam w takim razie aż tynki zaczną się bielić i do roboty. Robimy ciepłe poddasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 12.06.2008 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Sprzedam działkę budowlaną 1500mkw w MALINIE gm. Wisznia Mała. Media przy granicy działki, prąd na działce. Działka bez obciążeń prawnych. Ogrodzona z dwóch stron, pozostał front i tył do ogrodzenia. Cena za całosć: 450.000zł. ( 1mkw = 300zł) telefon na prw Ło matko to u mnie w Szymanowie po 200zł za metr, a do Malina jeszcze kawalek drogi, cos drogo, a dzialki stanialy, po tyle to mozna bylo rok temu sprzedawac. ale przyznaje Malin ładny jest...Fakt 3 stówki za metr działaka w takiej odległosci od Wrocka, to ciężko będzie znaleźć chętnego. Ale swoja droga Aniu, coś mi się zdaje że w Szymanowie działeczki ciut droższe niż po dwie stówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts