kamillos 18.06.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witam wszystkich, Zacząłem pierwszą w życiu budowę i oczywiście problemów cała masa . Większość materiałów załatwia mi wykonawca ale marżę ma sporą. Dlatego chciałem coś samemu znaleźć, no i szukam betonu komórkowego na klej ale średnio mi idzie, może ktoś z Was da mi namiar na konkretne źródło, bloczki 24cm, najlepiej na pióro-wpust. Gdzie tanio i szybko? Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.06.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witam wszystkich, Zacząłem pierwszą w życiu budowę i oczywiście problemów cała masa . Większość materiałów załatwia mi wykonawca ale marżę ma sporą. Dlatego chciałem coś samemu znaleźć, no i szukam betonu komórkowego na klej ale średnio mi idzie, może ktoś z Was da mi namiar na konkretne źródło, bloczki 24cm, najlepiej na pióro-wpust. Gdzie tanio i szybko? Pozdrawiam Kamil Konkretne namiary chociażby na allegro: - http://www.allegro.pl/item384904279_beton_komorkowy_24_wroclaw_okazja_.html - http://www.allegro.pl/item378037155_beton_komorkowy_bialy_24x24x59_dostawa_gratis_.html - http://www.allegro.pl/item380024725_beton_komorkowy_24_h_h.html do wyboru do koloru. Jeżeli chcesz zacząć bawić się w załatwianie materiałów, musisz polubić wizyty w lokalnych hurtowniach budowlanych, pogodzić się z telefonem, etc. Ogólnie slalom po okolicy. Ewentualnie Suspenser ostatnio założył odpowiedni wątek z najlepszymi cenami w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 18.06.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Nieciekawie, dojdą do tego nowe projekty przyłączy, zmiana pozwolenia na budowę - nie znam na tyle przepisów, ale być może wszystko od nowa. Lepiej kup miód... Sory, za ja ciągle o tym samym, ale się może komuś przydać Na świeżo po rozmowie z geodetą.. Można dzielić już teraz z wydanym tylko pozwoleniem na budowę. Nie ma tu sytuacji takiego rodzaju, że po podziale nie mogłyby być zachowane odległości wobec sąsiednich działek itp., więc zasadniczo z naszym PnB nic sie nie moze dziać. 4 miechy w plecy, notariusz i 2 działki już bez współwłasności. 3 miechy na KW i dalej leżymy i kwiczymy. A miodek słodziutki P.S. Ile płaciliście za podział geodezyjny działki na 2 części, bo mi całkiem niedrogi geodeta powiedział 2 tysiaki (niecały rok temu zrobił to za 1500)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 18.06.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 ja place za podzial na 6 dzialek 3500, ale geodety nie polecam, bo troche sprawe zawalil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 18.06.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 P.S. Ile płaciliście za podział geodezyjny działki na 2 części, bo mi całkiem niedrogi geodeta powiedział 2 tysiaki (niecały rok temu zrobił to za 1500)??_________________ Nasz geodeta za podział brał również 2000 zł, a za scalenie 1200 złceny z tego miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 18.06.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Dzięki wielkie.. Czyli cena geodety nie jest wyssana z palca. Uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 18.06.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witajcie po długiej nieobecnosci ale mamy takie urwanie głowy że nie mam czasu nawet zasiąść spokojnie do kompa i poczytać zaleglości na forum ale mam wielką prośbe czy mógły mi ktoś podpowiedziec gdzie we wrocku znajde tuby szalunkowe o szer 350 i wysokiści 4 metry Plisssssssssss pomóżcie bo to strasznie pilne Pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 18.06.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 danadom-w ja kupowałam w Castoramie, różne średnice mają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 18.06.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 właśnie obdzwoniła obie Castoramy,Obi ,Leroy merlin i nigdzie nie ma tych co potrzebuje i nie wiem gdzie jeszcze szukać a bodowlaniec mi łeb ukręci bo potrzebuje na ,,już`` Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 18.06.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Witam wszystkich budowlańców. Podzielcie się informacjami na temat Waszych schodów. Potrzebuję w niedługim czasie wybrać i zamówić coś. Schody drewniane samonośne pełne, bo pod nimi ma się kibelek schować. Na razie miałem u siebie chłopaka z Rintal'a na pomiarze. Cenowo wyszło 13-16 tyś. Może możecie polecić jakąś sprawdzoną przez Was firmę od schodów.Trociu, my przymierzamy się do schodów z Dobroszyc koło Oleśnicy. U nas schody dwuzabiegowe 17 stopni z barierka na antresoli 11 tyś w buku i 12 w jesionie. Moim zdaniem dużo ładniejsze od Rintala, choć to kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.ZABA. 18.06.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Czy ktos moze polecic mi geologa do odwiertów pod oczyszczalnie? Jakie sa teraz stawki? Pozdrowienia dla Forumowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 18.06.2008 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 witam potrzebuję namiar na : 1. ekipę tynkarską 2. ekpę wylewkową i oczywiście tanio i dobrze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 19.06.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 dawidk - poszło na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 19.06.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Natalia Stanko - poszło na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 19.06.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 dawidk - wyslalam nr panow od wylewek na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slav 19.06.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Rety .... tyle na raz ofert ... Czy moge Was rowniez prosic o namiary na ekipy do wylewek i tynkow ? Pozdrawiam S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HRABSKA 19.06.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Czy ktos moze polecic mi geologa do odwiertów pod oczyszczalnie? Jakie sa teraz stawki? Pozdrowienia dla Forumowiczow Mariusz Rinke 601 84 48 05 071 3728990 najlepiej robic z sąsiadem będzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 19.06.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 a omawiaj... Żaden bank nie ustanowi hipoteki zanim nie otrzyma aktualnej i czystej księgi wieczystej. Akt notarialny nie jest dla banku żadnym wiążącym dokumentem, chyba że budowa z własnych środków wtedy masz rację i może się udać. Niestety smutna prawda, męczę ten temat od wielu tygodni z bankiem i z KW - odpukać już końcówki. jako bankowiec ośmielam sie nie zgodzić..... wszystko zalezy od banku i dobrej woli pracujacej tam pani...... oraz jej szefa.... akt notarialny jest jak najbardziej wiążącym dokumentem dla banku a czasami aż za bardzo wiążącym, poza tym kredyty uruchamia sie nawet za okazaniem umowy przedwstęnej niekoniecznie w formie aktu noatarialnego (patrz mieszkania budowane przez deweloperow) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 19.06.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 jako bankowiec ośmielam sie nie zgodzić..... wszystko zalezy od banku i dobrej woli pracujacej tam pani...... oraz jej szefa.... Rozmawiałem z mbankiem, millennium, ing, ge i pośrednikami m.in. open finance i wszyscy się zarzekali, że wniosek oczywiście mogą rozpatrzeć, ale umowa po dostarczeniu czystej KW. Podaj proszę w którym banku nie jest to konieczne. Mam nadzieję że swoją KW otrzymam po weekendzie, ale nadmiar wiedzy nie zaszkodzi - oby się nie przydała ps. w millennium od woli pani nic nie zależy, wnioski trafiają do warszawy i analitycy ustalają warunki. Przynajmniej taka jest oficjalna droga u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 19.06.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Scur - dzięki serdeczne. Slav - namiary na PW Secam :Grzesiu - ja robiłam tynki cementowo-wapienne z Baumita, gotowa mieszanka wyszło jakieś 8-9zł na mkw i robocizna 18zł. Prawdę mówiąc po malowaniu wyglądają jak gładzie. Ale gdybym teraz robiła tynki - to wzięłabym Baumita tynk wapienno-cementowy, on jest bialutki i drobniutki, naprawdę super, był o 30% droższy ale warto. Mniej na to przyjdzie farby, a wygląda od razu po nałożeniu jak gładź. Kochani- szukam stolarza od drzwi. Kto robił drzwi u stolarza Suspensera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts