ania_i_seba 27.06.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 A jaka to brama? Jak mocowana. Pogadaj dokładnie z firmą, która będzie montować. U mnie nie wymagali nic takiego. Mam bramę roletową. U sąsiada zanim zamontowali bramę segmentową wytynkowali lica otworów (czy jak to się nazywa). Reszta została surowa. Głównie chodzi o to, aby potem nie zniszczyć bramy jak będzie robione tynkowanie główne. Hormann, segmentowa. Mocowana od wewnatrz na scianie wyjazdowej. Facet sugerowal, ze mozna zrobic tylko te "lica". Ale zastanawiam sie wlasnie na ile pozniej wlasciwe tynkowanie znora tą bramę. A to orzech (ciemna), wiec boje sie ze jej nie domyjemy przez kolejny rok. pozdrowka! też mamy taki problem...kurcze...macie jakies doświdczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 27.06.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 też mamy taki problem...kurcze...macie jakies doświdczenia? witam sąsiadów, a nie kradna u Was? dla nas to prawdziwa zmora.... pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 27.06.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Facet sugerowal, ze mozna zrobic tylko te "lica". Ale zastanawiam sie wlasnie na ile pozniej wlasciwe tynkowanie znora tą bramę. A to orzech (ciemna), wiec boje sie ze jej nie domyjemy przez kolejny rok.O ile dobrze ją zabezpieczysz, to nic się nie stanie przy tynkowaniu. Tylko trzeba będzie uważać. Może umów się z tym facetem, aby dał cynk, gdzie będą zakładali jakąś podobną bramę. Zobaczysz jak ona wygląda po montażu. Do czego będzie montowana i czy gdzieś później będzie utrudnione tynkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slav 27.06.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Sluchajcie a co myslicie o polozeniu plyty GK zamiast tynku a na to dopiero brame? Czytam i widze, ze wszyscy zalecaja tynk cem-wap w garazu ale jak nam sie nie spieszy z tynkowaniem wewnatrz a tylko zamknieciem budynku to moze to byc dobre rozwiazanie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 27.06.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Otynkowaliśmy tylko lica. Brama segmentowa Wiśniowskiego, biała. Nic się nie wybrudziło. Później tynki zrobił pan Krzysztof Kierakowicz. Tynki w porządku, żadnych zniszczeń nie było. Brama, okna i drzwi zostały porządnie zabezpieczone folią i wszystko było w porządku. Tak więc tylko lica, a później na spokojnie reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 27.06.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Nie wiem czy z płytami g-k, to dobry pomysł... Jednak brama ciężka jest i ja bym się chyba bała, że nie będzie zbyt dobrze umocowana. Trzeba by spytać bramiarzy, ale coś mi się nie wydaje. Mam pytanie. Z jakiej odległości działa Wam pilot do bramy przesuwnej? U mnie jakoś tak jest, że brama nie reaguje bardzo długo. Dopiero jak podjadę pod samą bramę, to zaczyna się przesuwać, a i to dopiero po jakimś 3 naciśnięciu pilota. Chyba coś jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slav 27.06.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Nie wiem czy z płytami g-k, to dobry pomysł... Jednak brama ciężka jest i ja bym się chyba bała, że nie będzie zbyt dobrze umocowana. Trzeba by spytać bramiarzy, ale coś mi się nie wydaje. Mam pytanie. Z jakiej odległości działa Wam pilot do bramy przesuwnej? U mnie jakoś tak jest, że brama nie reaguje bardzo długo. Dopiero jak podjadę pod samą bramę, to zaczyna się przesuwać, a i to dopiero po jakimś 3 naciśnięciu pilota. Chyba coś jest nie tak? Sprawdz czy baterie w pilocie sa jeszcze OK. Ja tez tak mialem kilka razy, kiedy przy podjezdzie do bramy niereagowala to byl znak ze czas na wymiane baterii. W ciagu czterech lat 2 razy je zmienialem. Pozdro S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 27.06.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Ale mój automat był zamontowany 2 tygodnie temu... Czy to możliwe, że źle jest pilot zaprogramowany? Bo chyba się go jakoś programuje?Człowiek, który mi to montował, ożenił się no i nie chciałabym mu jeszcze przez jakiś tydzień przeszkadzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 27.06.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Ale mój automat był zamontowany 2 tygodnie temu... Czy to możliwe, że źle jest pilot zaprogramowany? Bo chyba się go jakoś programuje? Człowiek, który mi to montował, ożenił się no i nie chciałabym mu jeszcze przez jakiś tydzień przeszkadzać... Jednak i tak spróbuj wymienic baterie,może ci stare włożyli lub chińskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 27.06.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Oczywiście. Tak zrobię. Dziękuję za poradę.Dobranoc i miłego weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slav 27.06.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Ale mój automat był zamontowany 2 tygodnie temu... Czy to możliwe, że źle jest pilot zaprogramowany? Bo chyba się go jakoś programuje? Człowiek, który mi to montował, ożenił się no i nie chciałabym mu jeszcze przez jakiś tydzień przeszkadzać... Nadajnik (pilot) i odbiornik (przy napedzie) musza nadawac na tej samej czestotliwosci. Nie mozna uruchomic bramy gdy one sie nie zgadzaja. Jezeli brama otwiera sie ale z bliska to znaczy, ze urzadzenia ze soba rozmawiaja. To, ze brama byla montowana niedawno nie znaczy, ze baterie sa prosto z fabryki w 100% sprawne. Moze lezaly na magazynie kupe lat i po prostu ich zywotnosc ulegla degradacji. Naprawde polecam wymiane baterii bo to koszt kilku - kilkunastu zlotych i nie ma nic wspolnego z instalacja bramy. Po co chlopakowi zawracac glowe ..... jeszcze sie zestresuje i bedzie dawal plame wieczorami przy swojej wybrance Pozdro S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 28.06.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Witam wszystkichwileka prośba PILNIE potrzebuje porządnej ekipy budowlanej do skończenia domu czy ktoś może mi kogoś polecićbardzo prosze bo to pilne pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkasz1 28.06.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Slav, serdeczne dzięki No oczywiście, że nie chciałabym być sprawcą niepowodzeń, szczególnie wieczornych Dlatego baterie wymienię, tylko muszę nabyć drogą kupna nowe. Danadom sprawdź w tym linku: http://www.grupawroclawska.republika.pl/index_misie.html Tam są sprawdzeni wykonawcy. Powodzenia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 28.06.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Podjalem decyzje, ze robimy tynki w garazu przed brama, a co za tym idzie wczesniej bedziemy klasc z Teściem instalacje elektryczna.Poradzcie prosze co mam przewidziec, nie chce nic przeoczyc. Garaz jest na 2 samochody - 5m szeroki. W tej chwili planuje zrobic tak. O czym jeszcze powinienem pamietac? pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 28.06.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 No, idziemy w tango z niejakim panem Edkiem , tym co to jest polecany, ale raz cos nawalil czy jakos tak. Zdamy sprawe, jak bylo tym razem pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 29.06.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Podjalem decyzje, ze robimy tynki w garazu przed brama, a co za tym idzie wczesniej bedziemy klasc z Teściem instalacje elektryczna. Poradzcie prosze co mam przewidziec, nie chce nic przeoczyc. Garaz jest na 2 samochody - 5m szeroki. W tej chwili planuje zrobic tak. O czym jeszcze powinienem pamietac? pozdrowka! Myślę sobie że oświetlenie powinno się dać zapalać i gasić przy bramie i przy wyjściu. Dodatkowo pamiętaj o instalacji alarmowej. Ja mam przy garażu wyprowadzone jeszcze: zasilanie bramy zewnętrznej, domofon, telefon, oświtlenie nocne numeru domu, wyłączenie oświtlenia zewnętrznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 29.06.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Zamówiłam drzwi cala. W Budusie mimo rabatu oferta okazała się najgorsza. Lepszą cenę zaproponowali nam nawet w Lakbudzie, gdzie mimo braku upustu na same drzwi maja teraz taka promocję, że wkładki i klamki itp. są za złotówkę. W Bususie wychodzi za całośc drożej. Dla nas cena tych drzwi była i tak zaporowa i zamierzaliśmy zrezygnować, ale dostaliśmy jeszcze lepszą ofertę na Karmelkowej. Do tego na te które wybralismy jest firmowy rabat 10% i wyszło, że porządne, dębowe drzwi cala mamy mieć za 3550. Pozdrawiam. Jola gdzie na Karmelkowej ta firma jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 29.06.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 Firma nazywa się Dolecki. Karmelkowa 29 (chyba). Nie powoływałam się na forum. Facet zaproponował swoją cenę, ja swoją i w końcu doszliśmy do porozumienia. Trzeba się targować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 30.06.2008 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Proszę o podanie namiaru na niedrogiego hydraulika do rozłożenia rur w zerze - praca w tę środę lub czwartek. Południowa strona Wrocławia, projekt w dzienniku. Skany instalacji mogę przesłać na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 30.06.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Podpowiedzce, proszę gdzie kupić materiały instalacyjne, rozdzielacze, szafki i takie tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts