Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Kochani !

Poszukuję na wczoraj, a nawet przedwczoraj murarza do wymurowania ścianek kolankowych (z trzpieniami i wieńcem) i szczytowych.

Robota na 4-6 dni w okolicy Żórawiny.

Nie będę zamęczał Was historią choroby, ale skracając moi murarze wypięli sie na nas pryszczatymi zadami a cieśla i dekarz czekają.

Psie juchy.

Za wszelkie sygnały będę wdzięczny.

Pozdrav

hejka mam pytanie z innej beczki.

jaki kolor podbitki dajecie w Waszch hacjendach?Szczególnie pytam tych co mają grafitowe dachy :)

Co prawda do podbitki nam daleko, ale musiałam podjąć decyzję dotyczącą koloru deski czołowej do naszej dachówki (głeboka czerń). Wybór padł na orzech- ku miłemu zaskoczeniu wcale ciemny nie wyszedł. Chętnie poznam Wasze klorki :)

hejka mam pytanie z innej beczki.

jaki kolor podbitki dajecie w Waszch hacjendach?Szczególnie pytam tych co mają grafitowe dachy :)

Co prawda do podbitki nam daleko, ale musiałam podjąć decyzję dotyczącą koloru deski czołowej do naszej dachówki (głeboka czerń). Wybór padł na orzech- ku miłemu zaskoczeniu wcale ciemny nie wyszedł. Chętnie poznam Wasze klorki :)

a ja do czarnego dachu mam bordowa deche czolowa i taką sama bede miala podbitke, cedr duluxa (w dzienniku widac kolorek) moi rodzice zrobili do czarnego dachu mahon sadolinu i wyszedl zolto/brazowy mi sie nie podoba

ja wlasnie albo zrobie czarną podbitkę i czerowne słupy konstrukcyjne albo podbitkę w kolorze okien (pomarancz) i slupy czarne....szukam inspiracji dzisiaj zjezdziłam pol wrocka....

Xeno, u mnie na wsi koles ma czarna podbitke do czrnego dachu. RE-WE-LA-CJA, a wpolaczeniu z czerwonymi slupami bedzie elegancko.

No niestety odrzucenie cywilizacji łączy się z brakiem łączności :( Duchem jestem jednak z Wami! Może w ciągu najbliższych dziesięcioleci tepsa zbierze się w sobie i pociągnie 20m kabla w kierunku mojego kurnika :roll: Do tego czasu muszę męczyć się z komórką= otwieranie strony przez 5 min.

Mieszkamy miesiąc. Poznajemy się z domkiem, jego stukotami, wyciem nocnym w kominie i innymi atrakcjami. Otynkowaliśmy się do końca (dwa razy domawiany tynk), założyliśmy rynny spustowe(4 wyjazdy do Casto po brakujące pierdoły), usypaliśmy kopczyk z 60 ton czarnoziemu (300pln za 12t) koło domku, który momentalnie stał się ulubionym miejscem zabaw dzieci- każdego wieczora łazienka wygląda tak, jakby się w niej kąpało stado kominiarzy. Ostatnio nawet drzwi wew mi zamontowali- DRE standard, klon. I tu ciekawostka- zapłaciłam na Bielanach za drzwi z montażem, ale bez wniesienia :o Pan wyrzucił mi drzwi pod garażem i sobie pojechał :o Oj ciśnienie mi wtedy skoczyło znacznie.

Od środy działać ma parkieciarz- ostatni człek najemny. Potem to tylko na siebie będziem się złościć za fuszerki. Ale to już niespiesznie wszystko, bez nerwacji, z kawką na tarasie z palet i desek szalunkowych :lol: Zameldowaliśmy się, już prawie gotowi jesteśmy do odbioru... Jak gdzieś koło jakiejś budowy przejeżdżam, to tak mi się błogo robi, że ja to już za sobą mam...

Zdjęć niestety nie mogę pokazać. Pan Koala robił i do niczego ten dom nie jest podobny na tych jego zdjęciach :evil:

Scur sorki ale coś zawsze przekręcam Twojego nicka :oops: sorki wielkie poprawie się :roll:

Szkodzi nic. :wink: :wink: Mój szanowny małżonek go wymyślił. :roll: :roll: Zanim go zapamiętałam tez miałam problemy. Ale skoro już był - to pozostał. Nawet już się przyzwyczaiłam choć nadal dziwaczny mi się wydaje. :lol: :lol:

witam

zdecydowałem się na tynki maszynowe KNAUF

ale sam mam zamiar kupić materiał bo wychodzi to taniej

KNAUF polski, nie niemiecki i tylko z Jaworzna - tak mi powiedzieli

i tu zaczynają się schody... nigdzie nie można go kupić a w hurtowniach są zapisy jak za komuny :D

czy macie namiary gdzie to można kupić?

pozd

Witaj Dagmaro - cieszę sie że jesteś z nami.

ja tez czasami się zastanawiam - czy nie można było by zamieszkać w moim domku, bez podłóg, drzwi wewnętrznych, no i stwierdzam ze owszem można, ale trzeba by było jakieś łóżko kupić, stół, krzesła - i tak zbiera sie kwota którą muszę odjąć od wykończeniówki... :roll:

Ja ze zrzuceniem towaru też miałam do czynienie, raczej mąż. Z PWARis właściciel przywiózł styropian - i mówi do męża ( może myślał, ze to robotnik :lol: ) Szybko proszę mi to rozładować, bo ja nie mam czasu :o :evil:

A w tej chwili czekam na stolarza, AGD już przyszło - muszę wam powiedzieć wybrany przeze mnie sprzęt na skąpiec.pl wykazał że sklep mixmedia.pl miał najniższe ceny. Tylko czekałam trochę długo...

Tu na forum podziękuje pepe który pomaga mi i doradza :)

witam

zdecydowałem się na tynki maszynowe KNAUF

ale sam mam zamiar kupić materiał bo wychodzi to taniej

KNAUF polski, nie niemiecki i tylko z Jaworzna - tak mi powiedzieli

i tu zaczynają się schody... nigdzie nie można go kupić a w hurtowniach są zapisy jak za komuny :D

czy macie namiary gdzie to można kupić?

pozd

Normalka - dobry wybór. Ja na jednej ścianie z braku laku położyłem niemiecki - jest trudnejszy w zacieraniu, bo ma grubsze ziarno - wyszło ok.

Kiedyś chyba obiecałem dać info na temat moich wylewek po tym jak będę mógł wejść do środka i zobaczyć je z bliska.

Tak więc piszę - wyglądają równie ładnie jak z daleka ;)

Tak więc chyba mogę polecić wylewkarza - jeżeli ktoś szuka - proszę o info ;)

Jednego dnia przyjechali pomierzyli

Drugiego przywieźli hydraulikowi styro i folię - coby mógł podłogówkę rozłożyć

Trzeciego dnia przyjechali i zrobili wylewkę

A szefa widziałem tylko raz.

No i dzisiaj będzie drugi raz jak będę mu płacił :D

Kiedyś chyba obiecałem dać info na temat moich wylewek po tym jak będę mógł wejść do środka i zobaczyć je z bliska.

Tak więc piszę - wyglądają równie ładnie jak z daleka ;)

Tak więc chyba mogę polecić wylewkarza - jeżeli ktoś szuka - proszę o info ;)

Jednego dnia przyjechali pomierzyli

Drugiego przywieźli hydraulikowi styro i folię - coby mógł podłogówkę rozłożyć

Trzeciego dnia przyjechali i zrobili wylewkę

A szefa widziałem tylko raz.

No i dzisiaj będzie drugi raz jak będę mu płacił :D

A jak kazali Ci o nią dbać przez pierwsze dni?

Witam wszystkich

dziś miał być u nas na budowie dzień stawiania więźby ale nie udało się zacząć,ponieważ ekipa od rana robiła poprawki po niezbyt udanym zalewaniu wienca na ścianie kolankowej i mieli troszke kucia a później przyszła ulewa i chłopaki zmyli się z budowy

Powidzcie mi jak to jest-czy w deszczową pogode można stawia więźbe czy jest to raczej nie wskazane?

Pytam o realia żeby mieć pole do dyskusji z ekipą jakby chcieli się wypiąć na prace w tym tygodniu bo ponoć ma lać przez cały tydzień i dopiero w piątek ma sie wypogodzić

prosze podzielcie się swoją wiedzą,doświadczeniami jak to u was było

Pozdrawiam D

prośba wielka

chciałabym wkońcu założyć dziennik ale czytam i czytam i nic nie kumam :oops:

nie wiem jak się do tego zabrać

już od dawna się przymierzam ale jak do tej pory nie było czasu,budowa,praca itp ale walczyka czas wkońcu zacząć

prosze o instrukcje

pozdrawiam

http://forum.muratordom.pl/prosze-o-pomoc-jak-zalozyc-dziennik-budowy,t72765.htm

http://forum.muratordom.pl/opis-jak-zrobic-w-podpisie-linki-do-dziennika-i-komentarzy,t67202.htm

a co do dachowcow, to nie wiem czy sama bys chciala pracowac pod chmurka w ulewe??????

raczej nie pracuja