danadom 04.07.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 prośba wielka chciałabym wkońcu założyć dziennik ale czytam i czytam i nic nie kumam nie wiem jak się do tego zabrać już od dawna się przymierzam ale jak do tej pory nie było czasu,budowa,praca itp ale walczyka czas wkońcu zacząć prosze o instrukcje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 04.07.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Kochani ! Poszukuję na wczoraj, a nawet przedwczoraj murarza do wymurowania ścianek kolankowych (z trzpieniami i wieńcem) i szczytowych. Robota na 4-6 dni w okolicy Żórawiny. Nie będę zamęczał Was historią choroby, ale skracając moi murarze wypięli sie na nas pryszczatymi zadami a cieśla i dekarz czekają. Psie juchy. Za wszelkie sygnały będę wdzięczny. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 05.07.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 hejka mam pytanie z innej beczki. jaki kolor podbitki dajecie w Waszch hacjendach?Szczególnie pytam tych co mają grafitowe dachy Co prawda do podbitki nam daleko, ale musiałam podjąć decyzję dotyczącą koloru deski czołowej do naszej dachówki (głeboka czerń). Wybór padł na orzech- ku miłemu zaskoczeniu wcale ciemny nie wyszedł. Chętnie poznam Wasze klorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j 05.07.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Witam! Właśnie sie dowiedziałem, że moja ekipa nie chce u mnie budować Pilnie szukam więc nowej. Jakby ktoś mógł polecić swoją ekipę to proszę o namiary na priv. Pozdrawiam. Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 05.07.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 hejka mam pytanie z innej beczki. jaki kolor podbitki dajecie w Waszch hacjendach?Szczególnie pytam tych co mają grafitowe dachy Co prawda do podbitki nam daleko, ale musiałam podjąć decyzję dotyczącą koloru deski czołowej do naszej dachówki (głeboka czerń). Wybór padł na orzech- ku miłemu zaskoczeniu wcale ciemny nie wyszedł. Chętnie poznam Wasze klorki a ja do czarnego dachu mam bordowa deche czolowa i taką sama bede miala podbitke, cedr duluxa (w dzienniku widac kolorek) moi rodzice zrobili do czarnego dachu mahon sadolinu i wyszedl zolto/brazowy mi sie nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 05.07.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 hejka mam pytanie z innej beczki. jaki kolor podbitki dajecie w Waszch hacjendach?Szczególnie pytam tych co mają grafitowe dachy Heban Sadolinu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 05.07.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Elewacja dodam jasno-szaro-ciemno-szara. Do tego trochę drewna dębowego na balkonie i słupach podcienia (ale to w bliżej nieokreślonej przyszłości) Dodałam, coby mi te trzy szóstki znikły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 05.07.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Witaj Pani Koalo - dawno Cię nie czytaliśmy! Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 06.07.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 ja wlasnie albo zrobie czarną podbitkę i czerowne słupy konstrukcyjne albo podbitkę w kolorze okien (pomarancz) i slupy czarne....szukam inspiracji dzisiaj zjezdziłam pol wrocka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 06.07.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 ja wlasnie albo zrobie czarną podbitkę i czerowne słupy konstrukcyjne albo podbitkę w kolorze okien (pomarancz) i slupy czarne....szukam inspiracji dzisiaj zjezdziłam pol wrocka.... Xeno, u mnie na wsi koles ma czarna podbitke do czrnego dachu. RE-WE-LA-CJA, a wpolaczeniu z czerwonymi slupami bedzie elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 06.07.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 No niestety odrzucenie cywilizacji łączy się z brakiem łączności Duchem jestem jednak z Wami! Może w ciągu najbliższych dziesięcioleci tepsa zbierze się w sobie i pociągnie 20m kabla w kierunku mojego kurnika Do tego czasu muszę męczyć się z komórką= otwieranie strony przez 5 min. Mieszkamy miesiąc. Poznajemy się z domkiem, jego stukotami, wyciem nocnym w kominie i innymi atrakcjami. Otynkowaliśmy się do końca (dwa razy domawiany tynk), założyliśmy rynny spustowe(4 wyjazdy do Casto po brakujące pierdoły), usypaliśmy kopczyk z 60 ton czarnoziemu (300pln za 12t) koło domku, który momentalnie stał się ulubionym miejscem zabaw dzieci- każdego wieczora łazienka wygląda tak, jakby się w niej kąpało stado kominiarzy. Ostatnio nawet drzwi wew mi zamontowali- DRE standard, klon. I tu ciekawostka- zapłaciłam na Bielanach za drzwi z montażem, ale bez wniesienia Pan wyrzucił mi drzwi pod garażem i sobie pojechał Oj ciśnienie mi wtedy skoczyło znacznie. Od środy działać ma parkieciarz- ostatni człek najemny. Potem to tylko na siebie będziem się złościć za fuszerki. Ale to już niespiesznie wszystko, bez nerwacji, z kawką na tarasie z palet i desek szalunkowych Zameldowaliśmy się, już prawie gotowi jesteśmy do odbioru... Jak gdzieś koło jakiejś budowy przejeżdżam, to tak mi się błogo robi, że ja to już za sobą mam... Zdjęć niestety nie mogę pokazać. Pan Koala robił i do niczego ten dom nie jest podobny na tych jego zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 07.07.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Scur sorki ale coś zawsze przekręcam Twojego nicka sorki wielkie poprawie się Szkodzi nic. Mój szanowny małżonek go wymyślił. Zanim go zapamiętałam tez miałam problemy. Ale skoro już był - to pozostał. Nawet już się przyzwyczaiłam choć nadal dziwaczny mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 07.07.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 witam zdecydowałem się na tynki maszynowe KNAUF ale sam mam zamiar kupić materiał bo wychodzi to taniej KNAUF polski, nie niemiecki i tylko z Jaworzna - tak mi powiedzieli i tu zaczynają się schody... nigdzie nie można go kupić a w hurtowniach są zapisy jak za komuny czy macie namiary gdzie to można kupić? pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.07.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 KNAUF polski, nie niemiecki i tylko z Jaworzna - tak mi powiedzieli i tu zaczynają się schody... nigdzie nie można go kupić a w hurtowniach są zapisy jak za komuny Coś mi się wydaje, że jakbyś im powierzył kupno materiału, to by bez problemu go nabyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 07.07.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Witaj Dagmaro - cieszę sie że jesteś z nami. ja tez czasami się zastanawiam - czy nie można było by zamieszkać w moim domku, bez podłóg, drzwi wewnętrznych, no i stwierdzam ze owszem można, ale trzeba by było jakieś łóżko kupić, stół, krzesła - i tak zbiera sie kwota którą muszę odjąć od wykończeniówki... Ja ze zrzuceniem towaru też miałam do czynienie, raczej mąż. Z PWARis właściciel przywiózł styropian - i mówi do męża ( może myślał, ze to robotnik ) Szybko proszę mi to rozładować, bo ja nie mam czasu A w tej chwili czekam na stolarza, AGD już przyszło - muszę wam powiedzieć wybrany przeze mnie sprzęt na skąpiec.pl wykazał że sklep mixmedia.pl miał najniższe ceny. Tylko czekałam trochę długo... Tu na forum podziękuje pepe który pomaga mi i doradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 07.07.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 witam zdecydowałem się na tynki maszynowe KNAUF ale sam mam zamiar kupić materiał bo wychodzi to taniej KNAUF polski, nie niemiecki i tylko z Jaworzna - tak mi powiedzieli i tu zaczynają się schody... nigdzie nie można go kupić a w hurtowniach są zapisy jak za komuny czy macie namiary gdzie to można kupić? pozd Normalka - dobry wybór. Ja na jednej ścianie z braku laku położyłem niemiecki - jest trudnejszy w zacieraniu, bo ma grubsze ziarno - wyszło ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.07.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Kiedyś chyba obiecałem dać info na temat moich wylewek po tym jak będę mógł wejść do środka i zobaczyć je z bliska. Tak więc piszę - wyglądają równie ładnie jak z daleka Tak więc chyba mogę polecić wylewkarza - jeżeli ktoś szuka - proszę o info Jednego dnia przyjechali pomierzyli Drugiego przywieźli hydraulikowi styro i folię - coby mógł podłogówkę rozłożyć Trzeciego dnia przyjechali i zrobili wylewkę A szefa widziałem tylko raz. No i dzisiaj będzie drugi raz jak będę mu płacił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 07.07.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Kiedyś chyba obiecałem dać info na temat moich wylewek po tym jak będę mógł wejść do środka i zobaczyć je z bliska. Tak więc piszę - wyglądają równie ładnie jak z daleka Tak więc chyba mogę polecić wylewkarza - jeżeli ktoś szuka - proszę o info Jednego dnia przyjechali pomierzyli Drugiego przywieźli hydraulikowi styro i folię - coby mógł podłogówkę rozłożyć Trzeciego dnia przyjechali i zrobili wylewkę A szefa widziałem tylko raz. No i dzisiaj będzie drugi raz jak będę mu płacił A jak kazali Ci o nią dbać przez pierwsze dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 07.07.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Witam wszystkich dziś miał być u nas na budowie dzień stawiania więźby ale nie udało się zacząć,ponieważ ekipa od rana robiła poprawki po niezbyt udanym zalewaniu wienca na ścianie kolankowej i mieli troszke kucia a później przyszła ulewa i chłopaki zmyli się z budowy Powidzcie mi jak to jest-czy w deszczową pogode można stawia więźbe czy jest to raczej nie wskazane? Pytam o realia żeby mieć pole do dyskusji z ekipą jakby chcieli się wypiąć na prace w tym tygodniu bo ponoć ma lać przez cały tydzień i dopiero w piątek ma sie wypogodzić prosze podzielcie się swoją wiedzą,doświadczeniami jak to u was było Pozdrawiam D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 07.07.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 prośba wielka chciałabym wkońcu założyć dziennik ale czytam i czytam i nic nie kumam nie wiem jak się do tego zabrać już od dawna się przymierzam ale jak do tej pory nie było czasu,budowa,praca itp ale walczyka czas wkońcu zacząć prosze o instrukcje pozdrawiam http://forum.muratordom.pl/prosze-o-pomoc-jak-zalozyc-dziennik-budowy,t72765.htm http://forum.muratordom.pl/opis-jak-zrobic-w-podpisie-linki-do-dziennika-i-komentarzy,t67202.htm a co do dachowcow, to nie wiem czy sama bys chciala pracowac pod chmurka w ulewe?????? raczej nie pracuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts