danadom 08.07.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 hahahahahahaha dobre to było hahahahahaha usmialiśmy się z mężem może i faktycznie było by to dobre rozwiązanie gdyby nie to że zapewne Twoje od moich różnią się wymiarami ale pomysł dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 08.07.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 a no i nie wiem czy by Ci kolor i materiał odpowiadał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 08.07.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 E tam, gdzieś by się przytło, gdzieś naciągło i byłby git Z tymi terminami montażu to chyba nie jest tak tragicznie, żeby cię nie mogli wcisnąć. U mnie montaż wszystkich okien trwał 4 godziny. W Oknoplaście od razu mi powiedzieli, że w razie obsówy potrzymają mi okna bezpłatnie na magazynie. U mnie dach (więźba, folia, dachówka) robili w 1,5 tygodnia (oprócz 70 skrajnych dachówek, których zabrakło, a których nie mogłam dostać przez 4 m-ce ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 08.07.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 nic trzeba bedzie jutro dzwonić do firmy od okien i na wszelki wypadek spróbować zmienić termina tak to było fajnie poukładane-zaraz na koniec lipca lub początek sierpnia mieliśmy umówionego hydraulika i też nie wiem co z nim bedzie bo ma napięte teminy a powiedział że nie wejdzie do domu póki nie bedzie stan zamknięty co by pewne rzeczy nie poznikały bo to różnie bywa-elektryk przyjeżdza już w piątek na rekonesans-mówił że póki co to powykuwa pod instalacje bo w sieprniu idzie na urlopzobaczymy jakoś to bedzie może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 08.07.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Pani Koala a ilu dachowców u Ciebie robiło dach i jaka powierzchnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 08.07.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 bo u mnie co prawda daszek prosta koperta bez żadnych lukaryn i innych rzeczy jedynie 3 okna połaciowe i daszek nad wejściem ale powierzchni około 400 m2 i kącie 30stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 08.07.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 dwuspadowy, 210m2, jedna lukarna, 6 chłopa- dachówki kładło dwóch, reszta tachała na górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 08.07.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 no to u mnie potrwa zapewne dłuuuuuuugo bo u mnie jedynie robi to dwóch,jeden ze smykałką ciesielską bo to górak a drugi to jego pomocnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandzia 08.07.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Witam Wszystkich, Poszukuję rzetelnych i tanich fachowców do CO, woda i kanalizacja. Czy macie jakieś sprawdzone namiary? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuch 08.07.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 a ja czekam na przeprowadzkę, tzn. jutro wchodzi pan stolarz i robi mi schody jesionowe oraz obija belki, następnie wchodzą panowie od wykończeniówki i wykańczają już ostatecznie, czyli poprawiaja wszystko co panowie z Budusa zepsuli (poobijane świezutko malowane ściany, odpadnięty kawał tynku w łazience). POtem panowie z Budusa przyjdą wymenic listwę w ościeznicy, bo im się pomyliło i przycięli 10 cm za krótką potem jeszcze dobije pan elektryk ostateczne szlify i za 2 tygodnie.......... plan0 -nie ma kuchni, nie ma mebli (oprócz pokoiku mojej trzylatki), nie ma szaf harcerstwo normalnie i tu słów kilka o serwisie posprzedażowym - Polokno - nie można sie doprosić żeby łąskawie przyjechali i wyregulowali okna, które się zaczęły ciężko domykać, Budus - moja ekipa montażowa jest do bani, jak montowali drzwi zewnętrzne to przewiercili sie przez rure z wodą, teraz ta ościeżnica i tynk.... Boże jak ja się cieszę, ze to juz koniec..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ray23 08.07.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 no to u mnie potrwa zapewne dłuuuuuuugo bo u mnie jedynie robi to dwóch,jeden ze smykałką ciesielską bo to górak a drugi to jego pomocnik Wiesz co to ja już bym się bał. U mnie robiło 4 i było tak ze tylko jeden bylł dekarzem a reszta to jego pomagierzy. I mieli ładowarke do dyspozycji do podnoszenia cieżkich krokwi. Ja na Twoim miejscu pojechałbym i pogadał z poprzednimi inwestorami, którzy skorzystali z jego oferty. Ja zrobiłem bład i nie rozamawiałem z inwestorem a bylem na jego budowie , tylko wtedy wyglądalo to całkiem fajnie , ale dach był mniejszy od mojego. Najlepsze jest to ze mój budowlaniec zaprosił na moją budowę kolejnego potencjalnego inwestora, i nawet się z nim widziałem i przywitałem ale niezręcznie było mi cos mówic przy budowlańcu , a teraz ponoć już mu puszczają nerwy bo robi dach już 2 miesiące. Dlatego według mnie najlepiej rozmawiać z poprzednim inwestorem i nie wierzyć na słowo i spisywać umowę z terminem i karami za opóźnienia. A poza tym trzeba porównywać tylko podobne dachy. Mój garaż robili tydzień - okolo 100m2 i to według mnie było w normie choć ponoć chwalił się mi dekarz, że jakby miał płacone na akord to zrobiłby go w 3 dni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 08.07.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Budus - moja ekipa montażowa jest do bani, jak montowali drzwi zewnętrzne to przewiercili sie przez rure z wodą, teraz ta ościeżnica i tynk.... Boże jak ja się cieszę, ze to juz koniec..... Napisz która to ekipa Budusa takie numery robi to ostrzeżesz innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 08.07.2008 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 A tak na marginesie - po ile macie schody u siebie i z czego? Nam się zamarzył dąb (podpasowany do podłogi w salonie) ale jak usłyszałem wycenę 25tyś to usiadłem. I szukamy czegoś alternatywnego tańszego. Ja mam schody betonowe, wylewane i będą obite jesionem (dąb był w tej samej cenie, lecz mi bardziej podoba się jesion) - cena obicia z materiałem wraz z poręczami itp. 7 500 zł W sumie jest u mnie 13 stopni - szczegóły pod linkiem: http://www.archon.pl/index.php?act=33&rodzaj=rzuty&sid=m410794850837b Wycena 25 tys to przegięcie - materiały na duże schody o konstrukcji drewnianej kosztują w sumie 5 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 09.07.2008 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 a ja czekam na przeprowadzkę, tzn. jutro wchodzi pan stolarz i robi mi schody jesionowe oraz obija belki, następnie wchodzą panowie od wykończeniówki i wykańczają już ostatecznie, czyli poprawiaja wszystko co panowie z Budusa zepsuli (poobijane świezutko malowane ściany, odpadnięty kawał tynku w łazience). POtem panowie z Budusa przyjdą wymenic listwę w ościeznicy, bo im się pomyliło i przycięli 10 cm za krótką .... Witaj zuch Czy możesz mi na priva napisać co to za ekipa z Budusa montowała Ci drzwi w domku? Bardzo proszę, bo do mnie wchodzą na dniach i trochę mnie nastraszyłeś! Z góry dziękuję i pozdrawiam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kine 09.07.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 zuchu napisz jaka to ekpia, u mnie maja w przyszlym tygodniu montowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 09.07.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Godin napisałam na priv Pozdrawiam wszystkich w ten na razie słoneczny dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 09.07.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Witaj zuch Czy możesz mi na priva napisać co to za ekipa z Budusa montowała Ci drzwi w domku? Bardzo proszę, bo do mnie wchodzą na dniach i trochę mnie nastraszyłeś! Z góry dziękuję i pozdrawiam:D Dzień dobry wszystkim. Proponuję nie na prv tylko na forum żeby wszyscy wiedzieli komu na ręce patrzeć. Co ja mówię??!! KOGO DO DOMU NIE WPUSZCZAć!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 09.07.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 nic trzeba bedzie jutro dzwonić do firmy od okien i na wszelki wypadek spróbować zmienić termin a tak to było fajnie poukładane Nie spiesz się koleżanko tak z przekładaniem terminu. Zawsze zdążysz ich powiadomić. A jeśli Twoje "cudowne chłopaki" zdążą ? To co? Będziesz potem na okna czekała? zobaczymy jakoś to bedzie może Ale nie ma być jakoś, ma być dobrze. I Będzie na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 09.07.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Widział ktoś gdzieś we Wro lampy Rabalux? Porażka z wyborem lamp Niby tego jest od groma i tylko wybierać, ale jak przyjdzie co do czego, to się okazuje, że nie ma nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 09.07.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Dagmaro - spróbuj tu, może coś wybierzesz: http://www.artino.pl/index.php?a=lista&k=44 Ja widziałam te lampy na żywo w Przemyślu, wyglądają lepiej niż na www. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts