Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Trociu - jeśli Cię szerszenie nie zeżarły to przypominam się delikatnie. :)

Szerszenie przegrały. Zostały najpierw zalane jakimś świnstwem z aerozolu. A potem przy okazji strąciłem ten ich zalązek gniazda (leży teraz w domku na pokaz).

Przypominasz się, tylko proszę przypomnij mi o czym :D

Trociu - jeśli Cię szerszenie nie zeżarły to przypominam się delikatnie. :)

Szerszenie przegrały. Zostały najpierw zalane jakimś świnstwem z aerozolu. A potem przy okazji strąciłem ten ich zalązek gniazda (leży teraz w domku na pokaz).

Przypominasz się, tylko proszę przypomnij mi o czym :D

No wiesz, jak to? Czekam n-ty dzień na wynik Twojej rozmowy z sąsiadem ad. ziemia w Dobrzykowicach.

Oj Trociu, Troci sklerotyk jesteś (a myślałam, że większego ode mnie nie ma). :roll: :roll: :lol: :lol:

Ray 23 - ja u nich kupie juz tylko centralkę, bo mają fajne rabaty.

Szkoda Kazia żony, sama może nie dać rady pociągnąć firmy choć ma chęci.

A Nikol- montowali w takich rezydencjach, po wielu pomiarach, że jak Kazimierz pokazywał mi projekt np. na dwie 600ti to mi oczy z orbit wychodziły.

No cóż - sam się o jej zaletach przekonam.

A GWC mam od roku asymilujące się, właśnie wykonane z jednego kawałka - 5 rur - jeszcze nie użytkowany.

Moi rodzice tez wybrali sp pana Kazia, swietny fachowiec byl, niestety byl...

a tak szczegółowo, to jakies fi tej rury pamietasz?

Podprowadza sie to rurę pod sam komin? :roll:

Niestety nie pamiętam. Coś mi się wydaje że albo 110 albo 160. JaK nie zapomnę to wieczorem zmierzę.

U mnie wyprowadzona jest tuż przy kominie.

Trzeba pamiętać, aby zachować spadek na zewnątrz, coby woda się do niej nie wlewała.

Oj - właśnie widzę, że o kolejnej rzeczy zapomniałem. Tak wiec scur - nie jesteście jedyni czekający na info ode mnie. Ale już i to zapisuję i do poniedziałku będzie na forum.

Materiały do instalacji tego ustrojstwa, kupowaliśmy w firmie Elmix na Kramelkowej. Polecam, super obsługa. Wszystko zaprojektują i policzą ile czego i gdzie ma być. Oczywiście też montują jak ktoś chce, ale niestety jak dla mnie koszt montażu niewspółmierny z nakładem pracy i jak pisałam wcześniej proste to jak drut. U nas materiały instalacyjne niewiele ponad 300zł .

To ja się urwę z choinki w ten spokojny sobotni wieczór...

Doradca kredytowy, z którym zaczęliśmy gadać nagle zapomniał języka w gębie...

W dodatku podejrzewam, że zmienił telefon komórkowy na nowy, siakiś model dla wyższych bytów i inteligencji - nagle sie okazało, ze nie potrafi odbierać i wykonywać połączeń :evil:

:lol:

Poratujcie (jak możecie) namiarami na jakiegoś magika od kredytów z prawdziwego zdarzenia pliss :oops:

Czy macie jakieś doświadczenia z urządzeniami do uzdatniania wody?

Czy montujecie takie ustrojstwa u siebie?

Na co zwrócić uwagę?

Może ktoś z gminy Kobierzyce robił badanie wody dostarczanej przez EXPRIM i co ono wykazało.

Proszę o podpowiedzi, bo firm z różnymi filtrami jest multum, ale co i jak wybrać to sam nie wiem.

Z góry dziękuję za pomoc.