HRABSKA 14.07.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 mamy kryzys na rynku tynków maszynowych Knaufa !!! jest tylko na zapisy a i w ten sposób jak nie jesteśtynkarzem to nie dostaniesz (!) polecili mi tynk maszynowy BAUMIT. ponoć te same parametry jak polski Knauf czy ktoś z was na nim robił? czy słyszeliście jakieś opinie? pozd Dzieki Trociu!! Dawidk ja wczoraj widziałam w ulotce z OBI kanufa 30 kg, po 22,90 sprawdź, może już masz odpowiedź, na swoje pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 14.07.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Pilna sprawa- jeden elektryk mnie wyrolował, tzn zaginął w akcji, cena ustalona to 33zł/pkt Teraz mam nowych chętnych elektryków, tylko nie wiem czy przypoadkiem za dużo nie chcą mnie skasować:- 1 pkt 38zł robocizna- rozdzielnia bezpiecznikowa 300zł- uziom i inst wyrówn 400zł- pomiary i dokumentacja do odbioru 400zł- instalacja ziemna WLZ od ZK do budynku 30zł za metr bieżący kabla ziemnego. Sprawa jest pilna, bo chłopaki musza dzisiaj dostać odpowiedź... Ja mam już obsówę na budowie 3 tyg i nie chcę więcej czasu czekać.... Tak więc moi mili: BRAĆ? czy NEGOCJOWAĆ i BRAĆ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 14.07.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Pilna sprawa - jeden elektryk mnie wyrolował, tzn zaginął w akcji, cena ustalona to 33zł/pkt Teraz mam nowych chętnych elektryków, tylko nie wiem czy przypoadkiem za dużo nie chcą mnie skasować: - 1 pkt 38zł robocizna A jak miałeś ustaloną definicję punktu z poprzednim elektrykie a jak definiują punkt nowy potencjalni? Czy Ci nowi przygotowują całą dokumentację do odbioru w energetyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 14.07.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Przy odprowadzaniu rury do kominka warto pamiętać o tym żeby wylot był od zawietrznej, najlepiej od południa, byle nie od północy / od miejsca gdzie zimno i wieje (będzie ochładzać podłogę - tak jak u polanki -pozdrawiam Dagmarę i Grzegorza!! no i może być za duży cug w kominku). Konieczne musi być kratka przeciw gryzoniom - mysz będzie ciężko wyciągnąć z takiej rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 14.07.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Pilna sprawa - jeden elektryk mnie wyrolował, tzn zaginął w akcji, cena ustalona to 33zł/pkt Teraz mam nowych chętnych elektryków, tylko nie wiem czy przypoadkiem za dużo nie chcą mnie skasować: - 1 pkt 38zł robocizna A jak miałeś ustaloną definicję punktu z poprzednim elektrykie a jak definiują punkt nowy potencjalni? Czy Ci nowi przygotowują całą dokumentację do odbioru w energetyce? Więc tak - poprzedni 1 pkt to: gniazdo tel, antenowe, sieciowe, wył schodowy, pkt swietlny. Za rozdzielnie uziomy i inst ziemną, wszystko razem 1000zł Nowi: 38zł za: każde gniazdko, sieciowe, tel, antenowe, pkt swietlny, wył schodowy. Z rozmowy wynikało że przygotuja całą dokumentację do odbioru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 14.07.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Kochani, gdzie TANIO kupic cegle klinkierowa dziurawke kolor antracyt/czarny?????? potrzebujena ogrodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 14.07.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Pilna sprawa - jeden elektryk mnie wyrolował, tzn zaginął w akcji, cena ustalona to 33zł/pkt Teraz mam nowych chętnych elektryków, tylko nie wiem czy przypoadkiem za dużo nie chcą mnie skasować: - 1 pkt 38zł robocizna - rozdzielnia bezpiecznikowa 300zł - uziom i inst wyrówn 400zł - pomiary i dokumentacja do odbioru 400zł - instalacja ziemna WLZ od ZK do budynku 30zł za metr bieżący kabla ziemnego. Sprawa jest pilna, bo chłopaki musza dzisiaj dostać odpowiedź... Ja mam już obsówę na budowie 3 tyg i nie chcę więcej czasu czekać.... Tak więc moi mili: BRAĆ? czy NEGOCJOWAĆ i BRAĆ??????? Dla spokojności skontaktuj się z elektrykiem polecanym przez moich murarzy a działającym na naszym terenie Namiary wysłałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 14.07.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 Przeżyłem dzisiaj 2 zaskakujące sytuacje dobrą i złą. Zła to to, że za mapkę do celów projektowych pod projekt przyłącza wody i kanalizacji oraz umiejscowienie na mapach domu geodeta zażądał 1 000 zł. Czy to normalna cena, czy kosmos ? Ile Wy płaciliście za takie cuś ? Termin realizacji - koniec Sierpnia Potem jeszcze projekt przyłącza 150 zł i ... nie wiem co dalej - pewnie kolejne wydatki za nie wiadomo co Dobra była taka, że w Cer-max w Jelczu dali mi taką cenę na kafelki jaka była najniższa oferta w internecie, a odpadła przesyłka, bo sam wziąłem od ręki - w innych "normalnych" sklepach było 20-30% drożej i czas oczekiwania 5 dni. Do tego właściciel twierdzi, że przebije każdą cenę na ceramikę sanitarną, kabiny prysznicowe itp. - zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.07.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Suspenser - Ty to masz zawsze dobre wiadomości. Ja właśnie jestem na etapie wyboru ceramiki i kafli, więc się przejadę do nich. Nie wiem tylko kiedy, bo pewnie otwarci w godzinach w jakich ja pracuję. Pozostanie sobota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HRABSKA 15.07.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Czy Ktoś z Was może polecić swoją ekipę od tynków, chodzi mi o maszynowe gipsowe??? Dawidk Ty już znalazleś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 15.07.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Hmm... ja wlasnie znalazle goscia co kladzie panele za 10pln/m2.. szczerze sie troche zdziwilem ta cena bo myslalem ze panele kolo 2o sie kladzie.I sie tak zastanawiam czy to moze jakis "poczatkujacy" koles co mi spierdzieli podloge? co myslicie brac czy nie brac? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HRABSKA 15.07.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Hmm... ja wlasnie znalazle goscia co kladzie panele za 10pln/m2.. szczerze sie troche zdziwilem ta cena bo myslalem ze panele kolo 2o sie kladzie. I sie tak zastanawiam czy to moze jakis "poczatkujacy" koles co mi spierdzieli podloge? co myslicie brac czy nie brac? pozdro Boru! jak dla mnie to tanio, ale z tego co wiem to łatwa sprawa, moja koleżanka ostatnio układała z mężem. Dali radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.07.2008 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Układanie paneli jest bardzo proste. Nawet układanie barlinkowopodobnych cudów nie jest zbytnio skomplikowane. Więc może facet ma wprawę i wszystko szybko ładnie montuje i zarabia na przerobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 15.07.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 HRABSKA, znalazłem człowieka od tynków 13 za metr, bez faktury ale z umową gwarancyjną. normalnie wszyscy biorą 14 pln tak jakby się zmówili jeszcze nie sprawdziłem jego budowy żeby empirycznie stwierdzić czy jest dobry. jest młody, tynki robi 3 lata jak go ocenię to ci zarekomenduję jak masz stosunkowo równe ściany to opłaca się samemu kupować materiał polskiego Knaufa (bardzo ciężko go teraz dostać) lub BAUMIT, taka sama jakość a tańszy i dostępny pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danusieńka 15.07.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Witam!Jestem również zainteresowana ceną tynków, ale 13-14 zł/m2 to pewnie gipsowe. Wstępnie rozmawiałam o cenach cementowo-wapiennych to 30 zł/m2 z jego materiałem. Rozmawiałam z innym gościem, to bierze 18zł/m2 ale trzeba kupić materiał. To nie tylko gips czy wapno ale też listwy narożne. Zaprawa, która w czasie tynkowania spada na posadzkę nas nie obchodzi a gdybym kupowała to żal tej zmarnowanej. Takie jest moje zdanie. Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 15.07.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 13-14zł/m2 gipsowe? gdzie tak tanio robią, bo ja pilnie szukam. Znalazłem 20zł/m2 bez materiały, i 30zł/m2 z materiałem ( i wygląda że z materiałem wychodzi taniej) Drugie pytanko ile płaciliście za robotę hydraulikowi sama robota za punkt (czyli punkt poboru wody ciepłej i zimnej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 15.07.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 WITAM mam pytanko a raczej prośbe o poraderobi sie u nas więźba-wkońcu a chodzi mi o porade w sprawie dachowkimiała być ceramika ale kosztynas zerzarły więc idziemy w beton a pytanie czy też prośba dotyczy jaką wybrać,BRASSA czy też EURONIT -obydwie tą to dachówki podójne delikatne eskico wybrać którą z tych firm? która lepsza????????//prosze o podpowiedzi pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 15.07.2008 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Suspenser - Ty to masz zawsze dobre wiadomości. Ja właśnie jestem na etapie wyboru ceramiki i kafli, więc się przejadę do nich. Nie wiem tylko kiedy, bo pewnie otwarci w godzinach w jakich ja pracuję. Pozostanie sobota. Pracują do 17-tej (ja byłem nawet o 17.15 i się załapałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HRABSKA 16.07.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 witam mam pytanko a raczej prośbe o porade robi sie u nas więźba-wkońcu a chodzi mi o porade w sprawie dachowki miała być ceramika ale kosztynas zerzarły więc idziemy w beton a pytanie czy też prośba dotyczy jaką wybrać,brassa czy też euronit -obydwie tą to dachówki podójne delikatne eski co wybrać którą z tych firm? Która lepsza????????// prosze o podpowiedzi pozdrowionka brass!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 16.07.2008 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Hmm... ja wlasnie znalazle goscia co kladzie panele za 10pln/m2.. szczerze sie troche zdziwilem ta cena bo myslalem ze panele kolo 2o sie kladzie. I sie tak zastanawiam czy to moze jakis "poczatkujacy" koles co mi spierdzieli podloge? co myslicie brac czy nie brac? pozdro dla wprawnych 2 ludzi 20 m2 podłogi to 2 h pracy. czyli 200 zł w 2 h po twojej stawce. To samo jest w stanie ułożyć 1 osoba tylko w 4-6 h. Montaż listew liczony zawsze osobno. Wg mnie cena normalna. Jak kupujesz w wielu sklepach panele to montaz jest gratis (tzn. mieści się w różnicy między stawką VAT 22 a 7%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts