Jola z Melisy 18.07.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Aniu, nie martw się. Jak nie będziesz miała gdzie sadzić zapraszam do mnie. Zuch, gratulacje! Ale super, bardzo zazdraszczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.07.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Ja też bym trochę krzaczków posadził, ale jeszcze działka nie przygotowana. Na razie mam górki i doliny po wykopach - ktoś ma jakiś sprawdzony pomysł na wyrównanie całości do jednego poziomu? p.s. pamiętam o tym, że mam zdobyć namiar na ziemię w dobrzykowicach. u mnie wjedzie spych i wyrowna teren, a poki co rolnik zaoral mi tyl dzialki i tak wsadzalam jak leci cala roslinnosc No właśnie jak równali teren po wykopach to nie do końca go wyrównali. Bo tam gdzie był dołek pozostał dołek tylko inaczej uformowany. Bo przecież maszyna zaczyna jechać w dół i równa ziemię w dół. Liczę na to, że jak już jakiegoś rolnika znajdę, to on orając ziemię, wyrówna to jakoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 18.07.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Trociu a rekultywator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.07.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Trociu a rekultywator? Myślałem o czymś takim w wydaniu rolniczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ika_71 18.07.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Witam! Czy ktoś orientuje sie w cenie podbitki drewnianej (ile za materiał, ile za robocizne)?? Szukalam w LIŚCIE PŁAC WYKONAWCOW, ale tam niewiele postów z tego roku w tym temacie Jeśli ktoś ostatnio kupował styropian 15 ryflowany, to też chętnie przeczytam gdzie i za ile pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 18.07.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 No to mamy silną grupę krzakową! Ja wracam do WRO na początku sierpnia, koło połowy sierpnia zaczynam zbierać zamówienia na krzaczki. Do tego czasu wyrównujcie, usypujcie i róbcie listę roślinek. Sama mam do rozrzucenia 60 ton I muszę dwa spady uprofilować jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 18.07.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 no wielkie dzięki, w końcu a już zaczynałem w Was wątpić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HRABSKA 18.07.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 No to mamy silną grupę krzakową! Ja wracam do WRO na początku sierpnia, koło połowy sierpnia zaczynam zbierać zamówienia na krzaczki. Do tego czasu wyrównujcie, usypujcie i róbcie listę roślinek. Sama mam do rozrzucenia 60 ton I muszę dwa spady uprofilować jakoś Ja też sie pisze na Krzaki a może i nawet na choinki ostatnio nawet jedna wsadziłam z doniczki, ale chyba 2 godziny w samochodzie w ciepełku u nie dała rady niestety- nie przyjęła się. ( tzn te ładne nowe igiełki poprostu uschły) Ale nie wykopuję może na drugi rok sie odbijie co myslicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 18.07.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 No to mamy silną grupę krzakową! Ja wracam do WRO na początku sierpnia, koło połowy sierpnia zaczynam zbierać zamówienia na krzaczki. Do tego czasu wyrównujcie, usypujcie i róbcie listę roślinek. Sama mam do rozrzucenia 60 ton I muszę dwa spady uprofilować jakoś Ja też sie pisze na Krzaki a może i nawet na choinki ostatnio nawet jedna wsadziłam z doniczki, ale chyba 2 godziny w samochodzie w ciepełku u nie dała rady niestety- nie przyjęła się. ( tzn te ładne nowe igiełki poprostu uschły) Ale nie wykopuję może na drugi rok sie odbijie co myslicie?? zostaw i podlewaj moze cos z tego bedzie, ja mam takie ze 3 i z nadzieja czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 18.07.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 czy ktoś zna Pana tynkarza Mieczysława Warteckiego ? i może coś o nim powiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 18.07.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 jeśli moge zapytać jaką dachówkę brałeś i jaką cene dostałeś ? Jasne że możesz . Zdecydowałem się na Creatona Kerra Pfanne Antracyt - interesuje Cię cena dachówki podstawowej/gąsiorów? była bym wdzięczna za informacje cenowe z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 19.07.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Jeśli mogę coś poradzić z trzyletniej walki z ogrodem - nie da rady zrobić wszystkiego od razu więc zawiązywanie grupy jest trochę na wyrost - oszczędności będą rzędu 50-100 zł a nie dacie rady posadzić wszystkiego sami, chyba że macie ogrodnika (a to kosztuje) - a jak zostawicie rośliny w donicach dłużej niż parę tygodni to może im się coś stać.Najlepiej wynająć rolnika z kultywatorem takim do pola - najtaniej! a potem pana z kultywatorem ogrodniczym (koszt ok 300 zł) i OD RAZU siać trawę. Wcześniej jednak zostawić miejsca na obrzeżach czy w miejscach gdzie mają być klomby na których wysypiecie korę (gdzie nie będzie trawnika) - sadzić można później sukcesywnie. Likwidacja trawnika jak się zmieni koncepcja ogrodu jest bardzo trudna - prościej się likwiduje perz niż trawnik. U sąsiada zakładali ogrodnicy trawę - trzech chłopa w trzy tygodnie, a i tak wyrosły w jakichś 40% chwasty. Lepiej kupowac sukcesywnie bo zmieniają się koncepcje, pomysły, lepiej jak ogród się kształtuje stopniowo. Co do roślinek przetrzymanych w samochodzie - po paru godzinach nic im się nie powinno stać więc pewnie były i tak chore jak padły. Ja nieraz wożę parę godzin w bagażniku i nic się nie dzieje.Na pewno odzyskają siły tylko nie wolno nawozić. U mnie wyschnięty (jak mi się wydawało) jałowiec po dwóch latach doszedł do siebie i pięknie rośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 19.07.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Mam do oddania siano - gratis, skoszone mam pół hektara badyli. Wystarczy zebrać BK - no myślałam że wpierw klomby porobię, niech rosną, a potem ewentualnie między nimi trawę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 19.07.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Witam - jak w temacie Mam prośbę, czy mógłby ktoś dać jakieś namiary na godną polecenia i w ludzkiej cenie - ekipę, która ociepla i wykańcza poddasze - w okolicach Wrocławia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 19.07.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 IzaN - bardzo polecam swojego wykonawcę: Fila Wojciechhttp://www.fila.wroclaw.pl tel. 602-325-931 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 19.07.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 IzaN - bardzo polecam swojego wykonawcę: Fila Wojciech http://www.fila.wroclaw.pl tel. 602-325-931 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 20.07.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 U sąsiada zakładali ogrodnicy trawę - trzech chłopa w trzy tygodnie, a i tak wyrosły w jakichś 40% chwasty. BK... toś mnie pocieszył... bo my zakładaliśmy sami i też połowa to chwasty (najgorsze ze chwasty trawiaste) i nie można ich chemią potraktować... i już myślałam że to nasza amatorszczyzna wyszła nam bokiem.. a tu widzę że w porównaniu do firmy ogrodniczej efekt jakby podobny a parę złociszy zostało w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 20.07.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Czy robił ktoś z was ostatnio posadzkę? Jakie są ceny za metr z materiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 20.07.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Czy robił ktoś z was ostatnio posadzkę? Jakie są ceny za metr z materiałem? Ja za 330m2 w tym garaż 35 i taras30 (podwójne zbrojeni liczone jakoś inaczej) dałem 7500PLN. Do tego piasek płukany - drogo chyba 600PLN za wywrotkę oraz cement. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 20.07.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 pytanie do tychcomająepoksydowefuginabyłam takie droga kupna i połozyłam ręcyma i miliardem gąbek,a teraz pytanie - ile to ma schnąć do utwardzenia?pamięta ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts