Pani Koala 24.07.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 danadom, mi by chyba cierpliwości nie starczyło... Wolałabym chyba inną ekipę szukać i więcej zapłacić, niż się z takimi Zenkami użerać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 24.07.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Odbiegając na chwilę od tematu kominkowego, ponownie mam zagwozdkę z ekipą. Drugi tydzień pojawili się w poniedziałek i wtorek na 5-6godzin i znikają. Najpierw nie odbierają telefonów w środę, w czwartek po południu sms albo tel. że będą w poniedziałek Ciągle są czymś zestresowani, albo że trzeba kopać ławy, albo hds nie wstawił palety pod mordkę i trzeba byłoby nosić pustaki 3 metry, albo dostawa przyjechała o 9:30 a nie o 8:00 i "już nie ma sensu dziś robić" itd. Projekt mam prosty do granic możliwości, zaczęli teoretycznie pracę 30maja i do dziś zrobione jest zero i ciut murowania (fotki w dzienniku). Na 99% zaraz będzie stres przy wylewaniu wieńca, słupach itd.- stres czyli znikamy na 2 tygodnie... Męczyć się z nimi, czy pogonić? Teraz będzie duży problem ze znalezieniem innej ekipy i w sumie nie wiadomo czy nie będzie z deszczu pod rynnę... Chyba że u Was ktoś solidny kończy i może wziąć nową pracę za umiarkowane pieniądze Co radzicie? ja bym odrazu pogonil.. a co do ekipy to mam sprawdzonych bardzo konkretnych ludzi z ukrainy.. tylko musze zapytac czy beda mieli kilka dni na roboty. nie sa tez tani ale drodzy tez nie. a ze konkretni to podam jeden przyklad: dostawa bl;oczkow fundamentowych miala byc rano o 11 ale cos tam sie posliznelo i chlopaki czekali do godziny 17tej. Jak bloczki przyjechaly to chlopaki zabraly sie do roboty i do 24tej rozkladali sobie bloczki wokolo wykopow. Na drugi dzien rano wstali i do 20 murowali fundamenty i jeszcze pol dnia nastepnego i fuindamenty gotowe. rewelka co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 24.07.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 boru jak to zrobili?daj namiar na tą ekipe i powiedz co ogólnie robia ?do jakiego stanu bo u mnie juz 2 tygodnie więźbe moja ekipa kładzie a mnie trafia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 24.07.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 U mnie montaż kominka (najprostszej w świecie Tarnavy do komina systemowego Komwentu) rwało trzy dni. A co to za firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 24.07.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Ja też przy okazji odejdę na chwilę od tematu kominkowego. Czy macie jakieś zdanie na temat producentów płyt g-k? Całe stelaże mam od Lafarge i teraz jest czas na zakup płyt. Mam grymasić, czy brać co jest na składzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 24.07.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 danadom, mi by chyba cierpliwości nie starczyło... Wolałabym chyba inną ekipę szukać i więcej zapłacić, niż się z takimi Zenkami użerać... Pani Koala gdybym tylko miała ekipe na ,,już`` to zapewne bym zmieniła ale niestety dobre ekipy są zawalone robotą a jeśli chodzi o całą reszte to nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi bo można wpaść z deszczu pod rynne dlatego póki co sie męczymy tylko nie wiem jak długo damy rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 24.07.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 A ja mam wrażenie, że wykonawcy troche odpuścili i ceny też jakby ciutkę spadają. Przy takim kursie funta, coraz mniej opłaca się wyjeżdżać, a i bum budowlany już nie ten co w zeszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 25.07.2008 03:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 TO z tego co widzę, moi od kominków sprawili się nieźle. Robota trwała dwa dni, dlatego że bloczki musiały schnąć. Wsystko bardzo sprawnie, wyszło pięknie, tak jak chciałam. Musieliśmy na nich czekać dwa tygodnie ale nie było takich numerów. Mówię tutaj o obudowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 25.07.2008 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 U mnie montaż kominka (najprostszej w świecie Tarnavy do komina systemowego Komwentu) rwało trzy dni. A co to za firma? Trociu!!! Na poprzedniej stronie uczulałam cię, żebyć Vento na ręce patrzył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.07.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 U mnie montaż kominka (najprostszej w świecie Tarnavy do komina systemowego Komwentu) rwało trzy dni. A co to za firma? Trociu!!! Na poprzedniej stronie uczulałam cię, żebyć Vento na ręce patrzył... AAA - ok - myślałem że jakaś inna właśnie została skrytykowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 25.07.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Teraz mi się przypomniało, że duuuży wybór wkładów jest w firmie UniWag Spolmot na Krakowskiej. Bardzo fachowa obsługa MichAsiek faktycznie mają duży wybór ale musz powiedzieć że tam cena wkładu kominka co ja wybrałam jest bardzo wysoka,tam sam kominek kosztuje tyle co w Vento wyceniki mi wkład z całym osprzętem i montazem No faktycznie, ceny są tam różne Dlatego warto trzymać rękę na pulsie, bo często zdarzały się cenowe promocje na poszczególne wkłady! Poza tym pamiętam, że coś tam można było z panem zagadać o rabacie Dla przykładu nam wycenili Jotula dużo korzystniej niż VENTO, który o rabatach nawet nie chciał słyszeć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 25.07.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 słuchajcie mam pilne pytanie - z jakiej fi i typu rury robi się szybkozłacze i całą "instalację" do szamba? Szambiarz powiedział, że fi szybkozłacza to najczęsciej 100, ale czy rura tez taka powinna byc i z jakiego materiału wiecie może? A możę mozna takie coś kupic gotowe (rury +złącze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MichAsiek 25.07.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Przyznam szczerze, że to bardzo trafne określenie zachowania pana z VENTO -OBRAZIŁ SIĘ Jak uzyskaliśmy wreszcie jakiegoś maila z inf,i wytłumaczyliśmy, że chcemy coś trochę innego i do tego nazwijmy to w rozszerzonej wersji (tzn. dla niego korzystniej ) to przestał reagować i się "obraził". Ogólnie odczucia pozostawił bardzo nieszczególne -ja profesjonalizmu nie dostrzegłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 25.07.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 No to mamy jak w banku, że nas w/w fima pozwie do sądu za zniesławienie - w czasie montażu naszego kominka opisałam uszkodzenie komina w dzienniku. Po czym mój mąż pojechał do nich sprawę omówić. Na dzień dobry został powitany, że oni nas do sądu podadzą za zniesławienie , bo opisałam w dzienniku muratora, że to oni uszkodzili kominek. Opis oględnie zmieniłam, ale zdanie moje o firmie zmianie nie uległo, jeżeli już to w drugą stronę. Ktoś jeszcze jest chętny na sporty ekstremalne z dużą dawką adrenaliny? Serwowane przez w/w firmę? Ale monitoring sieci to mają dobry co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 25.07.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Myślę, że to jest najlepsza antyreklama. A Izie możemy tylko podziekować za ostrzeżnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HRABSKA 25.07.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Ale monitoring sieci to mają dobry co? aaa i to dlatego sie obrażają i nie odpowiadają na maile i telefony, bo siedzą w sieci!!! wszystko jasne!! trzymają rękę na pulsie a ja dalej szukam kominkowego pana??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 25.07.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Szkoda, że Panowie nie wiedzą, że znacznie lepiej byłoby to odebrane, gdyby przeprosili na forum muratora za swoja niekompetencje lub grzecznie starali się wyjasnić niż odgrażali się klientom. I to bez względu na to czy czują się winni czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 25.07.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Scru moja budowa mieści się w Ligocie Pięknej w kierunku na Trzebnice o, widze że moja wieś się rozrasta gdzie budujecie? budujemy w Ligocie Pięknej,niedaleko boiska taką (jak to wiele osób mówi)wielką chate,z tym że ona tylko tak wygląda ponieważ to jest typowa parterówka bez użytkowego poddasz a Ty gdzie budujesz? a ja już mieszkam na tym osiedlu zaraz po prawej jak wjeżdzasz do Ligoty zapraszam na rekonesans Ivonesca dziś własnie robiłam rekonesans Ligoty i wkońcu trafiłam na Twój domek,kilka razy już tamtędy przejeżdzałam i jakoś nie mogłam skojazyć który to domek ale bopiero jak baaardzo dokładnie obejżałam Twoje zdięcia to wkońcu dziś go zobaczyłam,przyznaje że ładny domek i pieknie zagospodarowana działka,nie miałam odwagi podejść bliżej więc oglądałam z samochodu ale bardzo mi sie podobało,już nie moge się doczekać kiedy ja bede mogła na swojej działce tak podziałać ale niestety do tego to jeszcze daleko bo moi panowie budowlańcy ciągle zwalniają tępo i ani prośby ani grośby nie pomagają,już 2 tygodnie robia wieźbe,dziś miałbyć odbiór przez kierbuda więźby bo tak powiedział nam pan budujący że na dzis bedzie już gotowa a tu przyjeżdzamy a więźba nadal nie skończona-wkońcu mnie coś trafi bo póki co to jestem spokojna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 27.07.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Wyceniłem parapety. Wyszło mi ciut drogo nawet po negocjacjach. Wycena w komentarzach u mnie. Rzućcie okiem i skometujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 27.07.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 No to mamy jak w banku, że nas w/w fima pozwie do sądu za zniesławienie - w czasie montażu naszego kominka opisałam uszkodzenie komina w dzienniku. Po czym mój mąż pojechał do nich sprawę omówić. Na dzień dobry został powitany, że oni nas do sądu podadzą za zniesławienie , bo opisałam w dzienniku muratora, że to oni uszkodzili kominek. Opis oględnie zmieniłam, ale zdanie moje o firmie zmianie nie uległo, jeżeli już to w drugą stronę. Ktoś jeszcze jest chętny na sporty ekstremalne z dużą dawką adrenaliny? Serwowane przez w/w firmę? Ale monitoring sieci to mają dobry co? Strasznie ciekawa jestem jaki byłby efekt takiej sprawy Duża antyreklama dla nich chyba, ale ciekawa jestem jak to się ma do prawa prasowego / wolności słowa i tak dalej. Czy faktycznie mogą dochodzić roszczeń jak ludzie wyrażają swoją opinię? Ja kiedyś opisałam na forum jak bardzo znany w Polsce i za granicą tartak schrzanił nasze więźbę za 25 tysięcy (cztery lata temu, zaznaczam ...), to było trochę szumu ale nikomu z firmy nie przyszło do głowy żeby dochodzić. O sprawie dowiedziały się wszystkie autorytety w branży - co mnie cieszyło. ALe nikt nie mówił o zniesławieniu, bo i tak by przegrali w sądzie. Z takiego powodu padło nasze lokalne forum społecznościowe - po prostu prowdzący forum przestraszył się gości którzy zaczęli mu odgrażać. Ktoś się może orientuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts