ania klepka 10.08.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 ja również mam w projekcie drzwi otwierane na zewnątrz, które są zadaszone,ale dopiero dzisiaj zwróciłam na nie uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 10.08.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 my miwlismy drzwi w poprzednim domu na zewnatrz, a czemu to szkodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 10.08.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 tu nie chodzi o to czy to komus przeszkadza czy nie tylko o to, czy to KB decyduje jak maja sie otwierać drzwi czy też powinien pilnować , zeby ekipa budowała zgodnie z projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 10.08.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Co do ekipy, racja. Ma budować tak jak inwestor chce a nie na odwrót, niemniej u nas także drzwi odtwieraja się na zwenątrz i do nie dlatego, że tak jakos wyszło, ale dlatego, że tak właśnie chcemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 10.08.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Witam grupę Wrocławską jestem w Wrocławiu Smolec u mojego klienta któremu instalowałem kominek 3 lata temu będę tu dco wtorku lub środy jeżeli jest ktoś chętny do instalacji kominka z płaszczem wodnym to zapraszam do skorzystania mój nr 509-902-507 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 10.08.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 a ja szukam dobrego hydraulika - budujemy się na wschód od Wrocławia (tam musi byc jakas cywilizacja ) i facet polecany przez naszego głównego wykonawce jakos tak zbyt szybko i bez przyglądania sie projektowi rzucił kwote... chciałabym to jednak z kims skonsultowac chodzi mi o ogrzewanie (w tym podłogowe) oraz wszystkie innne niezbedne rury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 11.08.2008 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Polecam naszego instalatora Marcin Ostrowski tel. 691662120. Niedawno u nas skończył. Powołaj się na Jolę z Radwanic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdina 11.08.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 szukam dobrego elektryka, może ktoś może dac namiary na jakiegos rozsądnego człowieka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 11.08.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 elektryk - Kocot 503330488 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.08.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 a ja sie pytam gdzie sa dobre ceny na welne do ocieplenia dachu???Ja swoją wełnę zamawiałem na Allegro. Mieli najlepsze ceny w okolicy. Na skosy i sufit idzie tyle wełny, że bez problemu zamówisz cały transport - min. 3 palety. Ja zamawiałęm w sumie 6 palet w dwóch rzutach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdina 11.08.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 elektryk - Kocot 503330488 Dzieki. Zaraz zadzwonie ale cos czuje,że facet będzie zawalony robota bo często widzę namiary na niego na forum:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.08.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 a z czego ma wynikać to że drzwi mają się otwierać do wewnątrz? Takie przepisy z tego co się orientują dotyczą budynków wielorodzinnych. u mnie w projekcie otwierają się na zew. i nikt nie zgłaszał uwag, że tak nie może być Tutaj nie ma reguły. My właśnie jesteśmy na etapie wybierania drzwi wejściowych i decydowania - na zewnątrz czy do wewnątrz. I stanęło na otwieranych na zewnątrz. Przejrzeliśmy szybko znane nam domki i wyszło mniej więcej 50-50. U nas decyduje funkcjonalność i mały wiatrołap w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 11.08.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Witam na mojej wsi jest problem ze znalezieniem osoby do sprzątania. Żadna z tubylczyń nie ma ochoty na prace dodatkowe, a koleżanka która kiedyś wspomogła się takową - miała lekko powiedziawszy problem ze standardami usługi . W związku z tym w sobotę rozmawiałam z sympatyczną panią z Ukrainy, w sprawie ewentualnego sprzątania. Pani miałaby sprzątać w godzinach rannych dół domu sąsiadki a u nas po południu. Doznałam urazu szczęki , mój mąż też. Mianowicie za sprzątanie domu - ocenione max. na 4-5 godzin (150m kw.)stawka padła 120zł . W dodatku byłaby przywożona ok. 1,5 km z drogi głównej, gdzie dojeżadzałaby busem z Wrocławia - max. 30min. z Dworca Nadodrze. I tu pytanie czy to są normalne stawki za sprzątanie? Bo jak tak to ja się musze przebranżowić . Studia na nic. A może macie namiary na kogoś kto za okolice 10 zł na godzinę będzie chciał 1 w tygodniu posprzątać dom? Może być na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 11.08.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Mianowicie za sprzątanie domu - ocenione max. na 4-5 godzin (150m kw.)stawka padła 120zł . W dodatku byłaby przywożona ok. 1,5 km z drogi głównej, gdzie dojeżadzałaby busem z Wrocławia - max. 30min. z Dworca Nadodrze.A spytaj sie, czy wystawi Ci rachunek za prowadzone prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek Renia 11.08.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 TMK, nie przypominam sobie domu, który miałby otwierane drzwi na zewnątrz, ... no a My właśnie tak sobie zrobiliśmy i jest spoko. Tam gdzie miały by się drzwi otwierać można coś postawić lub jakoś inaczej zagospodarować przestrzeń i wcale nie mamy jakiegoś zadaszenia specjalnego ) Każdy wstawia jak mu pasuje - i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek Renia 11.08.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 a ja szukam dobrego hydraulika - budujemy się na wschód od Wrocławia (tam musi byc jakas cywilizacja ) i facet polecany przez naszego głównego wykonawce jakos tak zbyt szybko i bez przyglądania sie projektowi rzucił kwote... chciałabym to jednak z kims skonsultowac chodzi mi o ogrzewanie (w tym podłogowe) oraz wszystkie innne niezbedne rury ... u Nas robił Pan Krzysztof Starula - 501-017-582 robi dobrze i sensownie wycenia - jak na razie nie można narzekać. Robił całą hydraulikę i podłogówkę. Trzeba sie z nim spotkac pogadać i ustalić wszystko - wówczas podejmiecie decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek Renia 11.08.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 elektryk - Kocot 503330488 Również polecam - robił też dla Nas cały dom. Kolo Mega fposzo i dobra cena chyba 30zł za pkt My jesteśmy mega zadowoleniz Pana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leokadka 11.08.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 A ja raz jeszcze poproszę o namiary na dobrą ekipę budowlaną, jak i kierownika budowy, jeśli można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 11.08.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Xena, co z tymi twoimi podbitkarzami? Podasz jakis numer telefonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 11.08.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Witam na mojej wsi jest problem ze znalezieniem osoby do sprzątania. Żadna z tubylczyń nie ma ochoty na prace dodatkowe, a koleżanka która kiedyś wspomogła się takową - miała lekko powiedziawszy problem ze standardami usługi . W związku z tym w sobotę rozmawiałam z sympatyczną panią z Ukrainy, w sprawie ewentualnego sprzątania. Pani miałaby sprzątać w godzinach rannych dół domu sąsiadki a u nas po południu. Doznałam urazu szczęki , mój mąż też. Mianowicie za sprzątanie domu - ocenione max. na 4-5 godzin (150m kw.)stawka padła 120zł . W dodatku byłaby przywożona ok. 1,5 km z drogi głównej, gdzie dojeżadzałaby busem z Wrocławia - max. 30min. z Dworca Nadodrze. I tu pytanie czy to są normalne stawki za sprzątanie? Bo jak tak to ja się musze przebranżowić . Studia na nic. A może macie namiary na kogoś kto za okolice 10 zł na godzinę będzie chciał 1 w tygodniu posprzątać dom? Może być na priv. Dabell niestety takie sa stawki, powiem Ci ze slyszalam i o wyzszych w naszej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts