Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

TO PODŁOGA WOODENTIC w dolnej lazience przechodzaca w duzy holl a dalej w kuchnie i salon ...tylko maly hol to inny gres

No no, nieźle wygląda, dzięki za zdjęcie! Weźmiemy to pod uwagę przy wykończeniu :)

Czy tam gdzie macie te plytki drewnopodobne jest tez podlogowka? Czy przy takich dlugich plytkach nie ma ryzyka, ze popekaja? Bardzo mi sie podobaja, a mam podlogowke wszedzie, ale gdzie nie slysze, to ostrzegaja, zeby plytki nie byly za duze, bo naprezenia itp. Myslalam, ze jestem skazana na 33x33 :(

Ewunia, wielkie dzieki za fotki. Pieknie to wyszło. Dodatkowo przekonuje mnie to do ich położenia. Napisz prosze jak w uzytkowaniu. Mam nadzieję, że są praktyczne. Gdzie kupowałaś. Najniższą cenę na nie znalazłam na allegro, prawie stówka za metr. :cry: Ale nic to, wydaje mi się że są tego warte. Pozdrawiam.

Ja takie niby drewniane mam w holu;

http://images24.fotosik.pl/266/451be5e1e2fd2f45m.jpg

Jednak w salonie muszę mieć drewno pod nogami. Może Parador w salonie i kuchni ( w części jadalnej). A w pokojach coś tańszego...

Ta rama też mi przypadła do gustu, Ewunia gdzie kupiłaś?

Witam Wszystkich. Od pewnego czasu czytam to forum, wykorzystując cenne uwagi i sugestie. Buduje dom w okolicach Dzierżoniowa. W tej chwili jestem na etapie docieplenia budynku i tynków wewnętrznych. Czy moge liczyć na polecenie dobrej, rzetelnej i sprawdzonej firmy/ekipy fachowców w celu wykonania w/w prac... Z góry serdecznie dziękuje i pozdrawiam.

Witam Wszystkich. Od pewnego czasu czytam to forum, wykorzystując cenne uwagi i sugestie. Buduje dom w okolicach Dzierżoniowa. W tej chwili jestem na etapie docieplenia budynku i tynków wewnętrznych. Czy moge liczyć na polecenie dobrej, rzetelnej i sprawdzonej firmy/ekipy fachowców w celu wykonania w/w prac... Z góry serdecznie dziękuje i pozdrawiam.

Rozumiem, że zaając to pytanie liczysz na ekipę za tydzień?

No to będzie trudne - moi znajomi mają terminy wolne w okolicy grudnia 8)

Ale może inni maja lepsze wieści.

Do Tychcomająwiatę

Wylewaliście fundament po taką wiate na samochód (samochody)? na czym ją stawiacie?czy kladziecie normalnie dachówkę czy jest taka konstrukcja pergolowata? czy planujecie ją kiedys zabudować?

Ja co prawda jeszcze wiaty nie mam ale się do niej przymierzam. Nie będzie pod nią nic wylewane. Z jednej strony bedzie zamocowana do ściany domku. Z drugiej będzie stała na palach trewnianych mocowanych do bloczkó betonowych stawianych na gruncie.

Co do zadaszenia - raczej skończy się na jakimś ładnym goncie - jest o wiele lżejszy i łatwiej go położyć. Ewentualnie blachodachówka lub coś zbliżonego wyglądem do dachu.

Zabudowywać raczej nie będę. Od sąsiada odgrodzona będzie żywopłotem i nie ma sensu coś jeszcze dokładać

Do Tychcomająwiatę

Wylewaliście fundament po taką wiate na samochód (samochody)? na czym ją stawiacie?czy kladziecie normalnie dachówkę czy jest taka konstrukcja pergolowata? czy planujecie ją kiedys zabudować?

Ja co prawda jeszcze wiaty nie mam ale się do niej przymierzam. Nie będzie pod nią nic wylewane. Z jednej strony bedzie zamocowana do ściany domku. Z drugiej będzie stała na palach trewnianych mocowanych do bloczkó betonowych stawianych na gruncie.

Co do zadaszenia - raczej skończy się na jakimś ładnym goncie - jest o wiele lżejszy i łatwiej go położyć. Ewentualnie blachodachówka lub coś zbliżonego wyglądem do dachu.

Zabudowywać raczej nie będę. Od sąsiada odgrodzona będzie żywopłotem i nie ma sensu coś jeszcze dokładać

Ja co prawda jeszcze wiaty nie mam ale się do niej przymierzamy - może w przyszłym m-cu ?? Wiata będzie na długość domu i pierwotnie miała być drewutnią. mamy jednak nadzieję, że będzie można też pod nią wjechać małym samochodzikiem.

Z jednej strony bedzie zamocowana do ściany domku. Z drugiej będzie stała na palach drewnianych mocowanych w kotwach, które były wcześniej zabetonowane w kostce brukowej granitowej.

Co do zadaszenia - dachówka ta sama co na dachu domu.

Zabudowywać będę od strony sąsiada takimi gotowymi panelami kratkowymi 180*180. a dodatkowo za nimi od sąsiada będzie żywopłot.

Scur - a jaką powierzchnię będzie miała ta Wasza wiata? I jak z odległościami od granicy?

Mieliście wcześniej wiatę w projekcie lub planie zagospodarowania.

Słowem - czy macie jakąś papierologię związaną z tą wiatą?

A pytam ponieważ moja planowana ma 30m2 i już przekracza 25m2 granicy dla zgłoszenia.

Dodatkowo KB stwierdził, że ponieważ będzie łączona z budynkiem, na etapie budowy musiałbym mieć zgodę autora projektu na zmanę bryły/wyglądu całości.