Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

no cóż, rzeczywiście trudno by coś nie wtargnęło do domu z łąki, ale przy rekuperacji, teoretycznie nie trzeba nic otwierać - oprócz chwili wjazdu lub wejścia .....

- dam znać jak się wprowadzę co się u mnie zadomowi 8)

Ale czy rzeczywiście przy rekuperacji nie będzie się otwierało okien wiosną czy latem? Szczerze w to wątpię, żebym nie usiadła wieczorkiem na schodach tarasu posłuchac jak śpiewa słowik :) Okno w sypialni pewnie też będzie otwarte....I robaczki hop do domku :)

w swoim domku można wszystko 8) , tylko centralke trzeba będzie wyłączyć, bo po co marnować energię elektryczną

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Ewa - co masz na pierwszym zdjęciu na podlodze - takie ciemne kafle?? bardzo mi sie spodobaly:)

zreszta całość też bardzo adna i nieosiagalny chyba dla mnie nigdy porządek... :)

a ja mam pytanie do bardziej doświadczonych budowniczych - kiedy sie robi "wiechę" ??

chcemy zrobic ognisko z pieczeniem kiełbasek i piwem ale nie wiem czy po skończonym całym dachy\u (łacznie z dachówką) czy przed dachówką?? :)

no cóż, rzeczywiście trudno by coś nie wtargnęło do domu z łąki, ale przy rekuperacji, teoretycznie nie trzeba nic otwierać - oprócz chwili wjazdu lub wejścia .....

- dam znać jak się wprowadzę co się u mnie zadomowi 8)

Ale czy rzeczywiście przy rekuperacji nie będzie się otwierało okien wiosną czy latem? Szczerze w to wątpię, żebym nie usiadła wieczorkiem na schodach tarasu posłuchac jak śpiewa słowik :) Okno w sypialni pewnie też będzie otwarte....I robaczki hop do domku :)

Nie trzeba nic otwierać, mieszkam trzy lata i tylko w wyjątkowych przypadkach otwieram (jak podłoga ma bardzo szybko wyschnąć po myciu albo jak przypalę rybę czy naleśniki :oops: i chcę zeby się szybko wywietrzyło.

Wychodząc na taras można zamknąć drzwi przecież. Do sypialni nie polecam otwierać okna, chyba, że ktoś lubi komary i osy. Naprawdę w domu jest świeże powietrze bez otwierania okien. W garażu chyba jeszcze nigdy nie otworzyliśmy okna :)

u nas reku dziala od piatku, ale ja otwieram okna :roll:

i drzwi tarasowe wiecznie sa otwarte, zeby moje koty mogly wlazic i wylazic :roll:

dla czworonogów można zrobić małe wyjścia z samo zamykającymi się drzwiczkami, a nic gorszego niż wieczorne polowanie na komary, lub odpalanie rajdów, które co prawda są skuteczne, ale podobno nie bez znaczenia (podobno) dla zdrowia, szczególnie dzieci.