dabell 26.08.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Havena -mieszkamy dopiero parę miesięcy, w tym lato podczas którego otwieramy okna ), ale po wprowadzeniu w lutym nie otwierałam okien aż do końca kwietnia , jeżeli chodzi o np. łazienki - to wyciąga super, a mamy na dole ślepą małą łazienkę z prysznicem. Do czasu wyjścia osoby myjącej się z łazienki lustro zaparowane w czasie kąpieli (nie mamy kabiny - jest ściana) bez zamnknięcia ) jest już suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 26.08.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 u mnie to kosztować będzie 24tys pLN. Czy to calosciowy koszt (projekt, robocizna, materialy, rekuperator)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 26.08.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Havena -mieszkamy dopiero parę miesięcy Poczytam chetnie dziennik! Jak macie rozwiazany problem okapu w kuchni? Czy powietrze 'z dworu' jest pozbwione niemilych zapachow? My mamy problem z sasiadami, ktorzy pala Bog wie czym (oponami, podlym weglem?) i w sezone grzewczym strasznie zadymiaja okolice... Ciekawi mnie, czy wentylacja mechaniczna poradzi sobie z tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdina 26.08.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Pilnie potrzebuje hydraulika!Ten ,z którym byliśy umówieni poprostu się nie zjawił na budowie. Może ktos ma namiary na jakąs ekipe wod-kan,Co!!Będę wdzięczna za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.08.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Pilnie potrzebuje hydraulika!Ten ,z którym byliśy umówieni poprostu się nie zjawił na budowie. Może ktos ma namiary na jakąs ekipe wod-kan,Co!!Będę wdzięczna za pomocPodaj okolice, bo nie wszyscy jeżdżą dookoła Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 26.08.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 my tez robimy wentylacje mechaniczną w http://www.rekuperatory.pl - mają dobry sprzet i duże doświadczenie z tego co wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdina 26.08.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Pilnie potrzebuje hydraulika!Ten ,z którym byliśy umówieni poprostu się nie zjawił na budowie. Może ktos ma namiary na jakąs ekipe wod-kan,C.O.!!Będę wdzięczna za pomocPodaj okolice, bo nie wszyscy jeżdżą dookoła Wrocławia. Wrocław-Stabłowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 26.08.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 cześć, nasza ekipa ma na koniec ze 2 dni przestoju przed następną budową i zaproponowali, że zrobią ogrodzenie. Ogrodzenie w cudzysłowiu, czyli wmurowanie samych słupków - siatkę później będę sam zakładał. Będzie tego z 50szt, 4 narożne, z 4 z rozpórkami - 120mb ogrodzenia. Zalewanie dołków na ok. 80cm, słupki w beton z 50cm - długie gdzies na 2,2m. Ile zaśpiewać za samą robociznę od 1 słupka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 26.08.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Kochani ja też w temacie ogrodzeń: kto wie gdzie mogę kupić gotowe betonowe podmurówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 26.08.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Havena -mieszkamy dopiero parę miesięcy Poczytam chetnie dziennik! Jak macie rozwiazany problem okapu w kuchni? Czy powietrze 'z dworu' jest pozbwione niemilych zapachow? My mamy problem z sasiadami, ktorzy pala Bog wie czym (oponami, podlym weglem?) i w sezone grzewczym strasznie zadymiaja okolice... Ciekawi mnie, czy wentylacja mechaniczna poradzi sobie z tym... Kuchnia - ja mam relację niezależną z osobnym wentylatorem do wyrzucenia powietrza znad kuchenki najkrutszą drogą nad dach. Złe zapachy - wszystko zależy odfiltrów, czy będzie to zwykły filcak czy węgiel aktywny, filtrów jest masa. Ja nie mam z tym problemu. Koszt - podałem ze wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 26.08.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Poczytam chetnie dziennik! Jak macie rozwiazany problem okapu w kuchni? Czy powietrze 'z dworu' jest pozbwione niemilych zapachow? My mamy problem z sasiadami, ktorzy pala Bog wie czym (oponami, podlym weglem?) i w sezone grzewczym strasznie zadymiaja okolice... Ciekawi mnie, czy wentylacja mechaniczna poradzi sobie z tym... Ja też mam instalację z tej firmy co Daro K Nie mam jeszcze centrali, bo najpierw kafelkarz musi skończyć łazienki a potem garaż, gdzie będzie rekuperator. Co do zapachów z dworu to jeśli zrobisz GWC i wlot powietrza w części ogrodu najmniej zadymianej, a do tego kawał wkładki filtracyjnej z węglem aktywnym w centrali Nikol (w niej są duże wkładki) to jest szansa na poprawę, choć nikt nie zagwarantuje Ci, że na 100% to zadziała. Wlot powietrza do GWC jest nisko, więc samo to już powinno pomóc. U mnie całość wraz z GWC kosztowała niecałe 20 tys (zamówione na początku roku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boru 26.08.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 mam trzy pytania: 1. slyszalem, ze w budusie mozna "za darmo" miec montaz drzwi - tzn budus schodzi z ceny o 15% ze wzgledu na "usluge" i te 15% idzie na montaz - czy to jest prawda? 2. czy pokusic sie o samodzielne montowanie drzwi z oscieznica regulowana nie majac w tym zadnego doswiadczenia/? jesli nie jest to trudne to prosze o krotki kurs w tym przypadku czy drzwi mozna odpisac od podatku? 3. jaki i gdzie piec c.o. na ekogroszek z podajnikiem? pozdro p.s. do szukajacych szamba: negocjacje trwaja.. mam nadzieje ze we wrzesniu szambo bedzie gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 27.08.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Reku - znajoma firma instalatorska chce zaczać montaże Nikol - dam znać jak zaczną. Boru - daj ceny szamb ; drzwi w Bususie są po dobrych cenach - daj znać jak chcesz namiar ALE byłem w firmie LAKBUD i pokazano mi tam drzwi DEWRO - naprawdę fajne i tańsze nieco niż CAL - poważny mankament dla mnie to termin realizacji - mają teraz na styczeń - jak ja zarządzałbym tą firmą zwiększyłbym natychmiast ilość ekip montujących, bo widać że ssanie mają ...gdby termin mieli na 4-5 tyg - brałbym ich z pewnością - a tak muszę dumać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 27.08.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 p.s. do szukajacych szamba: negocjacje trwaja.. mam nadzieje ze we wrzesniu szambo bedzie gotowe Jeśli nadal szukasz "wspólników", to zaklep mi wstępnie szambo 10m3. Oczywiście po podaniu cen za nie oraz transportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bamil 27.08.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Kochani ja też w temacie ogrodzeń: kto wie gdzie mogę kupić gotowe betonowe podmurówki. Ja kupowałem w Trzebnicy w firmie Plastmet (czy jakosc tak, na ulicy Milickiej). Za plyte (230x20x5) placilem okolo 27PLN brutto, za kształtke wokół słupka okolo 23PLN. Maja tam ploty o jakich mi sie nie snilo i bardzo mila obsluge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.08.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Wielkie dzięki za namiar jutro dzwonię to blisko i cena ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 27.08.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 ja mam plot tez z Plastmetu z Trzebnicy, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 27.08.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Ja znalazłam taką podmurówkę: http://www.allegro.pl/item424990208_podmurowka_plyta_lacznik_ogrodzenie.html nie wiem czy dobra na razie taką znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 27.08.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Pytanie dnia Co budowlańcom szykowaliście na wiechę? Jutro przymierzają się do przyczepienia zielska i trzeba przygotować się Woda bezalkoholowa, piwo jw i grill? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 27.08.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Pytanie dnia Co budowlańcom szykowaliście na wiechę? Jutro przymierzają się do przyczepienia zielska i trzeba przygotować się Woda bezalkoholowa, piwo jw i grill? co? no tak - tradycja rzecz święta, ale niech oni najpier do niej wrócą i zaczna solidne traktować terminy itd... jak to spełnią można im wiechę stawiać... .. wiecha jest dla inwestora , odbierzesz robotę wtedy o tym pomyśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts