anjamen 21.09.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 a ja wlasnie dostalam od Dabell informacje nt drogi ekspresowej S5 i pozwole sobie ja tu wkleic, poniewaz dotyczy wszystkich mieszkancow naszej polnocnej strony Wrocławia a w szczegolnosci Szymanowa i Rogoza na stronie Wiszni i GDDiK pojawił się nowy wariant lokalizacji S5 i trwają własnie konsultacje społeczne (do 30.09). W odróznieniu od innych wariantów, ten jeden przechodzi przez Rogoż ), przecina drogę do Wrocławia prxzed Szymanowem i wpada przez Psary do węzła Widawskiego. Jutro o 18-tej jest ogolne spotkanie w Krynicznie w świetlicy w tej sprawie z wójtem. ciekawe komu na tym tak zalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 21.09.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 witam bedę robił na krokwiech poddasze - jaka potrzebna jest grubość płyty osb żeby swobodnie po niej chodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 21.09.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 witam bedę robił na krokwiech poddasze - jaka potrzebna jest grubość płyty osb żeby swobodnie po niej chodzić? Ostatnio do takiego poddasza użyłem grubości 25 i jest ok. Największy rozstaw między krokwiami to 120 cm (przy 65 kg wagi ugięcie na środku to około 1cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 22.09.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 gdzie można kupić tanio kręgi betonowe 800/500? - potrzebuję do studni chłonnej. Może znacie jakąś betoniarnię pod Wrocławiem która robi taki coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 22.09.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 gdzie można kupić tanio kręgi betonowe 800/500? - potrzebuję do studni chłonnej. Może znacie jakąś betoniarnię pod Wrocławiem która robi taki coś? Podłączam się do pytania - pierwek jesteśmy prawie sąsiedzi więc możnaby zrobić wspólny zakup. Na razie orientowałem się w Domasławiu w MBW. Mają tam prawie wszystko. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 22.09.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 też tam dzwoniłem - ale oni mają dość solidne (przez co nietanie) kręgi z betonu B50 co wydaje mi się przesadą jak na moje potrzeby - wolałbym coś tańszego generalnie krąg 800/500 kosztuje tam 105zł więc nie jest jakoś tragicznie drogo ale mogłoby być taniej w sumie jakbyśmy razem coś brali to można by poszukać jakiegoś producenta nawet trochę dalej w Bielawie jest jakiś producent - a dużo tego potrzebujesz? - ja będę brał 6 kręgów i pokrywę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 22.09.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 My planujemy 6-8 kręgów + stożek. Jednak myślimy o studni o metrowej średnicy. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 22.09.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 a ja wlasnie dostalam od Dabell informacje nt drogi ekspresowej S5 i pozwole sobie ja tu wkleic, poniewaz dotyczy wszystkich mieszkancow naszej polnocnej strony Wrocławia a w szczegolnosci Szymanowa i Rogoza na stronie Wiszni i GDDiK pojawił się nowy wariant lokalizacji S5 i trwają własnie konsultacje społeczne (do 30.09). W odróznieniu od innych wariantów, ten jeden przechodzi przez Rogoż ), przecina drogę do Wrocławia prxzed Szymanowem i wpada przez Psary do węzła Widawskiego. Jutro o 18-tej jest ogolne spotkanie w Krynicznie w świetlicy w tej sprawie z wójtem. ciekawe komu na tym tak zalezy aleś mnie nastraszyła... co prawda jest to zła wiadomość dla mieszkańców Rogoża, ale zyskają mieszkańcy Malina i Psar, ale dla Szymanowa nie ma to większego znaczenia, bo droga biegnie dostatecznie od nas daleko. A komu może zależeć, wystarczy wiedzieć kto buduje osiedle w Psarach i Malinie do tego jak spojrzysz na całość opracowania, to wybór tego wariantu (III) będzie bardzo nie korzystny dla mieszkańców Żmigrodu, którzy na pewno nie będą chcieli mieć autostrady przez miasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 22.09.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Mam pytanie - czy 30zł za punkt w przypadku elektryki to aktualna rynkowa stawka ? Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 22.09.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Mam pytanie - czy 30zł za punkt w przypadku elektryki to aktualna rynkowa stawka ? Pzdr, TS to bardzo tanio ! dopytaj tylko jak liczą klatkę schodową, ile skasują cię za skrzynkę itp dodatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 22.09.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 sluchajcie jakie są tendencje na rynku działkowym? Ceny w górę czy w dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 22.09.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Mam pytanie - czy 30zł za punkt w przypadku elektryki to aktualna rynkowa stawka ? cena bardzo tania, my szukaliśmy elektryka za 50 zł, i liczyli sobie po 60 zł za punkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 22.09.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Grupo ulubiona, wiem że gdzieś to było, ale nie moge znaleźć. Szukam bardzo pilnie kogoś do wykonania przyłącza gazowego i aktualizacji projektu instalacji wewnetrznej. Czyli kogoś sensownego z uprawnieniami lub dostępem do takowych. Plisss.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elo. 22.09.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Mam pytanie - czy 30zł za punkt w przypadku elektryki to aktualna rynkowa stawka ? cena bardzo tania, my szukaliśmy elektryka za 50 zł, i liczyli sobie po 60 zł za punkt Tak, istotne jest czy to cena za punkt z materiałami, a również to jak liczony jest punkt, tu czasem tkwi mały trick, jak z małej stawki zrobić wyższą cenę końcową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voco 22.09.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Nadal szukam ociepleniowców. Jeden z którym rozmawiałem chciał 110 zł za m2 z materiałem - chyba trochę przesadził Innych na razie brak może ktoś poratuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 22.09.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Nadal szukam ociepleniowców. Jeden z którym rozmawiałem chciał 110 zł za m2 z materiałem - chyba trochę przesadził Innych na razie brak może ktoś poratuje to chyba drogo, ja płaciłem 78 zł/m2 ocieplenia z materiałem (styropian 15 cm+tynk silikonowy), oczywiście dodakowe rzeczy jak skosy, lukarny itd liczone sa extra Mega 1000 z Oławy-Wojtek 0608610584 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 22.09.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 witambędę ogrzewał dom dazem z butli (butla najprawdopodobniej wkopana) z jaką firmą się wiązać, jakiej unikać proszę o rady, może mieliście jakieś przejścia z firmami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 22.09.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 mam pytanie, czy ktoś wyceniał sobie osobno materiał na ogrodzenie?chodzi mi o szacunkowy koszt średni 1 mb materiału na ogrodzenie:siatka powlekana+słupki+prefabrykat betonowy,chcę porównać ile zaproponować wykonawcy ogrodzenia za robociznę dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 22.09.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 mam pytanie, czy ktoś wyceniał sobie osobno materiał na ogrodzenie? chodzi mi o szacunkowy koszt średni 1 mb materiału na ogrodzenie: siatka powlekana+słupki+prefabrykat betonowy, chcę porównać ile zaproponować wykonawcy ogrodzenia za robociznę dzięki za pomoc z tego co pamietam w plastmecie z Trzebnicy w tym roku 93zł/mb material plus robocizna ja placilam 2 ub. roku 80zł/mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 22.09.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 a ja wlasnie dostalam od Dabell informacje nt drogi ekspresowej S5 i pozwole sobie ja tu wkleic, poniewaz dotyczy wszystkich mieszkancow naszej polnocnej strony Wrocławia a w szczegolnosci Szymanowa i Rogoza na stronie Wiszni i GDDiK pojawił się nowy wariant lokalizacji S5 i trwają własnie konsultacje społeczne (do 30.09). W odróznieniu od innych wariantów, ten jeden przechodzi przez Rogoż ), przecina drogę do Wrocławia prxzed Szymanowem i wpada przez Psary do węzła Widawskiego. Jutro o 18-tej jest ogolne spotkanie w Krynicznie w świetlicy w tej sprawie z wójtem. ciekawe komu na tym tak zalezy aleś mnie nastraszyła... co prawda jest to zła wiadomość dla mieszkańców Rogoża, ale zyskają mieszkańcy Malina i Psar, ale dla Szymanowa nie ma to większego znaczenia, bo droga biegnie dostatecznie od nas daleko. A komu może zależeć, wystarczy wiedzieć kto buduje osiedle w Psarach i Malinie do tego jak spojrzysz na całość opracowania, to wybór tego wariantu (III) będzie bardzo nie korzystny dla mieszkańców Żmigrodu, którzy na pewno nie będą chcieli mieć autostrady przez miasto. akurat ja wolalabym wersje po drugiej stronie dzisiejszej 5-ki nowa wersja w moim przypadku nic nie zmieni, ale dla idei trzeba walczyc kochani! nie moze tak byc ze ktos sobie zaplaci, postawi zielona kreske i kilkadziesiat ludzi bedzie mialo problem bo ekspresowka przez srodek pola/domu im przechodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts