bzyk 22.09.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 hmmm,mi proponowali 75 zł/mb myślałem że to drogo, siatka 1,6m...ciekawe gdzie jest szkopul? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 22.09.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Mam pytanie - czy 30zł za punkt w przypadku elektryki to aktualna rynkowa stawka ? cena bardzo tania, my szukaliśmy elektryka za 50 zł, i liczyli sobie po 60 zł za punkt Tak, istotne jest czy to cena za punkt z materiałami, a również to jak liczony jest punkt, tu czasem tkwi mały trick, jak z małej stawki zrobić wyższą cenę końcową Te 30zł to sama robocizna. Czy wspomniane przez Was kwoty - 50/60zł za punkt to cena z materiałem już? Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 22.09.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Za elektrykę płaciłam ok 45zł punkt/robocizna, ale robota wykonana pięknie. A pkty liczyli jakoś tak że wyszło im mniej niż wg moich obliczeń. Ogólnie super. Tynki CW ręczne sama robocizna (bez gładzi itp) 20zł/mkw... Tu chyba przepłaciłam - trudno (mierzone powierzchnie po tynkowaniu bez odliczania otworów, ale za to bez jakichś dopłat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elo. 22.09.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Te 30zł to sama robocizna. Czy wspomniane przez Was kwoty - 50/60zł za punkt to cena z materiałem już? Sama robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 22.09.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 sluchajcie jakie są tendencje na rynku działkowym? Ceny w górę czy w dół? Z tego co widzę to w dół - niedawno sąsiad liczył po 150 zł/m, a teraz schodzi do 120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 23.09.2008 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Ogólnie nieruchomości tanieją, tzn. wracają do normalności, po niedawnym mocnym przeszacowaniu. Co do ceny elektryki 50 zł za punkt to paranoja jakaś. facet frajera szuka chyba. 30 zł to normalna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 23.09.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 a ja wlasnie dostalam od Dabell informacje nt drogi ekspresowej S5 i pozwole sobie ja tu wkleic, poniewaz dotyczy wszystkich mieszkancow naszej polnocnej strony Wrocławia a w szczegolnosci Szymanowa i Rogoza na stronie Wiszni i GDDiK pojawił się nowy wariant lokalizacji S5 i trwają własnie konsultacje społeczne (do 30.09). W odróznieniu od innych wariantów, ten jeden przechodzi przez Rogoż ), przecina drogę do Wrocławia prxzed Szymanowem i wpada przez Psary do węzła Widawskiego. Jutro o 18-tej jest ogolne spotkanie w Krynicznie w świetlicy w tej sprawie z wójtem. ciekawe komu na tym tak zalezy aleś mnie nastraszyła... co prawda jest to zła wiadomość dla mieszkańców Rogoża, ale zyskają mieszkańcy Malina i Psar, ale dla Szymanowa nie ma to większego znaczenia, bo droga biegnie dostatecznie od nas daleko. A komu może zależeć, wystarczy wiedzieć kto buduje osiedle w Psarach i Malinie Dokładnie - każdy wariant to inna grupa niezadowolonych . Kupujac swoją działkę w Malinie sprawdziłem proponowane warianty (wtedy były jeszcze 3) i stad wybór takiego a nie innego miejsca. Dla osób z Szymanowa czy Rogoza byłaby to niemiła niespodzianka, bo przecież kupując nie mogli przewidywać kolejnej opcji. Ten nowy wariant rzeczywiscie oddala droge od Malina, a przede wszystkim Kryniczna i inwestycji Toya/Czarnecki... Szczerze, to ma dla mnie nawet bardziej logiczny przebieg (oczywiscie pomijając kwestię Szymanowa czy Rogoża). Przeraża mnie tylko, że jak oni są jeszcze w trakcie ustalania wariantów, czeka ich przeciez wybór tego jednego i pewnie masakryczna jatka , a gdzie wykup gruntów/przetarg/odwołania/etc.... Słowem - nie widzę tej drogi przed 2015. Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 23.09.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 W mojej ocenie dla mieszkańców szymanowa zmiana trasy nic niezmienia, i tak jest dalej niż obecna s5, jedyni poszkodowani to Rogożanie, i tak jak pisałem wcześniej Żmigrodu i tu upatrywałbym większej lini oporu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaber 23.09.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Za elektrykę płaciłam ok 45zł punkt/robocizna, ale robota wykonana pięknie. A pkty liczyli jakoś tak że wyszło im mniej niż wg moich obliczeń. Ogólnie super. Tynki CW ręczne sama robocizna (bez gładzi itp) 20zł/mkw... Tu chyba przepłaciłam - trudno (mierzone powierzchnie po tynkowaniu bez odliczania otworów, ale za to bez jakichś dopłat) jak wyszły tynki ? jesteś już po malowaniu ? z tego co ja próbuję ustalić to 20pln to raczej normalna/dobra cena proponowano mi nawet 28pln za CW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martadela 23.09.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 jak wyszły tynki ? jesteś już po malowaniu ? z tego co ja próbuję ustalić to 20pln to raczej normalna/dobra cena proponowano mi nawet 28pln za CW. Jeszcze nie malowałam, ale powiem tak: - chciałam "szorstkie tynki" - dlatego bez gładzi - tynkarze byli ok - piach był do d...py... płaciłam po 19zł/tona - rzeczny, płukany, siany (0-2mm), a były w nim kamyczki 3-4mm... Podsumowując, jak na materiał jaki im zapewniłam , o dziwo wyszło super Trochę pociapali 2 okna - trudno - wolę je sama wyczyścić niż gdyby mieli mi je porysować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 24.09.2008 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Mam do Was prośbę o namiar i pytanie . Prośba o namiar na ekipę, która zrobiła by tarasy i działówki (tylko i tu szkopuł). Pytanie - będę mógł zrobić tynki dopiero pod koniec października po elektryku i wstawieniu okien. Co radzicie - robić i ryzykować ewentualne mrozy? Czy czekać do wiosny? Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksander Bogucki 24.09.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Witam Czy haslo na rabacik na drzwi w budusie dla forumowiczowdalej obowiazuje. Jesli tak to poprosze na priv Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 24.09.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Witajcie po długim mym niebycie Sory że tak z nienacka i z od razu z prośbą - macie jakiś namiar na PROJEKTANTA INSTALACJI CO szukam kogoś kto dokładnie wyrysuje mi instalację, zrobi obliczenia do wielkości domu i zestawienie materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 24.09.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Jestem teraz w pracy i nie mam przy sobie wizytówek ale jestem w stanie polecić ekipę dla Joli z Melisy i SECAMA. Gość kompleksowo zajmuje się przyłączami wodnymi i gazowymi. Do tego sumienny i terminowy! Jedna z kilku ekip którą z czystym sumieniem polecam. Wiadomości na priv wieczorkiem.Ja natomiast poszukuję na październik ekipę do wykończeniówki, a przede wszystkim kafelkarza. Może ktoś poratuje?? Kafli nie jest dużo ale nie ruszę dalej jak ich nie będzie na ścianach i podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdina 24.09.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Witam,Czy ktoś ma może namiary do jakiegos solidnego regipsiarza?chodzi nam o ocieplenie poddasza a niestety kolejny "fachowiec" zrobił nas w balona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 24.09.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Drodzy moi - wnet u mnie będą instalacje, posadzki i tynki. Czy oprócz wypisanych na liście misiów macie jakieś sprawdzone kontakty? Czy ktoś ma posadzki robione przez p. Juliana z Kobierzyc? Jakie teraz chodzą ceny za posadzki i tynki CW ? Zastanawiają mnie też różnice w cenach - janzar oferuje mi posadzkę za ponad 75 PLN netto za metr za komplet materiału i robociznę (izolacja pozioma, styro, wylewki). Inni dotychczas obdzwonieni misie wołają ok. 10 PLN mniej. Czy ta różnica (ok 2000 PLN na całości) jest usprawiedliwiona wyższą jakością? Czy po prostu dobrą marką, jaką janzar zyskał robiąc wiele świetnie wykonanych wylewek (choć przypominam sobie też o zepsutej - ale to ze 100 stron wstecz). Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 24.09.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Zainteresowanym proponuję dla uspokojenia lekturę stanowiska Gminy Wisznia Mała w sprawie lokalizacji drogi S5 http://www.bip.wiszniamala.pl/webcm/ogoszenia2?wid=123&templateId=1&tdocid=4002 P.S. może jestem naiwny, ale liczę na zdrowy rozsądek decydentów w tej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batafuko 24.09.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Pytanie - będę mógł zrobić tynki dopiero pod koniec października po elektryku i wstawieniu okien. Co radzicie - robić i ryzykować ewentualne mrozy? Czy czekać do wiosny? TS Tynkarze mają nagrzewnice, więc mrozy to chyba nie problem? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 24.09.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Hejka wszystkim! Z ekipy mojego ociepleniowca odłączył się chłopak, który wykonuje wszystkie prace za na razie śmieszne pieniądze. U mnie robił murki i wylewki pod taras, częściowo kładł kafle, zrobił schody zewnętrzne. Ja byłam zadowolona. Tomek-885-917-633, można powołać się na mnie. Jest trochę mrukliwy, ale robotę wykonuje dobrze i szybko. Ja wyposażam się - i jest to najprzyjemniejsza część budowy: meble, obrazy, oświetlenie... Pozdr Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ray23 24.09.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 mam pytanie, czy ktoś wyceniał sobie osobno materiał na ogrodzenie? chodzi mi o szacunkowy koszt średni 1 mb materiału na ogrodzenie: siatka powlekana+słupki+prefabrykat betonowy, chcę porównać ile zaproponować wykonawcy ogrodzenia za robociznę dzięki za pomoc z tego co pamietam w plastmecie z Trzebnicy w tym roku 93zł/mb material plus robocizna ja placilam 2 ub. roku 80zł/mb A ile teraz krzyczą za robociznę , bo ja mam wycenę na 55 zł /mb robocizny a materiał wychodzi około 72 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts