secam 26.09.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 a tak w ogóle to przywitam się bo dawno mnie tu niei było dzień dobry grupo Dzien Dobry Ivonesco - ale się zmówiliśmy, bo po ponad pół roku niebytu na forum tez teraz wpadłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 26.09.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Poziomicę dobrą kup bo u mnie wszystko ok ale 2 okna to mi lekko pojechali po przekątnej. Dopiero teraz przy tynkach wyszło. Nie było czasu żeby nad nimi stać przy montażu. Mam w robocie niwelator, więc im zrobię aptekarstwo hehe. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 26.09.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 a tak w ogóle to przywitam się bo dawno mnie tu niei było dzień dobry grupo Dzien Dobry Ivonesco - ale się zmówiliśmy, bo po ponad pół roku niebytu na forum tez teraz wpadłem no ja znów miałam odwyk a może uda się kiedyś powtórzyć to spotkanko majowe na którym nie byłam? to bylo w maju? chyba dobrze pamiętam....wydawało by się że miesiąc temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 26.09.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Mam w robocie niwelator, więc im zrobię aptekarstwo hehe. Pozdrav Ha ja tez byłem taki mądry i są w pionie ale mi przekosili kat no ja znów miałam odwyk a może uda się kiedyś powtórzyć to spotkanko majowe na którym nie byłam? to bylo w maju? chyba dobrze pamiętam....wydawało by się że miesiąc temu Chyba w maju - dla mnie to było jak rok temu tak ten czas leci A odzwyczaić się nie da wiem z autopsji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 26.09.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Raczej padnie na DRUTEX - ten sam co u Secama jeno w kolorze. Nie sądzę aby coś się zmieniło na lepsze i szczerze odradzam Drutexa! Obecnie mam 3 okna od nich (z 5lat) tragedia z nimi Przyjeżdżali, poprawiali i gdyby nie budowa, to wymieniłbym je na inne... Podobną opinie o nich mieli praktycznie wszyscy (ekipy, znajomi, montażyści) i coś w tym jest... Kiedyś skusili nas ceną, teraz nie ma takiej siły abym powtórzył zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 26.09.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Nie sądzę aby coś się zmieniło na lepsze i szczerze odradzam Drutexa! Obecnie mam 3 okna od nich (z 5lat) tragedia z nimi Przyjeżdżali, poprawiali i gdyby nie budowa, to wymieniłbym je na inne... Podobną opinie o nich mieli praktycznie wszyscy (ekipy, znajomi, montażyści) i coś w tym jest... Kiedyś skusili nas ceną, teraz nie ma takiej siły abym powtórzył zakup Tylko że okna które masz są zapewne na innych profilach. Od końca zeszłego roku drutex robi na innych profilach - kiedyś robili na 4 i 5 komorowym aluplascie a teraz robią na własnym grubszym profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 26.09.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Hmm co do Drutexa to sąsiad ma takie okna od 2 miesięcy.Ostatnio otwierałem i zamykałem kilka i są jakieś takie "gumowate" tzn. przywyczaiłem się, że u mnie profile (SHUCO) mają pewną sztywność, a tamte tak na wyczucie nie są aż tak stabilne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 27.09.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 A gdzie kupowaliscie rynny?Potrzebuje szare lub grafitowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 27.09.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 słuchajcie szukam domu dla 3 koteczków - nie ma ktoś zapotrzebowania na kotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 27.09.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 Panie i Panowie Gdzie można kupić w naszym pięknym Wrocławiu porządną taczkę? Zwiedziłem już kilka pożal się boże marketów i hurtowni i gucio! Nigdzie nie było w miarę solidnej taczki, z łożyskowanymi kołami. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie Jeszcze pytanie o drabinę - jakiej firmy i gdzie kupić coś solidnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 27.09.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2008 słuchajcie szukam domu dla 3 koteczków - nie ma ktoś zapotrzebowania na kotka? ech, gdybyś miała owczarkównę niemiecką to ja chętnie O kociaki popytam, może ktoś będzie chciał. Masz fotki maluchów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 28.09.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Witam Mam dwie sprzeczne informacje na temat, tynków zew: Czy trzeba dawać grunt pomiędzy styropian a siatkę na kleju ? Czy trzeba dawać grunt pomiędzy siatkę na kleju a tynk właściwy ? I jeszcze jedno pytanie było już, ktoś pisał o tym, ale znaleźć coś wyszukiwarką na forum to nie lada wyczyn, więc pytam Gdzie ubezpieczyć od kradzierzy i włamania mienie na "formalnej" budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 28.09.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 tmk dzięk! jeszcze nie mam, ale zrobie i wkleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 28.09.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Lakusz , u nas dom był gruntowany przed położeniem siatki i keju. Ze strukturą musimy na razie się wstrzymać, przybnajmniej do wiosny. Też mam dylemat, czy powinniśmy zagruntować elewację jeszcze raz przed zimą, a potem znowu przed samą strukturą. Może ktoś coś poradzić? Raczej skłaniam się przed gruntowaniem, ale zastanawiam się jaki grunt wybrać. Czy wystarczy jakiś tani teraz, bo i tak potem muszę zagruntować gruntem przeznaczonym pod tynki silikatowe. Jak robiliście u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 28.09.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Jolu jaki miałaś klej? jaki grunt dawałaś? A Po co chcesz gruntować przed zimą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 28.09.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Klej chyba Bolix, a grunt Knaufa (dość drogi). No właśnie nie wiem co robić. Słyszałam, że powinnam teraz zagruntować jeszcze raz, jeśli od razu nie robie struktury, żeby to nie chłonęło wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 28.09.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 I co z tymi rynnami?Jakie kupujecie i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 28.09.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Ja kupowałam Marleya w Gaji. Do tych co "maja już glazurę" jaki klej (chyba warto dać elestyczny) i gdzie kupowaliście do glazury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 28.09.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 Witam po długiej nieobecności ale musieliśmy troche podzialac na budowie jak pogoniliśmy wykonawce i trzeba było podgonić troche rzeczy zeby mozna było dalej działać(nadal podganiamy ) a co do rynien to równiez zamawialiśmy Marleya w Gaji-kolor miedziany pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 28.09.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 U nas też marley w kolorze miedzi i wygląda super. Dana , gdzie kupowaliście swoje rynny? Może mają lepsze ceny niż Gaja. Musze jeszcze sporo dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts