asia22 02.10.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Witam. Kolejne pytanie do Was. Czy ktoś z Was zmieniał kierownika budowy w trakcie budowy. Jakie dokumenty powinien dostarczyc nam KB będący na wylocie. Może są jakieś kontretne druki. Chciałabym je mięć na wszelki wypadek podczas decydującej rozmowy, aby w razie czego zakończyć sprawe od ręki. Pozdrawiam Asia Ps. Może możecie polecić jakiegoś KB który pracuje w południowej części Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batafuko 03.10.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Witam. Kolejne pytanie do Was. Czy ktoś z Was zmieniał kierownika budowy w trakcie budowy. Jakie dokumenty powinien dostarczyc nam KB będący na wylocie. Może są jakieś kontretne druki. Chciałabym je mięć na wszelki wypadek podczas decydującej rozmowy, aby w razie czego zakończyć sprawe od ręki. O ile dobrze pamiętam wystarczy pismo, gdzie jest napisane, że jeden kierownik przejmuje obowiązki kierownika, a drugi się zrzeka. Jednak najlepiej dowiedzieć się w urzędzie, gdzie zgłaszaliście rozpoczęcie budowy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 03.10.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Czy ktoś może poratować pożyczeniem palnika do papy termozgrzewalnej na 2-3 dni? Nie na wczoraj, ale w najbliższych dniach chciałbym położyć termozgrzewkę na na płycie. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 03.10.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Dzięki Batafuko. W tych nerwach człowiek traci zdolność logicznego myślenia. A rozwiązanie jest bardzo proste. Oczywiście że zasięgne info w stosownym urzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 03.10.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Kierownik nie musi się zrzekać, po prostu nowy podpisuje papier. Gdyby się musiał zrzekać to połowa budów by stanęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 03.10.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 witam INFO dla wszystkich budujących w okolicach Chrząstawy/Nadolic/Jelcza odkryłem nową hurtownię budowlaną - W Nadolicach Wielkich (słabo widoczna z drogi - od roku koło niej przejeżdżam ale nie rzuciła się w oczy) A gdzie to dokładniej. Bo też od roku jeżdżę przez Nadolice i nic ciekawego nie widziałem po drodze. Na razie się zaopatruję w Domexie, bo jest właśnie po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 03.10.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 PRZYJMĘ ZIEMIĘ - najlepiej czarny humus z dowozem na miejscesam też bym przyjął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 03.10.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 bedę robił na krokwiech poddasze - jaka potrzebna jest grubość płyty osb żeby swobodnie po niej chodzić?A co ile masz te belki? Odległości są podane na stronach Kronopola, ale jak podasz rozstaw, to Ci podamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 03.10.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Suspenser, możesz napisać jak się sprawił ten klej do płytek Mapei, o którym piszesz. Cena jest super. Pozdrawiam. A jaki konkretnie model tego kleju?? Bo to może być kwestia kluczowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuba2000 04.10.2008 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 PRZYJMĘ ZIEMIĘ - najlepiej czarny humus z dowozem na miejscesam też bym przyjął. Ziemia,humus zadzwońcie pod ten nr: 600435747 porządny humus jakaś 1-2 klasa maja transport,załadunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 04.10.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Witajcie poszukuje namiarów na kontener do wywozu gruzu budowlanego, na razie znalazlam tylko Korone i zyczą sobie az 500 zł a jeszcze w zeszlym roku brali od nas 300 zł takze prawie 2x tyle teraz chcca bede wdzieczna za info w sumie jestem po wschodniej czesci wrocławiapozdrawiam flowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyberbronek 04.10.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Witam, Jakie sa obecnie ceny murowania scianek dzialowych z porothermu (chodzi mi o orientacyjna cene za metr kwadratowy). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 04.10.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Nas też "posadzili" kwotą 25.ooo zł i usłyszeli miłe "do widzenia" Pozdrawiam Ryska Czyli podobnie jak u mnie - i jeśli nie dostanę lepszej ceny usłyszą podobna odpowiedź, chociaż przyznam szczerze, że byłem na nich zdedydowany. U mnie w domu 145 m2 + garaż 23 m2 wyszło około 15 000 zł za całość z robocizną + 3 000 zł GWC rurowy, ale system był zamawiany na początku roku. Jeśli można wiedzieć - w jakiej firmie robiłeś? Jesteś zadowolony? Pzdr! TS W firmie Wentbud we Wrocławiu. Jeszcze nie mam reku, więc nie wiem jak będzie działać. Na razie wykonanie, terminy itp. ok. Kwotę robi centralka; Nikol nie jest tania. Ja sam z 400tki muszę wskoczyć na Nikol 500 lub 600, bo mi sie dom powiększył. Sam jeszcze nie zdecydowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 04.10.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Kochani, proszę o podpowiedzi w temacie, gdzie jakiś zmyślny wykonawca szaf, zbudowy garderoby, drzwi przesuwnych itd. Komandora raczej wykluczam ze względu na cenę. PORATUJCIE! Marek Lechowski f-a EFEKT - jest na liście misiów - polecam Pozdrav I po temacie. Dziś był u mnie Pan Marek - konkretny i rzeczowy. Odradził mi wydanie 10tys złotych na moje wyimaginowane potrzeby. Znaleźliśmy tańsze rozwiązania, które też mi sie spodobały. Mimo to robi dla mnie 3 garderoby, odpuściłem sobie dwie, które zagospodaruję w inny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 04.10.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Witajcie poszukuje namiarów na kontener do wywozu gruzu budowlanego, na razie znalazlam tylko Korone i zyczą sobie az 500 zł a jeszcze w zeszlym roku brali od nas 300 zł takze prawie 2x tyle teraz chcca bede wdzieczna za info w sumie jestem po wschodniej czesci wrocławia pozdrawiam flowi Transma jest chyba tańsza - wszystko zależy co chcesz wywieźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 04.10.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 Kochani, proszę o podpowiedzi w temacie, gdzie jakiś zmyślny wykonawca szaf, zbudowy garderoby, drzwi przesuwnych itd. Komandora raczej wykluczam ze względu na cenę. PORATUJCIE! Marek Lechowski f-a EFEKT - jest na liście misiów - polecam Pozdrav I po temacie. Dziś był u mnie Pan Marek - konkretny i rzeczowy. Odradził mi wydanie 10tys złotych na moje wyimaginowane potrzeby. Znaleźliśmy tańsze rozwiązania, które też mi sie spodobały. Mimo to robi dla mnie 3 garderoby, odpuściłem sobie dwie, które zagospodaruję w inny sposób. szkoda rezygnowac z tego co potrzebne, u nas goscie z komandora niezle dali rade, za 15 k mamy spoooooooro szaf i komod, nie pamietam dokladnie ale byli z jednossci narodowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saper 05.10.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Hej, Pojawilo mi sie przylacze gazowe w granicy dzialki. Instalator ktory mi robi instalacje twierdzi ze on ciagnie gaz tylko w domu. Kto wam robil część przylacza od granicy działki do domu, zakładał skrzynkę i "sprawy wewnąrz skrzynki" ? Instalator czy możę można się dogadać z firmą która robi przyłącze na zlecenie gazowni ? No i ile coś takiego kosztuje ? pozdrawiamsaper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ray23 05.10.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Jestem na etapie układania styropianu i zastanawia mnie fakt czy pod kominkiem kładzie się styropian czy nie będzie siadać wylewka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 05.10.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Nie daje się styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rael_ww 05.10.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Witam, Szukam sprawdzonej ekipy/ekip do docieplenia domu, tynkowania elewacji, podbitki i innych drewnianych detali. Fundamenty docieplali mi murarze. Jako murarze byli rewelacyjni - jako dociepleniowcy już nie.Jeśli jesteście zadowoleni ze swoich ekip dajcie znać. Będę miał na elewacji łączenie tynku i drewna. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts