matadorRS 09.10.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Witam. Troche nie w temat ale moze ktos pomoze. Gdzie we Wroclawiu lub okolicac kupie Ekogroszek w rozsadnej cenie. Rozdsadna cena to okolo 600zł Tona. Jak ktos ma sprawdzonego dostawce to prosze o namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 09.10.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 pepe - może popróbuj tu 507 105 141 robili mi garderobę http://foto0.m.onet.pl/_m/ff24df1d8246bba0cc1e2f354837eae8,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 09.10.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Mam do Was pytanie - jak wyglądają Wasze tarasy w porównaniu z projektem? Jest sens robić te wszystkie wygibasy/donice/etc? Planuję zrobić taras z kostki granitowej (cena drewna mnie trochę zabiła...) . Waham się głównie nad częściami tarasów w czerwonych polach: Co radzicie? (niestety nie mogłem bardziej zmniejszyc fotki, bo byla by kompletnie niewidoczna) Pzdr TS łuki są fajne dla oka ale żeby znów nie przesadzić w druga stronę - jak dla mnie za dużo bajerów pozdrawiam sąsiada No i trzeba wiedzieć, że łukowy taras = sporo ograniczeń w wykończeniu. Mam taki okrągły taras z 2 stopniami i dobranie do tego kalfli z ryflem + kafli na środek + podstopnice jest praktycznie niemożliwe. (przynajmniej dla mnie) A jak bym miał bez łuków to dużo łatwiej i taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scur 09.10.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Witam. Troche nie w temat ale moze ktos pomoze. Gdzie we Wroclawiu lub okolicac kupie Ekogroszek w rozsadnej cenie. Rozdsadna cena to okolo 600zł Tona. Jak ktos ma sprawdzonego dostawce to prosze o namiar Jeżeli pasuje Ci to na Kowalach jest skład opału na Ul. Gospodarskiej lub jadąc na Wojnów ul. Betonowa. Sprzedają luzem lub workowany. Jakościowo dobry: mało popiołu i spieków. W tym roku nie kupowałem więc ceny nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 09.10.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Witam. Troche nie w temat ale moze ktos pomoze. Gdzie we Wroclawiu lub okolicac kupie Ekogroszek w rozsadnej cenie. Rozdsadna cena to okolo 600zł Tona. Jak ktos ma sprawdzonego dostawce to prosze o namiar Ja ostatnio kilka worków brałem na węglowej. Hydraulik stwierdził, że dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 09.10.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 pepe - może popróbuj tu 507 105 141 robili mi garderobę Dzięki, zaraz spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 09.10.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Też od nich trochę na początku kupiłem. Nie powiem na 100% (nie ważyłem), ale 20ton piasku z sanbetu wizualnie było znacznie mniejsze od 20t z rolantowic - cena porównywalna. Później dosyć dużo z rolantowic, obecnie od czasu do czasu przywozi znajomy. Gdzieś trochę z sobótki - tam było najtaniej, ale problem z terminowością +/- parę dni, np. przy zasypywaniu to było nie do przyjęcia... Pozdrawiam sąsiada, dopiero dzisiaj zerknąłem do Twojego dziennika i zobaczyłem, że codziennie koło Twojej budowy przejeżdżam. Widziałem, że szukasz pieca na ekogroszek. Czy palnujesz też pellet? Ja u siebie od ubiegłego roku tylko pelletem i muszę powiedzieć, że raczej tak już zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 09.10.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Witam Jestem na etapie poszukiwania firmy, która robi wylewki. Dzwoniłam już do dwóch poleconych, ceny za robociznę 12 i 15 zł/m2. Nie wiem, czy to duzo czy mało. Ile płaciliście za wylewki? Jak macie sprawdzone ekipy to poprosze o jakiś kontakt, bo nie tylko z cenami, ale i z terminami różnie Wolę za wczasu poszukać i dograć sprawe. Ile placiliście za podbitke drewnianą (robocizna z pomalowaniem)? Pozdrawiam Witam My własnie jesteśmy na etapie wylewek,dziś ekipa weszła zrobić nam chudziaka to znaczy poprawić ZERO po budowlańcach naszych i później bedą robić już wylewki na gotowo U nich cena robocizby to 11 zeta bez układania stropianu a z ułożeniem stropianu cena 13 zeta Firma która robi u nas była polecana na wrocławskiej liście misiów pan Lipiec z Oleśnicy-zobaczymy jak sie sprawdzą u nas pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 09.10.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Witajcie poszukuje namiarów na kontener do wywozu gruzu budowlanego, na razie znalazlam tylko Korone i zyczą sobie az 500 zł a jeszcze w zeszlym roku brali od nas 300 zł takze prawie 2x tyle teraz chcca bede wdzieczna za info w sumie jestem po wschodniej czesci wrocławia pozdrawiam flowi Transma jest chyba tańsza - wszystko zależy co chcesz wywieźć. Polecam firmę Jagoda: 602214318 i 606208853 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as24 09.10.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Janzara nie klasyfikuję bo wołał pod 18 PLN. Pozdrav Janzar nie jest wart tej ceny - wiem bo miałem przykre doświadczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HRABSKA 09.10.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 hej nie macie kogoś może do montażu kominka, np Wasz hydraulik, mój niestety nie robi, ale wiem, że niektórzy sie podejmują. wkład i obudowa już jest, poratujecie jakimś telefonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 09.10.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Witam. Troche nie w temat ale moze ktos pomoze. Gdzie we Wroclawiu lub okolicac kupie Ekogroszek w rozsadnej cenie. Rozdsadna cena to okolo 600zł Tona. Jak ktos ma sprawdzonego dostawce to prosze o namiar Ja ostatnio kilka worków brałem na węglowej. Hydraulik stwierdził, że dobry Poprawna - nie na węglowej ale na Betonowej 1. Ale właśnie dzwoniłem i nie mają. Tak więc i ja się podepnę pod pytanie - gdzie na wschodzie wrocławia i w okolicach można znaleźć workowany ekogroszek. Sam mogę sobie przywieźć - ważne, aby mieli na składzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 09.10.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Dziękuję wszystkim za rady odnośnie tarasu . Zgodnie z nimi i tym co sam myślałe, zostawiam w zsadzie podobny kształt jak w projekcie, ale likwiduję udziwnienia typu donice/etc i robię go znacznie niższego - w zasadzie na poziomie podłogi . łuki są fajne dla oka ale żeby znów nie przesadzić w druga stronę - jak dla mnie za dużo bajerów pozdrawiam sąsiada Mam nadzieję, że w połowie przyszłego roku, te słowa będą już w pełni prawdziwe Pozdraiwam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 09.10.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 łuki są fajne dla oka ale żeby znów nie przesadzić w druga stronę - jak dla mnie za dużo bajerów pozdrawiam sąsiada Mam nadzieję, że w połowie przyszłego roku, te słowa będą już w pełni prawdziwe Pozdraiwam! trzymam kciuki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 09.10.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Tak tak, ze stolarzem złotą rączka to i ja mam kłopot. NIe mogę znaleźć człowieka, który mi zrobi blat przy wannie z teaku lub czegoś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 09.10.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 hip hip hura już mam wkońcu piękne Zero a nie jak to co było przedtem ekipa wpadła o 9 a wypadła o 14 i zrobiła pięknego chudziaka na powierzchni 207 m2 Jak weszli to się załamali i stwierdzili że nigdy jeszcze odkąd robia wylewki nie trafili na takie spartaczone ZERO,mieli troche roboty ale wysło super-przynajmniej jak dla mnie i jestem zadowolona za tydzień mają wejść już i robić wylewki aż się nie moge doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 09.10.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Widziałem, że szukasz pieca na ekogroszek. Czy palnujesz też pellet? Ja u siebie od ubiegłego roku tylko pelletem i muszę powiedzieć, że raczej tak już zostanie. Właśnie słyszałem od panów rekuperatorowców, że palisz pelletem. Napisz jaki to pellet i ile kosztuje. My planujemy kocioł na biomasę, w którym chcemy oprócz pelletu palić odsiewami z rzepaku i pestkami wiśni. Namierzyłem nawet źródła tych paliw (bardzo interesujące cenowo) i w przyszłym roku muszę przekuć plany w czyn. Napisz jak przebiega współpraca rekuperatorowa. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saper 09.10.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 My planujemy kocioł na biomasę, w którym chcemy oprócz pelletu palić odsiewami z rzepaku i pestkami wiśni. Pestkami wiśni . hehe - rozbawiło mnie to . Ile milionów pestek wiśni trzeba na sezon grzewczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saper 09.10.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Kto wam robil część przylacza od granicy działki do domu, zakładał skrzynkę i "sprawy wewnąrz skrzynki" ? Instalator czy możę można się dogadać z firmą która robi przyłącze na zlecenie gazowni ? No i ile coś takiego kosztuje ? My za murowana skrzynke placilismy 1000zl, za doprowadzenie gazu do budynku 1500zl netto z materialem (ok 10m do budynku + pozniej ok 5m w budynku) Dzięki ! I ja z Kiełczowa . Własnie dzisiaj usłyszałem 2 propozycje : 1. 2200 włącznie ze skrzynką i materiałami. 2. 1800-2000 - ale skrzynkę muszę sobie sam kupić. Więc mniej więcej zgadza się z Twoją ceną. pozdrówka saper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 09.10.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 My planujemy kocioł na biomasę, w którym chcemy oprócz pelletu palić odsiewami z rzepaku i pestkami wiśni. Pestkami wiśni . hehe - rozbawiło mnie to . Ile milionów pestek wiśni trzeba na sezon grzewczy ? Nie bierz w tym roku urlopu i jak dodasz tegoroczny i przyszłoroczny, to zapraszam do mnie - jak skończysz liczyć to triumfalnie ogłosimy to na FM Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts