Ivonesca 16.10.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Daaro te parapety to musiała by trauma chyba nawet jakaś ogromna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 16.10.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Po długim niebycie nabyłem dostęp i bywać będę Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 16.10.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Po długim niebycie nabyłem dostęp i bywać będę Pozdrawiam wszystkich kogo mje oczy widzą o niechże Cię wyściskam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 16.10.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 kto z Was ma kominek akumulacyjny (piec) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 16.10.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 http://bolanda.blox.pl/resource/brezniewhonecker.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batafuko 16.10.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Jako, że to sprawa z mojej branży to uzupełnię poradnik - jeśli będziecie pytać o stal (kształtowniki, blachy) to określajcie gatunek materiału - najzwyklejszy w świecie to St3s (wg EN S235JRG2). Centrostal sprzedał Co prawdopodobnie stal o podwyższonej wytrzymałości czyli tzw. 18G2A (wg EN S355J2G3). Możesz zarządać od nich atestu, choć to w zasadzie strata czasu. Na fakturze masz z pewnością któryś z tych symboli, o których pisałem (ewentualnie nieznacznie odbiegającu co znaczy o zastosowaniu dodatków stopowych np. St3Sx, St3SAl itd.) Pozdrav Na fakturze mam S235JR+M. Czy to ten wyższy gatunek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 16.10.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Jako, że to sprawa z mojej branży to uzupełnię poradnik - jeśli będziecie pytać o stal (kształtowniki, blachy) to określajcie gatunek materiału - najzwyklejszy w świecie to St3s (wg EN S235JRG2). Centrostal sprzedał Co prawdopodobnie stal o podwyższonej wytrzymałości czyli tzw. 18G2A (wg EN S355J2G3). Możesz zarządać od nich atestu, choć to w zasadzie strata czasu. Na fakturze masz z pewnością któryś z tych symboli, o których pisałem (ewentualnie nieznacznie odbiegającu co znaczy o zastosowaniu dodatków stopowych np. St3Sx, St3SAl itd.) Pozdrav Na fakturze mam S235JR+M. Czy to ten wyższy gatunek? To +M oznacza tzw. stan dostawy, czyli sposób w jaki profil został walcowany. Akurat ten był walcowany termomechanicznie (mieszanka walcowania na gorąco i kucia - to w gigantycznym uproszczeniu). Dla Ciebie nie ma to żadnego znaczenia, chodzi tylko o samą strukturę stali i jej spawalność (i tak bardzo dobrą dla wszystkich rodzajów S235JR). W zasadzie można walczyć, bo jakiego grzyba masz płacić za materiał lepszy, skoro prosiłeś o słabszy i nie z Twojej winy (i bez uprzedzenia) wydano Ci coś droższego. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 16.10.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 TMK - łowcy palet? alarm wewnetrzny 2000-3000zł mniej wiecej Już wiem gdzie sprzedali palety, na 99% mieli jeszcze busa. Jest taki skup między castoramą na bielanach, a Tyńcem Małym - dziwnym zbiegiem okoliczności przyjmowali dostawę o 6 rano... Jak można ich załatwić? Z policją nie wiem czy się uda, to był inny samochód niż widzieliśmy, a z drugiej strony coraz bardziej wątpię czy wrzucali europalety w osobówkę. UKS czy jednak niebiescy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 16.10.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 TMK - łowcy palet? alarm wewnetrzny 2000-3000zł mniej wiecej Już wiem gdzie sprzedali palety, na 99% mieli jeszcze busa. Jest taki skup między castoramą na bielanach, a Tyńcem Małym - dziwnym zbiegiem okoliczności przyjmowali dostawę o 6 rano... Jak można ich załatwić? Z policją nie wiem czy się uda, to był inny samochód niż widzieliśmy, a z drugiej strony coraz bardziej wątpię czy wrzucali europalety w osobówkę. UKS czy jednak niebiescy? Generalna zasada, której nauczyłem się ok. miesiąc temu - nie zostawiać palet EUR na wierzchu. Mi zwędzili 8 a sąsiadowi ok 10. Obydwie budowy z dala od drogi - nie ma szans, żeby ktoś to wypatrzył. Jak by na to nie spojrzał to jestem to jestem 200 w tył. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 16.10.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 mam problem moze mi pomozecie/ otoz dostalam do podpisania oswiadczenie wystawione przez energetyke oswiadczam ze wyrazam zgode na podlaczenie projektowanego kabla energ.nN do istniejacego zlacza kablowego zlokalizowanego na mojej dzialce a takze na wejscie z pracami zwiazanymi z ta inwestycja ponadta zapewniam staly dostep do przedmiotowego zlacza oraz gwarantuje mozliwosc dalszej rozbudowy sieci elektroenergetycznej bez roszczen finansowych z tego tytulu rozumiem ze ludzie nie maja pradu ja sama wlaczylam 3 ;lata o pradale oni sie zabezpieczyli ze wszytkich stron a co ze mna i moja dzialka nie znam sie kompletnie na tym meza nie ma czy podpisujac nie zaloze sobie jakies petli na szyje a moze najnormalniej w swiecie czepiam sie jednak budujac sie przekonalam sie jak bardzo trzeba na wszytko uwazacpiozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elo. 16.10.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Chodzi tylko o złącze, to standardowa procedura. Jeżeli by chcieli wchodzić kablem na Twoją posesję to nie ma dwóch zdań, ale w tym przypadku bądź człowiekiem. I tak masz złącze na granicy posesji, więc podejrzewam, że nawet nie będą na nią wchodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 16.10.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 mam problem moze mi pomozecie/ otoz dostalam do podpisania oswiadczenie wystawione przez energetyke oswiadczam ze wyrazam zgode na podlaczenie projektowanego kabla energ.nN do istniejacego zlacza kablowego zlokalizowanego na mojej dzialce a takze na wejscie z pracami zwiazanymi z ta inwestycja ponadta zapewniam staly dostep do przedmiotowego zlacza oraz gwarantuje mozliwosc dalszej rozbudowy sieci elektroenergetycznej bez roszczen finansowych z tego tytulu rozumiem ze ludzie nie maja pradu ja sama wlaczylam 3 ;lata o prad ale oni sie zabezpieczyli ze wszytkich stron a co ze mna i moja dzialka nie znam sie kompletnie na tym meza nie ma czy podpisujac nie zaloze sobie jakies petli na szyje a moze najnormalniej w swiecie czepiam sie jednak budujac sie przekonalam sie jak bardzo trzeba na wszytko uwazac piozdrawiam Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, ale ZK jest zazwyczaj lokalizowane przy granicy działki tak, żeby od strony drogi było dojście. W związku z tym wejście na Twoją działkę w trakcie budowy łącza będzie raczej nieznaczące. Udostępnienie działki do rozbudowy to insza inszość. Jeśli przewody biegną przez Twoją działkę, to być może teoretycznie może zaistnieć potrzeba przyłączenia się akurat w połowie Twojej działki. To najczarniejszy scenariusz. Jeśli linia idzie wzdłuż granicy, to w zasadzie rozbudowa może się odbyć bez wkraczania do Ciebie. Ale to tylko moje laickie spojrzenie na sprawę - niech się wypowie ktoś bardziej kompetentny. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 16.10.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Chodzi tylko o złącze, to standardowa procedura. Jeżeli by chcieli wchodzić kablem na Twoją posesję to nie ma dwóch zdań, ale w tym przypadku bądź człowiekiem. I tak masz złącze na granicy posesji, więc podejrzewam, że nawet nie będą na nią wchodzić. czlowiekiem to ja jestesm ale inni nie 3 lata mnie trzymali z przylaczeniem pradu nie jestesm msciwa i rozumiem to mowisz standartowa procedura a to ze gwarantuje mozliwsoc rozbudowy sieci i co wtedy ? wole dmuchac na zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elo. 16.10.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 To napisz że zgadzasz się na wejście do złącza, ale na razie na nic więcej, niech piszą inną formułkę.Złącze masz zapewne na granicy posesji, drzwiczkami do drogi, więc możesz zgodzić się też na stały dostęp do złacza, nie skutkuje to zgodą na wejście na działkę.Ale ten zapis "oraz gwarantuje mozliwosc dalszej rozbudowy sieci elektroenergetycznej bez roszczen finansowych z tego tytulu "może byćwszystkim i niczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 16.10.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 WITAM mam pytankokiedy się montuje parapety wewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 16.10.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 o nie - tylko nie pytaj o parapety Daro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 16.10.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 bo zaś bedzie krzyczał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 16.10.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 a tak na poważnie kiedy się wstawia wewnętrzne parapety-bo nie chce przespać tematuu nas tynki już są dzisiaj szaleje hydraulik a w przyszłym tygodniu będą wylewkijak wylewki przeschną to wpada ponownie hudraulik na montaż grzejników tak że pytam czy robi się przed grzejnikami czy też jest to obojętne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 16.10.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Parapety zewnetrzne po ociepleniu, ale przed tynkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 16.10.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 To napisz że zgadzasz się na wejście do złącza, ale na razie na nic więcej, niech piszą inną formułkę. Złącze masz zapewne na granicy posesji, drzwiczkami do drogi, więc możesz zgodzić się też na stały dostęp do złacza, nie skutkuje to zgodą na wejście na działkę. Ale ten zapis "oraz gwarantuje mozliwosc dalszej rozbudowy sieci elektroenergetycznej bez roszczen finansowych z tego tytulu " może byćwszystkim i niczym. wlasnie to sformuowanie nie podoba mi sie oraz gwarantuje mozliwosc dalszej rozbudowy sieci elektroenergetycznej bez roszczen finansowych z tego tytulu " gdyby chodzilo tylko o zlacze to rozumiem skrzynka jest oczywiscie skierowana drzwiczkami do drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts