anjamen 03.11.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 i w koncu udalo mi sie dobrnac do plyt gk wiec pytanie do Grupy, gdzie najtaniej i czy ma znaczenie jaka firma, bo moj padre mi truje ze tylko Knauf no i ile kosztuje sama plyta zwykla i zielona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 03.11.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 "W temacie" drzwi - mam Portę zewn od 3,5 roku, sosnowe (tanio!) niestety drzwi pracują - w zimie ciężko otworzyć zamek, w lecie nieco lepiej ale też nie najlepiej - drzwi "puchną" . Poza tym wieje przez klamkę - niestety trochę ciepła ucieka. Lepiej chyba kupić CALa albo inne lepszej jakości Wewnętrzne Porty są OK. My właśnie mamy cala zewnetrzne. Jeszcze nie mieszkamy, więc nie wiem jak będzie za parę lat, ale mam nadzieję, że ok bo niestety tanie nie były. Zwłaszcza, że zamówilimy dębowe. Co do Potry, to ogladałam właśnie dziś wewnetrzne. Wprawdzie są dość tanie, ale niestety nie podobają mi się. Zreszta ufam opini mojej siostry Ani, że są raczej badziewne. Te, które dziś zamówiłam na Robotniczej są fornirowane i wygladaja jak dla mnie super. Nie są najtańsze, ale dostałam w Impro spory rabat więc się w końcu zdecydowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 03.11.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Joluś a pokaz jakie wybralas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 03.11.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 niektórzy to chyba powariowali z cenami mam do ogrodzenia 1200 metrów działki(dodam że to działka narożna) z dwóch stron od sąsiadów będe robić ogrodzenie z prefabrykatów(bo tańcze od tradycyjnego)a pozostałe 2 strony tak zwane reprezentatywne musze zrobić metodą tradycyjną czyli wykop,szalunki i beton ponieważ są to strony od podjazdu do garazu a fundamenty mamy wysokie więc te dwie strony muszą robić jako murek oporowy przed robieniem podjazdu szukając ekipy do takiego ogrodzenia tradycyjnego trafiła nam się ekipa która przyjechała na tak zwane ogledziny i krzykneła nam za 70 metrów ogrodzenia-czyli wykop,szalunki,beton,słupki,siatka i murki z klinkieru-za robocizne z materiałem krzykneli nam 50 tysiaków czy oni zwariowali czy może ja że wydaje mi się to za drogo Bo to tyle kosztuje. 70 metrów to dużo. Policz ilość cegieł, robociznę, ilość cementu czy może gotowego zamówionego betonu, robociznę, czas. To naprawdę sporo ogrodzenia. Dziwne ogrodzenie - murki i siatka? Może zamiast siatki panele metalowe? I czy naprawdę potrzebujesz tych murków? Może wystarczą metalowe elementy na słupkach. Wtedy nie musisz szalunków ani wykopów - masz tylko montaż słupków, elementów metalowych) można dostać naprawdę estetyczne), możesz się zamknąć w kwocie 25 tys z bramą, plus napęd. Zamiast podmurówki możesz dać głęboko schowane betonowe krawężniki - które potem obsypiesz ziemią i/lub obsadzisz roślinami Czy chodziło ci o najprostszą siatkę. te 50 tysięcy to bez bramy,bez napędu,tylko podmurówka,słupki i klinkier,zwykła siatka no i robocizna z materiałem teraz szukamy innego rozwiązania jak by to zrobić żeby można było zrobić podjazd do garażu który u nas wynosi około 1,3 metra od gruntu,zobaczymy co uda nam się wymyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 03.11.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 u nas sam klinkier grubo ponad 10tys kosztowal, zaprawa chyba z 5k beton, stal, slupki metalowe, sztachety drewniane no i robocizna, brama (rama z napedem) 2 kola ale jeszcze nie mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 03.11.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 mi tez się marzą sztachety drewniane i może kiedyś to marzenie zrealizuje ekipa która teraz robi u nas ocieplenie a jest to ekipa miejscowa(znajomi)powiedzieli że zrobią nam to ogrodzenie więc już nie szukamy ekipy i może uda im sie to taniej zrobić bo beton też mamy troche taniej niż w betoniarni tak że może wyjść to nas trochę taniej-mam taką nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 03.11.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 mi tez się marzą sztachety drewniane i może kiedyś to marzenie zrealizuje ekipa która teraz robi u nas ocieplenie a jest to ekipa miejscowa(znajomi)powiedzieli że zrobią nam to ogrodzenie więc już nie szukamy ekipy i może uda im sie to taniej zrobić bo beton też mamy troche taniej niż w betoniarni tak że może wyjść to nas trochę taniej-mam taką nadzieje my beton dzieki Joli mielismy za 120zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 03.11.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 aha i chciałam się pochwalić MAMY WKOŃCU WYLEWKI szkoda tylko że z trzymiesięcznym opóźnieniem ale wkońcu są najgorsze jest to że 18 grudnia przyjeżdzają z meblami do kuchni na montaż a do położenia kafli jeszcze kawał czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 03.11.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 mi tez się marzą sztachety drewniane i może kiedyś to marzenie zrealizuje ekipa która teraz robi u nas ocieplenie a jest to ekipa miejscowa(znajomi)powiedzieli że zrobią nam to ogrodzenie więc już nie szukamy ekipy i może uda im sie to taniej zrobić bo beton też mamy troche taniej niż w betoniarni tak że może wyjść to nas trochę taniej-mam taką nadzieje my beton dzieki Joli mielismy za 120zł no to dużo taniej niż my bo my mamy po 200zł za kubik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 03.11.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 mi tez się marzą sztachety drewniane i może kiedyś to marzenie zrealizuje ekipa która teraz robi u nas ocieplenie a jest to ekipa miejscowa(znajomi)powiedzieli że zrobią nam to ogrodzenie więc już nie szukamy ekipy i może uda im sie to taniej zrobić bo beton też mamy troche taniej niż w betoniarni tak że może wyjść to nas trochę taniej-mam taką nadzieje my beton dzieki Joli mielismy za 120zł no to dużo taniej niż my bo my mamy po 200zł za kubik chcialam tylko uprzedzic pytania o namiar, niestety koles juz tam nie pracuje i tydzien temu wylewajac ganek musielismy juz placic normalna cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 03.11.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 a normalna cena to ile bu my te 200 zeta płacimy bez faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 03.11.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 180 bez fv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 03.11.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 180 bez fv no to niezła cena a myślałam że my mamy niezłą cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 03.11.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Joluś a pokaz jakie wybralas Ania, model D3 (pełne bez szyby) Oczywiście w kolorze cemny orzech. http://www.korona-drzwi.com/?go=katalog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 03.11.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Joluś a pokaz jakie wybralas Ania, model D3 (pełne bez szyby) Oczywiście w kolorze cemny orzech. http://www.korona-drzwi.com/?go=katalog ekstra, kiedy beda do poogladania i do pomacania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 03.11.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Kochana, za 14 tygodni Ale i tak wcześniej nie bylibyśmy gotowi do montażu. A tak z innej beczki. Jaki polecacie internet oprócz neostrady? Kończy nam się właśnie umowa z telekomunikacją i zastanawim się czy znajdzie się coś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 03.11.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 ja polecam lokalnych dostawcow radiowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 03.11.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 A co to takiego? Mieliśmy wcześniej internet z kablówki i była to porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 03.11.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Kończy nam się właśnie umowa z telekomunikacją i zastanawim się czy znajdzie się coś lepszego. Przedłuż umowę w tepsie lub porozmawiaj z netią - mają fajne warunki za 4Mb, oczywiście pasożytniczo na łączach tpsa . Radiówki zdecydowanie odradzam, często brak zewnętrznego IPka, chwiejny transfer, firmy które zwijają się z dnia na dzień, wątpliwe bezpieczeństwo danych, źle rozdzielany transfer typu 2Mb na kilkudziesięciu użytkowników, dodatkowe anteny na elewacji itd. Temat już przerabiałem, nigdy więcej -preferuje neo i dobry router - duet stabilny jak skała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 03.11.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Kończy nam się właśnie umowa z telekomunikacją i zastanawim się czy znajdzie się coś lepszego. Przedłuż umowę w tepsie lub porozmawiaj z netią - mają fajne warunki za 4Mb, oczywiście pasożytniczo na łączach tpsa . Radiówki zdecydowanie odradzam, często brak zewnętrznego IPka, chwiejny transfer, firmy które zwijają się z dnia na dzień, wątpliwe bezpieczeństwo danych, źle rozdzielany transfer typu 2Mb na kilkudziesięciu użytkowników, dodatkowe anteny na elewacji itd. Temat już przerabiałem, nigdy więcej -preferuje neo i dobry router - duet stabilny jak skała o nigdy nie mialam problemu z moja radiowka, a u tego samego dostawcy jestesmy od 5 lat i mam sporo szybszy od neostrady 2Mb, jak mam sie laczyc u tesciow ktorzy maja wyzej wymieniona to mnie trafia szlag, juz wole bezprzewodowego powolnego iplusa, u mnie neo na ostatnim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts