TMK 07.11.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Zastanawiam się co lepiej ? - samemu kupować materiał czy zdać się na fachowców żeby zrobili wylewki kompleksowo ( materiał plus robocizna) ? Pozdrawiam nie ma się co zastanawiać Weź ofertę ekipy wraz z materiałem i porównaj czy się oszczędzi kupując samodzielnie. Zestawienie materiałów i tak muszą dać. "Mój" wylewkarz (jeden z Misiów ) chciał folię 0,3mm, styropian dowolnie (bez konkretnej firmy), piach płukany będzie sprawdzał czy ok, cement do ustalenia, dodatki w stylu taśmy dylatacyjne sam przywozi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.11.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Trzeba jeszcze doliczyć papę,folie i styropian do ocieplenia ( i inne rzeczy o których nie mam pojęcia ) Zastanawiam się co lepiej ? - samemu kupować materiał czy zdać się na fachowców żeby zrobili wylewki kompleksowo ( materiał plus robocizna) ? Ja wolałem sobie akurat tym głowy nie zawracać. Dzięki temu cała akcja robienia wylewek na parterze zamknęła się praktycznie w 1 dzień + kilka godzin na układanie styro pod podłogówkę. Gdybym sam miał rozkładać styro, to pewnie z tydzień wieczorami by mi zeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 07.11.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Witam, Nie moge znaleść linku na targ więc pisze tutaj. Może ma ktoś ochotę na wapno, mamy tego ustrojstwa ze 20 worków (a może i więcej). Miały być tynki tradycyjne, a sa gipsowe. Może ktoś będzie chętny. Oddam towar za symboliczne 50 zł Budowa w okolicach Żórawiny. Szczegóły na priva. dopiszę się - tez mam do oddania 20 worków wapna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 07.11.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 U nas wylewkarze brali za wylewki 11,50 robocizny i pytali czy bedziemy sami układać folie i styro czy też zostawiamy to im,stwierdziliśmy że niech lepiej oni to zrobią bo wiedzą co i jak i mają w tym wprawe bo nam by ta zabawa zabrała zapewne sporo czasu,więc panowie powiedzieli że za układanie foli i styro trzeba doliczyć po 2 zeta za metr2 układania ale zdażyło sie tak że akutar folie i styro układał hydraulik,miał zrobić to w sumie tylko pod podłogówką ale poleciał po całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batafuko 07.11.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 mam pytanko: Czym najlepiej pomalować podbitkę, żeby wyszła w kolorze złoty dąb? pozdrawliaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halszka.ka 07.11.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Czy wiecie gdzie można kupic 0.5 do 1 m3 betonu ? wolałabym taki z betoniarni, a nie chcę dopłacac za niepełną gruszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 07.11.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 mam pytanko: Czym najlepiej pomalować podbitkę, żeby wyszła w kolorze złoty dąb? lazurą http://forum.muratordom.pl/podbitka-drewniana-jak-uzyskac-zloty-dab,t131044.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 07.11.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Vnka, wielokrotnie przekonałam się, że taniej i lepiej jest samemu kupować materiał. Po pierwsze wiem co jest wbudowywane, a oprócz tego zawsze sama kupuję taniej. Teksty, o 7% vacie nie robia na mnie wrażenia, choć fachowcy-zaopatrzeniowcy je uwielbiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batafuko 07.11.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 mam pytanko: Czym najlepiej pomalować podbitkę, żeby wyszła w kolorze złoty dąb? lazurą http://forum.muratordom.pl/podbitka-drewniana-jak-uzyskac-zloty-dab,t131044.htm Dzięki No to może jeszcze jedno pytanko: Jaki kolor rynien najlepiej pasuje do ceglastych dachówek i ceglastych obróbek blaszanych? Jaka jest wasza opinia, bo doradzają mi rynny brązowe, a wydawać by się mogło, że powinny być też w kolorze ceglastym, żeby je zakamuflować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 07.11.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 My mamy rynny plastikowe marleya w kolorze miedż, dach właśnie ceglasty. Moim zdaniem pasuje. Zdjecia w fotosiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 07.11.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Vnka, wielokrotnie przekonałam się, że taniej i lepiej jest samemu kupować materiał. Po pierwsze wiem co jest wbudowywane, a oprócz tego zawsze sama kupuję taniej. Teksty, o 7% vacie nie robia na mnie wrażenia, choć fachowcy-zaopatrzeniowcy je uwielbiają. o właśnie, popieram a VAT.... ja uwielbiam kupować bez niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batafuko 07.11.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 My mamy rynny plastikowe marleya w kolorze miedż, dach właśnie ceglasty. Moim zdaniem pasuje. Zdjecia w fotosiku. Twoje rynny wyglądają super, jak prawdziwa miedź. A jakiego koloru jest deska czołowa, do której przymocowano rynny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.11.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 No to może jeszcze jedno pytanko: Jaki kolor rynien najlepiej pasuje do ceglastych dachówek i ceglastych obróbek blaszanych? Jaka jest wasza opinia, bo doradzają mi rynny brązowe, a wydawać by się mogło, że powinny być też w kolorze ceglastym, żeby je zakamuflować.U mnie do ceglanych dachówek i póki co jeszcze ceglanego porothermu są rynny brązowe. I żeby nie było że do niczego nie pasują, skrzynka roletowa i prowadnice rolet są brązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 07.11.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 my mamy dach co prawda w kolorze kasztanowym ale rynny bedą również jak u Joli marleya w kolorze miedżi-narazie leżą na poddaszu i czekają na montaż,deska czołowa bedzie w kolorze orzecha to taka bedzie równiez podbitka,okna i rolety łącznie z bramą garażową też są w kolorze orzecha a co do koloru ryniem Marleya w miedzi to powiem że są super najładniesze jakie tylko były-przynajmniej według mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 07.11.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Batafuka, deska czołowa polakierowana jest na kolor orzech Odcień podobny do koloru rynien i okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 07.11.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 TMK, Trociu, Jola bardzo wam dziekuje za odpowiedz. Coś będziemy musieli zdecydować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 07.11.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Nie mam jeszcze balustrady ( daleko do tego ) Wybór czy drewniane czy metalowe to oczywiście kwestia gustu - dopasowanie do schodów i wnętrza. U mnie będą drewniane. Gusta, gustami, jednak czy można w innych miejscach kupić taniej elementy do balustrad (jakieś hurtownie czy konkretne markety)? 400-500zł/mb kompletnie nie odzwierciedla kosztów materiałów. Trochę jest tu, jednak temat się urwał. Kombinował ktoś z Was z elementami z casto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 07.11.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Nie mam jeszcze balustrady ( daleko do tego ) Wybór czy drewniane czy metalowe to oczywiście kwestia gustu - dopasowanie do schodów i wnętrza. U mnie będą drewniane. Gusta, gustami, jednak czy można w innych miejscach kupić taniej elementy do balustrad (jakieś hurtownie czy konkretne markety)? 400-500zł/mb kompletnie nie odzwierciedla kosztów materiałów. Trochę jest tu, jednak temat się urwał. Kombinował ktoś z Was z elementami z casto? Namierzyłem super kowala, ale bierze 1200-1500PLN/mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 07.11.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Namierzyłem super kowala, ale bierze 1200-1500PLN/mb W pierwszym domu złote barierki odpuszczę sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 07.11.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Namierzyłem super kowala, ale bierze 1200-1500PLN/mb W pierwszym domu złote barierki odpuszczę sobie Ja jeszcze nie wiem. Póki co szukam stolarza co z Teaku zrobi mi blat przy wannie i dwa schodki. Proszę o pomoc w ustaleniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts