boru 09.11.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 moze ktos poda namiar na sprawdzony i niedrogi ekogroszek we wroclawiu lub okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batafuko 09.11.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 UWAGA: potrzebna Wasza pomoc, bo sam już nie daję rady. Moim fachmanom wyszedł trochę nieproporcjonalny dach i chcę to jakoś zakamuflować. Poniżej przedstawiam parę wariantów kolorystycznych i proszę Was o opinię, który najlepszy. Rysunki są wykonane odręcznie myszką, więc liczę na wyrozumiałość. 1.http://foto.m.onet.pl/_m/03d4a3e70a88a52263c07c85a5410727,10,19,0.jpgDachówka kolor ceglasty/miedziany, rynna brąz, deska czołowa w kolorze dachówki. 2.http://foto.m.onet.pl/_m/fc87a6cf57d8b0db363471ea09d9911f,10,19,0.jpgDachówka kolor ceglasty/miedziany, rynna brąz, deska czołowa brąz. 3.http://foto.m.onet.pl/_m/f065bef9cf122a08bc55d58ccdd4277a,10,19,0.jpgDachówka kolor ceglasty/miedziany, rynna brąz, deska czołowa brąz, pod dachem pas na elewacji pomalowany w kolorze dachówki. 4.http://foto.m.onet.pl/_m/158ca96037eb12897c2c4221043bbdda,10,19,0.jpgDachówka kolor ceglasty/miedziany, rynna brąz, deska czołowa w kolorze dachówki, pod dachem pas na elewacji pomalowany w kolorze dachówki. 5.http://foto.m.onet.pl/_m/f375aa37c7fae83947f098abeef87655,10,19,0.jpgDachówka kolor ceglasty/miedziany, rynna brąz, deska czołowa brąz, pod dachem pas na elewacji brązowy. 6.http://foto.m.onet.pl/_m/b16e98a51c4aff83c93e30924692aa65,10,19,0.jpgDachówka kolor kasztan, rynna brąz, deska czołowa brąz, pod dachem pas na elewacji brązowy. Kolor rynien też mogę zmienić na miedziany lub inny zbliżony do koloru dachówki. Sam już nie wiem co wybrać. HELP!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 09.11.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Witam, padła tutaj nazwa p. Mazura z ekipy Mega 1000, mogę z czystym sumieniem polecic ekipe w ktorej on szefuje, zna się na robocie, a co wazniejsze ma wlasne pomysly ja trezba rozwiązac problem, no i jest slowny (robil jakies obrobki nawet po zaplacie),no i musze dodac ze w kwestii ceny ze oplaca się wziac i robocizne i material z Mega 1000, najlepiej od razu z tynkiem, wtedy jest najtaniej, mimo ze nie zamierzalem oplacilo sięaha, zeby nie bylo tak slodko, proponuje przed podpisanie umowy wyszczególnic ile beda kosztowaly roboty dodatkowe, jakies lukarny, balkony, docieplenie pod krokwiami, parapety itd... aha mam pytanie, czy ktos jest na etapie zakupu kominka?cos mi sie marzy Jotul, jest podobno promocja na Krakowskiej, ale to jednak kolo 5 tys za kominek, czy to sie kalkuluje? dodam ze ma byc bardziej dla ozdoby.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 09.11.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Kominek za 5 tyś dla ozdoby, to raczej przesada. Kup tańszy wkład np. Supra Astra i zrób ładną obudowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzyk 09.11.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Kominek za 5 tyś dla ozdoby, to raczej przesada. Kup tańszy wkład np. Supra Astra i zrób ładną obudowę. Hmmm, Jola a w okolicach wrocławia z obudową może masz jakąś firmę do polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 09.11.2008 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Jaka fajna. Drogi taki zakup?? A może się podzielimy bo ja mam na razie ręczną. I na proste cięcie starczy, ale łazienka za jakiś czas przede mną. Zapłaciłem 310zł, ale to była jednorazowa cena czyt. okazja - sprzęt nowy, uszkodzone opakowanie. Ustrojstwo fajne, tnie bezpiecznie bez podkładania rąk, chłodzenie wodą i do ustawienia kąt cięcia 0-45st - można spokojnie dociąć bez późniejszego używania jakichkolwiek listw, gres także. Weryfikacja za jakiś czas, zacznę od kotłowni dla przećwiczenia sprzętu i siebie Jola ma rację - jeśli nie boisz się pogody, to rób od razu wszystko. Daro, budynek jest świeży i mam wątpliwości przed tak szybkim tynkowaniem - czy nie spęka jak teraz zrobię na gotowo? Planujesz rekuperację? jeśli tak to nie przejmuj się wilgocią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 09.11.2008 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Witam, padła tutaj nazwa p. Mazura z ekipy Mega 1000, mogę z czystym sumieniem polecic ekipe w ktorej on szefuje, zna się na robocie, a co wazniejsze ma wlasne pomysly ja trezba rozwiązac problem, no i jest slowny (robil jakies obrobki nawet po zaplacie), no i musze dodac ze w kwestii ceny ze oplaca się wziac i robocizne i material z Mega 1000, najlepiej od razu z tynkiem, wtedy jest najtaniej, mimo ze nie zamierzalem oplacilo się aha, zeby nie bylo tak slodko, proponuje przed podpisanie umowy wyszczególnic ile beda kosztowaly roboty dodatkowe, jakies lukarny, balkony, docieplenie pod krokwiami, parapety itd... aha mam pytanie, czy ktos jest na etapie zakupu kominka? cos mi sie marzy Jotul, jest podobno promocja na Krakowskiej, ale to jednak kolo 5 tys za kominek, czy to sie kalkuluje? dodam ze ma byc bardziej dla ozdoby.... Mega 1000 - potwierdzam - ale trzeba uważać - jak wyżej opisałęm. Kominek - biorę Jotula 510. Obudowa w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.11.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Planujesz rekuperację? jeśli tak to nie przejmuj się wilgocią... Nie planuje, wentylacja będzie grawitacyjna, a w pomieszczeniach "mokrych" wentylatorki z higrostatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 10.11.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Jola, ja zamówiłam schody w Dobroszycach- b. solidne wyniosą mnie ok.13.000zł, Tego ocieplenipowca Zdyba to ja polecałam, ale jak to zazwyczaj bywa - więcej zlecen=większy apetyt. Dzisiaj on bierze ok.60zł za mkw, myślę że to ciut za drogo. B. konkurencyjne ceny na panele daje Megaart na ul. Traugutta. Ania, napisz pliss na priv, ile cię basen wyniesie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 10.11.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Planujesz rekuperację? jeśli tak to nie przejmuj się wilgocią... Nie planuje, wentylacja będzie grawitacyjna, a w pomieszczeniach "mokrych" wentylatorki z higrostatami. No to uważaj na wilgoć, innej rady nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 10.11.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Jola, ja zamówiłam schody w Dobroszycach- b. solidne wyniosą mnie ok.13.000zł, B. konkurencyjne ceny na panele daje Megaart na ul. Traugutta. Ania, napisz pliss na priv, ile cię basen wyniesie... No na zwykłe panele może i tak, ale marbau, palisander itp... są w dobrych cenach w ComfortPlusie - tam też biorę (prawie 170m2) - należe do ludzi niechętnie wydających pieniądze. I jeśli muszę to wogóle robić, to kupuję materiały wysokiej jakości za rozsądne pieniądze i po 3 miesiącach negocjacji http://www.comfortplus.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 10.11.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Natalia, ja też robiłam u nich wycenę i na dzień dzisejszy jestem na nich zdecydowana, zwłaszcza po Twoim poście. Bardzo Cię proszę, wklej jakąś fotkę i napsz coś więcej o współpracy z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 10.11.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Natalia, ja też robiłam u nich wycenę i na dzień dzisejszy jestem na nich zdecydowana, zwłaszcza po Twoim poście. Bardzo Cię proszę, wklej jakąś fotkę i napsz coś więcej o współpracy z nimi. Ale napiszcie w jakim drewnie? Jola, kiedyś mi pisałaś o fececie na Karmelkowej co drzwi CALa miał w konkurencyjnej cenie. Budus przebił go o około 10% od ceny katalogowej, więc nie wiem do czego tym razem odnosicie wycenę za panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 10.11.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Darek, nie chodziło mi o panele tylko o schody. A co do cala, to niestety mnie Budus nie dał lepszej ceny od Doleckiego. Zresztą na drzwi, które zamawiałm była wtedy dodatkowa promocja -10% od cala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 10.11.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Darek, nie chodziło mi o panele tylko o schody. A co do cala, to niestety mnie Budus nie dał lepszej ceny od Doleckiego. Zresztą na drzwi, które zamawiałm była wtedy dodatkowa promocja -10% od cala. Joluś - zapomniałaś do mnie telefonu? ...z tymi drzwiami? Zamówiłaś już|? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 11.11.2008 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 witammam duży roblemlistwy narożne po tynkowaniu gipsowym - maszynowym zaczęły m rdzewiećrdza przechodzi przez gips na zewnątrz.ktoś miał taki przypadek?ktoś wie co począć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 11.11.2008 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 witam mam duży roblem listwy narożne po tynkowaniu gipsowym - maszynowym zaczęły m rdzewieć rdza przechodzi przez gips na zewnątrz. ktoś miał taki przypadek? ktoś wie co począć? to jakiś kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 11.11.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Darek, zamówiłam drzwi, ale nie w BUdusie, bo zmienila się koncepcja. Nie biorę Invado tylko Korona. Ciut drozsze, ale moim zdaniem ładniejsze i solidniej wykonane. Budus ich nie prowadzi. Pisałam już pare postów wcześniej, że zamawiałam w Impro na Robotniczej i dają nam dla grupy rabat jak w Budusie, ale wybór wiekszy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidk 11.11.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 witam mam duży roblem listwy narożne po tynkowaniu gipsowym - maszynowym zaczęły m rdzewieć rdza przechodzi przez gips na zewnątrz. ktoś miał taki przypadek? ktoś wie co począć? to jakiś kosmos to prawda - kosmos nie z tej ziemi ja jestem załamany bo podobno ta rdza będzie wychodzić też przez farbę teraz nie wiem... zdzierać wszystko i malować minią? a potem znów zatynkować? help!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 11.11.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 witam sąsiadkę czyli jest to człowiek godny polecenia tak jak nam to mówiono był kiedyś u nas na budowie i proponował właśnie swoje usługi-pomoc w realizacji różnych rzeczy ale nie byliśmy wówczas na tym etapie a teraz własnie dochodzimy do takiego etapu w którym bedzie taka pomoc potrzebna dana - w samej Ligocie sie budujecie? to sąsiadkami rzeczywiście jesteśmy tak w samej ligocie,niedaleko boiska budują się 2 nowe domki,jednen z nich jest mój-ten większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts