Ray23 11.11.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 witam mam duży roblem listwy narożne po tynkowaniu gipsowym - maszynowym zaczęły m rdzewieć rdza przechodzi przez gips na zewnątrz. ktoś miał taki przypadek? ktoś wie co począć? to jakiś kosmos to prawda - kosmos nie z tej ziemi ja jestem załamany bo podobno ta rdza będzie wychodzić też przez farbę teraz nie wiem... zdzierać wszystko i malować minią? a potem znów zatynkować? help!!!!!! Kilka lat temu miałem podobny problem ale wystarczyło zeszlifować siatką i pomalować , a w miejscach narażonych na wyjście rdzy po prostu malowałem kilkakrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 11.11.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Podłogę Darosławie mam z wyselekcjonowanego merbau, lita deska z klejejm 2skł. -łączny koszt poniżej twojego. Joluś, jeszcze nie mam tych schodów - ino projekt, będą montowane dopiero w grudniu. Dzisiaj montowali mi taras: http://images32.fotosik.pl/397/2d56102801c2f7efm.jpg http://images32.fotosik.pl/397/c25adeaacfeeaa8fm.jpg http://images27.fotosik.pl/293/e9beef313ea7cab7m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 11.11.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Natali - czyli ile, bo ja cen nigdzie nie podawałem jeszcze - sam ich nie znam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 11.11.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Mam pytanie - czy do wyliczenia ilości mkw. do tynków liczy się całe ściany bez odliczenia okien i drzwi ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 11.11.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Vanka, u nas odliczali okna powyżej trzech metrów kwadratowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 12.11.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Dzieńdoberek Wy już po ściankach działowych... Doradźcie jaki materiał wybrać na działówki Myślałam intensywnie o Silce E, co by wygodnie było, ale na ile zdążyłam sie zorientować - ciut przydrogo wychodzi ta imprezka. Lepiej wypada Solbet.. Co będzie lekkie, o dobrej izolacyjności akustycznej, a przy tym niezbyt drogie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 12.11.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Podłogę Darosławie mam z wyselekcjonowanego merbau, lita deska z klejejm 2skł. -łączny koszt poniżej twojego. Joluś, jeszcze nie mam tych schodów - ino projekt, będą montowane dopiero w grudniu. Dzisiaj montowali mi taras: Super taras! Mam pytanie - czy linie tarasu w kształcie łuku są dużym problemem jeśli chodzi o taras z drewna? Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 12.11.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Mam do Was pytanie . W końcu udało mi się zamknąć dom i zamontować alarm. Pytanie co radzicie i w jakiej kolejności zrobić jeszcze w tym sezonie? Raczej odpuszczę sobie tynki i instalację elektryczną, bo nie chcę się stresować pogodą i koniecznością grzania . Jest sens robić ocieplenie zewnętrzne, czy lepiej poczekać i zrobić to dopiero po tynkach w przyszłym roku? Co jeszcze? Ocieplenie poddasza? Podbitka? Pzdr, TS http://img88.imageshack.us/img88/8097/2636313xj8xy9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.11.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Mam do Was pytanie . W końcu udało mi się zamknąć dom i zamontować alarm. Pytanie co radzicie i w jakiej kolejności zrobić jeszcze w tym sezonie? Raczej odpuszczę sobie tynki i instalację elektryczną, bo nie chcę się stresować pogodą i koniecznością grzania . Jest sens robić ocieplenie zewnętrzne, czy lepiej poczekać i zrobić to dopiero po tynkach w przyszłym roku? Co jeszcze? Ocieplenie poddasza? Podbitka? Zacznij od alarmu Później może ocieplenie bez tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 12.11.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 TS, a dlaczego nie chcesz robić teraz elektryki. Boisz się, że Ci elektryk zmarznie To dobry moment na takie prace, bo wczesną wiosną jak zrobi się w miarę ciepło możesz, możesz zacząć tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 12.11.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Teraz jest kolej na właśnie instalację elektryczną i ocieplenie poddasza - wełna + folia (płyty gk można przykręcić po założeniu elektryki, a szpachlować na wiosnę lub teraz wybierając cieplejsze dni bez przymrozków)Nie zapomnij o zabezpieczeniu ujęcia wodnego przed mrozem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_i_seba 12.11.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Mega1000 będą u nas tynkować zaraz po weekendzie. Rzeczywiście ceny mają przyzwoite. Jednak nadal nie mam porównania aktualnych cen za przyklejenie styropianu plus zaciągnięcie siatki z klejem. Dzwoniłem do innego wykonawcy i zaśpiewał 60zł/m2 robocizny Robić teraz za 30zł, czy czekać do wiosny i być może na lepsze ceny? O to jest pytanie to chyba przyjdą do Was zaraz po zakonczeniu robót u nas;) bo u nas kończą w piatek w tym tygodniu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.11.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 to chyba przyjdą do Was zaraz po zakonczeniu robót u nas;) bo u nas kończą w piatek w tym tygodniu;) mega1000 ma kilka ekip, u nas ma robić grupa p.Tomasza - nazwiska teraz nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_i_seba 12.11.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Mega1000 będą u nas tynkować zaraz po weekendzie. Rzeczywiście ceny mają przyzwoite. Jednak nadal nie mam porównania aktualnych cen za przyklejenie styropianu plus zaciągnięcie siatki z klejem. Dzwoniłem do innego wykonawcy i zaśpiewał 60zł/m2 robocizny Robić teraz za 30zł, czy czekać do wiosny i być może na lepsze ceny? O to jest pytanie U mnie robił Mazur współpracujący z Megą 1000. Wszystko ok, ale jeden z tych jego gamoni, jak nawiercał mi ściany pod kołki zrobił to dokładnie na wylot - robiąc z moich tynków ser szwajcarski. Pocierali potem z papierkiem ściernym, by wygłądzić zaklejone dziury. NIe pamiętam ile płaciłem, ale umowę zawarłem z nimi pół roku wcześniej więc sie trochę drapali po głowie - bo to było na ten czas było bardzo mało. no to u nas zrobili tak samo....tyle, ze z prętami na balustrady na tarasie...to chyba ich numer popisowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 12.11.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Ts147 - linie tarasu nie grają roli, deski docianane są na miejscu. Darok, wyceniałam u nich, mam porównanie-do położenia miałam 260mkw(gora i dół) i naprawdę chłopcy są OK, ale dla mnie wazniejszę są moje pieniądze. Megaart na Traugutta wypadł korzystniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 12.11.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Teraz jest kolej na właśnie instalację elektryczną i ocieplenie poddasza - wełna + folia (płyty gk można przykręcić po założeniu elektryki, a szpachlować na wiosnę lub teraz wybierając cieplejsze dni bez przymrozków) Nie zapomnij o zabezpieczeniu ujęcia wodnego przed mrozem. wstawiam okna i robie elektryke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 12.11.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 mam pytanie ile placiliscie za podbitke /bez materialu samo wykonanie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 12.11.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 TS, a dlaczego nie chcesz robić teraz elektryki. Boisz się, że Ci elektryk zmarznie To dobry moment na takie prace, bo wczesną wiosną jak zrobi się w miarę ciepło możesz, możesz zacząć tynki. Ja bym elektrki ne kładł raczej, bo szkoda by ją ktoś przetopił na złom po uprzednim włamaniu. W tamtym roku ktoś z forum stracił kable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 12.11.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Mam do Was pytanie . W końcu udało mi się zamknąć dom i zamontować alarm. Pytanie co radzicie i w jakiej kolejności zrobić jeszcze w tym sezonie? Raczej odpuszczę sobie tynki i instalację elektryczną, bo nie chcę się stresować pogodą i koniecznością grzania . Jest sens robić ocieplenie zewnętrzne, czy lepiej poczekać i zrobić to dopiero po tynkach w przyszłym roku? Co jeszcze? Ocieplenie poddasza? Podbitka? Pzdr, TS http://img88.imageshack.us/img88/8097/2636313xj8xy9.jpg Ocieplenie, i ocieplenie poddasza, coby mury nie marzły w zimie, i proponowałbym może nie grzać mocno, ale utrymywać temperaturę tak na +5 st Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 12.11.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Dzieńdoberek Wy już po ściankach działowych... Doradźcie jaki materiał wybrać na działówki Myślałam intensywnie o Silce E, co by wygodnie było, ale na ile zdążyłam sie zorientować - ciut przydrogo wychodzi ta imprezka. Lepiej wypada Solbet.. Co będzie lekkie, o dobrej izolacyjności akustycznej, a przy tym niezbyt drogie? Ja polecam Silikaty (nie koniecznie E) mało który elektryk to wykorzysta, a kosztuje więcej, jeżeli chcesz dobrze wygłuszyć to napewno nie gazobeton! Tylko silka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts