Daro_K 12.11.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 TS, a dlaczego nie chcesz robić teraz elektryki. Boisz się, że Ci elektryk zmarznie To dobry moment na takie prace, bo wczesną wiosną jak zrobi się w miarę ciepło możesz, możesz zacząć tynki. Ja bym elektrki ne kładł raczej, bo szkoda by ją ktoś przetopił na złom po uprzednim włamaniu. W tamtym roku ktoś z forum stracił kable. Kurde - wykrakałem, twu na psa urok: - właśnie dowiedziałem się, że kogoś z forum nieźle oskubano, z kabli, rur miedzianych itp... i to tak cieli, że przy samej podłodze. Współczuje i radzę ubezpieczyć chaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.11.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 TMK, a może dogadaj się Mega 1000 na kompleksową usługę (styro, siatka, klej i struktura). Tak będzie najtaniej. U nas chcieli tak robić już w sierpniu, ale nie byliśmy gotowi. I stanęło na tym, że robił inny wykonawca, droższy. i po rozmowie z mega1000 - cwaniaki 60zł z materiałem, ale nie podadzą ile w tym samej robocizny - tzn podadzą "ale to Panu nie będzie się kompletnie opłaciło". Jakby nie liczyć inną ekipę za załóżmy 30zł, to drugie tyle za materiał nie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 12.11.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Zacznij od alarmu Później może ocieplenie bez tynku. Alarm tak jak napisałem już mam praktycznie . TS, a dlaczego nie chcesz robić teraz elektryki. Boisz się, że Ci elektryk zmarznie To dobry moment na takie prace, bo wczesną wiosną jak zrobi się w miarę ciepło możesz, możesz zacząć tynki. Obawiam się włamania chociaz alarm i monitoring mam. Poczekam chyba z tym do wiosny, bo instalatorowi zajmie to tydzień tylko. Ts147 - linie tarasu nie grają roli, deski docianane są na miejscu. Super informacja - dzieki! Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.11.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Kurde - wykrakałem, twu na psa urok: - właśnie dowiedziałem się, że kogoś z forum nieźle oskubano, z kabli, rur miedzianych itp... i to tak cieli, że przy samej podłodze. Współczuje i radzę ubezpieczyć chaty. Czasami zastanawiam się nad sensem prowadzenia dzienników na muratorze, nad wklejaniem zdjęć z wewnątrz domu itd. Dosyć dużo osób wkleja świetne fotografie swojego sprzętu domowego, instalacji itp czy to nie jest proszenie się o kłopoty...? Są inspiracją dla jednych, być może łupem dla innych. Wróćmy do ucinania rąk, choćby tak niechcący, szpadlem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 12.11.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 TS, a dlaczego nie chcesz robić teraz elektryki. Boisz się, że Ci elektryk zmarznie To dobry moment na takie prace, bo wczesną wiosną jak zrobi się w miarę ciepło możesz, możesz zacząć tynki. Ja bym elektrki ne kładł raczej, bo szkoda by ją ktoś przetopił na złom po uprzednim włamaniu. W tamtym roku ktoś z forum stracił kable. Kurde - wykrakałem, twu na psa urok: - właśnie dowiedziałem się, że kogoś z forum nieźle oskubano, z kabli, rur miedzianych itp... i to tak cieli, że przy samej podłodze. Współczuje i radzę ubezpieczyć chaty. Przykra sprawa - brak słów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 12.11.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 A kogo okradli, jeśli można wiedzieć, w jakim regionie ta hołota "działa"? Co do Mega 1000 to jakaś paranoja. Jak latem rozmawiałam z właścicielem czyli szefem nie było problemu z rozgraniczeniem ceny materiału od robocizny. Zwłaszcza, że nie chciałam brać ich tynku Termo, tylko Baumita, który jest sporo droższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.11.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Co do Mega 1000 to jakaś paranoja. Jak latem rozmawiałam z właścicielem czyli szefem nie było problemu z rozgraniczeniem ceny materiału od robocizny. Zwłaszcza, że nie chciałam brać ich tynku Termo, tylko Baumita, który jest sporo droższy Dlatego ich odpuściłem. Chcą zarobić na pracy - ok, ale jeszcze sporo na marży za materiał. Materiały sam wybierałem do tej pory i odpukać jeszcze nie było wpadki. Tynk planuję z bolixa (komin już mam nim zrobiony), styro termoorganiki, klej jeszcze nie wiem może kreisera albo także termoorganiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 12.11.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Kto wie jaka firma ubezpieczeniowa ubezpiecza dom w czasie budowy i jakie trzeba spełniać warunki??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 12.11.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Z tego co mi wiadomo to Hestia, Uniqua i jeszcze jedno towarzystwo. Agent mi mówił, że warunkiem jest (przynajmniej w Hestii) wykupienie ubezpieczenia w pakiecie w polisą od ognia i innych zdarzeń losowych. Daro - napisz chociaż w jakim rejonie było to włamanie. Sk...syny psia ich mać. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 13.11.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Z tego co mi wiadomo to Hestia, Uniqua i jeszcze jedno towarzystwo. Agent mi mówił, że warunkiem jest (przynajmniej w Hestii) wykupienie ubezpieczenia w pakiecie w polisą od ognia i innych zdarzeń losowych. Daro - napisz chociaż w jakim rejonie było to włamanie. Sk...syny psia ich mać. Pozdrav Południowy zachód. Ale podejrzewam, że to mógłbyć ktoś z ekipy wcześniej robiących coś w tym domu. Ja to znam z relacji kogoś trzeciego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 13.11.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Chcialem skonsultowac z Wami ceny, ktore mi oferuje moj wykonawca. poddasze 50 zl/m2 + materialy - welna, stelarz, folia, K/G podbitka 50 zl/m2 + materialy elewacja 50 zl/m2 (styro, siatka, struktura) + materialy Czy miesci sie to w granicach przyzwoitosci? pozdrawiamy po Kiełczowsku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 13.11.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Swoją poprzednią budowę ubezpieczyłem w Uniqa. Z racji ubezpieczenia również samochodu dostałem zniżkę 5 czy 10 %. Mój komfort snu podniósł się wtedy zdecydowanie Nie martwiłbym się o to że złodziej porwie czy zniszczy mi coś (no może wkurzyłbym się, że ktoś śmiał włazić ) Wyceny robocizny w kalkulatorach np. sekocenbud są zazwyczaj wyższe niż wyceny wykonawców, a faktury na materiały mam więc ... Osobną sprawą jest uciążliwość takiego zdarzenia, ale codziennie jeżdżę autem i nie zastanawiam się, czy warto, bo mogę mieć wypadek. Sam zawsze zwracam uwagę, by nie kusić złego, zabezpieczam, ukrywam i radzę, by założyć jakiś alarm albo choćby światło. Pozdrawiam i życzę omijających złodziei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 13.11.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Moi drodzy, czy spotkaliscie sie z drzwiami tymczasowymi wyposazonymi w 2 zamki?Jest to wymog ubezpieczyciela przy ubezpieczaniu domu w budowie.Nie chce wstawiac drzwi docelowych w tej chwili, a posiadane przeze mnie tymczasowki z castoramy maja tylko po 1 zamku. pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 13.11.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Witajcie!Czy ktos z Was ma zainstalowana pompe ciepla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 13.11.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Moi drodzy, czy spotkaliscie sie z drzwiami tymczasowymi wyposazonymi w 2 zamki? Jest to wymog ubezpieczyciela przy ubezpieczaniu domu w budowie. pozdrowka! nie możesz dołożyć zamka na drzwiach, coś w tym stylu: http://images.google.pl/images?um=1&hl=pl&lr=&q=Gerda+ZG100&btnG=Szukaj+obraz%C3%B3w nie przejdzie w ubezpieczalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 13.11.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Chcialem skonsultowac z Wami ceny, ktore mi oferuje moj wykonawca. poddasze 50 zl/m2 + materialy - welna, stelarz, folia, K/G podbitka 50 zl/m2 + materialy elewacja 50 zl/m2 (styro, siatka, struktura) + materialy Czy miesci sie to w granicach przyzwoitosci? pozdrawiamy po Kiełczowsku! My płacimy -elewacja 35 zł/m2(styro,kołkowanie,siatka i klej-struktura dopiero na wiosne)nasz materiał -podbitka 40zł/m2 w tym ponad 35 m2 podbitki na stelarzu nad tarasem-nasz materiał -poddasze 30 zł/m2-ułozenie wełny,sznurownie,stelarze i inne rzeczy w późniejszym terminie-nasz materiał pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 13.11.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 -poddasze 30 zł/m2-ułozenie wełny,sznurownie,stelarze i inne rzeczy w późniejszym terminie-nasz materiał pozdrawiam Hej! Czy "inne rzeczy" znaczy od razu z płytami k-g, ze szpachlowaniem, na gotowo pod malowanie? Jak tak, to daj proszę namiar na ekipę My znaleźliśmy za 35zł na gotowo (w tym 2 warstwy wełny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 13.11.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 te inne rzeczy bedą robione później więc bedzie to osobna wycena a narazie jedynie ocieplimy poddasze co by w domu było cieplej ale moge popytać ile by wzieli za płyty,stelarze i inne rzeczy bo ja dopiero to bede robić albo na wiosnę albo za jeszcze dłuższy czas bo narazie mi się nie spieszy z poddaszem żeby było na gotowo,zależy mi tylko żeby ocieplić dach przed zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 13.11.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 aha - zrozumiałem że inne rzeczy są już w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haniairafal 13.11.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Dzieki za informacje!Widze ze jak zwykle wykonawca probuje nas skubac... ech... pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts