Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Przypominam też, że mamy duży rabat dla grupy wrocławskiej na drzwi w Impro, http://www.impro.com.pl

Hej, a jaki ten rabat? :roll:

pozdrawiam,

Peterka

Peterka, pisałam już o tym parę stron wcześniej. Drzwi wewnętrzne już zamówiłam i nie pamiętam dokładnie, bo przestałam drążyć temat. Ale na pewno 20 % na Potrę, Invado, Koronę, Pol scone itp. Maja naprawde duży wybór i sporo modeli mozna zobaczyć na żywo. Ja brałam na Robotniczej i rabat dla grupy był wynegocjowany u p. Sebastiana.

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Nie wiem co jest, ale od paru dni nie dostawałam powiadomień. Bzyk, wyślę Ci wkrótce zestawienie moich pstryczków. Też waham się między Berkerem a Simonem, zwłaszcza że te drugie widzialam na żywo u Daro i wyglądaja bardzo ok. Ale rabat 21% przy Berkerze jest spory. Pstryczki sa dla mnie juz bardzo pilne. Przypominam też, że mamy duży rabat dla grupy wrocławskiej na drzwi w Impro, http://www.impro.com.pl

Tylko na Simona tez dostaniecie rabat a ceny wyjściowe/cennikowe są nieporównywalne.

Oto moje:

http://images32.fotosik.pl/402/122315ca9d755c8em.jpg

Darku, za Twoją sugestią zrobiłam już małe rozpoznanie w temacie Simona. Mam możliwość zakupu tych pstryczków po cenach hurtowych z cennika Kontakt-Simon.Czy w Instelu u Łukasza można otrzymać jeszcze lepszą ofertę?

A czy ktoś z Was może wie jakie są wyjściowe ceny na Berkera?

Moi drodzy, czy spotkaliscie sie z drzwiami tymczasowymi wyposazonymi w 2 zamki?

Jest to wymog ubezpieczyciela przy ubezpieczaniu domu w budowie.

Nie chce wstawiac drzwi docelowych w tej chwili, a posiadane przeze mnie tymczasowki z castoramy maja tylko po 1 zamku.

pozdrowka!

Montowałem teraz u siebie drzwi tymczasowe na okres budowy - za drzwi z dwoma zamkami (futryną, etc), dużą ilością wysuwanych bolców antywłamaniowych, wypełnionych wełną i w okleinie w kolorze wenge dałem 490zł.

Pzdr,

TS

Ja jestem zainteresowany takimi drzwiami. Czy możesz podpowiedzieć, gdzie takie drzwi znajdę i kto oraz za ile ci je montował?

pozdrawiam

Przypominam też, że mamy duży rabat dla grupy wrocławskiej na drzwi w Impro, http://www.impro.com.pl

Hej, a jaki ten rabat? :roll:

pozdrawiam,

Peterka

Peterka, pisałam już o tym parę stron wcześniej. Drzwi wewnętrzne już zamówiłam i nie pamiętam dokładnie, bo przestałam drążyć temat. Ale na pewno 20 % na Potrę, Invado, Koronę, Pol scone itp. Maja naprawde duży wybór i sporo modeli mozna zobaczyć na żywo. Ja brałam na Robotniczej i rabat dla grupy był wynegocjowany u p. Sebastiana.

W ubiegłym tygodniu byłem na Armii Krajowej w firmie DGD. http://www.dgd.wroclaw.pl

To jest nowo otwarty salon drzwiowy. Mają kilka ładnych modeli drzwi, których nie można dostać nigdzie indziej we Wro.

Rozmawiałem wstępnie o rabacie dla grupy, ale jeszcze pan miał się zastanowić. Wkrótce będę u niego kupował kasetę do drzwi przesuwnych, więc przejdę do konkretów.

Oczywiście był zainteresowany.

Pozdrav

Ma ktoś może, albo wiecie gdzie można wypożyczyć podnośnik do płyt gipsowych. Zabraliśmy się właśnie za montaż płyt i ciężkie jak...

Jolu my też osobiście działamy przy ocieplaniu poddasza i stojak zrobiliśmy sami :) banalna sprawa, naprawdę szkoda kasy na wypożyczanie a tym bardziej kupno :)

Okazyjnie sprzedam 70 szt. prętów stalowych żebrowanych fi10 o dł. 12m,

oraz ok 15 szt pętów fi6 dł 6m gładkich

Loco: płd Wrocław - Żórawina

Wymagany własny transport. Można pociąć na miejscu na mniejsze długości

kontakt prv

Ma ktoś może, albo wiecie gdzie można wypożyczyć podnośnik do płyt gipsowych. Zabraliśmy się właśnie za montaż płyt i ciężkie jak...
Hej

Ciężar płyty zależy od tego, kto ją podnosi. Ja ostatnio sam już montowałem kawałki do 1,5m na suficie. W pojedynkę da radę, tylko trzeba opanować technikę podnoszenia i klinowania sobą płyty przy suficie.

Można pomagać sobie czymś opisanym we wspomnianym wyżej wątku:

"Są takie teleskopowe żerdki - tyczki z odpowiednim zakończeniem (Płytka na kulce) i gumową stopką, do tych prac.

Kosztuje podobnie jak kij do szczotki, ale ten lepszy.

Płytka ustawia się sama pod dowolnym kątem. Długość dobierasz jednym ruchem ręki i drugim ruchem ustalasz zaciskając ten teleskop. " Sam mam taką i przy pełnych płytach to super pomoc.

Ale całą płytę można już w 2 osoby zamontować. Tylko trzeba mieć 2 drabiny - jedną prawie pod sufit i drugą może być mniejsza.

Najpierw na tą wyższa się nasuwa płytę. Na tą drabinę wchodzi jedna osoba. Druga osoba z drugim końcem wchodzi na drugą drabinę. Płyta pod sufit. Przykręcenie płyty z jednej strony na 2-3 śrubki. Przykręcenie płyt z drugiej strony na 2-3 śrubki i można spokojnie wkręcać resztę.

upsssss. właśnie mi się przypomniało, że w jednym pokoju płyty od weekendu wiszą w sumie na 10 śrubkach, bo resztę miałem samemu już dokręcać :D:D To już wiem co będę robił wieczorem

Moi Kochani,

Dylematum mam nastepujece:

1. Ocieplenie poddasza

2. Elektryka, hydraulika

3. Ocieplenie elewacji

4. Tynki, wylewki

Taka kolejnosc mi to usiluje wyjsc, cos mi tu jednak nie gra.

Wykonawca przekonuje, ze poschnie, "jutro sie nie wprowadzacie".

A co Wy sadzicie?

hmmm my mieliśmy tak:

ocieplenie z zewnątrz i elektryka (etap I kable) razem

później tynki (juz schną)

teraz będzie wchodził hydraulik z cała instalacja

na końcu ocieplenie poddasza i G-K

mi tłumaczono że płyty GK powinny byc długo PO tynkach bo te jak schna to oddaja b. duzo wody którą GK wchłania..

Moi Kochani,

Dylematum mam nastepujece:

1. Ocieplenie poddasza

2. Elektryka, hydraulika

3. Ocieplenie elewacji

4. Tynki, wylewki

Taka kolejnosc mi to usiluje wyjsc, cos mi tu jednak nie gra.

Wykonawca przekonuje, ze poschnie, "jutro sie nie wprowadzacie".

A co Wy sadzicie?

Dylematum mamy widzę podobne. U mnie tylko jest takiej natury - czy tynkować i wylewać czy nie ryzykować.

Z ociepleniem elewacji poczekałbym jednak do wiosny.

No to jak - tynkować i zapalikować w salonie kozę czy czekać do wiosny?

Pozdrav

Witam

u nas zaś odwrotnie

najpierw wpadli elektrycy,później tynkarze

potem zaszalał hydraulik a po nim wylewkarze

a teraz walczymy z ocieplenie z zewnątrz

co prawda dom syro już oklejony ale troszke gorzej z siatką i klejem

pół domu mamy obklejone klejem,mieliśmy 3 dni postoju gdyś ostatnio były przymrozki w nocy i na ścianach pojawił się szron na zewnątrz i nie było jak kleju kłaść,dzis lało i wiało więc zaś przestój,może jutro bedzie lepiej to wkońcu skończą oklejanie

a co do poddasza to bedziemy ociplać zaraz po skończeniu ocieplenia z zewnątrz