batafuko 24.11.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 A To co zrobił Trabi i Anjamen (na zdjęciu wyżej) to mistrzostwo świata - do tej pory żałuję że nie wpadłem na to wczesniej A możesz rozwinąć myśl z tym mistrzostwem, bo nie kumam. Właśnie zamawiam okna połaciowe, więc jestem zainteresowany tematem. Chodzi ci o szerokość okna? Zamiast 78 można dać najszersze jakie się da kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 24.11.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 A To co zrobił Trabi i Anjamen (na zdjęciu wyżej) to mistrzostwo świata - do tej pory żałuję że nie wpadłem na to wczesniej A możesz rozwinąć myśl z tym mistrzostwem, bo nie kumam. Właśnie zamawiam okna połaciowe, więc jestem zainteresowany tematem. Chodzi ci o szerokość okna? Zamiast 78 można dać najszersze jakie się da kupić? Standardem jest że okno ma 78 cm i jesli chcesz mieć mocno doświetlone poddasze łaczy się kilka okien koło siebie specjalnym kołnierzem (krokwie są wtedy między nimi). Ale sa okna o większej szerokości i wtedy zamaist dwóch osobnych okien dajesz np jedno szerokie. Problem w tym że na etapie więźby trzeba przygotować otwór tak jak na zdjeciu Trabiego. A widziałem jedne i drugie okna na żywo i efekt z tymi szerokimi jest piorunujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 24.11.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Standardem jest że okno ma 78 cm i jesli chcesz mieć mocno doświetlone poddasze łaczy się kilka okien koło siebie specjalnym kołnierzem (krokwie są wtedy między nimi). Ale sa okna o większej szerokości i wtedy zamaist dwóch osobnych okien dajesz np jedno szerokie. Problem w tym że na etapie więźby trzeba przygotować otwór tak jak na zdjeciu Trabiego. A widziałem jedne i drugie okna na żywo i efekt z tymi szerokimi jest piorunujący I na dodatek jest taniej dać jedno okno w rozmiarze U08 (niestety tylko Velux) niż 2 szt. M08 (czyli standard). U08 z kołnierzem kosztował mnie 1673,- PLN brutto, a 2 szt. M08 kosztowałyby mnie 2548,- PLN brutto plus dodatkowa obróbka jednej wnęki okiennej, czyli 150 PLN u p. Fili. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 24.11.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 ....I na dodatek jest taniej.... kolega kurde...... musi przypominać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 24.11.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 ....I na dodatek jest taniej.... kolega kurde...... musi przypominać .... Nawet zaproszę jak Wiesiu wstawi. Tak - dla podniesienia ciśnienia roboczego na pompie Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 24.11.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 [ Nawet zaproszę jak Wiesiu wstawi. To ja Cię zapraszam bo Wiesio mi zrobił jakis nowy patent z zawinięciem foli - ponoć go na szkoleniu nauczyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 24.11.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Wiem że wielu z nas lubi olbrzymie okna połaciowe, u Aniuli widziałem taaaaaaakie piekne okna, że mi dech odjęło- też lubię światło.Zwracam jednak uwagę na walory cieplne. Niestety to kolejna dziura w dachu dla naszego ciepła, a w lato kolejne miejsce którym słońce rozpali naszą posadzkę do parametrów porządnego kaloryfera. I o ile z tym drugim można się uporać poprzez stosowanie rolet, to niestety na ubytki ciepła rady nie ma.Ja u siebie okna połaciowe zmniejszałem w związku z w/w powodami, ale mogłem sobie pozwolić na to, bo mam inne duże okna w tych pomieszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 24.11.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Ja u siebie okna połaciowe zmniejszałem w związku z w/w powodami, ale mogłem sobie pozwolić na to, bo mam inne duże okna w tych pomieszczeniach. Ot co ... Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 24.11.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Ja u siebie okna połaciowe zmniejszałem w związku z w/w powodami, ale mogłem sobie pozwolić na to, bo mam inne duże okna w tych pomieszczeniach. Ot co ... Pozdrav ........ nie połaciowe - w lukarnach, dobrze docieplonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 25.11.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 z tymi oknami to tak jak z samochodami ...... są takie z 4 litrowym silnikiem i duzo palą ...... ale jak się usiądzie i przyciśnie .... jak się zrobi wruuuum pod dyskoteką ..... ale żeby rozwiać wszelkie spekulacje ja wybieram 1,6 tdi a popatrzeć na śwait z poziomu dachy przyjdę do Trabiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 25.11.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Grupo, bardzo, bardzo pilnie poszukuje Misia do wykonania przyłącza gazowego na zewnatrz. Jeden niepoważny koleś, miał juz we wrześniu nam to robic i do tej pory nas zwodzi. Plissss poratujcie jakims sensownym namiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 25.11.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Trociu dziś właśnie u nas skończyli wkońcu ocieplać domek już na zicher od poniedziałku,wtorku zaczną robic podbitkę a tak wogóle to nasz domek ma białą czapeczkę-śniegową bo jak dziś popołudniu sypneło to normalnie czuje się jak by to była już głęgoka,śnieżna zima której nie lubie a przynejmniej teraz póki jeszcze nie mieszkam w domku bo póżniej to może mi być obojętna zima choć i tak nie lubie zimna życzę Ci jak najlepiej ale robienie tynków przy +3 z tendencją spadkową jest dosyć ryzykowne ja wolałbym zostawić goły styropian na całą zimę niż później zbijać tynki i robić jeszcze raz jak płatami będzie odpadał generalnie nie powinno się takich prac robić, ani w pełnym słońcu, ulewie, ani temperaturze poniżej +5, i dotyczy to również następnych 24 godzin po tej pracy, no może ulewa nie jest tak straszna, albo słońce po choćby 8 godzinkach, ale mróz to już bardzo niewskazany, a teraz we wrocku mamy -1 ja nie mam zamiaru robić teraz tynków na zewnątrz,to dopiero na wiosnę a teraz zajmuje się wnętrzem a na zewnątrz została jeszcze tylko podbitka do zbobienia jak na tą chwile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 25.11.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Szacowna Grupo mam pytanie. Czy ktoś z Was ocieplał poddasze wełną KNAUF. Co to za wynalazek? Od niedawna o niej słyszę i nie wiem czy można z czystym sumieniem ocieplać nią poddasze. A cena z tego co sie zorientowałam jest bardzo atrakcyjna. Na 1m2 zaoszczędzić można ok. 4-5 zł w porównaniu z innymi wełnami.I jeszcze jedno czy znacie taką hurtowniehttp://www.ikabud.pl/ na tej stronie podają że hurtownia mieści sie na ulicy Buforowej a na allegro http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=481311022podaja że na Międzyleskiej. Kupowaliście coś u nich? Można im ufać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.11.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 I jeszcze jedno czy znacie taką hurtownie http://www.ikabud.pl/ na tej stronie podają że hurtownia mieści sie na ulicy Buforowej a na allegro http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=481311022 podaja że na Międzyleskiej. Kupowaliście coś u nich? Można im ufać?Nie znam tej hurtowni. Nie miałem z nią wcześniej doczynienia. Ale co do adresu. Na wspomnianej stronie w dziale Kontakt 'ul. Międzyleska 4 Wrocław (Teren Hydrobudowy , magazyn 3,4,5)'. Więc to pewnie firma zarejestrowana na Buforowej ze sklepem na Międzyleskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.11.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Szacowna Grupo mam pytanie. Czy ktoś z Was ocieplał poddasze wełną KNAUF. Co to za wynalazek? Od niedawna o niej słyszę i nie wiem czy można z czystym sumieniem ocieplać nią poddasze. A cena z tego co sie zorientowałam jest bardzo atrakcyjna. Na 1m2 zaoszczędzić można ok. 4-5 zł w porównaniu z innymi wełnami.Cena ceną - a jak parametry? Wiem, że jest wykorzystywany na inwestycjach, bo często go tam widać w odróżnieniu do Rockwoola czy Isovera. Ja sam mam i polecam Rockwoola TopRock. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 25.11.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Szacowna Grupo mam pytanie. Czy ktoś z Was ocieplał poddasze wełną KNAUF. Co to za wynalazek? Od niedawna o niej słyszę i nie wiem czy można z czystym sumieniem ocieplać nią poddasze. A cena z tego co sie zorientowałam jest bardzo atrakcyjna. Na 1m2 zaoszczędzić można ok. 4-5 zł w porównaniu z innymi wełnami.Cena ceną - a jak parametry? Wiem, że jest wykorzystywany na inwestycjach, bo często go tam widać w odróżnieniu do Rockwoola czy Isovera. Ja sam mam i polecam Rockwoola TopRock. A ja polecam Isovera SuperMatę ze świetnymi parametrami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 25.11.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Jola Z Melisy Mi gaz doprowadzał pan Kazimierski z Kobierzyc. Tel: 601734262 Pozdrawiam wszystkich sprzed kominka. MIESZKA SIĘ SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 25.11.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 z tymi oknami to tak jak z samochodami ...... są takie z 4 litrowym silnikiem i duzo palą ...... ale jak się usiądzie i przyciśnie .... jak się zrobi wruuuum pod dyskoteką ..... ale żeby rozwiać wszelkie spekulacje ja wybieram 1,6 tdi a popatrzeć na śwait z poziomu dachy przyjdę do Trabiego ot i madre porownanie Braciszku, powiedzcie ze u Was tez sie na budowie nic nie dzieje, u mnie cisza jak makiem zasial, czekam na kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 25.11.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 I jeszcze jedno czy znacie taką hurtownie http://www.ikabud.pl/ na tej stronie podają że hurtownia mieści sie na ulicy Buforowej a na allegro http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=481311022 podaja że na Międzyleskiej. Kupowaliście coś u nich? Można im ufać?Nie znam tej hurtowni. Nie miałem z nią wcześniej doczynienia. Ale co do adresu. Na wspomnianej stronie w dziale Kontakt 'ul. Międzyleska 4 Wrocław (Teren Hydrobudowy , magazyn 3,4,5)'. Więc to pewnie firma zarejestrowana na Buforowej ze sklepem na Międzyleskiej. Ja u nich kupowałam styropian - dobrze mi się z nimi współpracuję, odpowiadają na wszystkie moje pytania, ceny są OK, są mili i zamierzam zaopatrywac sie u nich dalej A, odstraszyć może bałagan na magazynie - osobiście tego nie widziałam, ale mój mąż mówi że masakra I są na terenie Hydrobudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia22 25.11.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Dzięki wszystkim za odpowiedź i sugestie. Właściwości wełny podobne do innych - wspólczynnik cieplny 0,04, wełna szklana. Wyróznia ją od innych cena.Za isovera o podobnych parametrach wołają ok. 5 a niektórzy nawet 6 złoty więcej na m2. No i mam niezły orzech do zgryzienia co wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts