Jola z Melisy 23.12.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 A jaki to piec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 23.12.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 jest to piec kondensacyjny z firmy De Dietrich Mcr 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 23.12.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 wesołych świąt http://www.parafia.ys.pl/portal/images/szopka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 23.12.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 No ale jak człowiek jest obelżyświatem i globtrotuarem to tak bywa. jak to miło zobaczyć tu TEGO obieżyświata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 24.12.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Kochani niechaj magiczna noc Wigilijnego Wieczoru,Przyniesie Wam spokój i radość.Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia,Żyje własnym pięknem.A Nowy Rok 2009 obdaruje Was,Pomyślnością i szczęściem.Życzę Wam Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzeniai Niech spełniają się Wasze wszystkie marzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 24.12.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 W tym dniu radosnym, oczekiwanym, gdzie gasną spory, goją sią rany - życzymy zdrowia, życzymy miłości. Niech mały Jezus w sercu zagości, szczerości duszy, zapachu ciasta, przyjaźni, która jak miłość wzrasta. Kochanej twarzy co rano budzi i wokół pełno życzliwych ludzi. http://images46.fotosik.pl/43/9d43a334e16ca7fb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 25.12.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 a dla nas Świeta sa smutne bank kazal nam zwrocic caly kredyt bo nie wyrobilismy sie z oddaniem budnku w ciagu 30 mc a my przeciez budowalismy metoda gospodarcza dom jest duzy zlozylismy odpowiednio wczesniej wniosek o przedluzenie nei zgodzili sie (nawet nas o tym nie poinformowali) chca zwrotu calej kwoty i strasza firma windykacyjna dostalismy pismo przed Świetami... a bylo tak pieknie nie wiemy co robic na gwalt zalatwiamy odbior zabraklo nam doslownie 2-3 miesiec, strasznie duzo rzeczy sami robilismy duzo swoich pieniedzy wlozylismy ... jesli bedzie trzeba sprzedac dom to sie zalamiemy pozdrawiam flowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 25.12.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 Flowera, strasznie mi przykro Mam nadzieję, że jednak uda Wam się dogadać z bankiem - trzymamy kciuki. A co to za bank? Mój też mi robi problemy - nie chcą wypłacić ostatniej transzy i stanęliśmy między tynkami wewnetrznymi a posadzką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 25.12.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 o dżizus jaki to bank i oddzial ? flowera nic sie nie da zrobic - porozmawiac z kims wyzej,? przy okazji czy wiecie czy do odbioru mapa moze byc opiniodawcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 25.12.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 o dżizus jaki to bank i oddzial ? flowera nic sie nie da zrobic - porozmawiac z kims wyzej,? przy okazji czy wiecie czy do odbioru mapa moze byc opiniodawcza nie wiem z kim wyslalismy kolejny wniosek, to bank millenium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 25.12.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 no dyrektorem dyrektorow jakims. przeciez maja jakiegos pryncypala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 25.12.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 no dyrektorem dyrektorow jakims. przeciez maja jakiegos pryncypala? rozmawialismy z kierowniczka oddzialu banku tam gdzie zalatwialismy kredyt... generalnie jestem zalamana mielismy ciezki rok urodzila sie nam corcia jako wczesniak i to o jej zycie walczylismy dom poszedl w odstawke ale nie chce posuwac sie do tego i pisac to we wnioskach i isc na jakas litosc nawet na forum z rzadka zagladalam, bo wedrowalismy od lekarza do lekarza Generalnie bank jest nie fair wobec nas, bo po raz drugi zlozylismy podanie o przedluzenie. Mielismy w umowie, ze w ciagu 18 miesiecy skonczymy budowe ale za pierwszym razem bez problemu sie zgodzili i teraz usmiechnieta Pani mowila ze tez nie bedzie problemu. W listopadzie wniosek byl zlozony nie dostalismy zadnej negatywnej odpowiedzi z banku (ponoc doszla tylko do odzialu) ... gdybysmy dostali np w listopadzie info, ze jest negatywna to bysmy w grudni szybciutko zalatwiali odbior moze by sie udalo... a nawet list o tym, ze mamy splacic kredyt przyszedl jako niepolecony, co by bylo gdyby sie zagubil... napisali nam ze jest ponoc jakis regulami nbanku ktory mowi o tym ze jesli nie skonczy sie budowy w ciagu 30 miesiecy to wtedy sprawa jest oddawana do firmy windykacyjnej... uwazajcie weic na bank millenium... znalazlam regulamin jakis: http://www.millenet.pl/images/PL/Regulamin_kredytow_hipotecznych_1513451.pdf ale tam nie ma mowy o 30 miesiacach ani o spoznieniu w oddaniu budynku... (jestesmy na etapie wykanczania czyli malowanie meble ) tylko odbioru brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 25.12.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 Słuchaj, to może jednak w rozmowie z kimś "ważnym" z banku powiedz o Waszym dzieciątku. Ja też nienawidzę takich sytuacacji, kiedy trzeba o takich rzeczach mówić obcym ludziom, ale chyba zbyt dużo jest do stracenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 25.12.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 floweraa w ajkim stanie powinien być budynek żeby można było zrobić odbiór?co powinno być zrobione,skończone? pozdrawiam i trzymam kciuki za pozytywne załatwienie sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 25.12.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 O matko, Flowercia, strasznie mi przykro . To musi się jakoś dobrze skończyć. Jak możemy pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 25.12.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 flowera a w ajkim stanie powinien być budynek żeby można było zrobić odbiór?co powinno być zrobione,skończone? pozdrawiam i trzymam kciuki za pozytywne załatwienie sprawy generalnie my mamy budynek gotowy do odbioru... jest stan deweloperski polozone kafle, lazienki zrobione cala elektryka etc etc... brakuje doslownie paneli i mebeli.... tyle ze zalatwianie tych wszystkich papierow zabiera czasu a mysmy skupili sie na dziecku a nie na domie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 25.12.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 flowera, współczuję... Ja nawet nie pamiętam, do kiedy zobowiązałam się bankowi zlożyc odbiór...Trzymam kciuki za Małą, coby zdrowa była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 25.12.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 o dżizus jaki to bank i oddzial ? flowera nic sie nie da zrobic - porozmawiac z kims wyzej,? przy okazji czy wiecie czy do odbioru mapa moze byc opiniodawcza Niestety potrzebna jest specjalna geodezyjna mapa inwentaryzacyjna zatwierdzona przez geodetę gdzieśtam gdzieśtam. U mnie to ważyło 400PLN Złozyłam juz papiery o odbiór i 30.12.08 mam dzwonić i się okaże, czy się przyczepią do niezbyt formalnego podejścia do budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 25.12.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 Proszę o info czy montował ktoś z Was okna z krakowa w profilu platinium. Możecie coś powiedzieć na temat powyższych okien lub okien z Drutexu profil iglo 5...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 25.12.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 flowera a w ajkim stanie powinien być budynek żeby można było zrobić odbiór?co powinno być zrobione,skończone? pozdrawiam i trzymam kciuki za pozytywne załatwienie sprawy generalnie my mamy budynek gotowy do odbioru... jest stan deweloperski polozone kafle, lazienki zrobione cala elektryka etc etc... brakuje doslownie paneli i mebeli.... tyle ze zalatwianie tych wszystkich papierow zabiera czasu a mysmy skupili sie na dziecku a nie na domie ... no to nieźłe musze sparwadzić naszą umowe z bankiem do kiedy mamy zrobić odbiór bo myśleliśmy że zrobimy sobie tylko na początek kuchnie salon i jeden pokój do zamieszkania i malutką łazienkę a reszte bedziemy robić z czasem jak kasa bedzie a tu takie jaja wychodzą,nawet nie miałam pojęcia że muszą być wszędzie meble,myślałam że wystarczą kafle,panele a reszta nie ważna kiedy bedzie no cóż musze swoją umowe dokładnie poczytać trzymam kciuki za maleństwo żeby wszystko było z małą wporządku i za waszą sprawe z bankiem też trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts