Damro 30.12.2008 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 ale miałem akcję przd świętami... ekipa zainstalowała butle z gazem na zewnątrz, za parę dni gaz przyjechał i przy pompowaniu okazało się że butla jest nieszczelna (!!!) gaz zaczą się ulatniać, przyjechały 4 jednosatki straży pożarnej + jednostka chemiczna + policja - DRAMAT; najlepsze jest to że butla miała atest, po instalacji był przeprowadzony test szczelności a firma posiada ISO starż mówiła że było zagrożenie wybuchu w promieniu 150 m , także skończyłbym z dziurą w ziemi po wybuchu za którą miałbym spłacać raty (: wszystko skończyło sie dobrze a zdjęcia z akcji dodam do albumu zdjęć z budowy motto: lepiej dmuchać na zimne i nie palić koło butli z propanem szok a nikt nie sprawdzał ci szczelności butli przed napełnieniem?Jest to niedopuszczalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O. 30.12.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 WitamSUSPENSER napisał:Mój piec Enka 18 kW ze sterownikiem Tatarek spala aktualnie niecały worek 25 kg groszku na dobę (dom 145 m2 około 20 stopni w domu + 24 m2 garaż około 12 stopni).(...)Dom z Poromur 25 + styro 15 cm.Wentylacja z reku i GWC. -------------------------------------------------------------------niecały worek 25 kg groszku na dobę Czy to nie jest pomyłka?25 kg x 30 dni = 750 kg/miesiąc x 7 miesięcy zimowych = 5,250 kg na sezon x 600 zł za 1t ekogroszku = 3 150 zł - koszt ogrzewania.Czy dobrze liczę?(przyjąłem średnio 30 dni w miesiącu, średnią cenę ekogroszku)Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 30.12.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Witam SUSPENSER napisał: Mój piec Enka 18 kW ze sterownikiem Tatarek spala aktualnie niecały worek 25 kg groszku na dobę (dom 145 m2 około 20 stopni w domu + 24 m2 garaż około 12 stopni). (...) Dom z Poromur 25 + styro 15 cm. Wentylacja z reku i GWC. ------------------------------------------------------------------- niecały worek 25 kg groszku na dobę Czy to nie jest pomyłka? 25 kg x 30 dni = 750 kg/miesiąc x 7 miesięcy zimowych = 5,250 kg na sezon x 600 zł za 1t ekogroszku = 3 150 zł - koszt ogrzewania. Czy dobrze liczę? (przyjąłem średnio 30 dni w miesiącu, średnią cenę ekogroszku) Pozdrawiam serdecznie U mnie dokładnie jest tak samo, fakt, że dom jest póki co w szczerym polu i bez podbitki, ale i tak uważam, że ten ekogroszek to nie jest jakiś szał cenowy. Ciągle chodzi mi po głowie ten piec KOSPEL i grzeanie tylko w II tarfie w nocy, bo przez dzien będzie ciepło, akurat długo jest ciepło po wyłączeniu ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr O. 30.12.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Witaj ParkteMyślałem, że przy nowym, dobrze ocieplonym domu, z GWC i paleniem ekogroszkiem jest taniej. U mnie grzeje fundament grzewczy Legalett elektryczny. Jest znacznie taniej. Przy powierzchni 95 m2, parter, ściany Praefa 15 cm + 15 cm styropianu, grzanie II taryfa - za miesiąc średnio 280 zł.Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 30.12.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Witaj Parkte Myślałem, że przy nowym, dobrze ocieplonym domu, z GWC i paleniem ekogroszkiem jest taniej. U mnie grzeje fundament grzewczy Legalett elektryczny. Jest znacznie taniej. Przy powierzchni 95 m2, parter, ściany Praefa 15 cm + 15 cm styropianu, grzanie II taryfa - za miesiąc średnio 280 zł. Pozdrawiam serdecznie Jak dla mnie niestety nie Dom 165mkw z garazem Koszt zakupu samego pieca 8000zł Do tego należy dodtać koszty wszelkiej eksploatacji z czasem i pracą własną na czele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 30.12.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 3150 zł uznajecie za zły wynik ?? - ja uważam że to bardzo dobry wynik....... Grzałem już dom i prądem i gazem w oby przypadkach nie udało mi się zejsc z rachunkami poniżej 600 a w zimne miesiące ponad 800 zł (no chyba ze nie grzałem wcale ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 30.12.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 3150 zł uznajecie za zły wynik ?? - ja uważam że to bardzo dobry wynik....... Grzałem już dom i prądem i gazem w oby przypadkach nie udało mi się zejsc z rachunkami poniżej 600 a w zimne miesiące ponad 800 zł (no chyba ze nie grzałem wcale ) 800zł miesięcznie za prąd? JAAAA to było by super, bo teraz to tyle kosztuje mnie ekogroch i jeszcze czas, transport, składowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 30.12.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 800zł miesięcznie za prąd? ...... nie dodałem za 1/3 domu (około 60m/2) reszta domu ma osobne grzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 30.12.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 800zł miesięcznie za prąd? ...... nie dodałem za 1/3 domu (około 60m/2) reszta domu ma osobne grzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 30.12.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 oddalam dom do uzytkowania...! koniec przygody budowlanej teraz remontowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parkte 30.12.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 oddalam dom do uzytkowania...! koniec przygody budowlanej teraz remontowa:) Witajcie wydatki dylematy i inne przypadłości Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 30.12.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 3150 zł uznajecie za zły wynik ?? - ja uważam że to bardzo dobry wynik....... Grzałem już dom i prądem i gazem w oby przypadkach nie udało mi się zejsc z rachunkami poniżej 600 a w zimne miesiące ponad 800 zł (no chyba ze nie grzałem wcale ) 800zł miesięcznie za prąd? JAAAA to było by super, bo teraz to tyle kosztuje mnie ekogroch i jeszcze czas, transport, składowanie super ? ja na całodziennej taryfie za samo ogrzewanie (wiem bo mam pod licznik) płacę ok 300zł/mc !!! a jak skończy mi się taryfa budowlana to będzie z jakieś 150 zł. i to jest właśnie Legalet w ciepłym termosie Zero czasu poświęconego na obsługę, nawet jak prądu nie będzie przez 3 dni, to w domu nadal będzie ciepło - sprawdzałem, wyłączając bezpiecznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 30.12.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 ja w sprawie ogrzewania, poniewaz mamy problem z podlaczeniem gazu grzejemy caly czas kominkiem z pw tylko i wylacznie. idzie 3 kubiki na miesiac jest reku i temperatura w domu non top 22 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksander Bogucki 30.12.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Witam Wlasnie dojrzalem do zakupu pstryczkow elektryczkow. Jakis czas temu czytalem o grupie forumowej na pstryczki. JA jestem zainteresowany Berkerem. Czy moze tworzy sie nowa grupa chetnych na wspolne zakupy? Pozdrawiam ja również dojżałem do zakupu pstryczków zapisz mnie też do grupy Witam Mam prosbe do forumowiczow organizujacych grupe pstryczkowa o ujawnienie sie celem zasiegniecia informacji gdzie i na jakie rabaty mozna liczyc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 30.12.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Co do pstryczków, to ja też jestem chętna. Bzyk coś załatwiał, ale cisza jakoś. Ludzie mam wreszcie odpalony piec i zima mi nie straszna. Oczywiście do pierwszego rachunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksander Bogucki 30.12.2008 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Witam Pilnie potrzebuje dobrej ekipy do instalacji TV-SATKable mam polozone teraz potrzebuje anten i centralki na strychu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 31.12.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 dzieki parkte:) no wlasnie juz mi sie moja lazienka nie podoba (hahahah zartuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flowera 31.12.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 3150 zł uznajecie za zły wynik ?? - ja uważam że to bardzo dobry wynik....... Grzałem już dom i prądem i gazem w oby przypadkach nie udało mi się zejsc z rachunkami poniżej 600 a w zimne miesiące ponad 800 zł (no chyba ze nie grzałem wcale ) Oj mi sie wydaje ze to duzo z naszych prognoz duzo mniej zaplacimy za prad My grzejemy pierwszy sezon pompa ciepla ciekawa jestem jak wyjdzie... w domku tez cieplutko 23-24 stopnie (taka temp lubimy) pozdrawiam flowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 31.12.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Oj mi sie wydaje ze to duzo z naszych prognoz duzo mniej zaplacimy za prad My grzejemy pierwszy sezon pompa ciepla ciekawa jestem jak wyjdzie... w domku tez cieplutko 23-24 stopnie (taka temp lubimy) pozdrawiam flowi Flowerka ja pisałem o grzaniu zwykłymi grzejnikami elektrycznymi..... bo tak miałem przez kilka lat........ niestety BARDZO drogo A pompa to zupełnie inny temat Wszystkiego dobrego w nowym roku - wszystkim życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 31.12.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 http://alekartki.pl/kartki/4/526.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts